Μαζί τα χτίσαμε

Μαζί τα χτίσαμε Facebook Twitter
Θα κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου και έχω βάλει και αδιάβροχη μάσκαρα
17

Μόλις πριν από λίγα λεπτά βρέθηκαν 2 ακόμα νεκροί στη Μάνδρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 19 για την ώρα. Ήταν μια βροχερή εβδομάδα, είναι γεγονός και όπως φαίνεται αυτή η χώρα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί μόνο υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου και χωρίς έντονες βροχοπτώσεις. Οποιαδήποτε άλλη συνθήκη θεωρείται θεομηνία, αντιμετωπίζεται ως τέτοια και έχει και μερικούς νεκρούς. Βρέχει, πνιγόμαστε, χιονίζει, αποκλειόμαστε, κάνει κρύο, παγώνουμε, κάνει ζέστη, καιγόμαστε.

Θα μου πεις έτσι είναι ο Έλληνας ρε παιδί μου, γλεντζές, έξω καρδιά, δεν είναι κάνας μίζερος να σκέφτεται συνεχώς τα χειρότερα και να προβλέπει τι θα κάνει αν ποτέ συμβούν. Θα κάτσουμε εμείς τώρα να κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα μπας και βρέξει λίγο παραπάνω; Θα ξοδέψει η Νομαρχία τόσα λεφτά σε έργα που δεν φαίνονται ενώ μπορεί με τα ίδια λεφτά να βάλει ωραιότατα καγκελάκια παντού ή το κυριότερο να διορίσει προσωπικό που δεν χρειάζεται; Φαίνονται οι υπόγειοι αγωγοί ομβρίων; Και πώς θα μας ψηφίζει ο κόσμος; Θα μας περάσει για τίποτα προτεστάντες φλώρους.

Ο Τσίπρας δεν πήγε στη Μάνδρα διότι ένας πρωθυπουργός δεν φωτογραφίζεται λέει ποτέ σε καταστροφή. Έχεις δει τον Τσίπρα να βγάζει ποτέ σέλφι;

Ρεσιτάλ υπευθυνότητας από Νομαρχία και Κυβέρνηση αυτές τις μέρες. Οι τύποι που ήταν μονίμως με το δάχτυλο σηκωμένο στο παρελθόν και κατήγγειλαν κυβερνήσεις ακόμα και γιατί έγιναν μόδα τα σκίνι τζινς, τώρα ψέλλιζαν δικαιολογίες για κλιματική αλλαγή και λοιπά διότι όπως ξέρουμε όλοι κλιματική αλλαγή έχουμε επί ΣΥΡΙΖΑ, πριν είχαμε ανίκανες κυβερνήσεις. Απλά πράματα.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που το 2014 μας έλεγε ότι σε ένα εξάμηνο θα έχει κάνει πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, τρία χρόνια αφότου έχει αναλάβει την Περιφέρεια καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές και θα γίνει η πρώτη δημόσια άρχοντας που μηνύει τον εαυτό της, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Καραμέρος εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά με κίτρινο μπουφάν διασώστη πηγαίνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό σε νέα, δυσθεώρητα επίπεδα αν και κάποιοι είπαν ότι το αδιάβροχο αυτό προσέφερε τέλεια προστασία από το φτύσιμο που του έριχνε ολόκληρη η χώρα για την κατάντια του.

Μαζί τα χτίσαμε Facebook Twitter
Γιώργη φοβερό το μπουφανάκι, έχω φάει χιλιάδες ροχάλες από το πρωί και δεν έχω καταλάβει τίποτα

Βρήκε την ευκαιρία ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και βγήκε στο Twitter να τον κράξει για να δικαιολογήσει την δική του γελοιότητα να πουλάει νανοβιονικά γιλέκα στην τηλεόραση. Στο απολύτως δικαιολογημένο κράξιμο που έφαγε ο  Άδωνις απάντησε με κάτι δακρύβρεχτα για τη λαϊκή του καταγωγή και την κρίση που έχει υποστεί ο κλάδος του βιβλίου από την κρίση λες και τα σκουπίδια που πουλούσε πριν, ήταν βιβλία και ρωτούσε αν είναι ανήθικο να δουλεύει κανείς για το παντεσπάνι του. Ναι Άδωνι, το να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ανθρώπους μειωμένης αντίληψης εκμεταλλευόμενος το κύρος σου (LOL) είναι ανήθικο αλλά είναι και κάτι πολύ χειρότερο: Είναι αντιαισθητικό.

Για να ξαναγυρίσουμε στην θεομηνία, φταίει η παρούσα κυβέρνηση για την τραγωδία της Μάντρας; Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα μπαζωμένα ρέματα; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση όταν εφευρέθηκε ο παγκοσμίως πρωτότυπος όρος «νομιμοποίηση αυθαιρέτων»; Ο Τσίπρας ήταν αυτός που για να πάρει τα ψηφαλάκια των χιλιάδων Ελλήνων που καταπατούν δημόσια γη, καίνε δάση, φράζουν τον αιγιαλό, μπαζώνουν τα ρέματα έβγαζε νομοσχέδια για 1.000.000 δόσεις για να νομιμοποιήσεις το αυθαίρετο;

Προφανώς όχι. Τα εγκλήματα που έχουν γίνει στο περιβάλλον σε αυτή τη χώρα (που κατά τα λοιπά την λατρεύουμε δήθεν) είναι τεράστια και έχουν γίνει από όλους μας. Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εκμεταλλεύτηκε τον καταγγελτικό λόγο για να ανέλθει στην εξουσία και τώρα να σφυρίζει αδιάφορα βουτηγμένη στην παχιά απραξία, μπορεί ο Τσίπρας και η Δούρου να χαϊδεύουν με το λαϊκίστικο χεράκι τους τα κατώτατα ένστικτα του Έλληνα αφαιρώντας με πάθος την προσωπική του ευθύνη για οτιδήποτε αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ρέματα που μας πνίξανε τα μπαζώσαμε όλοι μαζί. Με την συνενοχή και την συναλλαγή του κράτους, ναι, αλλά ήμασταν εκεί. Μαζί τα χτίσαμε.

aNameToCome
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ