Σεισμός

Ευχαριστούμε τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους. Από τον @aNameToCome

Ευχαριστούμε τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
15
Ευχαριστούμε τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Συγγνώμη Μπαράκ αλλά άφησε η Περιστέρα το παράθυρο ανοιχτό κι έχω πάθει ψύξη.

Δεν ξέρω πού σας πετυχαίνει το άρθρο, μάλλον σε κάποιο αυτοκίνητο μποτιλιαρισμένους υποθέτω, αλλά χαλάλι, είναι εδώ ο Μπαράκ Ομπάμα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Οπως είναι φυσικό, η υπεύθυνη κυβέρνησή μας έχει λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, κλείνοντας δρόμους, αποκλείοντας περιοχές και κυρίως απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις στις οποίες μαζεύονταν οι οπαδοί της πριν γίνει κυβέρνηση.

Ακόμα θυμόμαστε την περίφημη δίκη του Μπιλ Κλίντον που είχε γίνει στο Σύνταγμα το 1999 όταν ο μεγάλος σαξοφωνίστας μας είχε τιμήσει με την παρουσία του. Τότε σύσσωμη η ηγεσία του Συνασπισμού με Γλέζο, Αλαβάνο, Κωνσταντόπουλο, Κουβέλη και πολλούς άλλους πρωτοστατούσε στις διαμαρτυρίες με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει ως απλός οπαδός του κόμματος. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως και ο Αλέξης που ονειρεύεται Βενεζουέλες και παρακαλεί για δανεικά Ρώσους, Κινέζους και όποιον άλλο τριτοκοσμικό βρει μπροστά του, υποδέχτηκε σήμερα τον απερχόμενο πρόεδρο των HΠΑ και μας χάρισε πλάνα που θα μας μείνουν αξέχαστα.

Δεν είναι μόνο ο ενικός στον οποίο απευθύνθηκε στον Ομπάμα, αυτό είναι πταίσμα για τους Αμερικανούς και το ξέρει όποιος έχει βρεθεί στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Δεν είναι μόνο η μετάφραση των δηλώσεων που ήταν πιο χαλαρή κι από ζώνη χοντρού που μόλις έχει φάει στα Βλάχικα καθώς όπως φαίνεται η ακριβής μετάφραση είναι ρετσινιά. Ήταν κυρίως το στυλ του Αλέξη Τσίπρα που στην προσπάθεια του να δείχνει cool, έδειχνε τραγικός. Καθισμένος (ή μάλλον χυμένος) στην καρέκλα του, με γκριμάτσες, χασμουρητά και ύφος μάγκα που μόλις υπέστη εγκεφαλικό, εξέπεμπε ένα κύρος πιο ταιριαστό σε μετρ επαρχιακού κωλάδικου παρά πρωθυπουργού που υποδέχεται ηγέτη μιας υπερδύναμης.

Το μεγαλύτερο γέλιο έπεσε αργότερα στις κοινές δηλώσεις τους, όπου ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε εντελώς στα ξεκούδουνα να μιλάει τα ελληνικά με ένα κατσαρό και παιχνιδιάρικο ρο, κάτι μεταξύ Κατερίνας Καινούργιου και Έλληνοαμερικανού από την Αστόρια και έτσι έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία ο οποίος μίλησε σε greeklish και μάλιστα σε παγκόσμια μετάδοση.

Στην ουσία των λεγομένων τώρα, ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν πολύ προσεκτικός αφού μίλησε για την ανάγκη αντιμετώπισης του χρέους αλλά ταυτόχρονα μας είπε ότι οι χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά έχουν και αυτές κυβερνήσεις οι οποίες λογοδοτούν στο λαό τους, αλλά και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Είχε προηγηθεί η υποδοχή του Ομπάμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε όλα τα εθνικά θέματα, από το Σκοπιανό ως τη Συνθήκη της Λωζάνης και από το τουρκικό γιαούρτι ως τη ναυμαχία της Σαλαμίνας μπροστά στον Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος έδινε αγώνα να παραμείνει ξύπνιος και όταν πήρε το λόγο είπε ότι καλά όλα αυτά αλλά εκείνος ήρθε για να δει την Ακρόπολη που το έχει απωθημένο από μικρός.

Ευχαριστούμε τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Μεγάλε αφού έγινες εσύ Υπουργός, υποκλίνομαι

Οι πιο ωραίες σκηνές όμως εκτυλίχτηκαν κατά την άφιξη του αεροσκάφους όπου για να τιμήσουμε τα εθίματα μας είχαμε στρώσει το κόκκινο χαλί μισό μέτρο πιο πλάγια από τη σκάλα του αεροπλάνου με το άγημα εκατέρωθέν του να προσπαθεί να μετακινηθεί στη νοητή ευθεία και να χαρίζει όμορφα πλάνα όπου στρατιώτες χόρευαν διακριτικά τα παπάκια. Σαν γνήσιοι απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα βρήκαμε τελικά λύση αφού δημιουργήσαμε μια γωνία στο χαλί και έτσι ήταν και η πρώτη φορά που τιμώμενο πρόσωπο περπάτησε πάνω σε αυτό ζιγκ-ζαγκ.


Όλα αυτά όμως δε μπορούσαν να χαλάσουν το μομέντουμ του Πάνου Καμμένου ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της υποδοχής μια και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν είχε πάρει την απαιτούμενη άδεια από τον Πούτιν και δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα. Κανένα πρόβλημα για τον Πάνο μεγάλο θαυμαστή του Ντόναλντ Τραμπ να υποδεχτεί τον απερχόμενο πρόεδρο ο οποίος μάλιστα μπροστά στο μεγαλείο του ανδρός δε δίστασε να κάνει και μια μικρή υπόκλιση όταν του έδινε το χέρι. Ο Καμμένος έλαμπε από περηφάνια περισσότερο κι από τότε που κατέθεσε στεφάνι πάνω σε μια παλέτα σε μια κακορίζικη παραλία της Σαλαμίνας.

Κάπως έτσι έχει πάει μέχρι στιγμής η πρώτη μέρα του ταξιδιού του Μπαράκ Ομπάμα και δεν θέλω να ξέρω τι σκέφτεται ο άνθρωπος με τις μέχρι τώρα εμπειρίες του. Σε λίγο αρχίζει και το επίσημο δείπνο και εγώ να ήμουν στη θέση του με αυτά που έχω δει θα πήγαινα με το μπουρνούζι.

Στήλες
15

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

13 σχόλια
Αυτη η χωρα με αυτους τους ηγετες παντα θα μας κανει να κλαιμε! Μαγκας με εγκεφαλικο ο Τσιπρας και λιγα λεει ο αρθρογραφος, μονο Καπτεν Αμερικα δε ντυθηκε απο τη χαρα του ο Πανος και αν ηταν ο Κουλης να τον υποδεχθει σιγουρα εμεις θα νομιζαμε οτι ζουμε περιξ του Χαρβαρντ! Λιγο με κοφτει ο Ομπαμα, ο και καλα πλανηταρχης,μια χαρα ξερουμε τι σημαινει κ τι ρολο παιζει...αλλα λιγο μετρο ρε παιδια!!! Δηλαδη ή γονυκλισίες ή φτυσιμο? Μια μεση οδος ωστε η χωρα να στεκεται αξιοπρεπως (ναι!σ αυτο το παγκοσμιο αχρηστο κατεστημενο) δεν υπαρχει?Το μεγαλυτερο μερος παντως του λαου δεν ειναι σαν εσας, ευτυχως κ αυτο την κραταει ακομα ορθια! ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ!!!Υγ. Αλεξη νομιζες οτι ο Ομπαμα ειναι λιγο απο Πακη να του πουλας μουρη στο Καβουρι, ελα ομως που η αυθεντικη ανετιλα κ ενα "Ζητω η Ελλας" σε εστειλε κ παλι αδιαβαστο!!!
Οι επικοινωνιακή σχολή του έχει υποδείξει πως η άνεση βγάζει αέρα ηγεσίας ,λιντερσιπ το λενε στο αμέρικα. Βεβαια αν δεν τόχεις καταλήγει σε στραβοχυμένο λουκουμά... Μα τόσο ... πιαΗ ζημια στην εικόνα της χώρας θα κρατήσει πολύ
Και δη, συγχωρέστε με να συμπληρώσω, απέναντι σε έναν έγχρωμο - ξέρουμε τι σημαίνει αυτό ακόμη και σήμερα στις ΗΠΑ - που με την σοβαρότητα και το κύρος του, όχι μόνον επιβίωσε, αλλά αναδείχθηκε στον πρώτο έγχρωμο Πρόεδρο ΗΠΑ. Η διαφορά προσωπικότητας παγκοσμίου κύρους απέναντι στον επαρχιώτη φτωχοσυγγενή που λέει ο avalanche. Και που προσπαθεί να αποδείξει ο φτωχός την φιλολαϊκή του πολιτική μη φορώντας γραβάτα. Τέτοιο επίπεδο.
Ενώ ακούω αυτή την στιγμή την αρχή της ομιλίας του έγχρωμου ξένου Ομπάμα στο ΙΣΝ, βουρκώνω να τον ακούω να μιλάει για τον Αριστοτέλη και τους τραγικούς μας και την δημοκρατία. Γιατί ο δικός μου πρωθυπουργός, δεν μου έχει δώσει καμία ένδειξη ότι είναι κάτοχος μιας τέτοιας παιδείας και φορέας τέτοιων αξιών, αλλά οι αγώνες του άρχισαν με γυμνασιακές καταλήψεις και εσχάτως εξαντλούνται σε ιδεοληπτικούς μηρυκασμούς (συνοδευόμενος από μια πνευματικά και αισθητικά ετερόκλητη και γραφική πολλές φορές παρέα κυρίων και κυριών, που φαντασιώνονται ότι κάνουν επανάσταση).
Κρίμα πάντως που τελικά δε χόρεψε ο Ομπαμα με τα νταούλια που θα βαραγε ο Τσιπρας(οπως ονειρευόταν μέχρι πρόσφατα ο μέσος Ελλην σανοφάγος). Αντιθέτως ο Τσιπρας έκατσε προσοχή στο άκουσμα του αμερικανικού υμνου και ταυτόχρονα ξεροσταλιαζε για μία(οποιαδηποτε) θετική δήλωση του απερχόμενου πλανηταρχη για το χρέος....Έχει ο καιρός γυρίσματα αγαπητέ σανοφαγε. Ή ανεγκεφαλιτιδα πληρώνεται και ήρθε ή ώρα του ταμείου!
Δυστυχώς είναι φανερό ότι δεν πρόκειται να απαλλαγούμε εύκολα ούτε απο τον μεγαλο-μπεμπέ ψευτοαριστερισμό αλλά ούτε από τον επαρχιωτισμό του νεοφιλελέ φτωχοσυγγενή...
Απολαυστικό. Σημειώνω ιδιαίτερα, την αμηχανία του Τσίπρα, θα του μείνουν αξέχαστα όλα τα σκηνικά του Μπαρακ. Ο Πανουλης βέβαια αξεπέραστος, ακομη αναρωτιεται αν αυτά που ζει ειναι αληθινά.