UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός!

UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός! Facebook Twitter
55

H εξέλιξη via adespoto. 

 
 
 
ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ, αλλά ένας φιλόζωος που έστειλε την ανταπόκριση στο adespoto
 
 
Το δικαστήριο, σήμερα 1/10/2012, απορρίπτοντας το αίτημα αναβολής που ζήτησε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης ερήμην αυτού, καταδικάζοντας τον σε μονοετή φυλάκιση με τριετή αναστολή και στην καταβολή προστίμου 5.000 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος, Π. Θ., κατηγορείτο ως ηθικός αυτουργός για βάναυση κακοποίηση σκύλου, την οποία είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει υπάλληλος του Ινδός, σέρνοντας δεμένο με αλυσίδα από τον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου τον σκύλο του.
 
Στη δίκη παραβρέθηκαν αρκετοί φιλόζωοι, αν και η παρουσία τους δεν φάνηκε να έχει θετική επιρροή. Η εισαγγελέας αναλώθηκε στη διαφύλαξη της εξουσίας του θεσμού, καθώς έδειχνε να ενοχλείται περισσότερο από την ασέβεια του ακροατηρίου απέναντί στην έδρα, παρά από την κακοποίηση αυτή καθεαυτή. 
 
Κατανοώ την οργή των φιλόζωων, αλλά οι ακρότητες δεν ωφελούν καμία πλευρά. Σίγουρα όχι τη δική μας, η οποία εντέλει εκλαμβάνεται από υπερβολική έως και γραφική με συνέπεια να χάνει σε κύρος και βαρύτητα μπροστά στα μάτια τόσο των εκπροσώπων της πολιτείας όσο και των λοιπών παρευρισκομένων. Μάτια τα οποία τώρα έχουν αρχίσει να πέφτουν πάνω σε θέματα για τα οποία εμείς φωνάζουμε χρόνια. 
 
Πολύ κοντά μου έτυχε να κάθονται δύο συγγενείς του κατηγορουμένου, η γυναίκα του και ο γαμπρός του. Τα πρόσωπά τους φανέρωναν βαθύτατα φορτισμένη ψυχολογία. Ο νεαρός γαμπρός μάλιστα ανάσανε με δυσκολία και κάποια στιγμή, φάνηκε να δακρύζει, μη μπορώντας προφανώς να διαχειριστεί το στρες. 
 
Φορτισμένος ήταν επίσης και ο δικηγόρος, ο οποίος δεν έχανε την ευκαιρία να διατυμπανίζει τα φιλοζωικά του αισθήματα και να διαχωρίζει τη θέση του από τα όποια πεπραγμένα. 
 
Οι δύο συγγενείς, ο δικηγόρος και η βοηθός του, φοβούμενοι τη μήνι του συγκεντρωμένου πλήθους, περίμεναν τη συνοδεία των ΜΑΤ για να εξέλθουν από την αίθουσα. 
 
Στο τέλος, καθώς αυτοί αποχωρούσαν συνοδεία των ΜΑΤ και καθώς το πλήθος ξεσπούσε πάνω τους με βρισιές, ρίψη νερού και μπουκαλιών, δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ πως η βία φέρνει οργή και η οργή βία έναντι τρίτων προσώπων που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση… αναπαράγοντας έναν φαύλο κύκλο.
 
Ειπώθηκε πως η γυναίκα του αναφέρθηκε σε φόλες, όπως όμως ειπώθηκε ότι ο κατηγορούμενος ονομάζεται Πουλημένος, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν το είπε, απλά δεν ήμουν μπροστά για να το επιβεβαιώσω. 
 
Μπροστά μου έσκιζε τα ιμάτιά της για τον άνδρα της που τον ξέρει όλος ο Μαραθώνας 35 χρόνια. Πράγμα το οποίο εμένα προσωπικά μου δείχνει μια γυναίκα που εθελοτυφλεί απέναντι στον σύντροφό της, όπως τείνουν να κάνουν οι περισσότεροι σύντροφοι μετά από πολλά χρόνια γάμου. Αυτό δεν τη δικαιολογεί, αλλά δεν την καθιστά και υπεύθυνη για τις πράξεις του συζύγου της!
 
Μου επαναλάμβανε επίσης την επιστημονική ιδιότητα των παιδιών τους, θέλοντας έτσι να ανεβάσει το καταβαραθρωμένο κύρος της οικογενείας της. Μα τα προσόντα των παιδιών έχουν τόση σχέση με τον ψυχισμό του πατέρα όσο έχουν τα ίδια με τις πράξεις του. Δηλαδή καμία, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι τη θηριώδη αντιμετώπισή τους από το πλήθος. 
 
Σημασία έχει ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε και ότι η καταδίκη για αντίστοιχα κακουργήματα στο μέλλον μπορεί και πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Με την αποδοκιμασία προβληματίζεται ο συγγενής, με τη βία περιχαρακώνεται και εθελοτυφλεί ακόμη περισσότερο, γιατί δεν επεξεργάζεται τίποτα, παρά μόνον αμύνεται!΄
 

----------------------------------

Την διάβασα στο http://pasteleft.wordpress.com  Είναι η χτεσινή μαρτυρία απ' τα δικαστήρια 

UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός! Facebook Twitter

Από τις 11:30 σήμερα [Παρασκευή] το πρωί, βρισκόμασταν στην Ευελπίδων, έξω από το κτήριο 16, όπου και είχε ανακοινωθεί πως θα μεταφερθεί ο Θωμάς Π., ο ηθικός αυτουργός της κακοποίησης του σκύλου του από τον αλλοδαπό υπάλληλο του την Κυριακή το απόγευμα στον Μαραθώνα.

Μετά από μία ώρα αναμονής, ενημερωθήκαμε πως έχει μεταφερθεί στο κτήριο 7, όπου και σπεύσαμε να γνωρίσουμε από κοντά τον “μάγκα” που έδωσε την οδηγία στον πακιστανό υπαλληλό του, να σύρει το σκυλί στην άσφαλτο με το αυτοκίνητό του μέχρι να λιώσει!

 

Η ώρα ήταν μία παρά τέταρτο και τα 30 – 35 άτομα που είχαμε μαζευτεί, φτάσαμε στο σημείο όπου βρισκόταν το κτήνος μετά δικηγόρου, συζύγου και ενός αστυνομικού. 

UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός! Facebook Twitter


Κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να του φωνάζουν “ντροπή σου”, “κάθαρμα” και διάφορα άλλα κοσμητικά επίθετα. Ο Θωμάς Π. χαμογελούσε ειρωνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε μέσα στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον αστυνομικό.

Τότε πήρε τη σκυτάλη η σύζυγός του και πάνω στον διαπληκτισμό με κάποιους φιλόζωους είπε κατά λέξη “Έπρεπε να του είχαμε ρίξει φόλα στο σπίτι για να μην μπλέξουμε” (!!!), κάτι που το μικρό της μυαλό μάλλον, το θεωρούσε απόλυτα σωστό και φυσιολογικό!

Μόλις έφτασε η σειρά του, όλοι είμασταν στην αίθουσα. Αμέσως ο δικηγόρος του κ. Κορφιάτης, ζήτησε 3ήμερη αναβολή γιατί ο πελάτης του, όπως είπε, ήταν τρομοκρατημένος!

Φυσικά όλοι γελάσαμε με το σχόλιο!

Τελικά η δίκη αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1/10 στις 09:00 το πρωί στο κτήριο 7.
Ο αλλοδαπός δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο καθώς δεν έχει εντοπιστεί.

UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός! Facebook Twitter

Μετά την έξοδό μας από το κτήριο, ο Θωμάς Π. παρέμεινε μέσα στην αίθουσα, φοβούμενος πως το ‘αγριεμένο’ πλήθος θα τον λυντσάρει! Βέβαια αυτή του η δήλωση δεν τον εμπόδισε να βγαίνει από μακριά και να μας στέλνει ειρωνικά φιλάκια!

Με τα πολλά, μισή ώρα αργότερα βγήκε από το κτήριο ο δικηγόρος του και λίγο αργότερα η σύζυγός του, όπου και απομακρύνθηκαν, μέσα σε “χειροκροτήματα” από τους φιλόζωους.

Τελικά ο Θωμάς Π., βγήκε με συνοδεία αστυνομικού, αλλά ο κόσμος του επιτέθηκε φραστικά. Κάποιοι του “άδειασαν” τα μπουκάλια με νερό που κρατούσαν και τότε επενέβη μια ομάδα 10 περίπου ανθρώπων των ΜΑΤ και κατάφεραν να τον φυγαδέψουν με περιπολικό.

UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός! Facebook Twitter

Βγαίνοντας από τις εγκαταστάσεις της Ευελπίδων, κάποιος εντόπισε το περιπολικό και όταν ο κόσμος άρχισε και πάλι να του φωνάζει, το θράσος αυτού του “άντρακλα” ξεπέρασε κάθε όριο, σηκώνοντας επιδειχτικά το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού του χεριού προς το μέρος μας.

Τη Δευτέρα λοιπόν, 1/10/2012 στις 09:00 το πρωί, ας προσπαθήσουμε όλοι εμείς που αγαπάμε τους μικρούς μας φίλους, να βρισκόμαστε εκεί στην Ευελπίδων, και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και τη φωνή μας λέγοντας πως Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ !

-----------------------------------------------

Η εξοργιστική μαρτυρία που μου έστειλαν μαζί με τις σκληρές εικόνες:

Το μεσημέρι της 26-09-2012, κατά τις 16:30 καθώς διασχiζαμε με το αυτοκίνητο την λεωφόρο Σουλίου με κατεύθυνση προς Σχοινιά, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας με αυτό που βλέπαμε μπροστά μας.

Στην δεξιά λωρίδα της λεωφόρου ένας αλλοδαπός είχε δεμένο πίσω στο αυτοκίνητο του με μια χόντρη αλυσίδα ένα σκύλο τον οποίο τον έσερνε με 50χλμ, για τουλάχιστον είκοσι μέτρα όσο εμείς προλάβαμε να δούμε πριν του κλείσουμε τον δρόμο για να μην μπορεί να συνεχίσει την κτηνωδία του. Aφου καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε είχαμε να αντικρίσουμε ένα πολύ φρικτό θέαμα..

O σκύλος αιμόφυρτος στην άσφαλτο με ανοιχτές πληγές στα ποδιά του που έφταναν βαθιά μέχρι το κόκαλο και μια πληγή στο στήθος. Oι πληγές αυτές βέβαια δημιουργήθηκαν από το κάψιμο το οποίο υπέστη ο σκύλος από το συρσιμο. Tα πατουσακια του στην προσπάθεια του να τρέξει μαζί με αυτοκίνητο είχαν καταστραφεί εντελώς. Μόλις ο αλλοδαπός κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και είδε το σκύλο έκανε πως δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε και μεγάλη αδιαφορία προσπαθούσε να μας διώξει σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Μόλις άκουσε ότι τηλεφωνήσαμε στην αστυνομία απομακρύνθηκε και έφυγε πεζός. Στο σημείο του συμβάντος βέβαια δεν είχαμε σταματήσει μόνο εμείς αλλά και άλλοι φιλόζωοι. Εν συνεχεία και μετά από ένα τέταρτο καταφθάνει στο σημείο του γεγονότος το αφεντικό του αλλοδαπού ο οποίος φανερά εξοργισμένος και με μεγάλο θράσος άρχισε  να ξεστομίζει αυτές ακριβώς τις λέξεις -“ ρε ποιοι είστε όλοι εσείς; ο σκύλος είναι δικός μου και εγώ έδωσα διαταγή για να γίνει αυτό. Αυτός ο σκύλος εδώ και καιρό μου σκάβει και μου καταστρέφει το περιβόλι. Καλά να πάθει”. Έπειτα συνεχίστηκε έντονη και άσχημη λογομαχία για αρκετη ωρα.

Μια ώρα μετά το τηλεφώνημα μας, κατέφτασε και η αστυνομία, όπου το αφεντικό άλλαξε τα λεγόμενα του και πλέον ισχυριζόταν ότι εκείνος το μόνο που διέταξε τον αλλοδαπό να κάνει ήταν να βάλει το ζώο μέσα στο αυτοκίνητο και όχι να το δέσει πίσω και να το σέρνει. Η συνέχεια, μας βρήκε στο αστυνομικό τμήμα δίνοντας κατάθεση για το συμβάν. Ο αλλοδαπός εξακολουθεί να είναι άφαντος. Άφαντος η καλυπτόμενος από το αφεντικό;

UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός! Facebook Twitter
Και μία καλή, όσο γίνεται καλή, εξέλιξη, όπως την έγραψε χτες στο Facebook της η Σεραφίνα Αβραμίδου:

Η ιστορία έχει ως εξής: Την Τρίτη 25/9 γύρω στις 16:30, δύο φίλοι μου, ένας Καναδός και ένας Ελληνοκαναδός, επέστρεφαν από τον Μαραθώνα όταν είδαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου να περνάει τρέχοντας αυτοκίνητο το οποίο έσερνε σκύλο δεμένο με αλυσίδα! Κάνουν αναστροφή, αρχίζουν να τον κυνηγούν και λίγο πιο κάτω βλέπουν να τον έχουν σταματήσει ήδη 2 άλλα αυτοκίνητα μιας παρέας Ελληνο-Ελβετών.


Το αυτοκίνητο το οδηγούσε Πακιστανός ο οποίος τηλεφώνησε αμέσως στον Έλληνα αφεντικό του και εξαφανίστηκε τρέχοντας για να γλυτώσει από τις 2 παρέες που ήθελαν να τον λυντσάρουν. Το αφεντικό, ένας μάγκας καράβλαχος (σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων μου) ακούγοντας την μία παρέα να μιλάει Αγγλικά και την άλλη Γαλλικά, τους ζήτησε τα χαρτιά τους (!!!), ενώ έλεγε με περηφάνεια ότι ο σκύλος είναι δικός του και επειδή του έκανε ζημιά στο περιβόλι, τον έδεσε με αλυσίδα πίσω από το αυτοκίνητο και είπε στον Πακιστανό "να τον τραβήξει μέχρι να λιώσει"!

UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός! Facebook Twitter

Οι 2 παρέες είχαν ήδη καλέσει την αστυνομία και όταν άκουσαν αυτά τα λόγια η μία Ελληνο-Ελβετίδα είπε στον τύπο: "Φίλε, την γάμ@@@ες". Τότε ο μάγκας πήγε να την χτυπήσει αλλά μπήκε στην μέση ένας από τους άνδρες της παρέας και τον σταμάτησε.

Όταν ήρθε η αστυνομία, ο θρασύδειλος τύπος άλλαξε την ιστορία... Πήγαν στο τμήμα οι μισοί μάρτυρες και έδωσαν κατάθεση, γιατί οι άλλοι ανέλαβαν να πάνε τον σκυλάκο στον κτηνίατρο. Αργότερα που πήγαν και οι υπόλοιποι να καταθέσουν, έμαθαν ότι oι αστυνομικοί είχαν αφήσει τον Έλληνα να φύγει.

Την επομένη το πρωί, η δικηγόρος των Καναδών κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα και τους είπε ότι θα καταθέσει μήνυση για απιστία επειδή άφησαν τον Έλληνα να φύγει, ενώ έπρεπε να ακολουθήσουν την διαδικασία του Αυτοφώρου. Της είπαν ότι ψάχνουν και τον Έλληνα και τον Πακιστανό μέχρι την Λαμία, αλλά δεν τους βρίσκουν!!!

Με τον φόβο όμως της μήνυσης, κινήθηκαν και χτες το απόγευμα τους ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ!!! Αυτή τη στιγμή είναι στο κρατητήριο και την Παρασκευή το πρωί περνάνε Εισαγγελέα.

UPDATE για το βασανισμό σκύλου με αυτοκίνητο: Καταδικάστηκε τελικά ο αυτουργός! Facebook Twitter

Ο σκυλάκος ήταν υπερβολικά σοκαρισμένος, με το δέρμα, κυρίως στα πόδια, να έχει καεί μέχρι το κόκκαλο.

Τον ονόμασαν Φορτουνάτο και προς το παρόν βρίσκεται στο κτηνιατρείο του κ. Φλαράκου στη Ν. Ερυθραία!

 

 

 

55

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ