Δηλαδή με συγχωρείτε, εμείς απατεώνες είμαστε;

Δηλαδή με συγχωρείτε, εμείς απατεώνες είμαστε; Facebook Twitter
Μέχρι τώρα το ερώτημα της υπουργού παρέμενε αναπάντητο.
10

Φαίνεται ότι όταν είσαι υπουργός Παιδείας μιας ριζοσπαστικής κυβέρνησης και εκπαραθυρωθείς μετά από τις εντολές του αρχιεπισκόπου, τότε το Άγιο Πνεύμα το οποίο πολέμησες έρχεται και σε φωτίζει με την αλήθεια.

Δεν εξηγείται αλλιώς η παρέμβαση του Νίκου Φίλη στη κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ χτες όπου εμφανίστηκε σαν ένας εντελώς άλλος άνθρωπος και είπε πολλά από όσα λέμε εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

Καταρχάς, μας είπε ξεκάθαρα ότι από την στιγμή που συνεργάστηκαν με τον Καμμένο, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση παρότι ο ίδιος ήταν υπουργός της για μεγάλο διάστημα και δεν είχε καταλάβει φαίνεται ότι συνεργάζονται με κάτι ακροδεξιά παρατράγουδα. Είπε ακόμα ότι γελοίο δίλημμα μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί (πια) να υπάρξει και ότι το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε, τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι προς μεγάλη απογοήτευση των συντρόφων του που θεωρούσαν ότι μια χαρά μπορούσαν να έχουν ψηφίσει το τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο αλλά να παριστάνουν ανερυθρίαστα τις αντιμνημονιακές διακορευμένες παρθένες.

Ο κ. Φίλης φρόντισε επίσης να πει ότι δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή τους για την αξιολόγηση πράγμα που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση διότι εμείς νομίζαμε ότι έχουν πέσει μέσα σε όλα και περιμέναμε από ώρα σε ώρα να δούμε τον Σόιμπλε στα γόνατα να μας εκλιπαρεί για να μας δανείσει. Είπε ακόμη ότι το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες και επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι. Γιατί όπως καταλάβατε δεν τους απασχολεί ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, τους απασχολεί ότι θα δώσουν πάτημα στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Το πιο ωραίο απ' όλα το είπε όμως για το ΠΑΣΟΚ, αφού παρότι όπως είπε τους βρωμάει, είναι ο συγγενέστερος σύμμαχος τους και τώρα που πάνε για μονοψήφια ποσοστά, πρέπει να βάλουν ένα μανταλάκι στη μύτη και να συνεργαστούν γιατί ωραία η ιδεολογική καθαρότητα αλλά θα χάσουμε τα μισθά μας.

Συγκλονιστική η διαύγεια του Νίκου Φίλη μόλις έχασε με ταπεινωτικό τρόπο την καρέκλα και ξεκάθαρη απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα της Θεανώς Φωτίου. Ναι κυρά Θεανώ μου, απατεώνες είστε και μάλιστα χοντροκομμένοι.

Δηλαδή με συγχωρείτε, εμείς απατεώνες είμαστε; Facebook Twitter
Όταν έχεις πάθει διάσειση από τις φάπες

Η αξιολόγηση φαίνεται ότι πάει για κλείσιμο και το ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα που λέγανε πιο πάνω μάλλον πηγαίνει στο 1,8 δις άμεσα και άλλα τόσα στον κόφτη, οπότε μάλλον υπάρχει μια μικρή απόκλιση από τις εκτιμήσεις μας αλλά αυτά έχει η σκληρή διαπραγμάτευση: Καμιά φορά πας για μαλλί και φεύγεις χωρίς σκαλπ. Οι φήμες λένε ότι η συμφωνία έχει ήδη κλείσει με θρίαμβο της κυβέρνησης η οποία πέτυχε να μην δώσουμε κι από ένα νεφρό αλλά δεν ανακοινώνεται ακόμα για να παραστήσουμε τα βαριά πεπόνια.

Με αυτά και με άλλα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια κυβέρνηση που έχει φθαρεί πιο γρήγορα και από μάλλινο πουλόβερ στο πλυντήριο και κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει αν και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης φαίνονται αρραγείς με συγκολλητική ουσία την διαχείριση της εξουσίας και φυσικά του δημοσίου χρήματος. Σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια ακόμη ελπίδα που θα συντηρήσει τη λαϊκή ανοχή, έχει ξαφνικά ανασυρθεί η ιδέα του σωτήρα Μάρτιν Σουλτς, του ηγέτη του SPD (του Γερμανικού ΠΑΣΟΚ δηλαδή), ο οποίος θα κατατροπώσει τη Μέρκελ και θα έρθει με το άσπρο άλογο της σοσιαλδημοκρατίας και θα μοιράσει στους Έλληνες τσάμπα δανεικά και απεριόριστους διορισμούς.

Πείθουν κανέναν αυτά πια; Δύσκολο το βλέπω μια και εκτός από το Φίλη μάλλον και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι έχουν καταλάβει την απάντηση στο ρητορικό ερώτημα της Φωτίου.

aNameToCome
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ