Andaman στα Πετράλωνα

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Μόλις διαβείς το κατώφλι του Andaman, το αισθησιακό περιβάλλον του σου φτιάχνει τη διάθεση...
0

Μια βόλτα μέχρι τα Πετράλωνα στο bar-restaurant Andaman αρκεί για να σε ταξιδέψει, τόσο με τις γεύσεις όσο και με το περιβάλλον του, σε μέρη εξωτικά. Αναζητώντας κάτι διαφορετικό για την έξοδο, που θα μας βγάλει από το κουκούλι της καθημερινότητας, επιλέγουμε στέκια που προσφέρουν όλο το πακέτο της χαράς του εξωτισμού. Μόλις διαβείς το κατώφλι του Andaman, το αισθησιακό περιβάλλον του σου φτιάχνει τη διάθεση. Με οδηγό τη φαντασία, τα θερμά χρώματα, το κόκκινο και το πετρόλ, κυριαρχούν στην άνετη σάλα και συνδυάζονται με τα φυσικά χρώματα του ξύλου και των μπαμπού. Καναπέδες, κόκκινα φωτιστικά μακραμέ, καφασωτά, υπερυψωμένες γωνιές με μπαμπού, μαξιλάρες, κρόσσια λευκά στα παράθυρα και φυτά είναι μόνο μερικά από τα διακοσμητικά στοιχεία που συνθέτουν την εξωτική γοητευτική ατμόσφαιρα − ό,τι πρέπει για να ξεφύγει το μυαλό. Η μυρωδιά του κάρι διαχέεται παντού και ανοίγει την όρεξη.

Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προτάσεις που λοξοκοιτούν προς την κινέζικη. Αν δεν είσαι εκπαιδευμένος στις γεύσεις της Ταϊλάνδης, δεν θα χαθείς διαβάζοντας το μενού, αφού δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Άλλωστε, και το ευγενικό προσωπικό πρόθυμα αναλαμβάνει να σε ενημερώσει για το περιεχόμενο του κάθε πιάτου. Από τη λίστα των ορεκτικών δοκιμάσαμε τα γευστικά Thai fresh rolls (€8), που το φύλλο τους είναι χειροποίητο, γεμίζονται με κοτόπουλο, ομελέτα, λεπτοκομμένο αγγούρι και καρότο, φύτρες φασολιού και το απαραίτητο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδεύονται με σος τάμαριν που είναι δημοφιλής στην ανατολίτικη κουζίνα. Το πιάτο Pad see ew (€8) με τα πλατιά noodles που συνδυάζονται με παραπούλια και καρότο είναι πραγματικά απολαυστικό. Συνοδεύεται από λευκό ξίδι και πίκλες σε μικρούς κύβους και αξίζει να ραντίσεις με αυτό τα noodles, χαρίζοντάς τους γευστική ένταση. Και πριν προλάβουν τα τσοπ-στικς να πάρουν φωτιά, προσγειώνεται στο τραπέζι το Pad Thai με noodles σε μέγεθος λεπτής τιράντας, μαγειρεμένα με τόφου, κοτόπουλο, φύτρες φασολιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και τάμαριν (€12).

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προτάσεις που λοξοκοιτούν προς την κινέζικη...

Σε κάθε νόστιμη μπουκιά απολαμβάνεις το παιχνίδι των υφών. Από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι το πράσινο κάρι με μελιτζάνες, μπαμπού, αρακά, πιπεριές και γάλα καρύδας (€8), που έρχεται μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος και η ευωδιά του σε τραβάει από τη μύτη. Από δίπλα, σε μικρό μπολ, σερβίρεται ρύζι ατμού (€2,50) που είναι το απαραίτητο συνοδευτικό του πιάτου. Ωραία γεύση, πικάντικη, που σβήνει απαλά με τη διακριτικά γλυκίζουσα γεύση που έχει το γάλα καρύδας. Το Andaman φημίζεται για την πάπια Πεκίνου (€14) και έτσι υποκύψαμε στο καλοφτιαγμένο, λεπτοκομμένο σε φετούλες κρέας της, ακολουθώντας την τελετουργία με τις διάφανες πίτες ατμού που μέσα τους τυλίγεις την πάπια με τα συνοδευτικά μπαστουνάκια (αγγουράκια, κρεμμυδάκια φρέσκα, καρότο) και τη σάλτσα hoi-sin.

Αρκετοί από τους θαμώνες, μετά το δείπνο τους, συνεχίζουν με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα. Το Andaman, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, έχει αποκτήσει το κοινό του, που τιμάει τη σταθερή ποιότητα της κουζίνας του, το γοητευτικό περιβάλλον και τις ευχάριστες μουσικές.

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Σε κάθε νόστιμη μπουκιά απολαμβάνεις το παιχνίδι των υφών...
Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Αρκετοί από τους θαμώνες, μετά το δείπνο τους, συνεχίζουν με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα...

Andaman, Πειραιώς 187 & Αλώπης, Κάτω Πετράλωνα, 211 2104939

 


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ