"Έλα Αλέξη, μας πήρανε χαμπάρι ρε συ, να επικαλεστούμε εθνική κυριαρχία ή το άλλο με το ρακούν;"

"Έλα Αλέξη, μας πήρανε χαμπάρι ρε συ, να επικαλεστούμε εθνική κυριαρχία ή το άλλο με το ρακούν;" Facebook Twitter
Η λύση ήταν απλή και ιδιοφυής: Θα συμφωνήσουμε με την COSCO και μετά θα φέρουμε ένα νομοσχέδιο διαφορετικό. Πού θα το καταλάβουν;
1

Ο υπουργός Ναυτιλίας είναι ένας άντρας με πάθος, ένας άντρας που δεν υποτάσσεται, ένας άντρας που θα παλέψει για τα ιδανικά του μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος του. Μπορεί να κούρνιαξε για λίγο καιρό μέσα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα την οποία η επαναστατική μας κυβέρνηση αναγκάστηκε να εφαρμόσει χωρίς να την πιστεύει και τονίζοντας ότι είναι πολύ στεναχωρημένη, αλλά αυτή η αναμονή ήταν μόνο για να βρει την κατάλληλη στιγμή ώστε να αντεπιτεθεί στον ταξικό εχθρό με τον πιο καίριο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ο Θεόδωρος ποτέ δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι ένα από τα αγαπημένα του μαγαζιά του δημοσίου θα περνούσε σε χέρια ιδιωτών. Οι κίνδυνοι ήταν τεράστιοι. Καταρχάς, το λιμάνι θα δούλευε, πράγμα εντελώς απαράδεκτο για μια σύγχρονη, αριστερή χώρα. Αν λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα δουλεύουν, τι μας διαφοροποιεί από μια καπιταλιστική χώρα; Οι τίμιοι εργαζόμενοι θα έχαναν το δικαίωμα τους να αναπαύονται και το κλάσμα κωλυσιεργία/εργασία κινδύνευε να μικρύνει επικίνδυνα ενώ θα μειωνόταν δραματικά και το εισόδημα τους αφού κανείς δεν θα μπορούσε να συνεισφέρει στα φακελάκια που οικειοθελώς πρόσφεραν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για να μην πιάσουν τα κοντέινερ που ήθελαν να στείλουν ή να παραλάβουν, αράχνες.

Και όμως, κάποιος κινεζοτσολιάς το σφύριξε στην COSCO και το ιδιοφυές σχέδιο του Δρίτσα αποκαλύφθηκε. Πανικόβλητοι οι Κινέζοι έστειλαν χτες επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ όπου διαμαρτύρονται για τις μικροαλλαγές που έγιναν και φτάνουν να μιλούν για «μια εντελώς διαφορετική συμφωνία».

Μετά ήταν η απογοήτευση των ψηφοφόρων. Πώς θα επανεκλεγεί η λαοπρόβλητη κυβέρνηση αν δεν μπορεί να διορίσει; Υπάρχει άνθρωπος λογικός να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ελπίζει σε μια θεσούλα στο δημόσιο; Αν αυτό συρρικνωθεί, πού θα διορίζουμε; Προσπαθήσαμε να το βάλουμε σαν όρο στην σύμβαση αλλά οι ανάλγητοι Kινέζοι αρνήθηκαν.

Η λύση ήταν απλή και ιδιοφυής: Θα συμφωνήσουμε με την COSCO και μετά θα φέρουμε ένα νομοσχέδιο διαφορετικό. Πού θα το καταλάβουν; Σιγά μην κάτσουν να διαβάσουν το νόμο επειδή θα επενδύσουν μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ; Άλλη δουλειά δεν έχουν οι αργόσχολοι; Αφού δεν ξέρουν ελληνικά!

Και όμως, κάποιος κινεζοτσολιάς το σφύριξε στην COSCO και το ιδιοφυές σχέδιο του Δρίτσα αποκαλύφθηκε. Πανικόβλητοι οι Κινέζοι έστειλαν χτες επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ όπου διαμαρτύρονται για τις μικροαλλαγές που έγιναν και φτάνουν να μιλούν για «μια εντελώς διαφορετική συμφωνία». Υπερβολικές drama queens, σχολαστικοί προτεστάντες, ανυπόφοροι σφιχτοκώληδες. «Ψυχραιμία» συνέστησε ο Θεόδωρος, «θα δούμε τι θα κάνουμε» «τράβα μπρος και του κεφαλιού σου κάνε, τράβα μπρος, κι όσα έρθουν κι όσα πάνε».

Μετά από αυτή την εξέλιξη έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των υπουργών και των γενικών γραμματέων από εταιρείες κολοσσούς από όλο τον κόσμο που παρακαλούν να τους επιτραπεί να επενδύσουν δισεκατομμύρια στη χώρα μας. Οι επενδυτές έχουν βαρεθεί να κάνουν ντιλ με κυβερνήσεις που τηρούν τα συμπεφωνημένα κατά γράμμα, πλήττουν φοβερά και διψούν για την αδρεναλίνη που προσφέρει η αβεβαιότητα και οι εκπλήξεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν μια μέρα πριν την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, και η δημιουργία ενός εξαιρετικού κλίματος είναι δεδομένη μετά τον ιδιοφυή χειρισμό κουτοπόνηρου Χατζιαβάτη που επιφυλάξαμε στον κρατικό κολοσσό της COSCO. O Κινέζος πρωθυπουργός έχει ζητήσει να στρωθεί το πιο κόκκινο χαλί που υπάρχει το οποίο αναμένεται να κοκκινίσει περισσότερο από τις ολόφρεσκες ντομάτες που θα προσφερθούν στον πρωθυπουργό.

aNameToCome
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ