Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Extra tip: Ανήμερα τα Χριστούγεννα το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό, ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό!
0

Ρεβεγιόν στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Γνωστό για τις παραδοσιακές του γεύσεις, με έμπνευση όχι μόνο απ' τη Μάνη αλλά και από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, που παρουσιάζονται με ασυνήθιστο τρόπο, το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ έβαλε τα γιορτινά του και υπόσχεται δύο αξέχαστα ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη σκιά της Ακρόπολης. Και από ένα εστιατόριο που έχει συμπεριληφθεί στις κορυφαίες προτάσεις των «New York Times» για την Ευρώπη και λαμβάνει σταθερά τα τελευταία επτά χρόνια Certificate of Excellence από το TripAdvisor, που το 2015 βρέθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, μην περιμένεις τίποτα λιγότερο από ντελικάτες γεύσεις και άριστη εξυπηρέτηση.

Θα σε καλωσορίσουν με ένα ποτήρι αφρώδους οίνου προτού σε ζεστάνουν με μια βελουτέ μανιταριών με γιαούρτι και λάδι τρούφας. Για τη συνέχεια, το μενού έχει πολύχρωμα ραβιόλια με θαλασσινά, κρέμα κολοκύθας και σάλτσα οστρακοειδών και σαλάτα «Πανδαισία» χειμερινών λαχανικών λουσμένων με βινεγκρέτ φρέσκων βοτάνων. Για κυρίως, προσφέρεται κοκοράκι γεμιστό με βασιλομανίταρα, κάστανα και πουρέ γλυκοπατάτας. Ο επίλογος γράφεται με μιλφέιγ με κρέμα πραλίνα, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα από φρούτα του δάσους (45 ευρώ/άτομο).

ΜάνηΜάνη, Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr, Facebook

Χριστούγεννα στον πιο θεατρικό κήπο της Αθήνας

Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Extra tip: Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το χριστουγεννιάτικο punch που θα ρέει καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Ακριβώς απέναντι από το πάρκο Ναυαρίνου συναντάς τον Βυσσινόκηπο σε έναν ζεστό και φιλικό χώρο που θυμίζει σκηνικό θεάτρου. Σε υποδέχεται καθημερινά απ' τις 9:30 το πρωί με καλοφτιαγμένο καφέ TAF (Hand crafted coffee - Sustainability blends), Valrhona bitter σοκολάτα, εξαιρετικές επιλογές σε τσάι από τον «Δρόμο του Τσαγιού» αλλά και γευστικά σνακ για πρωινό, ενώ τα Σαββατοκύριακα σερβίρει σπέσιαλ brunch με λιχουδιές όπως pancakes με αυγά ποσέ, παστράμι, τσένταρ και σος hollandaise.

Όσο η ώρα προχωράει, στο παιχνίδι μπαίνουν τα μοναδικά κοκτέιλ του Βυσσινόκηπου, με τα περισσότερα να έχουν βάση τα ελληνικά προϊόντα Roots (μαστίχα, τεντούρα, ρακόμελο και herbs), υπό τους ήχους funky, trip hop, σουίνγκ, τζαζ και άλλων μουσικών επιλογών. Αυτές τις μέρες ο Βυσσινόκηπος βρίσκεται σε γιορτινό mood και μας προσκαλεί για ρεβεγιόν σε δύο αξέχαστα πάρτι με υπέροχο εορταστικό μενού και γνωστούς DJs στα decks.

Μη χάσεις τα ρολίνια κοτόπουλο με φρουτώδες chutney και γραβιέρα Ρεθύμνου (€8) με ένα δροσερό Pornstar την παραμονή των Χριστουγέννων ή τη μεθυσμένη πανσέτα με vin doux και ολόκληρα δαμάσκηνα (€9) που ξεχωρίζει απ' το πρωτοχρονιάτικο μενού, συντροφιά με ένα κοκτέιλ Elizabeth Taylor.

Βυσσινόκηπος, Ζωοδόχου Πηγής 27. Εξάρχεια, 210 3801691, Facebook, Instagram

Το νέο, εντυπωσιακό all day bar στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Joris Braat, χρησιμοποιώντας γυαλί, σίδερο και ξύλο, δημιούργησε στην πλατεία Κλαυθμώνος έναν εντυπωσιακό χώρο που τραβάει τα βλέμματα των περαστικών. Με ψηφιδωτό πάτωμα από 11.600 κύβους πεύκου στο εσωτερικό του, το B/2 μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί σερβίροντας speciality καφέδες αλλά και brunch style σάντουιτς και σαλάτες, όλα φτιαγμένα από τα χέρια του σεφ Γιώργου Κασβίκη.

Πολλά από τα πιάτα, μάλιστα, σερβίρονται ως αργά το βράδυ, για να συνοδεύσουν τα ποτά μας. Το δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι τα υπέροχα κοκτέιλ του. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Χρήστος Καριπίδης και ο rum expert Νίκος Αρβανίτης έχουν ετοιμάσει έναν πραγματικά πρωτότυπο κατάλογο κοκτέιλ, χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες, βασισμένες στον ήχο και τις συχνότητες που ακούμε, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία. Όλη η ομάδα παρέα με τον Νίκο Αρβανίτη έχουν βάλει το χεράκι τους και στη γεμάτη σπάνια αποστάγματα λίστα πότων.

Παράλληλα, μερικοί από τους καλύτερους DJs της Αθήνας, χρησιμοποιώντας ένα φοβερό ηχοσύστημα, επιμέλειας του Bengoa, συνιδιοκτήτη της επιχείρησης, κάνουν μελετημένες μουσικές επιλογές για να απογειώσουν την απόλαυση. Την περίοδο των Χριστουγέννων το B/2 θα βάλει τα γιορτινά του και ετοιμάζει διάφορα events, όπως brunch την παραμονή των Χριστουγέννων και ένα απογευματινό barbeque party την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

B/2, Ιωάννου Παπαρηγοπούλου 15, Αθήνα, 210 3319059, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ