TEDx Ειδομένη

TEDx Ειδομένη Facebook Twitter
Επενδυτές στα υπερσύγχρονα business campus, ένα από τα πολλά που έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα
2

«Φιλαράκι, έχεις €250.000 να πάρω μια άδεια παραμονής;» με ρώτησε πριν από λίγο κάποιος έξω από το λιμάνι του Πειραιά όπου κατά χιλιάδες συρρέουν πλέον οι μετανάστες επενδυτές μετά τις εκπληκτικές δηλώσεις του υπουργού κυρίου Μάρδα ότι μεταξύ των δύστυχων προσφύγων που κοιμούνται στις λάσπες και ζητιανεύουν για ένα πιάτο φαί, υπάρχουν επενδυτές που σκέφτονται να διαθέσουν διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν κατοικία στην χώρα μας και να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης.

Πέρα από το αριστερό της δήλωσης, ανοίγονται νέοι ορίζοντες αφού με χρήμα θα μπορείς πλέον να αγοράζεις τα πάντα, για παράδειγμα εξετάζεται το ενδεχόμενο όποιος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επενδύσει στην Ελλάδα τα λεφτά που έβγαλε εξωτερικό πριν τα capital control, να γίνεται αυτομάτως υπουργός.

Τουλάχιστον απαντήθηκε το ερώτημα πού πήγαιναν οι μετανάστες αφού λιαζόντουσαν στην Ομόνοια, δεν εξαφανίζονταν όπως μας έλεγε η κυρία Τασία, πήγαιναν όλοι χρηματιστήριο.

Με πρόχειρους υπολογισμούς αν εμφανιστούν 45.000 πρόσφυγες με €250.000 για επένδυση η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να προσλάβει και 800.000 δημοσίους υπαλλήλους που όσο να'ναι τους ψιλοχρειαζόμαστε.

Εγώ πάντως βρίσκω λογικό να προσφέρεται άσυλο σε όποιον επενδύσει σε μια χώρα που αυξάνει τη φορολογία, μισεί τις επιχειρήσεις και έχει τις τράπεζες κλειστές, αφού ένας τέτοιος υποψήφιος επενδυτής είναι τέρμα ηλίθιος και θα πρέπει να λαμβάνει τη μέριμνα του κράτους όπως όλοι οι συνάνθρωποι μας με βαριά αναπηρία.

Τουλάχιστον απαντήθηκε το ερώτημα που πήγαιναν οι μετανάστες αφού λιαζόντουσαν στην Ομόνοια, δεν εξαφανίζονταν όπως μας έλεγε η κυρία Τασία, πήγαιναν όλοι χρηματιστήριο. Αν πάντως κάποιος από τους επενδυτές δεν έχει τις διακόσιες πενήντα χιλιάδες για να πάρει σπίτι, μπορεί με ένα μικρότερο ποσό να αγοράσει εξοχική σκηνή στην Ειδομένη.

TEDx Ειδομένη Facebook Twitter
«Σε μαγικά νησιά, μετανάστη θα σε πάω»

Δεν θα απέρριπτε το όνομα σκέτο Μακεδονία για τη ΠΓΔΜ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ούτε και μεις θα απορρίπταμε να κατονομαζόταν με μια μακρά λίστα ύβρεων ο Μάκης. Ήταν απλώς μια ακόμη δήλωση στον άτυπο διαγωνισμό για την πιο ηλίθια δήλωση μεταξύ των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης. Οι συμμετοχές είναι πολλές και δυνατές και ο πήχης έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη.

Παράδειγμα, η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, κατά την επίσκεψη του στο hotspot της Χίου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι πλεονάζοντες μετανάστες να στέλνονται σε ακατοίκητα νησιά σε μια προσπάθεια ομοιοπαθητικής προφανώς θεραπείας που περιλαμβάνει την αναβίωση της Μακρονήσου. Δεν διευκρινίστηκε αν θα μπορεί ενδιαφερόμενος μετανάστης να αγοράσει μετά το νησί αλλά τέτοιο ενδεχόμενο δε μπορεί να αποκλειστεί

TEDx Ειδομένη Facebook Twitter
Ο μοναδικός άντρας που έριξε γκόμενα με αεροπλάνο

Το μεγάλο γλέντι όμως θα γίνει απόψε στη Βουλή. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμφωνήσει πακέτο νέων μέτρων 5,5 δις με αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, περικοπή των συντάξεων ενώ είχε τάξει ότι θα ξαναέδινε την 13η, αυξήσεις φόρων στους πλουσίους, όπου πλούσιος πλέον είναι όποιος μπορεί να αγοράσει χαρτί υγείας και δεν σκουπίζεται με εφημερίδα, και άλλα πολλά, έχει προκαλέσει συζήτηση για τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη. Μετάφραση: Θα γδάρουμε όποιον συνεχίσει να έχει ένα μεροκάματο αλλά θα σας πουλάμε κάθαρση και καταπολέμηση της Διαφθοράς παρότι συναντιόμαστε με γάτες Ιμαλαϊων και ξεμείναμε από ξαδέρφια για διορισμούς. Πάρτε ποπ-κορν.

Αισίως φαίνεται να ολοκληρώνεται η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egyptian Air το οποίο προσγειώθηκε στη Λάρνακα, αφού ο Αιγύπτιος αεροπειρατής δεν είναι τρομοκράτης αλλά ένας ερωτευμένος άντρας που θέλει να επιδώσει ερωτική επιστολή στη Κύπρια πρώην σύζυγο του. Κλασική περίπτωση που ο μουσουλμάνος άντρας δε μπορεί να δεχτεί την ελεύθερη βούληση γυναίκας μέλους της ΕΕ. Ελπίζουμε ότι η σύζυγος δεν θα συγκινηθεί αφού όπως ξέρουμε, η θυσία είναι μια ιδιοτελής, εγωκεντρική πράξη αδύναμου ανθρώπου που μοναδικό σκοπό έχει να εκβιάσει συναισθηματικά το θύμα αφού δεν μπορεί να το κερδίσει με την προσωπική του αξία. Πάντως όπως φαίνεται, εκτός από καράβι, σέρνει και αεροσκάφος.

aNameToCome
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ