Το πιο κουφό πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας

Το πιο κουφό πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας Facebook Twitter
29

 

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι να μαυρίσει κανείς τον Άδωνι Γεωργιάδη αν δεν τον εκτιμά ως πολιτικό. 

 

Το να το κάνεις όμως επειδή σε διέταξε μια αθλητική εφημερίδα του Παναθηναϊκού, και μάλιστα στο ξεκάρφωτο, δεν είναι ένας απ' αυτούς...

 

 

Το πιο κουφό πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας Facebook Twitter

 

 

Στο ξεκάρφωτο;

 

Έχει βουίξει ο τόπος ότι οι Γιαννακόπουλοι που έχουν την εφημερίδα "Πράσινη" αλλά ΚΑΙ την Βιομηχανία Φαρμάκων ΒΙΑΝΕΞ, αντιτίθενται στη μείωση των τιμών των φαρμάκων αλλά και στην χρήση των γενοσήμων. Το ότι χρησιμοποίησαν όμως ένα μέσο τόσο άσχετο όπως η Πράσινη για να εξασκήσουν πολιτική επιρροή και εξυπηρέτηση οικείων συμφερόντων είναι πραγματικά αστείο. 

 

Έγραψα και πριν κάτι για τα γενόσημα (και την παράνοια που πιάνει μερικούς, ότι δεν είναι τόσο καλά όσο τα ακριβά πατενταρισμένα φάρμακα που συμφέρουν τις μεγαλοβιομηχανίες) και κάποιος έστειλε μ' ένα σχόλιο ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ/ντοκιμαντέρ υπέρ των γενοσημων, που είχα δει πριν κάποιο καιρό στον ΕΞΑΝΤΑ του Γιώργου Αυγερόπουλου, στην ΕΡΤ:

 

 

Original Airdate: Tετάρτη, 17 Απριλίου 2013, 22:00 - ΝΕΤ

Η Ινδία είναι γνωστή ως το παγκόσμιο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων. Διαθέτει μια ακμάζουσα φαρμακοβιομηχανία, που παράγει ποιοτικά φάρμακα σε προσιτές τιμές.

Είναι τα λεγόμενα γενόσημα, αντίγραφα των πρωτότυπων φαρμάκων που παράγουν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης. Είναι εξίσου αποτελεσματικά, αλλά διατίθενται σε ασύγκριτα χαμηλότερη τιμή από τα πρωτότυπα. Γι' αυτό και είναι ανεκτίμητης αξίας για τους φτωχούς ανθρώπους που ζουν στην Ινδία, αλλά και σε ολόκληρο τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο.

Μπροστά στον ανταγωνισμό, οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες αντεπιτίθενται, με ισχυρό όπλο στα χέρια τους τις πατέντες, επιχειρώντας να πλήξουν τη βιομηχανία γενόσημων της Ινδίας και να εδραιώσουν παγκοσμίως το μονοπώλιό τους.

Πρόκειται για έναν πραγματικό πόλεμο συμφερόντων, όπου τα κέρδη των εταιρειών, ίσως πιο κυριολεκτικά από ποτέ, αντιπαρατίθενται με τις ανθρώπινες ζωές.

Το "© Ζωή Copyright" παρακολουθεί την υπόθεση ελβετικής εταιρίας που μήνυσε το Ινδικό κράτος, ξεκινώντας μια δικαστική μάχη - ορόσημο. Μια μάχη τόσο σημαντική που θα μπορούσε να απειλήσει την πρόσβαση δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη σε φτηνά φάρμακα που σώζουν ζωές.

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος / Σενάριο: Γιώργος Αυγερόπουλος, Γεωργία Ανάγνου / Επιτόπια Έρευνα: Γεωργία Ανάγνου / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Μοντάζ: Βασίλης Μάγκος, Άννα Πρόκου / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ - 2013

 

=====

 

 

 

Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι αν δεν ήταν ο καταραμένος Άδωνις αυτός που πρότεινε τη μείωση των τιμών και τη χρήση γενόσημων, ο ΣΥΡΙΖΑ -και όλοι οι υπόλοιποι που αντιδρούν-, θα είχαν ως σημαία τους το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου

- το οποίο συστήνω σε όλους να παρακολουθήσουν. 

 

 

 

 

29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ