Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά Facebook Twitter
"Πότε επιτέλους θα βγει το νέο άλμπουμ του Kanye West και πού είναι η ουρά για τα Yeezy;"
8

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά Facebook Twitter
Οι αγρότες μας προστατεύουν τους ευζώνους από τον ιό Ζίκα

Υπέροχες βουκολικές σκηνές εκτυλίσσονται στο Σύνταγμα τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Αγρότες έχουν κατασκηνώσει μετά τα εντυπωσιακά events που έλαβαν χώρα χτες με συμπατριώτες μας από την τιμημένη ελληνική ύπαιθρο να κυνηγάνε τα ΜΑΤ με μαγκούρες και να καίνε φρύγανα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για να διώξουν τα κουνούπια που έχουν καταφάει τους Ευζώνους Φλεβάρη μήνα λόγω της κλιματικής αλλαγής, που όταν τα έλεγε ο Αλ Γκορ είχανε πέσει όλοι να τον φάνε. Με αυτή την εκδήλωση οι αγρότες μας είχαν την ευκαιρία να δουν και τα σόγια τους που ζουν στην Αθήνα, αφού είναι γνωστό ότι ο τελευταίος Αθηναίος πέθανε πριν δεκαετίες και όσοι ζουν στην πρωτεύουσα είναι βλαχάρες. Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια, ως γνωστόν δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους αφού είναι ψυχή τε και σώματι αφοσιωμένοι να καταβροχθίζουν επιδοτήσεις και να τελειοποιούν την τεχνική τους στη μπιρίμπα, έργο απαιτητικό και δύσκολο που προϋποθέτει μεγάλη συγκέντρωση. Το πρόβλημα είναι ότι οι αγρότες ήταν ίσως η κοινωνική τάξη που στήριξε με τα μεγαλύτερα ποσοστά το ΣΥΡΙΖΑ - αν εξαιρέσουμε τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ που μέχρι χτες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και τώρα δίνουν στη κυβέρνηση το εντυπωσιακό ποσοστό του 116%  - και τώρα που κατάλαβαν ότι τα περπέτσουαλ μποντς του Βαρουφάκη μάλλον δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, νοιώθουν προδομένοι και αγανακτισμένοι. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης αφού όσους ψηφοφόρους τους δεν κατάφεραν να διορίσουν, θα τους βρουν απέναντι τους σαν τους χειρότερους διώκτες τους. Κοίτα να δεις που η τσογλανοποίηση της κοινωνίας μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ, ποιος το περίμενε.

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά Facebook Twitter
«Ευχαριστούμε τους φονιάδες των λαών, Αμερικάνους»

•Αποκλείει τις εκλογές ο Πάνος Σκουρλέτης με νέα του συνέντευξη στην οποία δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την καταστροφή μιας και ακόμα έχουμε ρεύμα και τρεχούμενο νερό και δεν είναι δημοκρατικό να γίνονται εκλογές που δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αριστεροί είμαστε, δεν είμαστε μαλάκες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά Facebook Twitter
Το καμάρι του βιομηχανικού σοσιαλισμού, το αθάνατο Lada Niva

•Τεράστιες επιτυχίες καταγράφει όμως και το άλλος μέλος της κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος, αφού αρχικά διέψευσε το θάνατο των 3 μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου που κατέπεσε κατά την διάρκεια άσκησης για να επιβεβαιωθούν δυστυχώς σε λιγότερο από μια ώρα, αλλά το μεγάλο νέο είναι ότι πλέον η κυβέρνηση που δίδαξε ανθρωπισμό σε όλη την Ευρώπη στο μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα, καλοδέχεται το στόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές. Η κυβέρνηση καθησυχάζει ότι σκοπός του ΝΑΤΟ δεν είναι να απωθήσει τους πρόσφυγες και να τους στείλει πίσω στην κόλαση, οοοοοόχι, σκοπός του είναι να καλοδέχεται τους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται και να τους προσφέρει τσάι και βουτήματα.  Ο ερχομός των πολεμικών πλοίων του θεσμού που εκπροσωπεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του καπιταλισμού με τις ευλογίες της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της ιστορίας, είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη στο δρόμο προς το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μετά την κατασκευή του πρώτου Lada Niva. Από την χαρά του ο Πάνος αφιέρωσε τον ερχομό του ΝΑΤΟ στους 3 νεκρούς αξιωματικούς και μας έστειλε όλους στα φαρμακεία για εμετοστόπ.

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά Facebook Twitter
Την όμορφη Φλωρεντία, πόλη του ινδάλματος του Μακιαβέλι επέλεξε ο Παπάς για να μας πει πόσα κανάλια θα μας ενημερώνουν αμερόληπτα

•Πράματα και θάματα μάθαμε στην συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της  Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές στην οποία είχαν κοτσάρει ένα απολύτως σχετικό άρθρο για τα τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα, γιατί ευτυχώς έχει τελειώσει οριστικά αυτό το χάλι με τις άσχετες τροπολογίες: Αρχικά ο Νίκος Παππάς παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι άλλες χώρες έχουν λιγότερα κανάλια από την Ελλάδα και μάλιστα ορισμένες δεν έχουν καν τηλεόραση και την βγάζουν μόνο με Ντόιτσε Βέλε στα βραχέα. Βέβαια αποδείχτηκε ότι τα στοιχεία ήταν ψευδή και κατασκευασμένα για να αναδειχτεί για μια φορά ακόμα ότι η πραγματικότητα δεν είναι παρά μια σκευωρία ενάντια στην επανάσταση. Τότε η κυβέρνηση έβγαλε νέο λαγό από το καπέλο και παρουσίασε μια μελέτη ενός Ινστιτούτου της Φλωρεντίας σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα χωράνε μόνο τέσσερα κανάλια, άσχετα από το πόσα κανάλια έχουν οι άλλες χώρες μια και στις άλλες χώρες τα καλώδια είναι πιο χοντρά και γι αυτό χωράνε περισσότερα κανάλια ενώ στη χώρα μας λόγω του νησιωτικού τερέν, της τουρκοκρατίας και του γεγονότος ότι τρώμε κοκορέτσι, έχουμε πιο στενά καλώδια και άρα τέσσερα θα είναι και μη μας τα πρήζετε. Αν αναρωτιέστε πού κολλάει η Φλωρεντία, σας θυμίζουμε ότι είναι η πόλη του Δάντη αλλά και του Νικολό Μακιαβέλι.

Διάφορα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ