Σκέψεις για τα πρώτα λεπτά της ΕΔΤ

Σκέψεις για τα πρώτα λεπτά της ΕΔΤ Facebook Twitter
25

 

Είμαι γενικά αισιόδοξος άνθρωπος. 

Και κατά βάθος εύχομαι η ΕΔΤ να είναι καλύτερη από την ΕΡΤ: χωρίς ρουσφέτια και αργόμισθούς, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. 

Αλλά, ας σοβαρευτούμε. Ζούμε στην Ελλάδα, κι έχουμε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν τρέφω και τίποτα φοβερές αυταπάτες. 

Το σήμα της ΕΔΤ θυμίζει ΟΝΤΩΣ το Ρετιρέ 

Και το πρόγραμμά του νέου καναλιού, λοιπόν, ξεκίνησε με την ταινία Κυρία Δήμαρχος με τη Γεωργία Βασιλειάδου. 

Σκέψεις για τα πρώτα λεπτά της ΕΔΤ Facebook Twitter
Σκέψεις για τα πρώτα λεπτά της ΕΔΤ Facebook Twitter

Δεν ξέρω πόση αυτοκριτική διάθεση έχουν οι ιθύνοντες της ΕΔΤ ή πόσο αυτοσαρκασμό διαθέτουν για να ανοίξουν με μια ταινία που σατιρίζει την πολιτική και τους πολιτικάντηδες, όμως είναι αλήθεια πως τώρα που παίζει η παμπάλαια ασπρόμαυρη ταινία αναρωτιέμαι αν η νέα ΕΡΤ θα είναι ασπρόμαυρη ή έγχρωμη. 

Σκέψεις για τα πρώτα λεπτά της ΕΔΤ Facebook Twitter

Πάντως περνάνε με κρόουλ από κάτω ειδήσεις, μεταξύ των οποίων και η εξής: "Ξεκίνησε η ΕΔΤ. Για πειρατικό μόρφωμα έκαναν λόγο οι υπάλληλοι της ΕΡΤ". Με άλλα λόγια ένα κανάλι που δημοσίευσε τις κατηγορίες που ακούστηκαν εναντίον του. Πιθανότατα για ξεκάρφωμα - ποιος ξέρει. 

Σκέψεις για τα πρώτα λεπτά της ΕΔΤ Facebook Twitter

Μετά πάντως θα έχει ντοκιμαντέρ για τον Εμπειρίκο - και ελπίζω προς αυτήν την κατεύθυνση να κινηθεί. Του πολιτισμού και των τεχνών και όχι της Ανθής Σαλαγκούδη και του Αιμίλιου Λιάτσου. 

Περίμενα κάποια εντυπωσιακή αρχή, όταν όμως το σήμα της ΕΔΤ, ακριβώς στις 9 το βράδυ χάθηκε ώστε να αρχίσει το πρόγραμμα, δεν εμφανίστηκε ούτε τηλεπαρουσιάστρια ούτε κάποιο σποτ που να αναγγέλει την αρχή της Νέας Εποχής. 

Αντίθετα, έπεσε κατευθείαν το η "τάδε προπολεμική κινηματογραφική εταιρία" παρουσιάζει την παμπάλαια ταινία με την Γεωργία Βασιλιάδου. 

Λιτά και απότομα. 

Το σήμα της ΕΔΤ (γλωσσοδέτης το όνομα, αλλά καλύτερο απ' το ΝΕΡΙΤ) στην αρχή φαινόταν κανονικά, μετά φαινόταν περίεργα -δύο ΕΔΤ το ένα πάνω στο άλλο- και τέλος, φάνηκε ως ΔΤ (χωρίς δηλαδή το έψιλον, σα να λέει Δελτίο Τύπου). 

Έτσι και συνεχίζει - άγνωστο γιατί- ακόμα και τώρα, 20 λεπτά αφότου ξεκίνησε η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Μετά από 50 χρόνια, όταν η κυβέρνηση του 2070 θα κλείνει την ΕΔΤ "λόγω κόστους", όσοι ζήσαμε απόψε την έναρξη του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα μπορούμε να θυμόμαστε και να γράφουμε νοσταλγικά κείμενα για το πώς είχε ξεκινήσει κάποτε η ΕΔΤ.

Κρίμα μόνο που ξεκίνησε τόσο άτονα (και σύμφωνα με αρκετούς *πειρατικά*) και δεν θα έχουμε να αφηγηθούμε κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον...

ΥΓ. Όλα μπερδεύονται γλυκά πάντως. Στους τίτλους αρχής της παμπάλαιας, ασπρόμαυρης ταινίας είδα ότι παίζει και η Κούλα Αγαγιώτου, που έπαιξε την γιαγιά κυρία Σοφία στο Ρετιρέ...

25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ