Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter
0

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter

 

Όσο και να μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη, τα ηλεκτρονικά αρχεία και οι εφαρμογές δεν συγκρίνονται με την αίσθηση που έχεις όταν κρατάς στα χέρια σου μία ατζέντα, ξεφυλλύζεις το χαρτί και σημειώνεις πράγματα πάνω με στυλό. Στην ελληνική αγορά κάθε χρόνο κυκλοφορούν εκατοντάδες ημερολόγια και ατζέντες κάθε ποιότητας που στερούνται όμως πρωτοτυπίας και αισθητικής. Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την εκτύπωση και το κάνουν με πολύ μεράκι και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους ξεχωρίζουν. Πρωτότυπες ιδέες, με έμπνευση απο την παράδοση και την πόλη, δίνουν βάρος στην ποιότητα και δημιουργούν ξεχωριστά αντικείμενα σε λίγα αντίτυπα. Ψάξαμε και βρήκαμε τα 8 πιο ωραία ημερολόγια και ατζέντες φτιαγμένα από γραφίστες, φωτογράφους και καλλιτέχνες που δουλέυουν ανεξάρτητα και φτιάχνουν μικρά όμορφα πράγματα. 

 

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter

1. Ημερολόγιο Τοίχου, Χαρτοβασίλειον

 

Ένα ημερολόγιο τοίχου που απεικονίζει ελληνικές πατέντες και διάφορα ορόσημα της ελληνικής πραγματικότητας. Ολη η εκτύπωση είναι με Fluo χρώματα. Αποτελείται από δώδεκα μοναδικές εικονογραφήσεις, που σχεδίασαν οι Bob Studio. Πραγματικές δημοφιλείς ελληνικές δημιουργίες και χιουμοριστικές εκφάνσεις της μοναδικής ελληνικής πατέντας. Το Xαρτοβασίλειον δημιουργήθηκε το 2006 με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατασκευή χάρτινων χρηστικών αντικειμένων. Σκοπός του είναι να αναδείξει το Ελληνικό design, μέσα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την άρτια κατασκευή τους εντός των συνόρων. Μέχρι σήμερα έχει διακριθεί τόσο σε εθνικό (βραβεία Ερμής και Ε.Β.Γ.Ε) όσο και σε διεθνές επίπεδο (βραβεία Red dot design και E.D.A.).

 

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter

2.Typographic 2016 Calendar, Mess Project

Typographic 2016 Calendar. Ημερολόγια τοίχου απο την δημιουργική ομάδα Mess Project. H ομάδα αποτελείται απο τον Σπύρο Αθανασόπουλο, την Σοφία Κιτσοπούλου και Ειρήνη Κιτσοπούλου και το Mess είναι η προσπάθειά τους να είναι δημιουργικοί. Πάντα τους άρεσε να δημιουργούν τα δικά τους σχέδια και έτσι αποφάσισαν να το κάνουν επιχείρηση. Τιμή 18 ευρώ.

 

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter

3. Επιτραπέζιο ημερολόγιo, Bασιλική Kώστογλου

Τα φτιάχνει μόνη της και τα διαθέτει μέσω Facebook. «Από μικρή μου άρεσε πολύ η ιδέα των foldings και προσπαθούσα να την εφαρμόσω ακόμη και στην αρχιτεκτονική, όταν ακόμη σπούδαζα στη σχολή. Στο Μιλάνο το ενδιαφέρον μου έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Άρχισα να φτιάχνω τα πρώτα booklets με τη λογική της αναδίπλωσης, ώσπου αυτά κατέληξαν σε ημερολόγια και κάτι χρηστικό. Τα τελευταία χρόνια οι τελικές φόρμες των ημερολογίων εξελίσσονται σχεδιαστικά ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερες ανάγκες. Με την αναδίπλωση, περιορίζεται ο όγκος του αντικειμένου και 'χωνεύεται' μέσα σε μια θήκη, που έχει μήκος όσο μια πένα, και πάχος, λίγο πιο μεγάλο. Πάνω σε αυτήν την απλή λειτουργική λογική, έχουν προστεθεί διακοσμητικά στοιχεία, που δίνουν έναν χαρακτήρα μοναδικότητας και κομψότητας. Το γεγονός πως είναι χειροποίητo, δίνει τη δυνατότητα να προστεθούν αρχικά ονόματος ή κάποιο σύμβολο στη θήκη, πράγμα που κάνει το αντικείμενο πιο προσωπικό».

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter

4. Pin Up Calendar, HeartbeatInk

Το HeartbeatInk σε αυτή την πρώτη του έκδοση δημιουργεί ένα εμπνευσμένο και ποιοτικό ημερολόγιο φόρο τιμής στην pin up αισθητική που συνδέεται δημιουργικά με την τέχνη του tattoo και το burlesque. Η φωτογράφος Ινώ Μέη, απαθανάτισε όμορφες, παιχνιδιάρικες και γοητευτικές εικόνων με έμπνευση απο τα 50's αλλά και μια συγχρονη ματιά. Στόχος της κυκλοφορίας του ημερολογίου είναι η προβολή ενός υγειούς σώματος απενοχοποιημένου από τα κοινωνικά στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής εμφάνισης. Τιμή 15 ευρώ - με τον κωδικό LIFOPINUP παίρνεις έκπτωση 5 ευρώ.

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter

5. Ημερολόγιο τσέπης, Patciut

Ξεκίνησε σαν παιχνίδι αυθόρμητα από το 2009. Με πολλούς πειραματισμούς και συνεργασίες, η ομάδα πατ κιούτ συλλέγει σκίτσα και κείμενα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χτίζει ιστορίες μεταξύ τους και τυπώνει το ημερολόγιο τσέπης σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Τιμή 12 ευρώ

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter

6. Ημερολόγιο-Ατζέντα 2016, Weekly Βeings

Το ημερολόγιο Weekly Beings diary, είναι ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο με ένα ιδιαίτερο σχέδιο - μονοκονδυλιά, στην κάθε του εβδομάδα. Ο χρήστης ανάλογα με την διάθεση της εβδομάδας και χρησιμοποιώντας αρχικά την φαντασία του και εργαλεία όπως μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους και κολάζ, το διαμορφώνει σε κάτι πραγματικά μοναδικό! Στο τέλος της χρονιάς οργανώνεται ομαδική έκθεση με τις "beings" δημιουργίες, όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει. Το project σε σχεδιασμό Νατάσας Χατζηαγγελή, κέρδισε βραβείο ΕΒΓΕ2015 είναι η τρίτη χρονιά που κυκλοφορεί, σε περιορισμένη έκδοση 200 αντιτύπων, και κάθε χρόνο με διαφορετικά beings. Τιμή 18 ευρώ 

 

Τα ωραιότερα ελληνικά ημερολόγια και ατζέντες του 2016 Facebook Twitter

7. Ημερολόγιο-Ατζέντα, Timeless Diary

Χειρωνακτικές αποτυπώσεις από μαντεμένια φρεάτια κοινής ωφέλειας από διάφορα σημεία της πόλης. Το ιδιαίτερο αυτό εβδομαδιαίο ημερολόγιο σχεδιάστηκε από τον Γιάννη Καρλόπουλο που σε συνεργασία με την Ίρα Σπαγαδόρου υλοποίησαν την πρωτότυπη ιδέα να αποτυπώσουν σε χαρτί τα καπάκια από τα φρεάτια της Αθήνας. Το όμορφο αποτέλεσμα ξαφνιάζει. Το ημερολόγιο 52 εβδομάδες και δεν είναι χωρίς όμως να έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε χρονιά. Τιμή 12,50 ευρώ

8. Ταξιδιωτική ατζέντα, When in Greece

Πρόκειται για μια χειροποίητη ταξιδιωτική ατζέντα σχεδιασμένη για τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Η ατζέντα σχεδιάζεται και παράγεται χειροποίητα από το When in Greece, στην Ελλάδα απο αυθεντικό δέρμα και αποτελεί ένα ποιοτικό εργαλείο καταγραφή των ταξιδιωτικών εμπειριών και αναμνήσεων. Με τον καιρό και μετά από πολλά ταξίδια το δέρμα θα αποκτήσει τα δικά του ξεχωριστά σημάδια και χαρακτηριστικά. Συνοδεύεται από δυο τετράδια από ανακυκλωμένο χαρτί υψηλής γραφικής ποιότητας και συσκευάζεται σε ανθεκτική αλουμινένια συσκευασία. Τιμή 32 ευρώ (passport size) και 39,99 ευρώ (μεγάλο)

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι»: Γιατί το TikTok μας οδηγεί σε τόσες πολλές αγορές;

Αγορά / Πώς το TikTok σε κάνει να ψωνίζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Γιατί οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok είναι τόσο καλοί ώστε να μας «πουλάνε» πράγματα; Σε τι διαφέρουν από τους αστραφτερούς influencers του Instagram; Ποιους εμπιστευόμαστε πιο εύκολα και πώς η εικονική μας σχέση μαζί τους επηρεάζει τις αγορές μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ