ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Φιλελέ και Τρελελέ

Φιλελέ και Τρελελέ Facebook Twitter
Δύο από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους του Νεοφιλελευθερισμού, χασκογελάνε ενώ έχουν μόλις καταβροχθίσει δύο παιδάκια
5

«Μέσα σ' αυτόν τον οικονομικό Λαβύρινθο και αντιμέτωπος με τον νεοφιλελεύθερο Μινώταυρο, ο θεσμικός Θησέας καλείται, υπό όρους που παραπέμπουν στην ιστορία του Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ, να φέρει σε πέρας την αποστολή του» είπε σε πρόσφατη ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο άνθρωπος που ήταν ένας από τους πιο βασικούς καταστροφείς της οικονομίας αφού διόρισε στο Δημόσιο όποιον έβρισκε μπροστά του στην πενταετία της διακυβέρνησης Καραμανλή, στέλνοντας το έλλειμα στην στρατόσφαιρα και αυξάνοντας τις κρατικές δαπάνες κατακόρυφα. Παρέλειψε όμως να μας εξηγήσει πως γίνεται ο νέος Θησέας να προσπαθεί να εξοντώσει τον Μινώταυρο την ίδια ώρα που απλώνει το χέρι να πάρει την ελεημοσύνη του τέρατος διότι τα χνώτα του ημίθεου βρωμάνε από την πείνα.

Σε μια χώρα που ο κρατισμός είναι επίσημη θρησκεία, όπου το Δημόσιο είναι το τέρας που ρουφάει το αίμα της πραγματικής οικονομίας, όπου η γραφειοκρατία είναι χειρότερη από εκείνη της Σοβιετικής ένωσης, μας φταίει ο φιλελευθερισμός. Είναι άλλωστε γνωστό πως στην Ελλάδα εφαρμόστηκε για χρόνια το μοντέλο της ελεύθερης οικονομίας, με ιδιωτικά πανεπιστήμια, χαμηλή φορολογία στις επιχειρήσεις, συνεχή και αυστηρή αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο, γι' αυτό πήγαμε κατά διαόλου.

Είναι άλλωστε εμφανής η μέχρι εμετού δαιμονοποίηση της λέξης νεοφιλελεύθερος, ή «φιλελέ» για μεγαλύτερη απαξίωση, χρησιμοποιείται σε κάθε context, για πάσα νόσο και με περισσή μαλακία εδραιώνοντας ένα νέου τύπου αριστερό μακαρθισμό όπου τα μιάσματα δεν είναι οι κομμουνιστές αλλά οι νεοφιλελεύθεροι.

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα: Δεν υφίσταται πλέον κανένας ιδεολογικός διαχωρισμός μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, το ματσάκι είναι ανοιχτά κρατισμός εναντίον μιας υγιούς, ελεύθερης οικονομίας. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και έχει μόνο καλά να πει για της διακυβέρνηση Καραμανλή. Δεν τους χωρίζει τίποτα, προσκυνάνε τον ίδιο θεό που είναι ο κρατισμός και έχουν τον ίδιο εχθρό, την επιχειρηματικότητα και την αξιοκρατία.

Είναι άλλωστε εμφανής η μέχρι εμετού δαιμονοποίηση της λέξης νεοφιλελεύθερος, ή «φιλελέ» για μεγαλύτερη απαξίωση, χρησιμοποιείται σε κάθε context, για πάσα νόσο και με περισσή μαλακία εδραιώνοντας ένα νέου τύπου αριστερό μακαρθισμό όπου τα μιάσματα δεν είναι οι κομμουνιστές αλλά οι νεοφιλελεύθεροι. Θες να πετύχεις; Είσαι φιλελέ. Θες να αμειφθείς σύμφωνα με τα προσόντα σου; Είσαι φιλελέ. Φοράς γραβάτα; Είσαι φιλελέ. Άλλωστε τα έχουν πει σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης: Η αριστεία είναι ρετσινιά και η καριέρα είναι χολέρα.

Φιλελέ και Τρελελέ Facebook Twitter
Δεν έχει ακόμη επαληθευθεί η πληροφορία για τη συμμετοχή του Άνθιμου στο The Voice στη θέση του Μιχάλη Stavento

Σπαρταριστή ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στο άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη όπου κατηγορεί τον συντάκτη για απάνθρωπη συμπεριφορά αφού δεν σεβάστηκε το κρυολόγημα του σεβασμιότατου, εξηγεί πως η «ταπεινότης» του δεν συμμετείχε στην συγκέντρωση Καρατζαφέρη αλλά πήγε για να ευλογήσει την βασιλόπιτα που δεν είχε φουσκώσει και διευκρινίζει πως δεν υπάρχει ποτ πουρί στην βυζαντινή μουσική ούτε έχουν βγει εκκλησιαστικές μελωδίες σε techno remix ενώ κάνει σαφές ότι «Επί 52 χρόνια ως λειτουργός της εκκλησίας ουδέποτε έψαλα παράφωνα τον ύμνο Τη Υπερμάχω απλώς καμία φορά στονάρω στις ψηλές».

 

Φιλελέ και Τρελελέ Facebook Twitter
Τι πιο φυσιολογικό να είναι ο αρχηγός της ΕΥΠ μιας δεξιάς κυβέρνησης ο αρχάγγελος της κάθαρσης σε μια αριστερή κυβέρνηση;

 

Μάπα το καρπούζι στην προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή αφού ο Πρωθυπουργός παρουσίασε ως μεγάλη αποκάλυψη παρέμβασης στην δικαιοσύνη ψηφισμένα νομοσχέδια από την ολομέλεια και δεν μπήκε καν στον κόπο να μας πει γιατί αφού είναι πλειοψηφία δεν τα καταργεί με νόμο, προφανώς έχει άλλα πιο επείγοντα να κάνει όπως να προσπαθεί να κλείσει όποιες επιχειρήσεις έχουν μείνει ανοιχτές από σπόντα. Η ΦΑΓΕ ας πούμε ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την αγορά γάλατος αλλά όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος «αυτό δε θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους μας, αυτοί αρμέγουν τις δικές τους αγελάδες». Εντωμεταξύ, προσπάθεια συμβιβασμού με Eldorado Cold, φαίνεται να κάνει ο Πάνος Σκουρλέτης ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να συνεχιστεί η επένδυση στα Μεταλλεία Σκουριών. Αφού εξαργύρωσε στις εκλογές την μαγκιά, τώρα είναι η ώρα του συμβιβασμού με τους καπιταλιστές και το ζεστό τους χρήμα.

Φιλελέ και Τρελελέ Facebook Twitter
«Έλα μαμά, ανάβεις το θερμοσίφωνα γιατί έχω γίνει χάλια από τα δακρυγόνα;»

Σύμφωνα με καινούργια μελέτη, το 92% των ακροαριστερών μένουν με τη μαμά τους αν και δεν διευκρινίζεται αν θηλάζουν ακόμα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι παρατηρείται έντονη έξαρση δυναμικών ενεργειών όταν μαμά έχει μαγειρέψει φασολάκια.

aNameToCome
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ