Ο πατριωτισμός είναι το προτελευταίο καταφύγιο του απατεώνα, το τελευταίο είναι η καρέκλα

Ο πατριωτισμός είναι το προτελευταίο καταφύγιο του απατεώνα, το τελευταίο είναι η καρέκλα Facebook Twitter
Εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού σε περίπτωση που είχες καμιά αμφιβολία για τι πράγμα μιλάμε
5

Μεγάλη αναταραχή έχει προκύψει στο πολιτικό σκηνικό μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της περασμένης εβδομάδας για το Μακεδονικό και τις αναμενόμενες εξελίξεις γύρω από το περιβόητο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους. Η συμμετοχή του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και αυτό δημιούργησε κάποιες αναταραχές στην κυβερνητική πλειοψηφία.


Δεν έχω ωστόσο σταματήσει να γελάω με την προσμονή κάποιων ότι ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει τάχα μου την κυβέρνηση διότι δεν θα ψηφίσει υπέρ μιας ονομασίας της ΠΓΔΜ που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύομαι τον άντρα και την συνέπεια των λόγων του αλλά για να το θέσω απλά, πιστεύω ότι ο Πάνος θα ψήφιζε και την μετονομασία του ίδιου σε Ποκαχόντας αν κινδύνευε να απολέσει την υπουργική καρέκλα.


Στο ενδιάμεσο όλοι οι ΑΝΕΛ φυσικά ξιφουλκούν και οδύρονται ενάντια στην παράδοση της ιερής ονομασίας στους γείτονες και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν μια τέτοια εξέλιξη που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα λες και η ίδια η ύπαρξη των ΑΝΕΛ δεν τα έχει ξεφτιλίσει (τα εθνικά συμφέροντα).

Τι κάνουμε λοιπόν εμείς που ανατριχιάζουμε εξίσου με τον λαϊκισμό των συλλαλητηρίων αλλά και με τον λαϊκισμό της κυβέρνησης; Θα πάρουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου; Ή θα ξαναβάλουμε να δούμε την διαφήμιση του Τζάμπο με τον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη να παριστάνει το Ζορό;


Φυσικά οι ΑΝΕΛ δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το θέμα αφού και η Νέα Δημοκρατία έχει αναταράξεις μια και ένα σημαντικό κομμάτι της είναι καραμπινάτο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια και το θέμα πλήττει το πρώτο συστατικό του ιερού τρίπτυχου ενώ δεν έχει αφήσει αμέτοχο ούτε το δεύτερο. Ο καψερός ο Κυριάκος που είναι πούρος φιλελές από τη μία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το όνομα και έχει ξεκάθαρα δεχτεί τον όρο Μακεδονία αλλά από την άλλη πρέπει να κρατήσει και το μαγαζί ενωμένο και να ικανοποιεί και τους πατριώτες.


Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα ακριβώς γι αυτό το λόγο, για να δημιουργήσει δηλαδή πρόβλημα στην αντιπολίτευση αφού θα την έφερνε αντιμέτωπη ακριβώς με αυτό το διχασμό. Βέβαια αν σκεφτείς με ποιον συγκυβερνά ο Αλέξης, είναι να απορείς πως δεν τον απασχόλησε η δύσκολη θέση που θα έφερνε τον ακροδεξιό του εταίρο αλλά μάλλον τους έχει καταλάβει καλά και ξέρει μέχρι τι είναι αποφασισμένοι να καταπιούν όσο απολαμβάνουν την εξουσία.


Μεγάλος ντόρος και προετοιμασία γίνεται άλλωστε για το νέο συλλαλητήριο που θα γίνει αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα. Έτσι την ερχόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα θα ξαναζήσουμε τις ένδοξες στιγμές των Αγανακτισμένων αφού χιλιάδες κόσμου αναμένεται να μαζευτεί για να διατρανώσει την αντίθεση του με το αυτονόητο και να αιτηθεί ανεδαφικά πράγματα που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

Και εδώ ακριβώς είναι το θέμα, η ανάγκη ενός μεγάλου κομματιού του πληθυσμού που διψά να αψηφήσει τη λογική, να ψηλώσει πάνω από το ανθρώπινο και να υπερασπιστεί το αδύνατο απλώς για να συντριβεί και να μπορεί και πάλι να νοιώσει «προδομένος», «αδικημένος», «θύμα» των διεθνών συνομωσιών που εξυφαίνονται στα παρασκήνια.

Ελάχιστοι φαίνεται να ενδιαφέρονται για τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων, κάτι μυστήριους, λούμπεν τύπους, κάτι καραβανάδες της κακιάς ώρας που μυρίστηκαν προβολή και βγήκαν στο μπαλκόνι και κάτι ημιαγράμματα εθνίκια που ψοφάνε για τζέρτζελο μαζί με τους σκοτεινότερους εκπρόσωπους της εκκλησίας από κοντά. Και φυσικά σύμπασα την Χρυσή Αυγή που αυτές οι λαοσυνάξεις είναι βούτυρο στο ψωμί της για να ψωνίσει καινούργιους πελάτες. Είναι όσοι πήγαν ή θα πάνε στο συλλαλητήριο ακροδεξιοί; Όχι βέβαια, αλλά οι ακροδεξιοί ήταν όλοι εκεί.

 
Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στον τραγικό Παπαδημούλη, τον Ευρωβουλευτή του κόμματος που κατηγορούσε ανθρώπους ως γερμανοτσολιάδες ενώ ό ίδιος έστειλε λίστα με φωτογραφίες στους Ευρωπαίους με όσους βουλευτές πήγαν στο συλλαλητήριο σε μια πράξη πρωτοφανούς χαφιεδοραγιαδισμού. Μπράβο Δημήτρη και μην ξεχάσεις να πάρεις την κουκούλα από το καθαριστήριο.


Τι κάνουμε λοιπόν εμείς που ανατριχιάζουμε εξίσου με τον λαϊκισμό των συλλαλητηρίων αλλά και με τον λαϊκισμό της κυβέρνησης; Θα πάρουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου; 'Η θα ξαναβάλουμε να δούμε την διαφήμιση του Τζάμπο με τον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη να παριστάνει το Ζορό; Μήπως να ξαναδούμε το βίντεο με τον Πάνο Καμμένο να πετά το στεφάνι στα Ίμια με φόντο τις τουρκικές φρεγάτες και ακταιωρούς;


Μπα, θα δούμε κάθε μάχη χωριστά, κι αυτή η μάχη είναι από καιρό χαμένη. Και όσοι δίνουν μάχες χαμένες είναι είτε ηλίθιοι, είτε πουλάνε τα όπλα, είτε πουλάνε τα φέρετρα.

Διάφορα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
2/2 Αυτό που έχει σημασία είναι να μην νομιμοποιησουμε εμείς το ψέμα,γιατί θα το βρούμε μπροστά μας.Αν ο σκοπος των άρθρων αυτών ,λοιπόν, είναι "κρυφοπατριωτικος"τα έχετε καταφέρει μια χαρά όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι ,ενώ δεν είχα σκοπό,να σκέφτομαι σοβαρά να πάω τη Κυριακή.
Παρατηρώ ότι τελικά το συλλαλητήριο ήταν απόλυτα χρήσιμο για να αντιληφθούμε κάποια πράγματα για την ελληνική κοινωνία και κατ'επέκταση για την ελληνική δημοσιογραφία.Σε όλες τις "καθώς πρέπει" ιστοσελίδες το ίδιο αφήγημα,το οποίο για να μην γελιόμαστε δεν είναι ούτε διεθνιστικό,ούτε αντίσωβινιστικο.Είναι καθαρά εθνομηδενιστικο και μάλιστα καφενειακου επιπέδου.Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν ακολουθούνται όλα τα βήματα αποδόμησης.Βάζουμε ενα νούμερο πρωην νομάρχη ως το πρότυπο "πατριώτη" ταυτίζοντας τον με τον "μέσο" πατριώτη,λες και το "αντιπατριωτικο μπλογκ " έχει έλλειψη απο νούμερα.Λέμε ότι στο συλλαλητήριο θα είναι όλοι ακροδεξιοί για να ενοχοποιήσουν όσους θα πάνε,λες και σε ένα συλλαλητήριο για το οχτάωρο, το δικαίωμα στην απεργία,τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα των μεταναστών δεν θα ειναι μαζί μας όλοι οι υμνητές της 17 Νοέμβρη ,των πυρηνων της φωτιάς και του Τσαουσέσκου.Φυσικά αυτό δεν ενοχλεί στην Ελλάδα ,όσο το να φοράει Κάποιος παραδοσιακές στολές της περιοχής του.Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι στα "πεφωτισμενα" κράτη του Ευρωπαϊκού βορρά,μιας και έζησα εξω ενα φεγγαρι κάνεις δεν τολμάει να αποκαλέσει γραφικά κιτς παρελθοντολαγνα ακροδεξιά αποβράσματα όσους τιμάνε την παράδοση τους.Εξάλλου,οι δυτικοί με τα εθνικά θέματα δεν αστειεύονται από τη δεξιά μέχρι την αριστερά.Το πιο ωραίο είναι όμως το "Έτσι έχουν τα πράγματα."Κλείστε το"και αποδεχτείτε το.Αφού θα χάσουμε δεν αξίζει να παλέψουμε" μια ιδέα πολύ παραγωγική και διδακτική για τις νέες γενιές και τη ζωή τους.Δεν διεκδικήσαμε κάτι από τα Σκόπια.Βιάζεται η ιστορική αλήθεια συλλήβδην.Δεν με νοιάζει αν μεταξύ τους λέγονται Μακεδόνες ή Σκοπιανοί η πολίτες της Ανδρομέδας
Και εδώ ακριβώς είναι το θέμα, η ανάγκη ενός μεγάλου κομματιού του πληθυσμού που διψά να αψηφήσει τη λογική, να ψηλώσει πάνω από το ανθρώπινο και να υπερασπιστεί το αδύνατο απλώς για να συντριβεί και να μπορεί και πάλι να νοιώσει «προδομένος», «αδικημένος», «θύμα» των διεθνών συνωμοσιών που εξυφαίνονται στα παρασκήνια".Αυτό ακριβώς. Αν μου έλεγαν με μια πρόταση να εξηγήσω γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα απ' όσες μπήκαν σε μνημόνια που ακόμα βολοδέρνει, θα έγραφα αυτό ακριβώς. Συγχαρητήρια.
Οπως ελεγε και ενα παλιο αναρχοαριστερο συνθημα "ζηταμε το αδυνατο οπως οι ερωτευμενοι!"Ερωτευμενοι με γκομενά/ο που που δε θα μπορουσε να υπαρξει βεβαιως, γιατι οι αληθινες σχεσεις θελουν δουλεια και εμεις δεν ειμαστε για τετοια...
Ο Πάνος από τη μια ωρύεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει σύνθετη ονομασία και την ίδια στιγμή, λέει πως δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση. Σε ποιανού την ψήφο προσβλέπει? Μα και βέβαια στην ψήφο των "άλλων", των καλών της Βουλής, των γερμανοτσολιάδων και των προδοτών.Κι'όμως ο ψηφοφόρος του καθόλου δεν ενοχλείται που ο αρχηγός φέρεται ως σούργελο. Ίσως γιατί κατά βάθος βρίσκει κάποιες ταυτίσεις μαζί του....