Ski mountain resort Μόρια. Από τον @aNameToCome

Ski mountain resort Μόρια. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Paparazzi από όλο τον κόσμο προσπάθησαν να απαθανατίσουν το resort
4

Πολύ τυχεροί οι μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, είδαν για πρώτη φορά στη ζωή τους χιόνι αφού στις περισσότερες από τις χώρες από όπου προέρχονται δεν χιονίζει ποτέ. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που οργανώθηκε από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων, άλλωστε αυτές οι ασήμαντες λεπτομέρειες ότι είναι Μουσουλμάνοι δεν εμπόδισαν τον πρωθυπουργό να τους ευχηθεί καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες πολιτικές ομάδες προσπάθησαν να αμαυρώσουν ακόμα κι αυτή τη μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ότι δήθεν οι μετανάστες υποφέρουν μέσα στα αντίσκηνα από πολικό ψύχος αλλά αυτές είναι κακοήθειες που δε μπορούν να σταθούν στην κοινή λογική αφού οι περισσότεροι από τους μετανάστες δεν επέλεξαν τις Άλπεις αλλά προτίμησαν να παραμείνουν στη Μόρια. Κάτι που δεν έκανε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και τιμωρήθηκε από το κάρμα για την επιλογή του να περάσει τις διακοπές του στην Ελβετία όπου και γκρεμοτσακίστηκε στην προσπάθεια του να κάνει σκι αφού δεν τήρησε την γνωστή οδηγία don't drink and ski.

Είναι τέτοιος ο φθόνος της αντιπολίτευσης για την διεθνή αυτή επιτυχία της κυβέρνησης που έστειλαν παπαράτσι για να φωτογραφίσουν τις χιονισμένες διακοπές των μεταναστών και να τους την σπάσουν αλλά η κυβέρνηση προστάτευσε τις ιδιωτικές στιγμές τους και απαγόρευσε την είσοδο στους παπαράτσι που σκόπευαν να πουλήσουν τις φωτογραφίες της χλιδής σε κουτσομπολίστικα έντυπα του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού. Έτσι οι πρόσφυγες μπόρεσαν να απολαύσουν το resort, να γευτούν το εξωτικό συσσίτιο, να τουρτουρίσουν χωρίς περιορισμό και να απλώσουν τα ρούχα τους στο χιόνι.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συνεχίζει να προσφέρει έντονες συγκινήσεις στους φιλοξενούμενους μας, αφού λέγεται ότι σύντομα θα τους μεταφέρει σε ξερονήσια όπου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν νέες προκλήσεις επιβίωσης που θα τους βγάλουν έστω και για λίγο από τη ραστώνη της καλοπέρασης στην οποία είχαν μέχρι τώρα παραδοθεί.


Με μεγάλη σεμνότητα στελέχη της κυβέρνησης απέφυγαν να θριαμβολογήσουν για αυτή την επιτυχία και ταπεινά ανέφεραν πως απλώς έκαναν το καθήκον τους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον σύντροφο Κυρίτση ο οποίος εμφανώς στεναχωρημένος δήλωσε ότι παρ' όλες τις προσπάθειες του υπουργείου, μπόρεσαν να προσφέρουν αυτή την εμπειρία μόνο σε περίπου χίλιους μετανάστες αν και προσπάθησαν για πολλούς περισσότερους. Με ταπεινότητα τα κυβερνητικά στελέχη θύμισαν ότι γι' αυτή την επιτυχία έχουν άλλωστε εισπράξει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αρνήθηκαν να την συνδέσουν με τις δεκάδες χιλιάδες διορισμούς ημετέρων αφού διευκρίνισαν ότι αυτοί χρηματοδοτούνται από τα δισεκατομμύρια των φόρων που πρόθυμα πληρώνουν οι φορολογούμενοι για να διορίζει ο κ. Κουρουμπλής όλο του το σόι.

Πρέπει στο σημείο αυτό να αναγνωριστεί η συνέπεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία για χρόνια πολεμούσαν τις προσπάθειες άλλων κομμάτων να στοιβάξουν τους μετανάστες σε κέντρα τύπου Αμυγδαλέζας με βαρετά θερμαινόμενα container με wifi, για να μπορέσουν σήμερα να προσφέρουν την εκπληκτική φιλοξενία στα χιονισμένα αντίσκηνα.

 Από αύριο βέβαια θα υπάρχει σημαντική βελτίωση του καιρού, ξεκάθαρος δάκτυλος Σόιμπλε και Μητσοτάκη αφού τα χιόνια προβλέπεται να λιώσουν και να καταστραφεί αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να συνεχίζει να προσφέρει έντονες συγκινήσεις στους φιλοξενούμενους μας, αφού λέγεται ότι σύντομα θα τους μεταφέρει σε ξερονήσια όπου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν νέες προκλήσεις επιβίωσης που θα τους βγάλουν έστω και για λίγο από τη ραστώνη της καλοπέρασης στην οποία είχαν μέχρι τώρα παραδοθεί.

Ski mountain resort Μόρια. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Μετά τη περιβόητη ρόδα, νέες επιτυχίες για τον Δήμο Αθηναίων

Ένα εξίσου εξαιρετικό περιστατικό, ενδεικτικό του ελληνικού κράτους συνέβη χτες βράδυ στον χώρο φιλοξενίας αστέγων που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων στην Πανόρμου. Εξαιρετικά ευσυνείδητος υπάλληλος ο οποίος σχόλαγε στις 11 το βράδυ έδειξε μεγάλη αυτοθυσία όταν πληροφορήθηκε από τον συνάδελφο του που θα τον ακολουθούσε στη βάρδια ότι δε θα μπορούσε να έρθει αφού μόλις είχε κατέβει το τελευταίο επεισόδιο Modern Family και ήταν απολύτως αναγκαίο να το δει εκείνη τη στιγμή.

Έτσι λοιπόν ο ηρωϊκός αυτός υπάλληλος, προτίμησε να πετάξει στο δρόμο όλους τους άστεγους που είχαν καταφύγει στο χώρο αντί να τους αφήσει χωρίς προστασία στον θερμαινόμενο χώρο αφού θα κινδύνευαν από θερμοπληξία και άλλες σοβαρές επιπλοκές που προέρχονται από μακροχρόνια παραμονή σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους όταν έξω κάνει παγωνιά. Στην ερώτηση γιατί δεν έκατσε ο ίδιος λίγο παραπάνω μέχρι να έρθει ο αντικαταστάτης του, πρόεβαλε το ακλόνητο επιχείρημα ότι η γυναίκα του είχε μόλις φτιάξει γιουβαρλάκια τα οποία ως γνωστόν δεν είναι δυνατόν να ξαναζεσταθούν, ούτε βέβαια να φαγωθούν κρύα.

 Αυτός ο λαμπρός υπάλληλος που με κίνδυνο της ζωής του προστάτεψε τους συνανθρώπους του ας είναι ο φάρος κάθε δημοσίου υπαλλήλου, το υπόδειγμα στο οποίο όλοι οι κρατικοί λειτουργοί πρέπει να προσβλέπουν τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

aNameToCome
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Τέλος το κολαστήριο του Γκστάαντ(άκου όνομα..), η κοσμοπολίτικη πλέον Μόρια αναδεικνύεται σε νέο σύμβολο επιβάλλοντας την τάση του αλληλέγυου οικοτουρισμού ... Ενας απο τους τελευταίους παρθένους σοσιαλιστικούς παραδείσους του πλανήτη και μάλιστα ο μοναδικός παντώς καιρού...προσφέρεται σαν θεματικό πάρκο για ανθρωπολόγους , κοινωνιολόγους και πάσης φύσεως ...λόγους που μπορούν να μελετήσουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.Το μόνο σίγουρο είναι ότι τελικά ο σοσιαλισμός τρέφεται με δυστυχία και άγνοια ,ετσι λοιπόν δικαιολογεί την ύπαρξη του με συνεχή ανατροφοδότηση σε όλα τα επίπεδα...
Ωραία τα λες εσύ, ωραία συμφωνούμε και εμείς από κάτω. Στο διά ταύτα όμως, όλοι οι Κουρουπληδες (παραλίγο να γράψω κατσαπλιάδες) αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, θα συνεχίσουν να διορίζουν όχι μόνο όλο τους το σόι αλλά και το σόι των υπολοίπων ιδεολόγων επαναστατών συναγωνιστών του ακριβού τους παρελθόντος, ώστε να μπορούν και αυτοί να συνεχίσουν ανενόχλητοι κ χωρίς επαγγελματικά κ οικονομικά ή γενικώς βιοποριστικά άγχη, να παίζουν Ιονέσκο στο ολόδικό τους θέατρο του παραλόγου.