Στο σημερινό ‘Α, μπα’: αυτοί που έχουν πάντα δίκιο

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: αυτοί που έχουν πάντα δίκιο Facebook Twitter
23


________________
1.


Αγαπητή Α μπα, με χαρά διαπίστωσα πως ξεκίνησες να βλέπεις Downton Abbey! Θα ήθελα να μάθω τις εντυπώσεις σου για τη σειρά, και ειδικότερα για τον σατανικό Thomas που εκτός από τις υποκριτικές του ικανότητες με έχει γοητεύσει σε σημείο αποχαύνωσης ο τρόπος που καπνίζει. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, συνέχισε να μας κρατάς όμορφη παρέα!- Κάτια


H σειρά είναι μια ωραία σαπουνόπερα, με πολλά αναμενόμενα και μερικά κλισέ, αλλά οι ηθοποιοί είναι καλοί, τα κοστούμια και τα σκηνικά υπέροχα, και η παρουσίαση των «κάτω» μαζί με τους «πάνω» ως μια ομάδα που επηρεάζεται και χρειάζεται συνεργασία για να συνεχίσει αυτή η παράσταση, πολύ πρωτότυπη. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση τις κοινωνικές τάξεις ξεχωριστά χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους, κάτι που φυσικά δεν είναι ρεαλιστικό.


Για τον Τόμας έχω να πω ότι τον λυπάμαι λίγο για όσα τραβάει και είμαι σε ηλικία που δεν μου επιτρέπεται να γοητεύομαι από τα «κακά παιδιά».

________________
2.

Καλημέρα Αμπίνα κ πολλά πολλά μπράβο για τη στήλη. Αποφάσισα να σου στείλω το πρόβλημά μου μπας κ μπορέσεις να με ξεμπλοκάρεις. Με τον φίλο μου αφού είδαμε κ αποείδαμε στην Αθήνα μετα από 8 χρόνια σπουδών κ κακοπληρωμένης δουλειάς, αποφασίσαμε να γυρίσουμε στον τόπο καταγωγής μας. Στην αρχή όντες κ οι 2 άνεργοι είπαμε να μείνουμε προσωρινά σε ένα ημιυπόγειο χαμηλοτάβανο αλλά μεγάλο σπίτι που είχαν αγοράσει οι γονείς μου πριν 20 χρόνια για αδιευκρίνιστους λόγους. (Μάλλον τους περίσσευαν κάτι λεφτά κ ήταν το μόνο που μπορούσαν να πάρουν χωρίς έξτρα δάνειο κ όλα τα χρόνια το χρησιμοποιούσαμε σαν ξενώνα/αποθήκη) Αφού επισκευάσαμε τα πάντα, αλλάξαμε πατώματα (μόνοι μας παρακαλώ) πλακάκια, το βάψαμε κλπ κλπ, έφτασε σε μια υποφερτή ψιλοχαριτωμένη κατάσταση. Το θέμα είναι ότι πλέον έχουμε κ οι 2 δουλειά κ εγώ θέλω να νοικιάσουμε κάτι πιο... ενήλικο ενώ ο φίλος μου έχει καταβολευτεί κ επιμένει πως αν νοικιάσουμε, με τα λεφτά που θα μας μένουν δε θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ τώρα πάμε μια φορά το 2μηνο Αθήνα, πάμε κ οι 2 γυμναστήριο, σινεμά κ 1 φορά το χρόνο ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Εγώ θεωρώ πιο σημαντικό να μένεις σε έναν αξιοπρεπή χώρο κ ας στριμώχνεσαι στις «πολυτέλειες», ο φίλος μου πιστεύει το αντίθετο. Εσύ τι λες?? Να το νοικιάσουμε είναι αδύνατο για πολλούς λόγους κ είμαστε κ οι δύο 30 ετών. Ουφ!

Και οι δύο στάσεις είναι λογικές και έχουν τα επιχειρήματά τους. Το τι λέω εγώ δεν έχει σημασία γιατί δεν είναι δική μου δουλειά το πώς θα διαθέσετε τα λεφτά σας. Αν επιμένεις, ψάξε να βρεις ένα σπίτι που πιστεύεις ότι αξίζει τα λεφτά του το οποίο θα σας αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο και πες του απλώς να το δει, μήπως σκιρτήσει κάτι μέσα του. Φαντάσου να μην υπάρχει αυτό το σπίτι και να κάθεσαι και να σκας τσάμπα;

________________
3.

Αγαπητή Αμπα! Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σου! Πώς θα μπορούσα να αποκτήσω στενότερη επαφή με την αδερφή μου; Έχουμε διαφορά 6 χρόνια. Εγώ 23 αυτή 29! Πάντα νοιαζόμαστε η μια για την άλλη , γιατί ντάξει αδερφές είμαστε, και ούτε τσακωνόμαστε. Απλά δε ξέρω σχεδόν τίποτα για την αδερφή μου. Ούτε αυτη για μένα. Ούτε μυστικά, ούτε παιδικές ιστορίες, ούτε προβληματισμούς. Προσπάθησα κάποιες φορές να της πω απο μόνη μου διάφορα για μένα αλλα και πάλι δε νιώθω άνετα όπως με τις φίλες μου. Άσε που τη νιώθω αυστηρή απέναντί μου και γενικά σαν δεύτερη μάνα μου. Δεν είναι τραγικό; Σε όλες τις ταινίες οι αδερφές είναι κώλος και βρακί. Εμείς γιατί όχι; P.S.: αυτή είναι σκορπιός :P Σε ευχαριστώ πολύ!- Ζυγός με ωροσκόπο ταύρο!

Σε όλες τις ταινίες; Για πλάκα το είπες αυτό έτσι; Στις ταινίες ο κόσμος επίσης κλείνει το τηλέφωνο χωρίς να πει «γεια» και πίνει καφέ από άδεια φλιτζάνια. Στην πραγματικότητα από την άλλη, υπάρχουν και αδερφές που δε μιλιούνται και είναι στα δικαστήρια.


Δεν είσαστε κολλητές όπως με τις φίλες σου. Ξέρεις γιατί; Γιατί η αδερφή σου είναι αδερφή σου και όχι φίλη σου. Η αδερφή σου έχει αναλάβει το ρόλο της προστάτριας, ίσως επειδή είναι μεγαλύτερη, ίσως επειδή είναι ο χαρακτήρας της τέτοιος. Μια τέτοια παρουσία στη ζωή σου είναι πολύτιμη, γιατί αν συμβεί κάτι και χρειαστείς προστασία, σε ποιον θα πας; Αν η πρώτη σου αντίδραση είναι η αδερφή σου τότε έχεις πολύ πιο σημαντική σχέση από αυτή που νομίζεις ότι έχεις.


Ευτυχώς που στο τέλος ανέφερες και το ζώδιό σου γιατί σ' αυτό βάσισα όλη μου την απάντηση.

________________
4.


Καθημερινά, κάποια σχόλια που κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει, έχουν αρνητικούς ψήφους. Μάλιστα σε συγκεκριμένους χρήστες, ότι και να πούνε έχουν κάποιους αρνητικούς σίγουρους. Στις περιπτώσεις που συζητάμε, δεν υπάρχει ποτέ κάποια αντίθετη άποψη σαν απάντηση, μόνο οι ψήφοι.

Πες με τρελή, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι δεν ψηφίζουν ανάλογα με το σχόλιο αλλά ανάλογα με τον σχολιαστή και εγώ αυτό το βρίσκω επιεικώς ηλίθιο. Εσένα ποιά είναι η γνώμη σου;- Η παρανοϊκή.

Ότι δε βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να δέχεται κάποιος αρνητικές ψήφους λόγω βεβαρημένου παρελθόντος. Και στην πραγματική ζωή αυτό δεν κάνουμε; Πιστεύεις ότι κρίνεις ό,τι λέει και ό,τι κάνει ο καθένας με αποστειρωμένο τρόπο, χωρίς να επηρεάζεσαι από την ήδη σχηματισμένη γνώμη που έχεις γι' αυτόν; Γιατί λες πιστεύουν οι μανούλες ότι τα παιδάκια τους έχουν πάντα δίκιο;

________________
5.


τι συναισθήματα και σκέψεις σου δημιουργεί η ευχή "καλή πατρίδα";-watson

Ότι είναι ασήκωτα τραγικό και απάνθρωπο να υπάρχουν πολιτικοί πρόσφυγες.

________________
6.


Α μπα μου...Τελικά το "δεν ξέρω", στον έρωτα σημαίνει "δε θέλω";

Σημαίνει «η φάση είναι χλιαρή». Αν επιμένεις να κάνεις ερωτήσεις, στο τέλος σίγουρα δε θα θέλει. Μη ρωτάς, τα λόγια δεν έχουν σημασία και δεν είναι συμβόλαιο. Αυτά που έχουν σημασία έτσι κι αλλιώς δε λέγονται με λόγια.

________________
7.


αγαπητη α,μπα! η στηλη σου μου αρεσει πολυ και ηρθε λοιπον η ωρα να σε ρωτησω κατι, που το εχω πολυ καιρο απορια:τι τυρια να βαλω στην πιτσα;(οποτε ρωταω τους υπαλληλους στα τυρια μου δινουν ενα αθλιο μιγμα τυριων)


Ωραία ερώτηση. Προσωπικά απεχθάνομαι στην πίτσα τα κίτρινα τυριά τύπου γκούντα που λιώνουν και σκεπάζουν τα πάντα. Επίσης δε μου αρέσει όταν είναι πολύ και δεν καταλαβαίνεις τι τρως. Ανάλογα με τα υπόλοιπα υλικά (καμιά φορά ταιριάζει και η φέτα, άλλες φορές όχι), μου αρέσει ένας συνδυασμός με ένα άσπρο μαλακό τυρί στο στυλ της μοτσαρέλας και ένα ακόμα αλμυρό και πιο σκληρό, ας πούμε παρμεζάνα, προβολόνε, τέτοια.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ