Andaman στα Πετράλωνα

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Μόλις διαβείς το κατώφλι του Andaman, το αισθησιακό περιβάλλον του σου φτιάχνει τη διάθεση...
0

Μια βόλτα μέχρι τα Πετράλωνα στο bar-restaurant Andaman αρκεί για να σε ταξιδέψει, τόσο με τις γεύσεις όσο και με το περιβάλλον του, σε μέρη εξωτικά. Αναζητώντας κάτι διαφορετικό για την έξοδο, που θα μας βγάλει από το κουκούλι της καθημερινότητας, επιλέγουμε στέκια που προσφέρουν όλο το πακέτο της χαράς του εξωτισμού. Μόλις διαβείς το κατώφλι του Andaman, το αισθησιακό περιβάλλον του σου φτιάχνει τη διάθεση. Με οδηγό τη φαντασία, τα θερμά χρώματα, το κόκκινο και το πετρόλ, κυριαρχούν στην άνετη σάλα και συνδυάζονται με τα φυσικά χρώματα του ξύλου και των μπαμπού. Καναπέδες, κόκκινα φωτιστικά μακραμέ, καφασωτά, υπερυψωμένες γωνιές με μπαμπού, μαξιλάρες, κρόσσια λευκά στα παράθυρα και φυτά είναι μόνο μερικά από τα διακοσμητικά στοιχεία που συνθέτουν την εξωτική γοητευτική ατμόσφαιρα − ό,τι πρέπει για να ξεφύγει το μυαλό. Η μυρωδιά του κάρι διαχέεται παντού και ανοίγει την όρεξη.

Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προτάσεις που λοξοκοιτούν προς την κινέζικη. Αν δεν είσαι εκπαιδευμένος στις γεύσεις της Ταϊλάνδης, δεν θα χαθείς διαβάζοντας το μενού, αφού δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Άλλωστε, και το ευγενικό προσωπικό πρόθυμα αναλαμβάνει να σε ενημερώσει για το περιεχόμενο του κάθε πιάτου. Από τη λίστα των ορεκτικών δοκιμάσαμε τα γευστικά Thai fresh rolls (€8), που το φύλλο τους είναι χειροποίητο, γεμίζονται με κοτόπουλο, ομελέτα, λεπτοκομμένο αγγούρι και καρότο, φύτρες φασολιού και το απαραίτητο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδεύονται με σος τάμαριν που είναι δημοφιλής στην ανατολίτικη κουζίνα. Το πιάτο Pad see ew (€8) με τα πλατιά noodles που συνδυάζονται με παραπούλια και καρότο είναι πραγματικά απολαυστικό. Συνοδεύεται από λευκό ξίδι και πίκλες σε μικρούς κύβους και αξίζει να ραντίσεις με αυτό τα noodles, χαρίζοντάς τους γευστική ένταση. Και πριν προλάβουν τα τσοπ-στικς να πάρουν φωτιά, προσγειώνεται στο τραπέζι το Pad Thai με noodles σε μέγεθος λεπτής τιράντας, μαγειρεμένα με τόφου, κοτόπουλο, φύτρες φασολιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και τάμαριν (€12).

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Εδώ θα γευτείς κλασικά πιάτα από την ταϊλανδέζικη κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες προτάσεις που λοξοκοιτούν προς την κινέζικη...

Σε κάθε νόστιμη μπουκιά απολαμβάνεις το παιχνίδι των υφών. Από τα χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας είναι το πράσινο κάρι με μελιτζάνες, μπαμπού, αρακά, πιπεριές και γάλα καρύδας (€8), που έρχεται μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος και η ευωδιά του σε τραβάει από τη μύτη. Από δίπλα, σε μικρό μπολ, σερβίρεται ρύζι ατμού (€2,50) που είναι το απαραίτητο συνοδευτικό του πιάτου. Ωραία γεύση, πικάντικη, που σβήνει απαλά με τη διακριτικά γλυκίζουσα γεύση που έχει το γάλα καρύδας. Το Andaman φημίζεται για την πάπια Πεκίνου (€14) και έτσι υποκύψαμε στο καλοφτιαγμένο, λεπτοκομμένο σε φετούλες κρέας της, ακολουθώντας την τελετουργία με τις διάφανες πίτες ατμού που μέσα τους τυλίγεις την πάπια με τα συνοδευτικά μπαστουνάκια (αγγουράκια, κρεμμυδάκια φρέσκα, καρότο) και τη σάλτσα hoi-sin.

Αρκετοί από τους θαμώνες, μετά το δείπνο τους, συνεχίζουν με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα. Το Andaman, στα δύο χρόνια λειτουργίας του, έχει αποκτήσει το κοινό του, που τιμάει τη σταθερή ποιότητα της κουζίνας του, το γοητευτικό περιβάλλον και τις ευχάριστες μουσικές.

Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Σε κάθε νόστιμη μπουκιά απολαμβάνεις το παιχνίδι των υφών...
Andaman στα Πετράλωνα Facebook Twitter
Αρκετοί από τους θαμώνες, μετά το δείπνο τους, συνεχίζουν με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ που σερβίρει η μπάρα...

Andaman, Πειραιώς 187 & Αλώπης, Κάτω Πετράλωνα, 211 2104939

 


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ