Ανατροπή: Απλός εισπράκτορας σε λεωφορείο θα διοριστεί τελικά ο Στέλιος Παππάς

Ανατροπή: Απλός εισπράκτορας σε λεωφορείο θα διοριστεί τελικά ο Στέλιος Παππάς Facebook Twitter
—Ρε συ Αλέξη, μήπως το παρατραβάμε, εγώ είμαι από τη Λαμία. —Σώπα κυρ Στέλιο, οι ψηφοφόροι που μας έχουν απομείνει είναι εξωγήινοι.
4

Ας υποθέσουμε ότι είσαι Πρωθυπουργός έχεις μόλις επανακρατικοποιήσει ένα πολύπαθο ιδιωτικό οργανισμό που προσφέρει συγκοινωνιακό έργο και στον οποίο εσύ ο ίδιος λες ότι γίνονταν όργια κακοδιαχείρισης, ποιον θα βάλει διοικητή; Θα βάλεις έναν πεπειραμένο συγκοινωνιολόγο που γνωρίζει το αντικείμενο; Θα βάλεις έναν οικονομολόγο που μπορεί να εντοπίσει και να αναδείξει τις ατασθαλίες που υποπτεύεσαι; Θα βάλεις κάποιον αντικειμενικό ώστε οι απάτες να μην μπορούν να αμφισβητηθούν από αυτούς που τις έκαναν;

Όχι βέβαια, θα βάλεις τον πατέρα ενός υπουργού κολλητού σου, πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ που η μοναδική σχέση που έχει με τις συγκοινωνίες είναι ότι τις χρησιμοποίησε τελευταία φορά πριν από πολλές δεκαετίες όταν ακόμα δεν είχε ενταχθεί στην κομματική νομενκλατούρα πράγμα που του επέτρεπε να κινείται με πολυτελέστερα μέσα μεταφοράς.

Πριν από λίγο ο ίδιος ο κ. Παππάς απάντησε στους επικριτές του χαρακτηρίζοντας ως βλακώδη τα σχόλια που τον συνδέουν με τον γιο του και απολύτως συμφωνούμε ότι όταν διορίζεσαι πρόεδρος οργανισμού ενώ ο γιος σου είναι Υπουργός, είναι προφανές ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση.

Τι σήμα δίνεις με αυτή την προκλητική απόφαση που ούτε το ΠΑΣΟΚ επί παντοδυναμίας Αντρέα δεν θα είχε το θράσος να πάρει; Ή ότι το πάρτι τελείωσε και δίνεις το έναυσμα για το τελικό, ξεδιάντροπο γιουρούσι, ή ότι έχεις απωλέσει παντελώς την επαφή με την πραγματικότητα και δεν αντιλαμβάνεσαι τι κάνεις, ή ότι προσπαθείς να συσπειρώσεις τον σκληρό πυρήνα που σου έχει απομείνει λαμβάνοντας ταλιμπνανικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο διορισμός του Στέλιου Παππά, πατέρα του Νίκου Παππά και μέντορα όπως ο ίδιος θέλει να διαρρέει του Πρωθυπουργού, είναι μια απόφαση προκλητική, εριστική, σχεδόν άρρωστη. Και όπως ήταν αναμενόμενο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την στιγμή που ανακοινώθηκε. Παρότι η Κυβέρνηση μάλλον ποντάρει σε αυτή την επίδειξη πυγμής και ξετσιπωσιάς, ένοιωσε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θα αναλάβει τα καθήκοντα του αμισθί, όπως άλλωστε ανέλαβε και η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κυρία Θάνου το πόστο της στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ανατροπή: Απλός εισπράκτορας σε λεωφορείο θα διοριστεί τελικά ο Στέλιος Παππάς Facebook Twitter
Τι να βάζαμε, συγκοινωνιολόγο; Αχαχαχαχα

Δεν περιμέναμε φυσικά κάτι διαφορετικό αφού η έμμισθη θέση θα σήμαινε παραίτηση από την παχυλή σύνταξη της ΔΕΗ ενώ άμισθος σημαίνει και η συνταξούλα να πέφτει κανονικά και τα οδοιπορικά, έξοδα, έκτακτα κλπ να πληρώνονται από το κράτος. Φυσικά μόνο κάποιος εξαιρετικά κακοπροαίρετος θα πίστευε ότι ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς (δηλαδή ένας κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής) θα ενδιαφερόταν για τα χρήματα και εμείς δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι. Ίσως απλώς ο κύρ Στέλιος να ζήλεψε την καταγωγή του μεγάλου του ινδάλματος, του Νικολάς Μαδούρο ο οποίος πριν γίνει ο Πρόεδρος της χώρας προτύπου του ΣΥΡΙΖΑ, της Βενεζουέλας, ήταν ένας ταπεινός οδηγός λεωφορείου. Και όταν φτάνεις από ένας απλός οδηγός να ηγηθείς της χώρας συμβόλου της επανάστασης, όταν είσαι πρόεδρος κοτζαμάν οργανισμού συγκοινωνιών, ποιος ξέρει που μπορείς να φτάσεις; .

Για να μην μείνει η παραμικρή αμφιβολία για την επιτυχία του νέου κρατικού οργανισμού, στο Διοικητικό του Συμβούλιο διορίστηκαν εξίσου αξιοκρατικά και άλλα σημαντικά στελέχη όπως η ευειδής κυρία Όλγα Γιάννη, υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ και στενή συνεργάτης του τιτανοτεράστιου Νίκου Νικολόπουλου που είναι περισσότερο γνωστή στο πανελλήνιο από την περίεργη καταγγελία για απόπειρα βιασμού από ομάδα Πακιστανών ενώ ένας ακόμη αποτυχημένος πολιτευτής των συγκυβερνούντων ΑΝΕΛ, ο φωτορεπόρτερ Ντίμης Αργυρόπουλος περισσότερο γνωστός από την έκκληση στους τρομοκράτες να φυτέψουν μια σφαίρα στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, διορίστηκε στο ΔΣ του νέου οργανισμού.

Πριν από λίγο ο ίδιος ο κ. Παππάς απάντησε στους επικριτές του χαρακτηρίζοντας ως βλακώδη τα σχόλια που τον συνδέουν με τον γιο του και απολύτως συμφωνούμε ότι όταν διορίζεσαι πρόεδρος οργανισμού ενώ ο γιος σου είναι Υπουργός, είναι προφανές ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση. Εντωμεταξύ αν είσαι στοιχειωδώς φυσιογνωμιστής, τους Παππάδες πατέρα και γιο δεν τους εμπιστεύεσαι ούτε να σου παρκάρουν το αμάξι.

Διάφορα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ