Θεωρείται ο ισχυρότερος gay του πλανήτη και πρώτη φορά μιλάει για αυτό

Θεωρείται ο ισχυρότερος gay του πλανήτη και πρώτη φορά μιλάει για αυτό Facebook Twitter
23
Θεωρείται ο ισχυρότερος gay του πλανήτη και πρώτη φορά μιλάει για αυτό Facebook Twitter

Το περιοδικό OUT τον χαρακτήρισε ως τον πιο ισχυρό gay του πλανήτη για το 2013 ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται σε δεκάδες ακόμη λίστες για τα επαγγελματικά του επιτεύγματα. Και όμως, ο CEO της Αpple Tim Cook ποτέ δεν είχε αναφερθεί ανοιχτά στην ομοφυλοφιλία του.

Παρ΄όλο που παρέμενε σιωπηλός ως προς την προσωπική του ζωή, υπήρξε πρωτοπόρος και μαχητής των LGBT δικαιωμάτων και πέτυχε με τις ενέργειες του να ασκήσει πιέσεις για να θεσπιστούν νέες εργασιακές διατάξεις ώστε να πάψει ο αποκλεισμός και ο ρατσισμός απέναντι στο φύλο, το χρώμα, την εθνικότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό των εργαζομένων.

Λίγες μέρες πριν, ήταν ο επίσημος καλεσμένος και το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη, το πανεπιστήμιο Auburn. Εκεί, κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο Lifetime Achievement και εκφωνώντας το λόγο του αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον ρατσισμό που και ο ίδιος έχει δεχτεί, στο πως αποφάσισε να γίνει υπέρμαχος της δικαιοσύνης για τα θύματα διακρίσεων και τι τον εμπνέει.

Στο τέλος της ομιλίας του, την οποία αξίζει να παρακολουθήσετε, καταχειροκροτήθηκε όταν ζήτησε από όλους να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων αλλάζοντας την ιστορία ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στην πλειοψηφία να στερήσει τα δικαιώματα της μειοψηφίας».

 

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM