Αν σταματήσετε να τρώτε, το πλεόνασμα μπορεί να φτάσει και 20%!

Αν σταματήσετε να τρώτε, το πλεόνασμα μπορεί να φτάσει και 20%! Facebook Twitter
Υπέρογκα Πλεονάσματα με μηδενική ανάπτυξη και μείωση καταθέσεων σημαίνει ότι πεινάτε αλλά μόνο έτσι θα βγείτε το καλοκαίρι στις παραλίες
7

Χαρές και πανηγύρια στην Κυβέρνηση αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 2016 ανήλθε σε 3,9% του ΑΕΠ και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αυτό είναι οκτώ φορές πάνω από το στόχο που είχαν θέσει οι δυνάμεις κατοχής της χώρας.

Δηλαδή οι τύποι μας λένε ότι μας έχουν τσακίσει στους φόρους και στις περικοπές οκτώ φορές πάνω από όσο είναι υποχρεωμένοι και αντί να ζητήσουν συγγνώμη, βγαίνουν και πανηγυρίζουν. Λες και αυτά τα λεφτά δεν τα έχουν πάρει από μας αλλά τα βγάλανε με τον ιδρώτα της δουλειάς τους.

Βέβαια το υπερβολικό πλεόνασμα δεν έχει προκύψει μόνο από την υπερφορολόγηση και το ανελέητο χαράτσωμα, αλλά και από το απλούστατο γεγονός ότι το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία. Αν για παράδειγμα περιμένεις επιστροφή ΦΠΑ, το πιθανότερο είναι να το πάρεις αφού έχεις κλείσει την εταιρεία σου και εδώ που τα λέμε καλά να πάθεις, ποιος σου είπε να φτιάξεις εταιρεία ρε βρωμοκαπιτάλα;

Είναι πρόβλημα να έχουμε πλεόνασμα ρε φίλε, τι μας λες; Όχι βέβαια, είναι υπέροχο να έχεις πλεόνασμα αν αυτό προκύπτει από ορθή διαχείριση, από μια υγιή οικονομία που παράγει περισσότερα από όσα καταναλώνει. Αλλά είναι εντελώς θλιβερό όταν αυτό προκύπτει από το να μην πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου και όταν δεν αυξάνεις την παραγωγικότητα του αλλά απλά αναστέλλεις τις ανάγκες σου. Πλεονάσματα και τα δυο, απλώς το πρώτο θα επαναληφθεί γιατί είναι πραγματικό ενώ το δεύτερο δεν θα το ξαναδείς γιατί όπως ο γάιδαρος του Χότζα, πάνω που έμαθε να μην τρώει, ψόφησε.

Αν σταματήσετε να τρώτε, το πλεόνασμα μπορεί να φτάσει και 20%! Facebook Twitter
Πράκτορας της Δεξιάς μόλις έπεσε σε σφαίρα λαϊκού αγωνιστή σε μια προσπάθεια συκοφάντησης της επανάστασης.

Υπέροχα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα πρότυπο της αριστερής διακυβέρνησης, τη Βενεζουέλα του συντρόφου Μαδούρο. Πλέον οι νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες είναι καθημερινό φαινόμενο και οι αντιδράσεις τις διεθνούς κοινότητας μεγαλώνουν. Ολόκληρης; Όχι βέβαια, περήφανη εξαίρεση αποτελεί η χώρα μας αφού κυβερνητικά στελέχη και μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βλέπουν προσπάθεια αντικυβερνητικού πραξικοπήματος για να ανατραπεί η λαοπρόβλητη κυβέρνηση Μαδούρο και θεωρούν ότι οι δεκάδες πλέον νεκροί είναι κάτι σαν εικαστική παρέμβαση σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Το left.gr μάλιστα έφτασε στο σημείο να γράψει ότι οι ένοπλοι παρακρατικοί που πυροβολούν στο κεφάλι διαδηλωτές είναι «τσαβίστας» που βγήκαν στους δρόμους κατά του πραξικοπήματος της Δεξιάς, όπου Δεξιά είναι τα εκατομμύρια πεινασμένων και απελπισμένων ανθρώπων που έχουν πλημμυρίσει το Καράκας και τις άλλες μεγάλες πόλεις. Κάποιοι λένε ότι είναι δύσκολο να στραφείς ενάντια στον χρηματοδότη σου αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς αναφέρονται.

Ακούγονται υπέροχα όλα αυτά από τους ίδιους που γέμιζαν την πλατεία Συντάγματος στήνοντας κρεμάλες και ουρλιάζοντας να καεί η Βουλή ενώ μιλούσαν για χούντα που δεν τελείωσε το '73. Χτες μάλιστα, στη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, όλα αυτά τα διορισμένα, έμμισθα τρολ που λιβανίζουν τον Μαδούρο επί πληρωμή, ξεσπάθωναν σαν μπαρουτοκαπνισμένοι βετεράνοι του αντιδικτατορικού αγώνα και με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να συνδέσουν την αντιπολίτευση με το καθεστώς των χουντικών. Ίσως δεν είναι μακριά η μέρα που θα μοιράσουν και σε αυτούς όπλα για να προστατεύσουν την κυβέρνηση μας από όλους εμάς τους «γερμανοτσολιάδες» που δεν προσκυνάμε την Θεανώ Φωτίου σαν την νέα Ρόζα Λούξεμπουργκξ.

Αν σταματήσετε να τρώτε, το πλεόνασμα μπορεί να φτάσει και 20%! Facebook Twitter
Η ηρωική υποστήριξη της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Παπακώστα αποδεικνύει ότι ο πάτος γι' αυτούς τους τύπους είναι μακριά ακόμη.

Από τα πιο αστεία της εβδομάδας, η συγκινητική στήριξη ολόκληρου του συστήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην Κατερίνα Παπακώστα, την ιδιαιτέρως φωτογενή και λαλίστατη βουλευτή της ΝΔ. Η κυρία Παπακώστα, η οποία φαίνεται ότι έχει κάποια θεματάκια με τον συμπαθέστατο και καλλίφωνο αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη καθαιρέθηκε από τη θέση της ως αναπληρώτριας τομεάρχη υγείας της αντιπολίτευσης. Αιτία ήταν κάποια δημόσια σχόλια της για τον Άδωνι που δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά. Σιγά το θέμα θα μου πεις και θα συμφωνήσω.

Έλα όμως που ακόμα και ανώτατα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν δημόσιες δηλώσεις στηρίζοντας την Κατερίνα. Βέβαια σκοπός τους είναι να αναδείξουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός που λέει αλλά ένα έρμαιο στα χέρια του ακροδεξιού Γεωργιάδη αλλά εγώ νομίζω αυτό που θέλουν πραγματικά να πουν αλλά ντρέπονται οι Συριζαίοι, είναι ότι την παραδοσιακή, λαϊκή δεξιά δεν την εκπροσωπεί ο Κούλης αλλά οι ίδιοι. Εγώ έχω πειστεί εδώ και χρόνια σύντροφοι, μην προσπαθείτε άλλο.

aNameToCome
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ