Αυτό το φανταστικό κέικ δημοπρατείται σήμερα για καλό σκοπό

Αυτό το φανταστικό κέικ δημοπρατείται σήμερα για καλό σκοπό Facebook Twitter
0
Αυτό το φανταστικό κέικ δημοπρατείται σήμερα για καλό σκοπό Facebook Twitter
© Alex Minska / Bakergirl

Υπάρχουν πολλά food blogs στο ελληνικό Διαδίκτυο. Λίγα από αυτά ειδικεύονται στα γλυκά, ακόμα λιγότερα είναι αυτά που καταφέρνουν να προτείνουν πρωτότυπα, νόστιμα γλυκά που είναι συγχρόνως πανέμορφα. Το Bakergirl της Alex Minska ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Όποιος μπει, θα συναντήσει παραμυθένιες φωτογραφίες από πανέμορφα, ψηλά κέικ που καλύπτονται από κρέμες βουτύρου σε παστέλ χρώματα, cupcakes με αριστοτεχνικές ροζέτες, μπισκότα και πολλά ακόμα. Σερφάροντας στις διάφορες συνταγές, καταλαβαίνει κανείς πως το άτομο πίσω από αυτές τις δημιουργίες έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια δική του γευστική παλέτα στα γλυκά που προτείνει και τα διακοσμεί με έναν τρόπο που απέχει αρκετά απ’ όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Δεν σας κρύβω πως πολλές φορές ζήλεψα τον αριστοτεχνικό τρόπο που είναι φτιαγμένα, τις αιθέριες αυτές συνταγές στις οποίες τα κέικ αρωματίζονται με τσάγια και βότανα, διακοσμούνται με φρούτα και αφράτες κρέμες, ενώ στη γέμισή τους κρύβουν μαρμελάδες και άλλες εκπλήξεις.

Aυτό που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της Αlex είναι ο εξαιρετικός συνδυασμός γεύσεων, υφών, υλικών και χρωμάτων σε κάθε κέικ ή γλυκό που φτιάχνει.

Στη σελίδα του Bakergirl θα βρει κανείς πλήρεις και εντελώς αξιόπιστες και δοκιμασμένες συνταγές για κέικ, μπισκότα, αρκετά φαγητά και μια συνταγή για το καλύτερο χορτοφαγικό μπέργκερ που θα μπορούσε να φτιάξει άνθρωπος! Μιλήσαμε για όλα αυτά, για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, τα αγαπημένα της μέρη στην Αθήνα, αλλά και για την πρωτοβουλία της Alex να δημοπρατεί ένα κέικ την εβδομάδα μέσω της σελίδας της στο facebook και να δίνει τα χρήματα κάθε φορά σε διαφορετικό φιλανθρωπικό ίδρυμα, μια ωραία ενέργεια που αποδεικνύει πως όλοι μπορούμε, ακόμα και με μικρές πράξεις, να βοηθήσουμε.

Αυτό το φανταστικό κέικ δημοπρατείται σήμερα για καλό σκοπό Facebook Twitter
© Alex Minska / Bakergirl

Η Αlex γεννήθηκε στην Πολωνία. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια σε ένα χαρούμενο σπίτι στην εξοχή, όπου το σπιτικό φαγητό, τα ψωμιά και τα κέικ ήταν καθημερινή συνήθεια. «Σπανίως τρώγαμε έξω. Και όταν αυτό συνέβαινε, δεν ήταν κάτι παραπάνω από μια επίσκεψη σε σπίτι θείας για να δοκιμάσουμε ένα από τα πεντανόστιμα, δικά της φαγητά. Πέρασα όλη την παιδική μου ηλικία παίζοντας στην κουζίνα, παρακολουθώντας την αγαπημένη μου γιαγιά να μαγειρεύει. Στη μητέρα μου άρεσε επίσης η μαγειρική, ενώ εμένα ακόμα και τα παιχνίδια μου ήταν συνήθως κουζινικά εργαλεία. Έτσι, κόλλησα κι εγώ το μικρόβιο της μαγειρικής» μου εξηγεί.

Κοιτώντας τις δημιουργίες της και διαβάζοντας το βιογραφικό στο blog της, όπου δηλώνει «ερασιτέχνης» της ζαχαροπλαστικής, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως αυτά τα μικρά ζαχαρένια αριστουργήματα δεν κατασκευάζονται από έναν επαγγελματία ζαχαροπλάστη που έχει δοκιμάσει πολλές φορές να διακοσμήσει κέικ. «Βλέπω τον εαυτό μου ως ερασιτέχνη γιατί δεν έχω φοιτήσει σε κάποια σχολή. Η σχέση μου με τη μαγειρική χτίστηκε με πολλές δοκιμές, εξάσκηση και βελτίωση μέσα από την παρατήρηση των αποτυχιών μου. Διαβάζω πολλά βιβλία μαγειρικής, βλέπω εκπομπές και κάνω πολλή έρευνα. Όλοι μπορούν να μάθουν να μαγειρεύουν, φτάνει να το θέλουν. Αλήθεια, δεν είναι και τόσο δύσκολο! Φτάνει να μην αρχίζει κανείς με κάτι πολύπλοκο. Καλό είναι να αρχίσει με κάτι απλό, όπως μια μηλόπιτα. Μου πήρε αρκετό καιρό μέχρι να κατορθώσω να φτιάχνω αυτά που βλέπεις σήμερα στο blog μου. Κάθε μικρή αποτυχία στην πορεία ήταν για μένα ένα μεγάλο μάθημα! Κι αν έπρεπε να δώσω μια συμβουλή στους επίδοξους ζαχαροπλάστες και μάγειρες που με διαβάζουν, αυτή θα ήταν να μη φοβούνται και να μην απογοητεύονται από τις αποτυχίες τους. Όλοι κάνουν λάθη! Ακόμα και ο Gordon Ramsay! Πρώτος και απαράβατος κανόνας είναι να περνάς καλά στην κουζίνα και να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Η ζαχαροπλαστική κρύβει μια μαγική διαδρομή, που όποιος την ακολουθήσει, φτάνει στ’ αλήθεια στον παράδεισο».

Αυτό το φανταστικό κέικ δημοπρατείται σήμερα για καλό σκοπό Facebook Twitter
© Alex Minska / Bakergirl

Aυτό που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της Αlex είναι ο εξαιρετικός συνδυασμός γεύσεων, υφών, υλικών και χρωμάτων σε κάθε κέικ ή γλυκό που φτιάχνει. Της ζητάω να μου περιγράψει τις αγαπημένες τις γεύσεις αυτήν τη περίοδο. «Κλασικά, αγαπώ τη βανίλια. Τα κέικ που αρωματίζονται με τσάγια και βότανα είναι η τελευταία μου μανία. Μήλο και φασκόμηλο, λεμόνι και δεντρολίβανο, φράουλες και θυμάρι. Αυτά δοκιμάζω τώρα! Χρησιμοποιώντας έξυπνους συνδυασμούς, μπορεί κανείς να μετατρέψει ένα απλό κέικ βανίλια σε κάτι μοναδικό».

Διαβάζοντας τις συνταγές στο Bakergirl, διαπιστώνει κανείς πως η Αlex είναι χορτοφάγος. «Δεν είμαι ακριβώς χορτοφάγος, είμαι ιχθυοχορτοφάγος. Ένας χορτοφάγος που εξακολουθεί, δηλαδή, να τρώει ψάρι. Καταναλώνω ακόμα αυγά και γαλακτοκομικά, αν και είμαι ενήμερη για τις συνθήκες υπό τις οποίες παράγονται, γι’ αυτό και προσέχω τουλάχιστον τις πηγές από τις οποίες ψωνίζω. Το γεγονός ότι σταμάτησα να τρώω κρέας ήταν για μένα μια σημαντική απόφαση. Η παραγωγή κρέατος κρύβει πολλά και ανθυγιεινά συνήθως, πέρα από το ηθικό κομμάτι αυτού του θέματος. Όποιος είναι χορτοφάγος δεν σημαίνει πως πρέπει να τρώει μόνο μαρούλι! Ούτε αυτό είναι υγιεινή διατροφή. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία βιβλίων μαγειρικής που ειδικεύονται στη χορτοφαγία και περιέχουν πολλές και πεντανόστιμες συνταγές για να σε πείσουν ότι δεν χρειάζεσαι κρέας για να μαγειρέψεις ένα νόστιμο φαγητό. Τα δικά μου αγαπημένα είναι τα βιβλία του Yotam Ottolenghi, “Plenty” και “Plenty more”. Από τότε που τα διάβασα, βλέπω τα λαχανικά με άλλον τρόπο!».

Αυτό το φανταστικό κέικ δημοπρατείται σήμερα για καλό σκοπό Facebook Twitter
© Alex Minska / Bakergirl

Η Αlex είναι ένα πρόσωπο της πόλης που τρώει συχνά έξω και αγαπά τα μαγαζιά της Αθήνας. Ποια μέρη αγαπά στην πόλη; «Για ψάρι προτιμώ τον Tραβόλτα στο Περιστέρι, ενώ η Cookoovaya είναι το αγαπημένο μου μέρος για ελληνική, δημιουργική κουζίνα. Το Lefalaf στη Γλυφάδα φτιάχνει το καλύτερο φαλάφελ στην πόλη και προτιμώ το Vezené για τις πίτσες και τις τηγανητές πατάτες με λάδι τρούφας. Αγαπημένος μου φούρνος “Ο Τάκης” στο Κουκάκι, ενώ ο ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό είναι το δικό μου αγαπημένο σούπερ μάρκετ. Στη βιολογική λαϊκή της Βούλας κατεβαίνω τα Σαββατοκύριακα για βιολογικά λαχανικά και αυγά».

Όπως ανέφερα στην αρχή, η Αlex κάνει μια καλή πράξη και κάθε Παρασκευή θέλει να δημοπρατεί ένα από τα φανταστικά της κέικ μέσω της σελίδας της στο facebook. «Φτιάχνω πολλά κέικ. Τα περισσότερα τα κάνω για μένα και τους φίλους μου και από κει αντλώ τις συνταγές για το blog μου. Θέλησα να βοηθήσω κι εγώ με τον τρόπο μου τα καταφύγια ζώων της πόλης που κάνουν τόση δουλειά, προστατεύοντας τα αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα, και έχουν ανάγκη από βοήθεια. Έτσι, λοιπόν, θα δημοπρατώ τα κέικ μου και θα διαθέτω τα λεφτά σε διαφορετικό ίδρυμα κάθε φορά». Να σημειωθεί πως η Αlex δεν θα έχει καμία σχέση με την οικονομική συναλλαγή που θα πραγματοποιείται, αφού τα λεφτά θα πηγαίνουν απευθείας στον λογαριασμό του ιδρύματος. Ο νικητής του κάθε κέικ θα καταθέτει τα χρήματα στον λογαριασμό του ιδρύματος που ορίζει κάθε φορά ο διαγωνισμός και η Αlex θα φροντίζει να του παραδίδει το κέικ. Αυτή την εβδομάδα η δημοπρασία έχει ήδη αρχίσει για το κέικ από σοκολατένιο μπράουνι, με γέμιση από φιστικοβούτυρο και σοκολάτα και επικάλυψη με σοκολατένια κρέμα βουτύρου και λίγη ακόμα σοκολάτα!

Όροι για τη δημοπρασία

  • Αρχική τιμή του κέηκ, €10.
  • Οι προσφορές θα αυξάνονται κατά €5.
  • Οι προσφορές θα καταγράφονται ως σχόλια κάτω από το σχετικό ποστ στη σελίδα facebook της Αlex.
  • O νικητής θα ανακοινώνεται στο τέλος της δημοπρασίας
  • O νικητής πρέπει να καταθέσει το ποσόν απευθείας στον λογαριασμό του ιδρύματος.
  • Το κέικ θα παραδίδεται (με έξοδα της Alex) στον νικητή μέσα σε 24 ώρες από την ανακοίνωση.
  • Ο διαγωνισμός αφορά μόνο κατοίκους Αθηνών.
  • Τα χρήματα από το πρώτο κέικ θα διατεθούν στο Καταφύγιο Κυνοκομείο-Ζώων Κορωπίου 
  • Τραπεζικός Λογαριασμός: Γιακουμέλλος Κωνσταντίνος (Pet Shop) με αιτιολογία «κα Βάσω»
  • ΙΒΑΝ GR4301100850000008560571443, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Δείτε τα κέικ της Alex Minska

www.bakergirl-gr.blogspot.gr

Facebook: www.facebook.com/alexmaria.minska?fref=ts

Instagram: www.instagram.com/butter_and_batter

FnL Guide: international.fnl-guide.com/int/en/butter-and-batter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ