Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους Facebook Twitter
Η Κατερίνα Χατζηπετράκη δημιουργεί για το jamjar
0

ADVERTORIAL

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους Facebook Twitter

Όταν λαχταράς ένα βάζο με μαρμελάδα υπάρχουν δύο πράγματαπου σου έρχονται στο μυαλό: πότε θα το κάνεις δικό σου και τι είναι αυτό που το κάνει τόσο λαχταριστό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το jamjar. Αφού χαζέψεις τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες που παρουσιάζονται στα 200 σχεδόν jamjarstores του (και αποκτήσεις, φυσικά, όσα μπορείς περισσότερα) αναρωτιέσαι ποια είναι η συνταγή, τα συστατικά αυτής της γλυκιάς γεύσης που σου μένει κάθε φορά που τα χέρια σου πληκτρολογούν –σχεδόν by default – www.jamjar.gr. Οι δημιουργοί που παρουσιάζουν και πωλούν τα χειροποίητα προϊόντα τους στο πρώτο πολυκατάστημα, one stop shop αφιερωμένο στην ελληνική δημιουργία μίλησαν στη LiFO για τα έργα τους και για αυτό το βαζάκι με τη μαρμελάδα όπου συναντιούνται καθημερινά.

Κατερίνα Χατζηπετράκη

“Φτιάχνω χειροποίητα κοσμήματα από μέταλλο και σμάλτο. Εμπνέομαι από τα χρώματα και τα σχήματα της Μεσογείου και της Λατινικής Αμερικής, συνδυάζοντάς τα με αυτό που είναι ωραίο στο τώρα. Γεωμετρικά σχήματα, πολύχρωμα πλακάκια, αρχαίες μάσκες, σπανιόλικα μοτίβα μπλέκονται και παίρνουν τη μορφή που έχουν τα κοσμήματά μου.”

Η Κατερίνα έχει μαμά Ισπανίδα και μπαμπά Έλληνα χρυσοχόο. “Από παιδί χειμώνες στην Ελλάδα, καλοκαίρια στην Ισπανία. Αρχικά σπούδασα Ισπανική φιλολογία και εργάστηκα πάνω σ’ αυτό, ενώ παράλληλα έφτιαχνα κοσμήματα για εμένα και τους φίλους μου.” “Μετά τη σύνταξη του πατέρα μου, αποφάσισα να πάρω το εργαστήριό του και να το ξαναζωντανέψω. Ή με έχουν επηρεάσει πολύ οι γονείς μου, ή διάλεξα να ενώσω τους κόσμους τους με ένα δικό μου τρόπο.”

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους Facebook Twitter


Τι είναι για την Κατερίνα το "βαζάκι με την μαρμελάδα";
“Πόσο συχνά σας συμβαίνει να γνωρίζετε ανθρώπους που δεν διστάζουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους; Να περνάνε ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους ψάχνοντας τι είναι αυτό που τους εκφράζει και όταν τελικά το ανακαλύπτουν, να αλλάζουν κατεύθυνση; Το jamjar είναι η αρχή. Είναι η κατευθυντήρια δύναμη για οποιονδήποτε αγαπάει και ασχολείται με το χειροποίητο. Είμαστε όλοι μία αγαπημένη ομάδα δημιουργών βουτηγμένοι στο ίδιο "λαχταριστό" βαζάκι και το οφείλουμε στις αγαπημένες μας "Jam" και "Jar!.

Γιάννα Λιόντου

“Τα αντικείμενα που φτιάχνω είναι από ένα ασυνήθιστο υλικό για διακοσμητικά δημιουργήματα, το τσιμέντο. Χαρακτηριστικό τους είναι οι καμπύλες φόρμες και το σύγχρονο design… Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι τα πειράματα από το εργαστήριο μου θα βγουν  προς τα έξω και θα είμαι μέλος μιας ομάδας από ταλαντούχους ανθρώπους με πάθος και μεράκι για δημιουργία. Μέσα σε αυτόν τον 1 χρόνο δημιουργώ με τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη το κάθε αντικείμενο και συνεχίζω προοδευτικά την προσωπική έκφραση μέσω του χειροποίητου.”

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους Facebook Twitter

Ανέκαθεν τα χειροποίητα αντικείμενα μου προκαλούσαν θαυμασμό. Είναι ένα μέσο δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας. Για το jamjar έμαθα ψάχνοντας στο διαδίκτυο ένα μέσο για να προβάλω τις δημιουργίες μου. Ο κοινός στόχος με τους δημιουργούς του jamjar και η φιλοσοφία των εμπνευστών αυτής της πλατφόρμας με έκαναν να θέλω να συμμετέχω σε αυτή την ομάδα  και να πραγματοποιήσω το ηλεκτρονικό μου κατάστημα.

Το "βαζάκι με τη μαρμελάδα"  αντιπροσωπεύει για εμένα την γλύκα που έχει η πορεία από το μηδέν του υλικού μέχρι την ολοκλήρωση του αντικειμένου.

Πόσο συχνά σας συμβαίνει να γνωρίζετε ανθρώπους που δεν διστάζουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους; Να περνάνε ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους ψάχνοντας τι είναι αυτό που τους εκφράζει και όταν τελικά το ανακαλύπτουν, να αλλάζουν κατεύθυνση; Το jamjar είναι η αρχή. Είναι η κατευθυντήρια δύναμη για οποιονδήποτε αγαπάει και ασχολείται με το χειροποίητο

2happy bees

“Είμαστε 2 χαρούμενες μελισσούλες η Αίτνα και η Φανή και το όνομά μας είναι αντιπροσωπευτικό της δουλειάς μας. Όλα μας τα είδη είναι χειροποίητα και φτιάχνονται με υλικά που είναι επιλεγμένα πολύ προσεχτικά με αγάπη και μεράκι! Εξάλλου, σχεδόν όλες μας οι δημιουργίες δοκιμάζονται πρώτα από τα δικά μας παιδιά!”

“Το στήσιμο, η δομή αλλά και το πόσο οργανωμένο φαινόταν όλο το online shopping μας έκανε και εμάς να θέλουμε να συμμετάσχουμε. Δεν χάσαμε χρόνο λοιπόν και ήρθαμε σε επαφή με την φοβερή ομάδα του jamjar!

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους Facebook Twitter

Για εμάς το βαζάκι με την μαρμελάδα αντιπροσωπεύει τη χαρά να δημιουργούμε χωρίς άγχος. Είναι σαν να αφήνεσαι στα χέρια κάποιου που ξέρεις ότι θα σε προστατεύσει και ταυτόχρονα θα σε βοηθήσει να πας μπροστά.”

Δώρα Βιντζηλαίου

“Τα VinD.gr T-shirt Scarves είναι ιδιαίτερα φουλάρια γιατί είναι χειροποίητα, φοριούνται εύκολα, εντυπωσιάζουν και είναι βέβαιο ότι τραβούν την προσοχή και τα βλέμματα.” “Αναλόγως εποχής προσθέτω υλικά που περιλαμβάνουν αλυσίδες, κουβάρια μαλλιών, σχοινιά και στοιχεία που ταιριάζουν με αυτά που χρησιμοποιούν και στα ντεφιλέ μόδας, όπως φλουριά, φουντάκια, βούδες, pon-pon, ενώ είναι συνδυασμένα με χρώματα που επιβάλει η μόδα κάθε περιόδου, είτε είναι μονόχρωμα, print, floral ή ριγέ. Για την νέα σεζόν δημιουργήθηκαν τρεις σειρές: η Ombre, η Stripes και η Simple.”

Πως έμαθες για το jamjar; 

“Ενημερώθηκα από το σούσουρο της αγοράς, το word of mouth που λένε οι διαφημιστές. Έτσι μπήκα στην περιπέτεια της αναζήτησης. Να μάθω δηλαδή τι είναι και πως μπορεί να με βοηθήσει να προωθήσω τις δημιουργίες μου σε ένα ευρύτερο κοινό που δεν περνά από εκεί που πωλούνται τα VinD.gr Scraves στο κέντρο της Αθήνας. Στην περιήγησή μου αυτή, πέραν του e-shop και των δυνατοτήτων που μου προσφέρει, γνώρισα και την ομάδα των φρέσκων ανθρώπων που το δημιούργησαν και με κέφι προσπαθούν όλους αυτούς τους μήνες να το κάνουν καλύτερο και αποτελεσματικότερο. Έτσι η απόφαση έγινε ευκολότερη, ιδιαιτέρως δε περισσότερο όταν ανακάλυψα ότι η διαδικασία ανεβάσματος των δημιουργιών μου στο online κατάστημα ήταν εξαιρετικά απλή.”

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους Facebook Twitter

Τι αντιπροσωπεύει για εσένα το «βαζάκι με τη μαρμελάδα»;

“Ένα market place με σαφείς, ξεκάθαρους και έντιμους επιχειρηματικά κανόνες που ωθεί την πώληση, ένα ζητούμενο για τους περισσότερους δημιουργούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θα τολμούσα ακόμα να πω ότι αποτελεί μια πύλη επιχειρηματικότητας που ωθεί την φυσική μου ορμή για αναζήτηση νέων ιδεών και νέων προκλήσεων. “ 

Μαρία Αγραφιώτη

“Σχεδιάζω και κατασκευάζω τις _blobags, τα _blollet και τα _blobackpack! Τι είναι όλα αυτά; Είναι τσάντες, πορτοφόλια και σακίδια πλάτης με βασικά υλικά το δέρμα και το ύφασμα.”

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το χειροποίητο;

“Πολλή όρεξη, αρκετός ελεύθερος χρόνος, λίγα χρήματα και μία υπέροχη, κίτρινη, δερμάτινη τσάντα, την οποία έπρεπε οπωσδήποτε να αποκτήσω. Κάπως έτσι σκέφτηκα να κατασκευάσω μόνη μου την πρώτη τσάντα, η οποία τελικά θα είχε μεγάλη επιτυχία στις φίλες μου, στις φίλες τους κλπ και θα με ανάγκαζε σιγά σιγά και εντελώς τυχαία να ασχοληθώ ερασιτεχνικά μεν, πιο σοβαρά δε, με το σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση γυναικείων αξεσουάρ!”

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους Facebook Twitter

“Ως δημιουργός και μέλος της jamjar ομάδας, αυτό το βαζάκι είναι η καλλιτεχνική μου οικογένεια και είναι πάντα εκεί ότι και να χρειαστώ. Αγαπάνε τις _blobags όσο κ εγώ και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Με βοηθάνε να στέλνω τις δημιουργίες μου σε όλη την Ελλάδα, φροντίζουν να με κρατάνε ενήμερη για θέματα που αφορούν τη δουλειά μου με σεμινάρια που διοργανώνουν και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις ανάγκες μου. Ως επισκέπτης της σελίδας, το βαζάκι αυτό μου προσφέρει τόσο λαχταριστά και ποθητά χειροποίητα αντικείμενα,  τα οποία μπορώ να αποκτήσω τόσο εύκολα,  που αν το ήξερα όταν ήμουν μικρότερη, δε θα προσπαθούσα  καθόλου να φτάσω το βαζάκι της μαμάς με τη μαρμελάδα! Συγνώμη μαμα!”

Ελένη Κουμπιά

“Φτιάχνω custom made διακοσμητικά αντικείμενα, επιτοίχια φωτιστικά, άλμπουμ και τρισδιάστατα γράμματα που διακοσμούν κυρίως παιδικά δωμάτια. Σύννεφα με πολύχρωμες σταγόνες, μπαλόνια, χαμογελαστά ζωάκια, διαστημόπλοια και ρομποτάκια είναι μερικά από τα θέματα μου.

“Για το jamjar ενημερώθηκα από έναν φίλο μου και το θεώρησα πολύ καλή ιδέα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να πουλήσεις  αυτά που φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα ειδικά όταν ζεις σε νησί (Χίος) όπως εγώ που η αγορά του είναι περιορισμένη. Επιπλέον νιώθω μεγάλη ασφάλεια γιατί πίσω από το jamjar υπάρχει ένα αχτύπητο δίδυμο που είναι πάντα δίπλα σου, μπορεί να σε βοηθήσει ανά πάσα στιγμή, να προωθήσει την δουλειά σου και να σε κάνει ευρύτερα γνωστό.”

 

Οι ταλαντούχοι δημιουργοί του jamjar.gr μοιράζονται τις ιστορίες τους Facebook Twitter

Τι αντιπροσωπεύει για εσένα αυτό το «βαζάκι με τη μαρμελάδα»;

“Όλα αυτά που θέλω να δημιουργήσω και είναι προς το παρόν στο μυαλό μου.”

Αν θες και εσύ να γίνεις ένας από τους δημιουργούς του jamjar, κάνε αίτηση τώρα.

Σταυρούλα Λάμπρου

 

“Όλα ξεκίνησαν από τη lovely διάθεση που είχα, να προσφέρω στις γυναίκες του σήμερα τσάντες που αναβιώνουν το παρελθόν. Σε συνδυασμό με την Handmade διαδικασία κατασκευής, δημιουργήθηκε το Brand Lovely Handmade. Λατρεύω την ελληνική παράδοση και   θέλησα να τη συνδυάσω με τις επιταγές της μόδας, έτσι ώστε κάθε γυναίκα που θα κρατάει μια τσάντα Lovely Handmade, να νιώθει ξεχωριστή ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

“Η χειροποίητη εργασία για κάθε δημιουργό και καλλιτέχνη είναι το μέσο για να εκφράσει τις ανησυχίες του. Στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησα εγώ να ασχολούμαι με το χειροποίητο, αλλά τα χέρια μου άρχισαν να εκτελούν τις διαταγές της έμπνευσης μου … Και όλα αυτά οδήγησαν στο όραμά μου για την αναβίωση τσαντών του παρελθόντος στις σύγχρονες τάσεις.



“ Η πρώτη μου επαφή με το jamjar έγινε στην προσπάθεια μου για εύρεση αξιόπιστων και ποιοτικών συνεργατών. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο καθώς με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, γνώρισα επιχειρηματίες με κυρός οι οποίοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την άψογη συνεργασία τους, όσο και για τα αποτελέσματα που είδαν σχετικά με τη δημοσιότητα των Brands τους”

“Το βαζάκι αντιπροσωπεύει για εμένα την παράδοση ενώ συγχρόνως περικλείει μέσα του το πάθος για μόδα και καινοτομία του σήμερα.” 


* Αν θες και εσύ να γίνεις ένας από τους δημιουργούς του jamjar, κάνε αίτηση τώρα. 

 

** To jamjar και οι δημιουργοί του θα υποδεχθούν τους λάτρεις των handmade προϊόντων, στο summer.jamjar.bazaar 2016 που θα πραγματοποιηθεί 16, 17 και 18 Ιουνίου στο Μετρό του Συντάγματος

Αγορά
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ