Απεργία την Πρωτομαγιά

Τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι συνεχίζει να υπογράφει μνημόνια

Τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι συνεχίζει να υπογράφει μνημόνια Facebook Twitter
2

Παραιτείται ή όχι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από υπουργός Οικονομικών; Ναι σύμφωνα με την Bild και άλλα γερμανικά έντυπα που μεταδίδουν ότι ο μόνος συμπαθητικός υπουργός της Κυβέρνησης δε μπορεί άλλο να συνεχίσει να παριστάνει τον μαρξιστή οικονομολόγο και ταυτόχρονα να ανεβάζει τη φορολογία σε όποιον έχει ακόμα πρόσβαση σε στερεά τροφή. Δεν έχει ακουστεί ακόμα ποιος μπορεί να είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του αφού δεν υπάρχει άλλο στέλεχος να συνδυάζει την εντυπωσιακή άγνοια κινδύνου του Ευκλείδη, το παρουσιαστικό του αγκαλίτσα μελισσάκι και αυτά τα ιδιότυπα ελληνικά που έχει κάποιος μετά από μετωπική με διώροφο λεωφορείο σε πολύ ολισθηρό οδόστρωμα. Αν πάντως η αντικατάσταση του Γιόυκλιντ συνδυαστεί με γενικευμένο ανασχηματισμό όπως ακούγεται, η καλύτερη επιλογή είναι η υπουργοποίηση ολόκληρου του θιάσου του Δελφιναρίου που όσο να'ναι μια καλύτερη συνοχή θα την έχει.

Τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι συνεχίζει να υπογράφει μνημόνια Facebook Twitter
«Είμαι ο πιο γλυκούλης υπουργός Οικονομικών της Ευροζώνης»

Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να διασταυρωθούν διότι τα ΜΜΕ της χώρας μας τελούν υπό απεργία για να πιέσουν λέει την κυβέρνηση να μην καταργήσει το αγγελιόσημο και να μπορούμε όλοι να συνεχίζουμε να εισφέρουμε από το εισόδημα μας για την σύνταξη των δημοσιογράφων όπως άλλωστε είναι λογικό γιατί αν δεν πληρώνει ο οικοδόμος την σύνταξη του δημοσιογράφου ποιος θα την πληρώνει, ο ίδιος; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Τώρα τι είδους πίεση ασκείται στην κυβέρνηση όταν δεν μεταδίδονται ειδήσεις την εποχή που ακόμα και τα συνοικέσια θα ήταν γεμάτα με τα ρεζιλίκια της κυβέρνησης, δεν έχουμε καταλάβει αλλά μεγαλύτερη αβάντα από αυτή την απεργία δεν μπορώ να φανταστώ. Όχι ότι περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κλάδο που διέγραψε μέλη του για την στάση τους στο δημοψήφισμα βέβαια, μια φίμωση του τύπου την στιγμή που η κυβέρνηση καταρρέει είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε στο δρόμο για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Πάντως σήμερα η Καθημερινή έσπασε την απεργία-παρωδία και κυκλοφόρησε το φύλο της ηλεκτρονικά και δωρεάν κάτι που δικαιώνει τον Κιμ Ουνγκ Γιονγκ ο οποίος έχει καταλάβει ότι όσο υπάρχει το ίντερνετ και τέτοια φλωριλίκια η επανάσταση δεν πρόκειται να νικήσει.

Τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι συνεχίζει να υπογράφει μνημόνια Facebook Twitter
«Δεν έχουμε απαγορεύσει τις εφημερίδες, απλώς είναι σε απεργία διαρκείας»

Γιατί αν είχαμε δελτία ειδήσεων δε θα μετέδιδαν τίποτε άλλο από τα νέα κατορθώματα των διαπραγματευτών και συγκεκριμένα την ελαφριά απόκλιση από το στόχο του σκισίματος του Μνημονίου, με την συμφωνία για νέο τέταρτο προληπτικό Μνημόνιο γιατί πρέπει αυτά να τα προβλέπουμε, μπορεί ένα βράδυ να ξεμείνεις από Μνημόνιο, να μην έχεις προβλέψει να έχεις ένα καβάτζα στο σκρίνιο; Τι προβλέπει αυτό το νέο Μνημόνιο; Α, όχι πολλά, μόνο 3,6 δις σε περίπτωση που δεν πιάσουμε τους στόχους αλλά δεν ανησυχούμε πολύ διότι δεν υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι ΑΥΤΗ η κυβέρνηση δεν θα πιάσει στόχους κάτι στο οποίο η πείρα έχει δείξει ότι ειδικεύεται.

«Δε θα επηρεάσει η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% τους ψηφοφόρους μας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «οι ζωοτροφές θα παραμείνουν στο 13%» για το θέμα της αύξησης των εμμέσων φόρων.

Εντωμεταξύ την ώρα που ξύνουν με τη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας μαζεύοντας τα αποθεματικά νοσοκομείων, οργανισμών, συλλόγων ναυτοπροσκόπων τάζουν αναδρομικές αυξήσεις στου δημοσίους υπαλλήλους κάτι που κάνει αρκετούς να πιστεύουν ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται για το μόνο που ξέρει καλά, να κάνει δηλαδή εκλογές. Βέβαια σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Αυγή, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού είναι στα επίπεδα δημοφιλίας της σαλμονέλας, αλλά αυτό εκτιμάται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι απλώς δεν έχουν προλάβει να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι όλοι οι Έλληνες κάτι που αποτελεί τον ουσιαστικό στόχο της κυβέρνησης.

Τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι συνεχίζει να υπογράφει μνημόνια Facebook Twitter
Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις, είναι Μηχανισμός Εξισορρόπησης Αποκλίσεων

Απίστευτο γέλιο έχει προσφέρει η αλληλέγγυα ξενοδόχος ιδιοκτήτρια του City Plaza που μόλις κατάλαβε ότι το ξενοδοχείο που κατέλαβαν οι συναγωνιστές της ήταν το δικό της, έσβησε το like που είχε κάνει στο Facebook και άρχισε τον συγκινητικό αγώνα για να μας εξηγήσει ότι το δικό της το ξενοδοχείο δεν είναι σαν τα άλλα, είναι ένα ξενοδοχείο βιοπαλαιστών, ένα ξενοδοχείο σοσιαλιστικό για να επαληθεύσει την ιστορική ρήση της Μάργκαρετ Θάτσερ ότι το πρόβλημα με τον σοσιαλισμό είναι ότι κάποια στιγμή τελειώνουν τα ξενοδοχεία των άλλων.

aNameToCome
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ