Έκτακτο: Επιτέλους, σε χίλια κομμάτια σκίζεται το Μνημόνιο

Έκτακτο: Επιτέλους, σε χίλια κομμάτια σκίζεται το Μνημόνιο Facebook Twitter
«Αφού είναι φτωχοί ρε Αλέξη, τι να τους κάνω;»
9

Η εκτίμηση της στήλης μας στην κυρία Αχτσιόγλου είναι γνωστή, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους αλλά και για την εν γένει αισθητική της η οποία δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη κυβέρνηση η οποία μοιάζει με επίδειξη μόδας διασωθέντων από τον πυρηνικό όλεθρο. Η Έφη είναι μια νέα κοπέλα που μοιάζει να είναι ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει χάσει κάποιο στοίχημα ή έχει υποστεί κάποια απαγωγή εγκεφάλου τύπου Black Mirror.


Στο γραφείο αυτής της comme il faut δεσποινίδος εισέβαλαν λοιπόν πριν από μερικές μέρες μέλη της οργάνωσης του ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθούν λέει για την διάταξη του πολυνομοσχεδίου που πρακτικά καταργεί τις απεργίες όπως υποστηρίζουν αφού πλέον απαιτείται πλειοψηφία 50+1% για να πραγματοποιηθούν. Για να φτάσουν στο γραφείο της αριστερής υπουργού, οι αριστεροί συνδικαλιστές ξήλωσαν τα ρολά που θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το αν είναι αριστεροί οι δεξιοί.

Με τα χέρια στις τσέπες και με γκριμάτσες απαξίωσης άκουσε τα επιχειρήματα των διαδηλωτών και στο τέλος είπε ένα τρανταχτό όχι στα αιτήματα τους. Μπράβο Έφη, και σε ανώτερα.


Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλους, με τα μέλη του ΠΑΜΕ να διαμαρτύρονται με έντονο τρόπο για τις επικείμενες αλλαγές και μάλιστα ο αρχηγός του γκρουπ όχι μόνο έκανε ένα σύντομο μάθημα ιστορίας στην υπουργό αλλά χτύπησε και το χέρι του στο γραφείο.

Και ενώ οποιοσδήποτε άλλος υπουργός θα το είχε βάλει στα πόδια και θα είχε κρυφτεί, η κα Αχτσιόγλου όχι μόνο έμεινε στο γραφείο της αλλά αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με τέτοιο κούλνες που έκανε την Ανταρκτική να μοιάζει με κόλαση. Με τα χέρια στις τσέπες και με γκριμάτσες απαξίωσης άκουσε τα επιχειρήματα και στο τέλος είπε ένα τρανταχτό όχι στα αιτήματα τους. Μπράβο Έφη, και σε ανώτερα.

Έκτακτο: Επιτέλους, σε χίλια κομμάτια σκίζεται το Μνημόνιο Facebook Twitter
«Δηλαδή εμείς μόνο απατεώνες είμαστε; Δεν βλέπετε ότι είμαστε και αηδιαστικά κνώδαλα;»


Μαζί με την Αχτσιόγλου ήταν και η κυρία Φωτίου που είναι άλλωστε και βοηθός της Έφης. Επειδή όμως η προϊσταμένη της κέρδισε όλες τις εντυπώσεις, είπε να κάνει και αυτή το κομμάτι της, χαρίζοντάς μας την δήλωση της εβδομάδας. Εξηγώντας λοιπόν το πολύ αριστερό μέτρο της περικοπής των επιδομάτων των πολύτεκνων η κυρία υπουργός μας είπε ότι είναι λογικό αφού «Ποιος κάνει παιδιά όταν δεν υπάρχει δουλειά;».

Σου λέει λοιπόν η Φωτίου αφού κάποιοι τρελοί επιμένουν να κάνουν παιδιά παρόλο που αυτά θα καταλήξουν στην ανεργία (αν δε γίνουν πληρωμένα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια), εμείς θα τους κόψουμε και το επίδομα ώστε να σιγουρευτούμε ότι η υπογεννητικότητα θα ενταθεί ώστε αφού δεν θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση, τουλάχιστον να σιγουράρουμε ότι θα αφανιστούμε ως έθνος. Σοφό;

Αυτά και άλλα πολλά προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση και το οποίο βρίθει αριστερών πολιτικών. Όχι μόνο προβλέπεται η δημιουργία νέων καζίνο αλλά και μειώνεται η φορολογία στα κέρδη τους διότι ο τζόγος είναι βασικός πυλώνας του σοσιαλισμού.

Επεκτείνεται το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε να μην μπορούν να παρεμποδιστούν και να καταλήγουν πιο εύκολα και γρήγορα τα σπίτια στα χέρια των τραπεζιτών. Σχεδόν όλες οι ΔΕΚΟ περνάνε στο Υπερταμείο για πιο άνετη και γρήγορη πώληση τους σε ιδιώτες κάτι που επίσης αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αυτά και άλλα πολλά λοιπόν θα ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Έκτακτο: Επιτέλους, σε χίλια κομμάτια σκίζεται το Μνημόνιο Facebook Twitter
«Έτσι χτυπάω το κουδουνάκι και ο Ευκλείδης μου φέρνει τις παντόφλες»

 
Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η εκτίμηση προς την κυβέρνηση που εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι το δίδυμο Τσίπρα – Τσακαλώτου είναι τα καλύτερα παιδιά αφού κάνουν ό,τι τους πούνε χωρίς να φέρνουν αντιρρήσεις.

Και φυσικά η υπακοή στα κελεύσματα των δανειστών δεν είναι το μόνο τους προσόν, το βασικότερο είναι ότι σερβίροντας επαναστατικό σανό, έχουν όλους αυτούς που μέχρι σήμερα έβγαιναν στους δρόμους, να τους χειροκροτούν.

Διάφορα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Κατά τη δική μου αφήγηση, με βάση και το οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε, αυτή η φιλόδοξη νεαρή (και ευειδής) κυρία πλευρίστηκε εντέχνως από τις παλιές πολιτικές καραβάνες για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να καεί πολιτικά και, μην μπορώντας προηγουμένως να προσομοιώσει το βίωμα, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν οι γνωστοί, άεργοι συνδικαλισταράδες που έχουν την ηλικία του πατέρα της και που η ντουντούκα έχει γίνει προέκταση του χεριού τους σαν σε σκίτσο του Pawel Kuczynski, εισέβαλαν στο χώρο εργασίας της και χτύπησαν το χέρι (όχι αυτό με τη ντουντούκα, το άλλο) στο τραπέζι.Αυτή είναι η μικρή Αχτσιόγλου. Η μεγάλη Αχτσιόγλου (κατά το "Big Lebowski") είναι η Κυβέρνηση σαν σύνολο, που σε μία μόνο θητεία έχει καταφέρει να περάσει τόσο πολλά δυσμενή μέτρα και αποδοκιμαζόμενες στρατηγικές επιλογές (βλ. 'Υπερταμείο') που καμιά κυβέρνηση της "επαράτου δεξιάς" ή των "γερμανοτσολιάδων μνημονιακών" δεν θα μπορούσε (ούτε και θα ήθελε) να φανταστεί και αν ποτέ τα πρότεινε απλώς, το κέντρο της Αθήνας θα γύριζε στη νεολιθική εποχή από το ξήλωμα και το κάψιμο.Όλοι μας χρειαζόμαστε μια Αχτσιόγλου από καιρού εις καιρό και συνήθως τη βρίσκουμε.
Στοίχημα: η Αχτσιόγλου στο μέλλον θα δουλέψει για το ΔΝΤ (ή τον αντίστοιχο ευρωπαϊκο φορέα που κυοφορείται), ή την Παγκόσμια Τράπεζα, και πολύ καλά θα κάνει (αφού στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν έχει κανένα μέλλον). Απλά εγώ θα γελάσω πολύ τότε :-)
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να κυβερνήσει για να γίνει αντιληπτό ποια είναι η πραγματική αριστερά: αυτό που βλέπουμε καθημερινά, δεν υπάρχει μία άλλη ''καλή'' αριστερά.Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσθηκε γιατί ήταν ''αριστερά'': ψηφίσθηκε (από το κρίσιμο ποσοστό του εκλογικού σώματος που αρκούσε να σχηματισθεί κυβέρνηση μαζί με τον Καμμένο-40 τοις εκατό περίπου δλδ) γιατί όσα είπε προεκλογικά ''κάλυπταν'' τους πάντες: ήσουν συνταξιούχος; άκουγες για 13η σύνταξη. Είσαι ιδιωτικός υπάλληλος; άκουγες για μισθό 751. Είσαι δανειολήπτης; άκουγες για σεισάχθεια-κούρεμα χρεών. Είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου; άκουγες για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.Πάντως, το όλο σκηνικό αποδεικνύει ένα πράγμα: όλη η καούρα ορισμένων είναι η διατήρηση των συνδικαλιστικών τους προνομίων και τίποτε περισσότερο.
Δηλαδη θελετε να μου πειτε πως βαζετε στα κριτηρια κυρους ενος πολιτικου προσωπου και την εξωτερικη εμφανιση?Δεν την ξερω την Εφη Αχτσιογλου, την εμαθα αυτες τις μερες απο τις ειδησεις για το σκηνικο στο Υπουργειο Εργασιας. Δεν ξερω το υποβαθρο της, τις γνωσεις της, και γενικα δεν την ξερω. Αλλα ρε αγαπητη μου εφημεριδα, τι σκεφτοσουν??? Δλδ αμα ηταν ντυμενη Παπαρηγα θα ηταν λιγοτερο κακη???
1) Επιμένετε να γράφετε για αριστερά και για σοσιαλισμούς. Δικαίωμα σας βέβαια, αλλά είστε εκτός πραγματικότητας. Κανένας δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αριστερά ούτε για τον σοσιαλισμό (ούτε και για οτιδήποτε άλλο πέρα από το κοντοπρόθεσμο, αυστηρά άμεσο και αυστηρά προσωπικό του συμφέρον). Και αμφιβάλλω αν ποτέ κανένας ενδιαφέρθηκε για την αριστερά ή τον σοσιαλισμό μετά το 1981 στην Ελλάδα.2) Επειδή γράψατε την λέξη "σανό". Πιστεύετε πραγματικά ότι τρώνε σανό οι χειροκροτητές της κυβέρνησης; Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι χαζοί ( = σανός) όλοι αυτοί που θα (ξανα)βγάλουν τον συριζα πρωτοδεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές; Δίνετε δηλαδή - ξανά και ξανά και ξανά - δικαιολογίες και τεκμήριο αθωότητας στην πασοκαρία.Αχου τα τσαμένα, αυτά μόνο χαζά ήταν, μόνο σανό έτρωγαν. Πως να δουν την επόμενη καταστροφή που φέρνει η συμπεριφορά τους;Οοοοοοοχι, το πασοκιστάν δεν ζει και βασιλεύει. Σωπάτε καλέ.Κανένας δεν τρώει σανό. Κανένας δεν είναι χαζός. ΟΛΟΙ οι έλληνες ΞΕΡΟΥΝ ποιόν και τι ψηφίζουν. Ψηφίζουν το προσωπικό τους συμφέρον.Όλοι αναμασούν το κλισεδάκι ότι οι παλιές πολιτικές μας έφεραν εδώ που είμαστε και όλοι εξακολουθούν να επιβραβεύουν με την ψήφο τους ακριβώς τις ίδιες πολιτικές.Πόσες καταστροφές ακόμα πρέπει να φάμε κατακέφαλα για να καταλάβουμε ότι ψηφίζουμε με λάθος κριτήρια; Και όχι επειδή τρώμε σανό, αυτά είναι δικαιολογίες της πλάκας. Συνειδητά ψηφίζουμε το κοντοπρόθεσμο ατομικό μας συμφέρον. Κανένας δεν μπορεί να επικαλεστεί χαζομάρα και άγνοια μετά τα μνημόνια.Στην επόμενη κατάρρευση θα στηθοδερνόμαστε πάλι σαν τις μωρές παρθένες ;-(
Κι'όμως, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που συνεχίζουν να στηρίζουν Τσίπρα και Όχι σκεπτόμενοι το προσωπικό συμφέρον. Τον ψηφίζουν γιατί απλά δεν έχουν τη στοιχειώδη εξυπνάδα να καταλάβουν, να παρουν χαμπάρι ότι αυτός ο άνθρωπος τους έκλεψε την ψήφο υποσχόμενος φούμαρα. Ότι οι κακοί Ευρωπαίοι φταίνε για όλα. Ότι η αριστερά είναι καλή ακόμα και όταν σου παίρνει το σπίτι.
Ο ίδιος ο Μαρξ είχε γράψει ότι ο σοσιαλισμός _δεν_ είναι νομοτέλεια. Είχε γράψει ότι ίσως οι άνθρωποι επιλέξουν να παραμείνουν δούλοι, παρά την εκμετάλλευση που υφίστανται από το σύστημα.Υπάρχει ο μαρξισμός, αλλά υπάρχουν και οι εθελόδουλοι.Δεν είμαι (μόνο) εναντίον του - τυχαίου - τσίπρα, αλλά εναντίον του συνολικού πατερναλιστικού, μαυρογυαλούρικου συστήματος που μας έφερε εδώ. Στο σχόλιο μου μιλάω για πασοκαρία και πασοκιστάν, εννοώντας προφανώς την γενικότερη πασοκικής προέλευσης νοοτροπία - όχι το σημερινό υπόλειμμα κόμματος.Για τους παραπάνω λόγους διαφωνώ με το σχόλιο σας. Ακόμα και αν δεχτώ ότι ο τσίπρας εξαπάτησε μερικούς που δεν έχουν "την στοιχειώδη εξυπνάδα" όπως γράφετε, δεν μπορώ να δεχτώ ότι μετά από 4 μνημόνια και 10 χρόνια κρίσης μπορεί ακόμα κάποιοι να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα (του οποίου ο τσίπρας είναι μικρό μέρος) που μας έφερε εδώ.Όσοι ψηφίζουν το ίδιο σύστημα δεν μπορούν να έχουν το άλλοθι της εξαπάτησης. Σαράντα χρόνια εξαπατημένοι από το πασοκιστάν (ως νοοτροπία) και δεν αναρωτήθηκαν ποτέ τι πάει στραβά;Ούτε πιστεύω σε άτομα μειωμένης νοημοσύνης. Τα ελάχιστα άτομα μειωμένης νοημοσύνης που υπάρχουν, διαβιούν σε ιδρύματα και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.Όλοι εμείς οι υπόλοιποι ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι ψηφίζουμε και γιατί.Αν τώρα κάποιοι επιλέγουν τον ραγιαδισμό δεν το κάνουν ούτε από μειωμένη νοημοσυνη ούτε επειδή τους εξαπάτησε ο (κάθε τυχαίος) τσίπρας.