Μάθε παιδί μου γράμματα, η ανεργία θέλει τουλάχιστον μεταπτυχιακό. Από τον @aNameToCome

Μάθε παιδί μου γράμματα, η ανεργία θέλει τουλάχιστον μεταπτυχιακό. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
«Δεν ξέρω τι χρειάζεται η Παιδεία όταν μπορούμε απλώς να διορίσουμε όλα τα παιδιά στο Δημόσιο»
8

Δεν ξέρω αν είδες και τη χτεσινή συζήτηση των κομμάτων στη Βουλή για την Παιδεία αλλά αν την είδες και έχεις παιδί, το έχεις στείλει ήδη μετανάστη και σε καταλαβαίνω. Από τη μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκθείαζε το νόμο Διαμαντοπούλου τον οποίο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε ξηλώσει και από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόταν τη δημόσια παιδεία έχοντας βάλει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και δήλωνε υπερήφανος για τους αγώνες του για την Παιδεία αναφερόμενος προφανώς σε κάποια παρτίδα πρέφας που κέρδισε στις καταλήψεις στις οποίες πρωτοστατούσε ως μαθητής/φοιτητής.

Εντωμεταξύ η όλη κουβέντα έχει καταλήξει σε μια εντελώς σικέ συζήτηση συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για το μάθημα των θρησκευτικών στο οποίο οι αλλαγές παρουσιάζονται ως η μεγαλύτερη τομή στην κοινωνία μετά την κατάργηση των τσόκαρων στους άντρες, ενώ ο Φίλης παρουσιάζεται ως ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Καποδίστρια, τον Βενιζέλο και τον Κώστα Τσάκωνα.

Πάντως τα πράγματα πρέπει να μην είναι και τόσο καλά για την κυβέρνηση αν κρίνουμε από το γεγονός ότι την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα βρεθεί πάλι στην Καισαριανή σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα και να μας θυμίσει πόσο αριστερός είναι, γιατί ως γνωστόν οι άνθρωποι εκτελέστηκαν εκεί απλώς για να καταφεύγει εκεί ο Τσίπρας όποτε χρειάζεται φρέσκο σανό για τους ψηφοφόρους του.

Μάθε παιδί μου γράμματα, η ανεργία θέλει τουλάχιστον μεταπτυχιακό. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
«Το ξανασκέφτηκα, το θέλω το κανάλι και θα βάλω να λέει τις ειδήσεις μια μπαμπούσκα»

Άρχισαν ήδη οι φήμες ότι ο Ιβάν Σαββίδης παρότι αρχικά δήλωσε έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση για την άδεια εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, τελικά θα αποσυρθεί από την διαδικασία και θα αφοσιωθεί στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, μια και θέλει να ασχοληθεί με την ποίηση τιμώντας έτσι τις αρχικές του δηλώσεις ότι δηλαδή ο μόνος λόγος που συμμετείχε στον διαγωνισμό εξ αρχής ήταν για να δοκιμάσει πόσο μαλακά ήταν τα ράντζα στα οποία κοιμήθηκαν οι μεγιστάνες. Μάλιστα οι φήμες μπλέκουν και την πρεσβεία της υπερδύναμης η οποία φέρεται να μην είναι πολύ χαρούμενη με την πιθανότητα ένας ρωσικής καταγωγής επιχειρηματίας να αποκτήσει ΜΜΜ στην Ελλάδα που ως γνωστόν ανήκει εις την Δύσιν, μια και είναι άμεσος ο κίνδυνος να αρχίσουν να μεταδίδονται προπαγανδιστικά μηνύματα ανάμεσα στα ζώδια του Πρωινού Καφέ.

Η καλύτερη εξέλιξη που δείχνει και τι θα πει αριστερό ηθικό πλεονέκτημα είναι όμως το άδειασμα του μέχρι πρότινος σύμμαχου της κυβέρνησης Καλογρίτσα όπως παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Ένα από τα διαδικτυακά προπύργια της Κυβέρνησης μόλις ανέβασε αποκάλυψη βόμβα όπως την χαρακτηρίζει, όπου ο Καλογρίτσας, ο άνθρωπος που αγόρασε την εταιρεία του πατέρα τού πρωθυπουργού, ο άνθρωπος του οποίου το καταγέλαστο πόθεν έσχες υπερασπιζόταν ο υπαρχηγός της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής αναφέρεται ως συνεργάτης του Σαμαρά και με στενές σχέσεις με Μητσοτάκη. Διότι όπως ξέρουμε όλοι, όταν σε πιάνουν με τη γίδα στη πλάτη, η σωστή αντίδραση είναι να κατηγορήσεις τη γίδα για συνεργάτη των Ναζί. Ένα υπέροχο δείγμα του πώς θα φερθούν σε όλους τους φίλους, υποστηρικτές και συμμάχους τους όταν δεν τους είναι πλέον χρήσιμοι.

Μάθε παιδί μου γράμματα, η ανεργία θέλει τουλάχιστον μεταπτυχιακό. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
«Ξεφτιλισμένος, σουρουκλεμές, ρόμπα ξεκούμπωτη, τελεμές, πως το λένε ρε παιδί μου»


Υπέροχα απολαυστική ήταν και η άλλη πρώην χρήσιμη και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην χτεσινή της τηλεοπτική συνέντευξη όπου χωρίς πολλά πολλά αποκάλεσε τον πρώην σύντροφο της Αλέξη «ξεφτιλισμένο» αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου που ανοίγει διάπλατα το δρόμο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ παρ' όλους τους κοινούς τους αγώνες για το αντίθετο που τους πήρε το ποτάμι, τους πήρε ο ποταμός. Φαίνεται ότι η Ζωή δεν έχει απεμπολήσει το δυναμισμό που την έκανε τόσο προσφιλή στους οπαδούς της και οδήγησε όλους εμάς τους υπόλοιπους στα ψυχοφάρμακα, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις το κόμμα της, Πλεύση Ελευθερίας μπαίνει στη Βουλή ξεπερνώντας το όριο του 3%, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο λαός που εξαπατήθηκε από τον Τσίπρα είναι έτοιμος τώρα να εξαπατηθεί κι από την Κωνσταντοπούλου και όταν τελειώσουν όλοι οι λαϊκιστές θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε ένα κομοδίνο που θα βρίζει τους Γερμανούς και θα υπόσχεται Σεισάχθεια.


Βέβαια δεν έχει κι άδικο η Ζωή αν σκεφτείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε οργανώσει και άτυπο δημοψήφισμα πριν δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ όπου ο σοφός λαός είχε ταχθεί με το συντριπτικό ποσοστό του 98% ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού για να έρθει τώρα η κυβέρνηση να μεταβιβάσει και τις δύο εταιρείες στο υπερταμείο. Στο τρίτο δημοψήφισμα που οργανώνει ο Αλέξης απλώς για γράψει εκεί που δε πιάνει μελάνι το αποτέλεσμά του, προφανώς κερδίζει κανονάκι. Μάλιστα υπουργοί και βουλευτές δεν έχουν ίχνος τσίπας και βγήκαν να πουν ανερυθρίαστα ότι η μεταβίβαση των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο γίνεται για να προστατευθούν και ότι αυτό δεν συνεπάγεται και πώληση των εταιρειών, γιατί μπορεί ας πούμε να τις βγάλανε απλώς για κατούρημα.

aNameToCome
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ