Συνταγή για αυγά με κιμά και κρεμμύδια

Συνταγή για αυγά με κιμά και κρεμμύδια Facebook Twitter
0

Μια τροφή νόστιμη, θρεπτική, γρήγορη στην παρασκευή της, ευέλικτη στις μαγειρικές παραλλαγές, που βρίσκεται σχεδόν πάντα ως πρώτη ύλη στο ψυγείο μας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα συγκεντρώνει το αυγό και ακόμη περισσότερα, γιατί στην πράξη σού δίνει την έμπνευση για παιχνίδι στην κουζίνα. Κιμάς, κρεμμύδι, τσίλι, μοσχολέμονο και στην κορυφή το αυγό, βασιλιάς, σου δίνουν έναν μεζέ για κάθε ώρα, που φτιάχνεται στη στιγμή.

Αυγά με κιμά και κρεμμύδια

Υλικά για 2 άτομα

  • ½ κ. κιμάς μοσχαρίσιος χοντροκομμένος
  • 2 αυγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι του κρασιού ροζέ κρασί
  • Μια πρέζα κανέλα
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Χυμός από 1 μοσχολέμονο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, πιπεριά τσίλι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σε τηγάνι αντικολλητικό, σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα αυγά μάτια. Σερβίρουμε τον κιμά σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, ραντίζουμε με τον χυμό από το μοσχολέμονο και τοποθετούμε τα αυγά στην κορυφή. Συνοδεύουμε με ντοματίνια και ψωμί χωριάτικο.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ