Μιλώντας για το KOOLFLY

Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter
0

Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter

 

Όταν σκεφτόμαστε τη μόδα μας έρχονται στο μυαλό εκατοντάδες εικόνες. Τον τελευταίο καιρό μαζί με αυτές τις εικόνες μας έρχεται στο νoυ και ένα όνομα: το KOOLFLY. Η επίσκεψη στο KOOLFLY.com είναι μια εμπειρία που θα σε συνεπάρει. Οι πιο ξεχωριστές εταιρίες σε ρούχο και αξεσουάρ τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα, καθώς και συμβουλές για τα νέα trends, άρθρα για το χώρο της μόδας και πληροφορίες για το fashioning δημιουργούν μια online πλατφόρμα που ξεφεύγει από τα όρια του ηλεκτρονικού καταστήματος. Το KOOLFLY είναι μια ολόκληρη fashion κουλτούρα που επιλέγει, προτείνει, συμβουλεύει και θέτει νέα δεδομένα στο e–commerce.

Η Founder και Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Νάντια Θεοχαράκη μίλησε στη LiFO για την ξεχωριστή πρόταση που φέρνει το KOOLFLY στην ηλεκτρονική αγορά ρούχου και αξεσουάρ αλλά και για το στιλ, τα trends και το fashioning. Η συζήτηση αυτή θα μπορούσε να μην τελειώσει ποτέ…
 

Πριν μιλήσουμε για το KOOLFLY ας μιλήσουμε για τη μόδα. Υπάρχει απάντηση στο «τι είναι της μόδας»;

Η μόδα έχει ποικιλόμορφες διαστάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των σύγχρονων ανθρώπων  σε όλες τις μορφές της. Αυτό συμβαίνει γιατί η μόδα είναι ένας ευρύτερος όρος που εκτός από το ντύσιμό μας, το χρώμα και το σχέδιο των ρούχων μας, αλλά και των αξεσουάρ που τα συνοδεύουν, σχετίζεται με πολλές εκδηλώσεις της κοινωνικής και προσωπικής μας ζωής. Για παράδειγμα το στυλ της μουσικής που ακούγεται πιο πολύ ή οι κινηματογραφικές ταινίες που προβάλλονται, ακόμα και η εξέλιξη στις τέχνες τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποτελούν μόδα.  Επομένως το τι είναι μόδα, καθορίζεται από την γενικότερη στάση μας στη ζωή.

Οι εταιρίες που βρίσκουμε στο KOOLFLY είναι από διαφορετικές χώρες. Θεωρείτε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια χώρα που δίνει τη στυλιστική κατεύθυνση της κάθε σεζόν;

Βασικό κριτήριο διαμόρφωσης των σχεδίων και των τάσεων σε κάθε σεζόν, αποτελούν κυρίως οι designers των brands.  Όλα ξεκινούν με μια ιδέα. Ανάλογα με τον designer, η στυλιστική κατεύθυνση μπορεί να έχει σαν έναυσμα ένα τοπίο, ένα χρώμα, έναν ήχο ή ένα μοτίβο. Για εμάς στο KOOLFLY, η Ευρώπη έχει την πρωτοκαθεδρία με την Γαλλία, την Ιταλία και την Αγγλία να δίνουν το εντονότερο στίγμα. Ακολουθεί η Σκανδιναβία, όπως και η Αμερική με τις δικές της ιδιαίτερες “πινελιές”.

Με ποιον τρόπο λειτουργεί η αγορά ρούχου και αξεσουάρ στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει ολόκληρη η Ευρώπη;

Σύμφωνα με τελευταίες σχετικές έρευνες, το προφίλ του σημερινού καταναλωτή στην αγορά της ένδυσης έχει αλλάξει και είναι πολύ πιο απαιτητικός απ’ ότι στο παρελθόν.  Η πλειονότητα των καταναλωτών, επικεντρώνεται στις αγορές κατά την περίοδο των εκπτώσεων και των προσφορών. Σημαντικό είναι επιπλέον το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές κάνουν έρευνα τιμών πριν προβούν σε αγορές, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν πλέον παθητικό ρόλο. Εκτός των παραπάνω, η παράμετρος της ποιότητας εξακολουθεί να έχει σημαίνουσα βαρύτητα κατά την αγορά, γεγονός που οδηγεί πολλούς και ειδικά τους νέους καταναλωτές, στην αναζήτηση ευκαιριών για “έξυπνες” αγορές.

Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter
Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter
Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter

Οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι πιο «καταναλώτριες» απ’ ότι οι άντρες;

Κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της γυναίκας καταναλώτριας στην αγορά της ένδυσης και των αξεσουάρ, αν και τελευταία ο ανδρικός πληθυσμός δείχνει να “ενεργοποιείται” και στον τομέα αυτό, με προοδευτικό ρυθμό. Μιλώντας ειδικά για το KOOLFLY, η αναλογία γυναικών – ανδρών ως shoppers είναι στο 60 – 40 περίπου.

Το KOOLFLY ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στην κρίση. Ποια ήταν η ιδέα αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου;

Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση του e-shopping από τους νέους, μας οδήγησε στη σκέψη να δημιουργήσουμε όχι απλώς ένα ακόμα e-commerce site, αλλά μια ολοκληρωμένη fashion πλατφόρμα. Το KOOLFLY δραστηριοποιείται  με απόλυτη επιτυχία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, χάρη στην εξειδικευμένη γνώση της ομάδας του στα τρέχοντα fashion trends, αλλά και χάρη στις εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, οι οποίες  είτε κυριαρχούν στον χώρο, είτε “εκκολάπτονται” για να τον κατακτήσουν! Συνεπώς το κοινό μας, μπορεί να αντλήσει εύκολα και γρήγορα ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για το fashioning, με τρόπο που ενδεχομένως δεν θα είχε την ευκαιρία και τον χρόνο  να το κάνει.

Ποια είναι η γνώμη σας για το ηλεκτρονικό εμπόριο σε σχέση με την παραδοσιακή «βόλτα στα μαγαζιά»; Στην Ελλάδα το κοινό έχει εξοικειωθεί με αυτό τον τρόπο αγορών;

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένας από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς του διαδικτύου, με πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το παραδοσιακό “window shopping”. Το βασικότερο εξ αυτών εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις αγορές του 24 ώρες την ημέρα, άνετα, γρήγορα και με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Και στην Ελλάδα οι ηλεκτρονικές αγορές κερδίζουν σταδιακά περισσότερο έδαφος, όμως με χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter
Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter

Το KOOLFLY εκτός από e-shop είναι ένα online περιοδικό με συμβουλές και άρθρα για τις νέες τάσεις. Τι σας οδήγησε σε αυτή την ιδέα; Πιστεύετε ότι ο σύγχρονος καταναλωτής είναι αρκετά ενημερωμένος σχετικά με τη μόδα;

Το KOOLFLY αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη fashion πλατφόρμα στην Ελλάδα,  με κορυφαία επισκεψιμότητα και πολλές βραβεύσεις σε διεθνές επίπεδο. Η ιδέα που μας οδήγησε στην υλοποίησή του, εστιάζεται στην προσπάθεια μας να δώσουμε μια νέα ερμηνεία στον όρο “online fashion shopping” προς τον Έλληνα καταναλωτή και όχι μόνο. Με το 30% του κύκλου των εργασιών μας να προέρχεται από πελάτες μας στο εξωτερικό, το ΚOOLFLY επιδεικνύει μια “εξωστρέφεια”, πολλά υποσχόμενη για το μέλλον.

Σε ότι αφορά το επίπεδο ενημέρωσης του σύγχρονου καταναλωτή σχετικά με τον χώρο της μόδας, θεωρώ πως με την ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση του διαδικτύου στον τρόπο ζωής του, αυτός αποκτά σαφώς περισσότερη ενημέρωση και στο κομμάτι αυτό, σε σχέση με το παρελθόν.

Ποια είναι τα κριτήρια για να συνεργαστείτε με κάποια εταιρία και να προτείνετε τα προϊόντα της στους πελάτες σας;

Όντας στην κορυφή των pure fashion platforms στην Ελλάδα, το KOOLFLY  θέτει τον πήχη ψηλά και στις συνεργασίες του με τους προμηθευτές του. Τα κριτήρια επιλογής είναι πολυδιάστατα και το σίγουρο είναι πως τόσο οι σχεδιαστές/brands όσο και οι δημιουργίες αυτών,  θα πρέπει να είναι ξεχωριστές  και “ταυτόσημες” με την κουλτούρα που πρεσβεύουμε. Αν θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε, θα έλεγα πως η ποιότητα, ο σχεδιασμός του προϊόντος και η τιμή, αποτελούν για εμάς τα καθοριστικά κριτήρια επιλογής.  

Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter
Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter

Με κάποιον τρόπο ο επισκέπτης του KOOLFLY αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Πόσο εύκολο είναι το πετύχει αυτό ένα ηλεκτρονικό κατάστημα;

Έχοντας θέσει ως ξεκάθαρο στόχο το ΚOOLFLY  να αποτελεί το Νο1 προορισμό για το Ελληνικό κοινό που επιζητεί καθημερινή ενημέρωση στον χώρο της μόδας, σε συνδυασμό με τις οnline αγορές του, αυτό μόνο εύκολα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Με όπλα μας την  εμπειρία των Fashion Buyers, της συντακτικής μας ομάδας, και των εξειδικευμένων marketeers μας, οι οποίοι με καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία εξασφαλίζουν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του KΟOLFLY. Ο επισκέπτης μας απολαμβάνει την ενημέρωση και τις αγορές του σε ένα πραγματικά φιλικό περιβάλλον.

Αν το KOOLFLY ήταν κατάστημα με φυσική υπόσταση σε ποιο μέρος του κόσμου θα βρισκόταν;

Σε μια τέτοια υπόθεση “εργασίας”, το KOOLFLY σαν αμιγώς Ελληνική επιχείρηση που εδρεύει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει την πορεία του (με ένα κατάστημα φυσικής υπόστασης) στον τόπο που τόσο πολύ αγαπάμε. Με μια δεύτερη σκέψη, τα διεθνοποιημένα χαρακτηριστικά του KOOLFLY, θα το τοποθετούσαν κάλλιστα στο Village της Νέας Υόρκης,  αλλά  και στο Λονδίνο.

Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter
Μιλώντας για το KOOLFLY Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι»: Γιατί το TikTok μας οδηγεί σε τόσες πολλές αγορές;

Αγορά / Πώς το TikTok σε κάνει να ψωνίζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Γιατί οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok είναι τόσο καλοί ώστε να μας «πουλάνε» πράγματα; Σε τι διαφέρουν από τους αστραφτερούς influencers του Instagram; Ποιους εμπιστευόμαστε πιο εύκολα και πώς η εικονική μας σχέση μαζί τους επηρεάζει τις αγορές μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ