ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κανάλι Alpha: Πετσοκόβοντας το Glee

Κανάλι Alpha: Πετσοκόβοντας το Glee Facebook Twitter
88

Επιστολή που μας ήρθε από τον Γ.Χ. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας):

Κανάλι Alpha: Πετσοκόβοντας το Glee Facebook Twitter

Λογοκρισία σκηνής από τον Alpha

Αγαπητοί υπεύθυνοι της Lifo, γνωρίζοντας την φιλελεύθερη, προοδευτική και πάνω απ'όλα ανθρωπιστική στάση σας πάνω σε πληθώρα ζητημάτων, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα χθες στο σταθμό του Alpha.

Όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, ο Alpha έχει εδώ και λίγο καιρό που προβάλλει τη σειρά Glee. Το Glee έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, έχει αποσπάθει ιδιαίτερα θετικές κριτικές και πολλά βραβεία. Ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματα του είναι η ενεργή υποστήριξη της διαφορετικότητας και το θάρρος να ασχοληθεί με το θέμα της ομοφυλοφιλίας και να το προβάλλει σε εκτεταμένο βαθμό, συμπεριλαμβάνοντας, μάλιστα δύο γκέι ζευγάρι, ένα με άντρες και ένα με γυναίκες.

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα είναι αξιέπαινος, δίνοντας ένα πρότυπο στην νεανική ομοφυλοφιλική κοινότητα, προωθόντας τη διαφορετικότητα - μια από τις ουσίες της σειράς - και τολμώντας να θίξει κακώς κείμενα της κοινωνίας, π.χ. bullying.

Ο Alpha, σε μία τυπική για τα συντηρητικά ελληνικά δεδομένα κίνηση, αποφάσισε χθες να κόψει την πρώτη σκηνή τέτοιου περιεχομένου, όπου η Brittany και η Santana φιλιούνται και κάθονται κοντά στο κρεβάτι, μία ομολογουμένως αθώα σκηνή, γεγονός που μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από όποιον την παρακολουθήσει. Καθ' αυτόν τον τρόπο, ο Alpha καταδικάζει εμμέσως την διαφορετικότητα, την ισότητα και μάλιστα στον 21ο αιώνα της προόδου και της ελευθερίας.

Επίσης, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη σειρά, μιας και αυτή και παρόμοιες σκηνές που θα εμφανιστούν σε επόμενα επεισόδια έχουν καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της, ενώ αντιτίθεται και στην ίδια την ουσία της, που είναι αναμβίφολα η προώθηση της διαφορετικότητας.

Ενδεικτικά, αύριο ένα μεγάλο μέρος του επεισοδίου είναι αφιερωμένο σε ένα φιλί που δίνει, παρά τη θέληση του, στον νεαρό gay πρωταγωνιστή Kurt ένα παιδί που τον εκφοβίζει στο σχολείο. Αν λογοκρίνουν αυτή τη σκηνή, τι ακριβώς θα καταλάβει το ελληνικό κοινό; Πρόκειται για μια κατάφωρη υποτίμηση της νοημοσύνης του! Εξάλλου, υπάρχουν πολλά χειρότερα σκουπίδια στην ελληνική τηλεόραση, τα οποία συχνά σχετίζονται με ανούσιο, περιττό και καθόλου αθώο ετεροφυλόφιλο σεξ! Θα σας παρακαλούσα θερμά να αφιερώσετε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα σας για αυτό το θέμα, έτσι ώστε η λογοκρισία να γνωστοποιηθεί, να στηλιτευτεί και ο Alpha να μην πράξει ανάλογα τις επόμενες φορές.

88

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

18 σχόλια
Για μένα, το ότι το Glee πετσοκόβεται έτσι είναι σοβαρό, όχι γιατί χαλάει το TV experience κάποιου που θα προσπαθεί μάταια, από κάποια επεισόδια και μετά, να καταλάβει wrf is going on (γιατί από κάποιο σημείο και μετά, αν συνεχίσουν να το λογοκρίνουν έτσι, το Glee θα καταντήσει σίγουρα ανερμάτιστο), αλλά γιατί η TV, είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε πολλοί από εμάς πλέον προτιμάμε άλλα μέσα ψυχαγωγίας ή ενημέρωσης, εξακολουθεί να επηρεάζει νοοτροπίες. Δε με καίει ιδιαίτερα ο TV shows fan που θα δει το Glee κουτσουρεμένο - θα ανακαλύψει σίγουρα κάποια στιγμή τα torrent. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ όμως κάποιος που θα έβλεπε αυτή τη σειρά κατά τύχη, κάποιος που δεν αποτελεί ακριβώς το target group του Glee. Οι ομοφοβικοί γονείς μου πχ, που μπορεί να γύριζαν κατά τύχη στον Alpha και θα έβλεπαν, έστω και φευγαλέα, πως ένα γκέι φιλί δεν είναι αναγκαστικά πορνό, πως μια γκέι σχέση δεν είναι αναγκαστικά μόνο sex-based και ότι ένα γκέι εφηβάκι έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες και την ίδια ικανότητα να ερωτεύεται και να αγαπάει με ένα στρέιτ. Τώρα δε θα δουν αυτό. Θα δουν τον Kurt forever alone και τη Brittany και τη Santana σαν δυο "πολύ καλές" φίλες. Η TV διαμορφώνει νοοτροπίες και τρόπο σκέψης πολύ διαφορετικά από ότι το κάνει το internet - στο internet μπορεί να βρεις ακριβώς αυτό που σου ταιριάζει, αλλά μόνο αν ψάξεις για αυτό, η τηλεόραση πάλι είναι "μες στη μούρη σου" all the fucking time (εκτός αν την έχεις κλειστή), εξ ου και οι all-day-long TV watchers αργά ή γρήγορα σχηματίζουν μια πολύ συγκεκριμένη γνώμη και "γνώση" περί του κόσμου, αυτή δηλαδή που βλέπουν στην τηλεόραση. Είναι θλιβερό σε αυτή την πραγματικότητα, που δυστυχώς για αρκετούς περνιέται για πραγματική ζωή, το LGBT να μην έχει καμιά θέση.Και παρεμπιπτόντως, αυτό τώρα δεν είναι έργο του ΕΣΡ. Υπάρχει απόφαση μέσω της οποίας το ΕΣΡ τελεσίδικα δε δικαιούται να κόβει πρόστιμα μεροληπτικά κατά LGBT σκηνών ή θεματολογίας - οποιοδήποτε κανάλι θα έτρωγε τώρα πρόστιμο σαν και του Παπακαλιάτη το 2008, ξέρει ότι θα μπορούσε άνετε να ανταποκριθεί δικαστικά και να κερδίσει στα σίγουρα. Η γνώση όμως του ότι, δικαίως ή αδίκως, το πρόστιμο θα πέσει από το ΕΣΡ έτσι κι αλλιώς (διότι είναι ΤΟΣΟ στόκοι εκεί στο ΕΣΡ), μαζί με τη λογική του "πού να μπλέκουμε", παντρεμένο μαζί με ολίγη ή πολλή ομοφοβία που έτσι κι αλλιώς προϋπήρχε, μας φέρνει στο φαιδρό σημείο που είμαστε - δείτε λίγο και ελληνικό MTV, εκεί στους υπότιτλους τους λογοκρίνουν και τις λέξεις "γκέι","λεσβία". Α ναι, btw, ΚΑΙ οι υπότιτλοι είναι επίτηδες λογοκριμένοι λόγω του "φόβου που φυλάει τα έρμα" (δηλαδή σοβαρά τώρα, αυτό που γίνεται στο 2 and a half men ΔΕΝ μπορεί να προκύψει ως προϊόν απλής ασχετοσύνης!).
Ενημερωτικά σε όλες τις σειρές που φιλιουνται άτομα του ίδιου φίλου τις κόβουν και στο STAR. Ποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις και βάση ποιου λόγου; Ο κόσμος αλλάζει ακόμη και αν το δεις στη TV θα το δεις μπροστά σου κάποια στιγμή καλο ειναι να είμαστε προετοιμασμένοι και εμείς και τα παιδιά μας. Δεν είμαστε στο μεσαίωνα κάποια στιγμή θα πρεπει να το αντιμετωπίσουμε σαν ενήλικες.
Γιατί αγόρασαν τα δικαιώματα της σειράς εξ αρχής; Αφού δεν είμαστε άξιοι να προβάλλουμε μία τηλεόραση που δείχνει την αλήθεια και δεν κρύβεται πίσω από καθωσπρεπισμούς.
Αμάν και σείς.. Καλά λεει ο άνθρωπος.. ή αγοράστε το ή κατεβάστε το.. δεν εχετε καταλάβει οτι ολοι αυτοί οι σκατόγεροι τού Alpha, τού ΕΣΡ ή όποιου άλλου φορέα τού κώλου, μόνο ξέκωλες θα δείχνουν στα πρωινάδικα?? για δείτε λίγο μακεδονία TV πού δείχνει επαναλήψεις τού Ciao και όλης αυτής της σαβούρας και θα σας πώ εγώ κιλότα και κακό..
Μια πρόταση... σταματήστε να βλέπετε Glee! Ή δείτε το κατεβασμένο από το ίντερνετ ή αγοράστε το! Πραγματικά, η τηλεόραση είναι τόσο αναμφίδρομο μέσο, ώστε το κάθε κανάλι έχει το πάνω χέρι σε τέτοια ζητήματα! Άρα δεν υπάρχει και νόημα να "καταγγέλουμε" αυτές τις πρακτικές, εφόσον κανείς δεν μας επιβάλλει να παρακολουθούμε τα κανάλια αυτά και τις εκπομπές τους!
το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει γκέι χαρακτήρες δεν είναι μόδα, είναι μία σύγχρονη απόπειρα να απεικονήσει την πραγματικότητα, η οποία, όσο παράξενο κι αν φαίνεται σε κάποιους, έχει γκέι ανθρώπους. είναι σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση της ομοφοβίας η θετική προβολή τους από τα Μ.Μ.Ε. και αυτό αδιαμφισβήτητα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα του Glee. Όμως, όπως λέει και η επιστολή, τολμηρός και θαρραλέος είναι ο ειλικρινής τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα. Για παράδειγμα, το ομοφοβικό bullying, ένα θέμα ταμπού, αποτελεί σημαντική ιστορία την οποία εξετάζει η σειρά. Επίσης, σε ένα άλλο επεισόδιο ένας γκέι χαρακτήρας εκφοβίζεται τόσο πολύ που κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Το γεγονός ότι η σειρά έχει το θάρρος να παραθέσει τέτοια θέμα και να ασχοληθεί τόσο εκτεταμένα και πολύπλευρα με το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας (π.χ. σχεσεις Blaine - Kurt, Brittany - Santana), επιτυγχάνοντας μάλιστα να αλλάξει την κοινή γνώμη του αμερικανικού τηλεοπτικού κοινού όσον αφορά τους γκέι, αποτελεί δίχως αμφιβολία τολμηρό και μεγάλο κατόρθωμα
Τολμηρο και μεγαλο κατορθωμα θα ελεγα αυτο που εκανε το Six Feet Under το 2001 και οχι ενα μετριο (κατα την αποψη μου) και γεματο κλισε, Glee. Το μελλον στην ψυχαγωγια ειναι εδω και μια δεκαετια η Gay κουλτουρα. Δεν ειναι κατι το καινουργιο ουτε κατι το τολμηρο να εχεις ομοφυλοφιλους χαρακτηρες σε σοου. Ειναι φυσικα ομορφο το να δινει θετικα μηνυματα η σειρα (να το διευκρινησω μιας που απ'οτι βλεπω δεν ειναι αυτονοητο).
ναι, το τολμηρό έγκειται στον τρόπο προσέγγισης του θέματος της νεανικής ομοφυλοφιλίας όχι στο γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει γκέι χαρακτήρες. Ίσως, η σωστότερη λέξη είναι γενναίο και πρωτοποριακό. Εγώ το θεωρώ μεγάλο κατόρθωμα, δεδομένου ότι χάρη στο glee άλλαξε σημαντικά η κοινή γνώμη της αμερικής όσον αφορά την ομοφυλοφιλία και έγινε πιο θετική. Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν και αρκετές άλλες σειρές με ομοφυλοφιλους ήρωες, καμία όμως δεν ασχολήθηκε τόσο εκτεταμένα και πολύπλευρα με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην εφηβεία. Για μένα αυτό είναι επίτευγμα, από εκεί και πέρα ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του. Ενδεικτικά, παραθέτω αυτό το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=szyXsExkvyw
Και παλι θα σου προτεινω να παρακολουθησεις το Six Feet Under (αν δεν το εχεις κανει ηδη). Εκανε ολα οσα αναφερεις στο σχόλιό σου. Παντως αν δεν ειχε ολες αυτες τις διασκευες το Glee θα μου αρεσε να το παρακολουθησω συστηματικα :)
Ντροπη στον Αlpha!!! Και στο ΕΣΡ και γενικα σ' οποιον αποφασισε να κοψει ομοφυλοφυλικες σκηνες ειτε του glee ειτε του downtown abbey!! Αν ειναι να κοψουν ολες τς ομοφυλοφυλικες σκηνες ας μην τα δειχνουν στην tv!!
Brittany και Santana FTW ρε!!! Δηλαδη οταν εμφανιστει ο Blaine και αρχιζει να φιλιεται με τον Kurt τι θα κανουν; Μηπως θα κοψουν ολες τις σκηνες που παιζουν μαζι; Αισχος!!!!!
εγω παλι γιατι νομιζω οτι δεν φταίει ο Αλφα αλλα φταίει το ΕΣΡ.........για ψαχτειτε καλύτερα. ο Αλφα ειναι καναλι με σκοπο να βγαζει καποια χρηματα, δεν είναι εδω για να πληρωνει προστιμα.
Το ΕΣΡ όμως συνεχίζει να το κάνει. Πέρσυ συγκεκριμένα το MTV απέφυγε τη μετάφραση της λέξης lesbian λόγω φόβου για επιβολή προστίμων. Το ίδιο το ΕΣΡ φέτος δεν άφησε το σποτάκι του ΕΣΡ να προβληθεί λόγω ενός φίλιου στο σποτ αναφέροντας χαρακτηριστικά "οτι δεν αποτελεί κοινωνικό μύνημα". Το 2009 έκοψε το The L Word, ακόμα κι αν αυτό προβαλόταν μετά τις 12 και σήμανση μόνο για ενήλικες. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει υπάρξει τέτοια απόφαση του ΣτΕ, ξέρω όμως με απόλυτη σιγουριά ότι το ΕΣΡ την αγνοεί.
Ομολογουμένως, το ΕΣΡ έχει γραμμένη την απόφαση του ΣτΕ στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Όμως, στην τελική, για τα κανάλια, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα: Τραμπουκίζει το ΕΣΡ με παράνομα πρόστιμα; Ας δείξουν ό,τι είναι να δείξουν και ας πάνε πάλι στο ΣτΕ, όπως το Mega. Αφού ξέρουν ότι θα δικαιωθούν λόγω δεδικασμένου. Δεν είναι λύση η (αυτο)λογοκρισία, που στο κάτω κάτω έχει συχνά και φαιδρά αποτελέσματα πια, και όχι μόνο στα LGBT. (Αυτό το Κωνσταντίνου και Ελένης πχ, που στη 978574ή επανάληψη θυμήθηκαν να "σεμνοποιήσουν", λες και δεν έχουμε ακούσει ήδη 978573 φορές ο/η κάθε γεννηθείς/σα μετά το 1998 τι κρύβεται πίσω από τα νεοαποκτηθέντα μπιιιιιπ.) Υπεύθυνο το ΕΣΡ για τις @@ του, αλλά αν θελήσει ο Alpha, το Star κτλ κάλλιστα "έχει τα @@ και μπορεί", σαν τον (αλογόκριτο) Jumbo ένα πράμα.
Λοιπόν, διαβάζοντας ότι το Glee προβάλλεται στην Ελλάδα, την είχα την απορία για το πώς θα χειριζόταν το κανάλι τις πάμπολλες σκηνές με τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια. Αν είναι ν' αρχίσουν να λογοκρίνουν τα επεισόδια, θα φτιάξουν καινούργια σειρά. Κι άμα πιάσουν να τα "δύσκολα" θέματα της σειράς, μην ξεχνάμε ότι ο πρωταγωνιστής πέθανε πρόσφατα από υπερβολική χρήση και τα καινούργια επεισόδια θ' αναφέρονται σ' αυτό. Τι θα κάνουν, θα κορφολογάνε σκηνές, για να φτιάξουν ένα καλό καγαθό σίριαλ που δεν θα προσβάλει τα χρηστά ήθη; Και τέλος πάντων, κανείς δεν βλέπει τι πραγματεύονται οι σειρές προτού της αγοράσει; Αν τους φαίνονται σόκιν, ας μην τις εντάσσουν στο πρόγραμμα των σταθμών.
Έχω δει όλη τη σειρά στο internet και αναρωτιόμουν τι θα γινότανε όταν φτάνανε σε αυτά τα επεισόδια. Τελικά το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε. Πρόκειται για ζώα. Κανονικά η Εταιρεία Παραγωγής του Glee θα έπρεπε να τους πάρει πίσω τα δικαιώματα και να ζητήσει και αποζημίωση. Και στο κάτω κάτω αν δεν έχουν σκοπό να δείξουν κάτι επειδή είναι ομοφοβικοί, ας μην το αγοράζανε.
χαχαχαχαχακαλά, σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι ήξεραν τι αγόραζαν; Για ελληνικό κανάλι μιλάμε...θα τους είπε κάποιος "ναι μωρέ, κάτι παιδάκια είναι που χορεύουν και τραγουδάνε", τα genius στον Alpha το φαντάστηκαν κάπως σαν το Muppet Show στο πιο μοντέρνο και σου λέει ας το βάλουμε.
Βασικά ο Alpha το κάνει αυτό γιατί όταν πρόβαλε το the l word, μετά τις 12 και με σήμανση μόνο για ενήλικες ΠΑΛΙ επενέβει το ΕΣΡ και το έκοψε με επιβολή προστίμων. Δεν είναι θέμα του Alpha ή παλαιότερα του MTV αλλά του ΕΣΡ που ψάχνει ευκαιρεία να κόψει τέτοιου είδους σκηνές ή/και σειρές.Βέβαια, οι "κύριοι" και οι "κυρίες" του ραδιοτηλεοπτικού δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι μόνο ο JUmbo έχει τ α**ιδια και μπορεί!! Όλα όσα μας πειράζουν είναι οι lgbt σκηνές στην tv...
Και να ήταν το μόνο. Έχετε δει τoυς υποτιτλισμούς και στο Glee και στο Two and a half men? Οι σειρές αυτές βραβεύτηκαν για ιδιαίτερους λόγους και ένας απ'αυτούς είναι οι πανέξυπνοι διάλογοι. Ο συντηρητικός Alpha αλλάζει τους διαλόγους, καταστρέφοντας ιδιοφυή σενάρια. Ίσως πρέπει να αλλάξει συνεργάτες και να πετάξει έξω όλες τις θεούσες, ή να μεταδίδει τις σειρές αυτές αργότερα.
Που να 'φερναν και το Skins στην «ελληνική» τηλεόραση xDΓι' αυτό καλύτερα VLC, stream ή download και greek subs (αν υπάρχουν) από διάφορες «ομάδες» που μεταφράζουν και δημιουργούν υπότιτλους από hobby.Αν και πιστεύω πως το Glee δεν έχει τόσο δύσκολους διάλογους, όσοι μπορούν να μιλήσουν και να συνεννοηθούν στ' αγγλικά, δεν θα 'χουν θέμα.Όσον αφορά το Two & A Half Men πάντως, είναι μια απ' τις σειρές που μπορεί ν' απολαμβάνει κανείς 100% μόνον αν ξέρει πολύ καλά αγγλικά (δηλ. να μην χρειάζεται υπότιτλους). Κάποια σημεία (ειδικά αστεία, παροιμίες, popular culture references που παίζει να καταλάβουν μόνο μεγαλύτεροι σε ηλικία) απλά δεν μεταφράζονται (ή αν τα μετέφραζαν θα 'θελαν κι επεξήγηση).Ας πάρουμε για παράδειγμα την σειρά Friends, γνωστή σε μας ως «Τα Φιλαράκια». Μικρότερος, όταν δεν ήξερα καλά αγγλικά, βασιζόμουν περισσότερο στους υπότιτλους και δεν πολυγελούσα μ' αυτά που διάβαζα. Μεγαλώνοντας όμως και αρχίζοντας σιγά-σιγά να καταλαβαίνω, έπεφτα απ' τον καναπέ κυριολεκτικά. Δεν μπορεί κανείς να μου πει πως έχει ξεκαρδιστεί στα γέλια βλέποντας την σειρά αυτήν, προσέχοντας μόνο τους υπότιτλους. Απλά δεν γίνεται.Και να προσθέσω κάτι τελευταίο: Σε σύγκριση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα μια χαρά είμαστε γιατί δεν κάνουν overdub τις ξένες ταινίες και σειρές (μόνο στα βραζιλιάνικα, αλλά ποιος νοιάζεται γι' αυτά;). Έχω ζήσει αρκετά χρόνια στη Γερμανία όμως, κι εκεί απλά δεν βλέπονται οι σειρές, ειδικά οι κωμικές! Έχω μισήσει αρκετές σειρές έτσι, αλλά βλέποντάς τες κάποια στιγμή στ' αγγλικά, άλλαξα γνώμη τελείως (και μια απ' αυτές είναι το Two and a half men.. α! και το Big Bang Theory! η οποία αυτόν τον καιρό είναι η αγαπημένη μου).Υ.Γ.:Η μόνη σειρά που δεν είναι σε καμμία γλώσσα αστεία, είναι το How I Met Your Mother. Cheers. :p
αν και δεν ειμαι του αμερικανικου χιουμορ αλλιως γελαω με πολυ συγκεκριμενα πραγματα. οι συγκεκριμενες σειρες δοκιμασα να τις δω αλλα μου φανηκαν κακογουστες. μεχρι και τα φιλαρακια τα θεωρω πλεον καλυτερα! παρολα αυτα θεωρω σωστο το σχολιο σου. η αδελφη μου που γελαει με το αμερικανικο χιουμορ ναι μεν εχει υποτιτλους αλλα τους εχει για να γελαει με την μεταφραση....
Κατ' εμέ το Two & A Half Men έχει επιτυχία γιατί ο πραγματικός star της σειράς είναι ο Jon Cryer. Ο χαρακτήρας του Charlie είχε αρχίσει να γίνεται βαρετός έως ακόμη και κουραστικός απ' την 7η κιόλας σεζόν, και τα ίδια συνεχίστηκαν στην 8η. Απλά τα 'βλεπα κι ήλπιζα να τελειώσουν πιο γρήγορα. Πάλι καλά που έγινε ό,τι έγινε εκείνη την περίοδο και τον πέταξαν έξω. Με τον Kutcher φύσηξε νέος αέρας και «φρεσκαρίστηκε» όλη η σειρά — η 9η σεζόν ήταν ζόρικη (λογικό), η 10η όμως όλα τα λεφτά!