Για ποιο λόγο θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πάντα. Από τον aNameToCome.

Για ποιο λόγο θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πάντα. Από τον aNameToCome. Facebook Twitter
Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου
42

Την εκτίμησή μoυ για την παρούσα κυβέρνηση την γνωρίζετε όλοι όσοι έχετε διαβάσει έστω κι ένα άρθρο μου, αλλά σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει να την επαναλάβουμε επιγραμματικά: Θεωρώ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το χειρότερο πράγμα που συνέβη στη χώρα μετά τον Γιάννη Κότσιρα και αυτό λέει τα πάντα. Οι περισσότεροι από σας μάλλον έχετε αρχίσει και συμφωνείτε μαζί μου και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών η κυβέρνηση έχει αποδοχή περίπου ίδια με την ποικιλόχρουν πιτυρίαση.

Όλα δείχνουν ότι παρότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αγαπούν τις κυβερνητικές καρέκλες περισσότερο από όσο αγαπάνε οι χίπστερς τα φαλάφελ και θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν σε αυτές όσο μπορούν περισσότερο, οι εκλογές δεν θα αργήσουν, απλούστατα διότι τα έχουν κάνει εντελώς μπουρδέλο. Είναι ικανή η αντιπολίτευση να ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογές; Μπορεί κάποιος να είναι πιο ανίκανος κι από τα μπάζα; Οι περισσότεροι λένε πως έχει, αλλά η στήλη διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις. Γι αυτό το λόγο είπαμε να ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά στα κόμματα που εμφανίζουν ανιχνεύσιμο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πιθανότατα η επόμενη κυβέρνηση της χώρας μια και στην παράσταση νίκης φαίνεται να προηγείται με 125 μονάδες. Κλασική περίπτωση νίκης που θα προέλθει από την ποιότητα του αντιπάλου και όχι από την δική σου. Δεν θέλουμε να πούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τελείως του πεταματού, αλλά το κόμμα του μάλλον είναι. Καταρχάς είναι απολύτως τραγικό ότι θα κληθεί να μας βγάλει από την κρίση το κόμμα το οποίο την δημιούργησε και μιλάμε φυσικά για την πενταετία Καραμανλή που εκτόξευσε τα ελλείματα και τις δημόσιες δαπάνες. Βέβαια η σημερινή Νέα Δημοκρατία θέλει να πιστεύουμε ότι δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα του Κώστα Καραμανλή και σε ένα βαθμό αυτό ισχύει αφού οι Καραμανλικοί είναι πλέον μάλλον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όσο να'ναι πρόκειται για το ίδιο κόμμα. Αυτή είναι άλλωστε και η πρόκληση για τον Μητσοτάκη: Να μετατρέψει το κόμμα του από ένα απολίθωμα της ιστορίας που βασίστηκε στον λαϊκισμό και τον κρατισμό, σε ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα που δεν θα διορίζει στο Δημόσιο όποιον μιλάει ελληνικά, αλλά θα προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα. Θα το καταφέρει; Κοιτώντας το πολιτικό προσωπικό που έχει στις τάξεις της η Νέα Δημοκρατία πολύ αμφιβάλλουμε, δεν μπορείς να κάνεις το κόμμα του Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ξαφνικά Ευρώπη-Τεχνολογία-Σύμφωνο Συμβίωσης. Θα είναι σίγουρα πρώτο κόμμα, μένει να δούμε αν αυτό θα είναι ευχή ή κατάρα.

ΚΚΕ: Αίθριος ο καιρός στον Περισσό, οι σύντροφοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και η χρονομηχανή τους λειτουργεί άψογα. Υπάρχουν λόγοι φυσικά που το ΚΚΕ είναι το πιο πετυχημένο Κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης αλλά δεν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας – συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων των ψηφοφόρων του – που να πιστεύει ότι το ΚΚΕ θα μπορούσε να αποτελέσει κάποιου είδους λύση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: Δηλαδή ΠΑΣΟΚ για να μην κοροϊδευόμαστε με πέντε νοματαίους της ΔΗΜΑΡ και τον ΓΑΠ ο οποίος έχει κόψει το μουστάκι. Η ιστορία θα δείξει πώς ένα κόμμα του 45% έφτασε στο 5% αλλά εκεί βρίσκεται τώρα και σαν τέτοιο θα λάβει μέρος στις εκλογές. Η κεντροαριστερά που κυριάρχησε στην χώρα από την αρχή της δεκαετίας του 80, έχει καταντήσει να εξαρτάται από το αν θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια ο Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος παίζει τις κουμπάρες με τον Γιάννη Ραγκούση και την Άννα Διαμαντοπούλου ενώ όλοι περιμένουν να δουν στις τάξεις της και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Την ίδια ώρα ο Βενιζέλος έχει μάλλον αποστασιοποιηθεί και λοξοκοιτάει προς τη ΝΔ ενώ η Φώφη φαίνεται ικανοποιημένη που έγινε αρχηγός κόμματος, κάτι που μάλλον ούτε και η ίδια πίστευε ότι αξίζει.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Η ντροπή της χώρας, το ένοχο μυστικό που κρυβόταν τόσα χρόνια κάτω από το κρατικό χρήμα και την ευημερία των δανεικών, παρότι σε ύφεση, παραμένει δυνατό και μας δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο σε κάθε ευκαιρία. Κάποιο έλεγαν ότι δεν είναι σωστό να θεωρούμε ότι ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι νεοναζιστές, ότι πρόκειται για νευριασμένους, απογοητευμένους πολίτες, όμως μετά τον φόνο και τις αποκαλύψεις για το παρελθόν των στελεχών κάτω από τις ναζιστικές σημαίες, κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει. Ξέρουν και επιλέγουν νεοναζιστές, αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: Τι κάνετε, πώς είσαστε, ορίστε, συγγνώμη κύριε, ποιος είστε; Ξεκίνησε σαν πλάκα και κατέληξε όπως οι ηλίθιες πλάκες, μια τραγική πραγματικότητα. Υπάρχουν αμφιβολίες ότι θα καταφέρουν να ξαναμπούν στην Βουλή αλλά και η μία θητεία τους αρκεί να δείξει ότι είμαστε ικανοί για τα πάντα, ακόμα και να στείλουμε τα παρατράγουδα στη Βουλή.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Στο ίδιο μήκος κύματος και το κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία πριν λίγες μέρες αποκάλεσε τον πρώην σύντροφο της Αλέξη Τσίπρα, ξεφτίλα. Πρόκειται για ένα κόμμα που συνδυάζει την σταλινική πρακτική, τις κωμωδίες του Μπένι Χιλ και τα παραλιακά οικόπεδα στη Σαλαμίνα. Μεγάλες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή από την οποία έχει λείψει πολύ η πρώην πρόεδρος της, μια είσοδος που θα χαρίσει υπέροχες στιγμές πολιτικού μεγαλείου και Panadol Extra.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, χρειαζόμαστε απαραιτήτως ένα άλλο κόμμα να μας τάξει αυτά που ξέρουμε ότι δεν γίνονται αλλά τι νόημα έχει η ζωή χωρίς την ουτοπία; Τι νόημα έχει ο μουσακάς χωρίς αγριογούρουνο;

ΠΟΤΑΜΙ: Ακόμα δεν έχω πειστεί ότι το κόμμα του Θεοδωράκη δεν είναι ένα τηλεοπτικό τρικ για να κάνει ο Σταύρος μια γαμάτη πολιτική εκπομπή. Πλέον ούτε και οι βουλευτές του, που πάνε ό ένας μετά τον άλλο στο ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΕΛ: Η προσωπική μου αδυναμία. Η καταστροφή που ζούμε σήμερα δεν οφείλεται τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο στο ότι στις προηγούμενες εκλογές βρέθηκαν συμπολίτες μας να βάλουν το κόμμα του Πάνου Καμμένου στη Βουλή. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι ότι το συνονθύλευμα ψεκασμένων, αντισημιτιστών και απλά βαρεμένων δε θα μπει στη Βουλή και αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη προσδοκία για εκείνο το βράδυ.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Μια ακόμη αριστερή φωνή διεκδικεί την είσοδο της στη Βουλή και η συμμετοχή σε αυτή του Δημήτρη Στρατούλη αρκεί. Δραχμή, ελίτσα και Κώστα Λαπαβίτσα.

Αυτές είναι οι επιλογές μας πατριώτες, εσείς αποφασίζετε.

aNameToCome
42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ