Τα 20 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει μέχρι τα 30 σου για να μην είσαι βλάχα, βλαχάρα, τελευταία

Τα 20 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει μέχρι τα 30 σου για να μην είσαι βλάχα, βλαχάρα, τελευταία Facebook Twitter
27

Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα του Έλληνα είναι η αχαριστία, η αδυναμία του να αναγνωρίσει τους μεγάλους ευεργέτες που πρόσφεραν πολλά στην εξέλιξη αυτού του θαυμαστού λαού από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους μέχρι τα Capital Controls του Βαρουφάκη. Αναρίθμητα είναι τα παραδείγματα, από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που πέθανε στη φυλακή μέχρι τη Στέλλα Μπεζαντάκου που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ενώ είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στην τέχνη.


Ένας από τους ανθρώπους που διαμόρφωσε την σύγχρονη Ελλάδα, είναι αναμφισβήτητα και ο Πέτρος Κωστόπουλος ο οποίος από πανίσχυρος ηγέτης του μηντιακού τοπίου της χώρας κατέληξε να σερβίρει σάντουιτς στο κατά τα άλλα υπέροχο μαγαζί του που ακολουθεί την πιο τρέντι τάση της εποχής, αυτής του street food. Οι κακές γλώσσες λένε βέβαια ότι οι Έλληνες έχουν στραφεί στο street food γιατί δεν έχουν λεφτά να φάνε σε κανονικά εστιατόρια αλλά αυτά είναι κακοήθειες που δεν υιοθετούμε.

 Ένας από τους ανθρώπους που διαμόρφωσε την σύγχρονη Ελλάδα, είναι αναμφισβήτητα και ο Πέτρος Κωστόπουλος ο οποίος από πανίσχυρος ηγέτης του μηντιακού τοπίου της χώρας κατέληξε να σερβίρει σάντουιτς στο κατά τα άλλα υπέροχο μαγαζί του που ακολουθεί την πιο τρέντι τάση της εποχής


Ήταν η χρυσή εποχή της δεύτερης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ, είχαμε από καιρό εγκαταλείψει τις γραφικότητες περί εξόδου από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, τον Αραφάτ και τον σοσιαλισμό και είχαμε αρχίσει να κοιτάμε προς την Δυτική Ευρώπη και την καλοπέραση που απολάμβαναν τα καπιταλιστικά γουρούνια που ζούσαν εκεί. Ο Πέτρος γυρνάει από την Παρίσι με λαμπρές σπουδές και παρότι κάποιοι διαδίδουν ανακρίβειες ότι πριν γνωρίσει τον Κώστα Λαλιώτη βόσκαγε πρόβατα στην Μακρινίτσα, η αλήθεια ήταν ότι ο Πέτρος ήταν ήδη ένας κοσμοπολίτης με διδακτορικό.


Συνεργάζεται με τον Άρη Τερζόπουλο και βγάζει το πρώτο του περιοδικό, το ΚΛΙΚ που προκάλεσε σεισμό στην διψασμένη για χλιδή Ελλάδα. Γίνεται σε λίγο χρόνο το πρώτο σε κυκλοφορία περιοδικό και αλλάζει το εκδοτικό τοπίο της χώρας. Το περιοδικό είναι σύγχρονο, μοντέρνο, καλοσχεδιασμένο, και στην αρχή καλαίσθητο. Για το περιεχόμενο δεν έχει νόημα να μιλήσουμε γιατί μάλλον δεν είχε. Πάντως μίλησε ανοιχτά για το σεξ, τη νυχτερινή ζωή, τις πολυτέλειες και το έκανε πάντα υπεραπλουστεύοντας και εκχυδαΐζοντας. Και είχε φυσικά τεράστια επιτυχία.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία αφού ο Κωστόπουλος ακολούθησε μια πορεία στην κορυφή φτιάχνοντας την δική του εταιρεία που έβγαζε αρκετά περιοδικά ενώ είχε και τους δικούς του ραδιοφωνικούς σταθμούς οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν συμπαθέστατοι αν εξαιρέσεις τις δικές του εκπομπές μια και ο Πέτρος ποτέ δεν προσπάθησε να αποβάλει την χαρακτηριστική, Βολιώτικη προφορά του.


Η εταιρεία τελικά πτώχευσε αφήνοντας πολλούς απλήρωτους και τον ίδιο σε μια περιδίνηση, προσωπική αλλά και επαγγελματική αφού κατέληξε να παρουσιάζει το απόλυτο τηλεοπτικό σκουπίδι μαζί με την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα σε μια εκπομπή – τάλεντ σόου που δοκίμαζε τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αντοχής.


Παρουσιαστής της εκπομπής ήταν ο Μένιος Φουρθιώτης (δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον αστείο εδώ) στον οποίο ο Πέτρος Κωστόπουλος έκανε άλλωστε και την δήλωση που ξεσήκωσε μια χιουμοριστική θύελλα, ότι δηλαδή ξεβλάχεψε πολλούς Έλληνες. Στο πνεύμα λοιπόν του παλιού ΚΛΙΚ παρουσιάζουμε τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει μέχρι τα 30 σου για να μην είσαι βλάχα:


1.

Να έχεις τουλάχιστον ένα μπλέιζερ με χρυσά κουμπιά

2.

Να μην κουμπώνεις ποτέ το τελευταίο κουμπί του μπλέιζερ αυτού.

 

3.

Να έχεις μάθει να καθαρίζεις αστακό και να μην τον μπερδεύεις με την κωλοχτύπα

4.

Να έχεις πιεί τουλάχιστον 10 καφέδες στο Da Capo του Κωλονακίου

5.

Να έχεις χαιρετήσει τον Νίκο Αναστόπουλο στο Da Capo

6.

Να σταματήσεις επιτέλους να πίνεις καφέ με το καλαμάκι στο Da Capo και οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.

7.

Να επιλέγεις κάλτσα στο χρώμα του παντελονιού και όχι του παπουτσιού

8.

Να έχεις διαβάσει τουλάχιστον ένα βιβλίο που να μην είναι της Λένας Μαντά. ¨Όχι, ούτε του Κοέλιο πιάνεται.

9.

Να σταματήσεις να τρως ζαμπονοτυρόπιτες. Ακόμα καλύτερα να έχεις δολοφονήσει με επίπονο τρόπο κάποιον που έτρωγε ζαμπονοτυρόπιτα.

10.

Να έχεις πάει στη Μύκονο χωρίς να την σνομπάρεις και χωρίς να είσαι βίζιτα.

11.

Να αφήνεις tips, φιλοδώρημα, πουρμπουάρ, πες το όπως θες αλλά κάντο.

 

12.

Να σταματήσεις να βάζεις κρέμα γάλακτος στην καρμπονάρα ή ακόμα καλύτερα οπουδήποτε αλλού.

13.

Να μην κάνεις σαν υστερικός αν πρέπει να περιμένεις 10 νανοσεκοντ σε οποιαδήποτε ουρά, δεν είσαι τόσο σημαντικός όσο νομίζεις

14.

Να πλένεσαι. Συχνά.

15.

Να έχεις πάει ένα ταξίδι στο εξωτερικό εκτός οργανωμένου γκρουπ

 

16.

Να μην κάνεις επίδειξη του πλούτου σου, και άλλοι έχουμε μικρό πουλί αλλά δεν το κάνουμε βούκινο

17.

Να μάθεις να οδηγάς σαν άνθρωπος όχι σαν υστερικός αυστραλοπίθηκος με μετατραυματικό στρες

18.

Να μη γελάς με ηλίθια αστεία

19.

Να μην πηγαίνεις σε σκυλάδικα, έλεος έχουμε 21ο αιώνα

20.

Να μην διαβάζεις τέτοιες μαλακισμένες λίστες. Βλάχα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 17 απ' τις καλύτερες αντιδράσεις για τον ισχυρισμό του Κωστόπουλου πως «ξεβλάχεψε» τους Έλληνες
Διάφορα
27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ