Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Extra tip: Ανήμερα τα Χριστούγεννα το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό, ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό!
0

Ρεβεγιόν στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Γνωστό για τις παραδοσιακές του γεύσεις, με έμπνευση όχι μόνο απ' τη Μάνη αλλά και από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, που παρουσιάζονται με ασυνήθιστο τρόπο, το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ έβαλε τα γιορτινά του και υπόσχεται δύο αξέχαστα ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη σκιά της Ακρόπολης. Και από ένα εστιατόριο που έχει συμπεριληφθεί στις κορυφαίες προτάσεις των «New York Times» για την Ευρώπη και λαμβάνει σταθερά τα τελευταία επτά χρόνια Certificate of Excellence από το TripAdvisor, που το 2015 βρέθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, μην περιμένεις τίποτα λιγότερο από ντελικάτες γεύσεις και άριστη εξυπηρέτηση.

Θα σε καλωσορίσουν με ένα ποτήρι αφρώδους οίνου προτού σε ζεστάνουν με μια βελουτέ μανιταριών με γιαούρτι και λάδι τρούφας. Για τη συνέχεια, το μενού έχει πολύχρωμα ραβιόλια με θαλασσινά, κρέμα κολοκύθας και σάλτσα οστρακοειδών και σαλάτα «Πανδαισία» χειμερινών λαχανικών λουσμένων με βινεγκρέτ φρέσκων βοτάνων. Για κυρίως, προσφέρεται κοκοράκι γεμιστό με βασιλομανίταρα, κάστανα και πουρέ γλυκοπατάτας. Ο επίλογος γράφεται με μιλφέιγ με κρέμα πραλίνα, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα από φρούτα του δάσους (45 ευρώ/άτομο).

ΜάνηΜάνη, Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr, Facebook

Χριστούγεννα στον πιο θεατρικό κήπο της Αθήνας

Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Extra tip: Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το χριστουγεννιάτικο punch που θα ρέει καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Ακριβώς απέναντι από το πάρκο Ναυαρίνου συναντάς τον Βυσσινόκηπο σε έναν ζεστό και φιλικό χώρο που θυμίζει σκηνικό θεάτρου. Σε υποδέχεται καθημερινά απ' τις 9:30 το πρωί με καλοφτιαγμένο καφέ TAF (Hand crafted coffee - Sustainability blends), Valrhona bitter σοκολάτα, εξαιρετικές επιλογές σε τσάι από τον «Δρόμο του Τσαγιού» αλλά και γευστικά σνακ για πρωινό, ενώ τα Σαββατοκύριακα σερβίρει σπέσιαλ brunch με λιχουδιές όπως pancakes με αυγά ποσέ, παστράμι, τσένταρ και σος hollandaise.

Όσο η ώρα προχωράει, στο παιχνίδι μπαίνουν τα μοναδικά κοκτέιλ του Βυσσινόκηπου, με τα περισσότερα να έχουν βάση τα ελληνικά προϊόντα Roots (μαστίχα, τεντούρα, ρακόμελο και herbs), υπό τους ήχους funky, trip hop, σουίνγκ, τζαζ και άλλων μουσικών επιλογών. Αυτές τις μέρες ο Βυσσινόκηπος βρίσκεται σε γιορτινό mood και μας προσκαλεί για ρεβεγιόν σε δύο αξέχαστα πάρτι με υπέροχο εορταστικό μενού και γνωστούς DJs στα decks.

Μη χάσεις τα ρολίνια κοτόπουλο με φρουτώδες chutney και γραβιέρα Ρεθύμνου (€8) με ένα δροσερό Pornstar την παραμονή των Χριστουγέννων ή τη μεθυσμένη πανσέτα με vin doux και ολόκληρα δαμάσκηνα (€9) που ξεχωρίζει απ' το πρωτοχρονιάτικο μενού, συντροφιά με ένα κοκτέιλ Elizabeth Taylor.

Βυσσινόκηπος, Ζωοδόχου Πηγής 27. Εξάρχεια, 210 3801691, Facebook, Instagram

Το νέο, εντυπωσιακό all day bar στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Joris Braat, χρησιμοποιώντας γυαλί, σίδερο και ξύλο, δημιούργησε στην πλατεία Κλαυθμώνος έναν εντυπωσιακό χώρο που τραβάει τα βλέμματα των περαστικών. Με ψηφιδωτό πάτωμα από 11.600 κύβους πεύκου στο εσωτερικό του, το B/2 μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί σερβίροντας speciality καφέδες αλλά και brunch style σάντουιτς και σαλάτες, όλα φτιαγμένα από τα χέρια του σεφ Γιώργου Κασβίκη.

Πολλά από τα πιάτα, μάλιστα, σερβίρονται ως αργά το βράδυ, για να συνοδεύσουν τα ποτά μας. Το δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι τα υπέροχα κοκτέιλ του. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Χρήστος Καριπίδης και ο rum expert Νίκος Αρβανίτης έχουν ετοιμάσει έναν πραγματικά πρωτότυπο κατάλογο κοκτέιλ, χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες, βασισμένες στον ήχο και τις συχνότητες που ακούμε, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία. Όλη η ομάδα παρέα με τον Νίκο Αρβανίτη έχουν βάλει το χεράκι τους και στη γεμάτη σπάνια αποστάγματα λίστα πότων.

Παράλληλα, μερικοί από τους καλύτερους DJs της Αθήνας, χρησιμοποιώντας ένα φοβερό ηχοσύστημα, επιμέλειας του Bengoa, συνιδιοκτήτη της επιχείρησης, κάνουν μελετημένες μουσικές επιλογές για να απογειώσουν την απόλαυση. Την περίοδο των Χριστουγέννων το B/2 θα βάλει τα γιορτινά του και ετοιμάζει διάφορα events, όπως brunch την παραμονή των Χριστουγέννων και ένα απογευματινό barbeque party την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

B/2, Ιωάννου Παπαρηγοπούλου 15, Αθήνα, 210 3319059, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM