Τι τρώει ο φοιτητής;

Τι τρώει ο φοιτητής; Facebook Twitter
0
Τι τρώει ο φοιτητής; Facebook Twitter

Όταν γίνεσαι φοιτητής και ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο δικό σου σπίτι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι τι θα τρως. Αυτή η σκέψη απασχολεί ίσως τη μητέρα σου που προμηθεύεται με άπειρα τάπερ και ειδικές ισοθερμικές σακούλες για να μπορεί να σου στέλνει τα αγαπημένα σου σουτζουκάκια. Εσένα τον πρώτο καιρό σε απασχολεί περισσότερο να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να ανακαλύψεις στέκια και φυσικά να περάσεις καλά!

Όλα αυτά συμβαίνουν τους πρώτους μήνες που το delivery ή το φαγητό έξω είναι ακόμα στο όριο του ανεκτού. Γύρω στους 3 μήνες το στομάχι αλλά και η τσέπη σου θα αναζητήσουν μαγειρευτό φαγητό ακόμα κι αν αυτό σημαίνει βραστό αβγό... Οι συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια και θα ανακουφίσουν το αισθητήριο της γεύσης σου είναι πολλές και χρειάζονται λίγο κόπο και ακόμα λιγότερο χρόνο. Αν έχεις τον βασικό εξοπλισμό στην κουζίνα σου ετοιμάσου για μαγειρικές στιγμές που θα απολαύσεις μόνος ή μαζί με την καινούργια σου παρέα

Μακαρόνια. Αυτό είναι το φαγητό του φοιτητή... Εκτός από τις γρήγορες σάλτσες που μπορείς να φτιάξεις εκείνη τη στιγμή για να συνοδεύσεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά, υπάρχει και η δυνατότητα να πάρεις ένα κιλό κιμά να τον φτιάξεις μια Κυριακή που έχεις χρόνο και να τον καταψύξεις σε μερίδες. Οπότε κάθε φορά που θέλεις να φας μακαρόνια με κιμά αρκεί να ανοίξεις την κατάψυξή σου. Το πιο βασικό tip σε κάθε επιλογή ζυμαρικών, είναι να βράσεις το νερό στον βραστήρα και όχι στην κατσαρόλα. Εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας.

Τι τρώει ο φοιτητής; Facebook Twitter

Ομελέτα. Τα αβγά είναι πηγή πρωτεΐνης και ως φοιτητής θα χρειαστείς αρκετή από αυτή για να νιώθεις δυνατός και υγιής τόσο για το διάβασμα όσο και για τη διασκέδαση που σε περιμένει. Ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι απαραίτητο. Τα υπόλοιπα είναι θέμα αυτοσχεδιασμού. Μια ομελέτα φτιάχνεται με πολλά και διαφορετικά υλικά που μπορεί να σου βρίσκονται στο ψυγείο. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και μη διστάσεις να πειραματιστείς.

Τι τρώει ο φοιτητής; Facebook Twitter

Ψητά. Μια μπριζόλα, ένα ψητό κοτόπουλο ή ψάρι είναι φαγητά που γίνονται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα και είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το σάντουϊτς του φαστ φουντ που βρίσκεται κοντά στο σπίτι σου. Η καλύτερη λύση είναι προμηθευτείς μια γκριλιέρα που θα δώσεις γεύση στα ψητά σου και θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο στην ετοιμασία. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις το φουρνάκι ρομπότ που μαγειρεύει για εσένα αντί για εσένα και θα το κάνει με τον πιο υγιεινό τρόπο. Γιατί είπαμε, η φοιτητική ζωή θέλει που και που λίγη αποτοξίνωση.

Τι τρώει ο φοιτητής; Facebook Twitter

Φακές. Όσο κι αν ακούγεται φαγητό της μαμάς, οι φακές είναι το πιο εύκολο από τα όσπρια και ετοιμάζεται με μόλις τρία υλικά επιπλέον: κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη. Αρκεί να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι και να τα ρίξεις όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Το καλό είναι ότι η φακή τρώγεται και την επόμενη μέρα και μάλιστα ίσως πιο ευχάριστα. Αν πάλι, βαριέσαι την ίδια γεύση δοκίμασε να την κάνεις σαλάτα ή να βράσεις ρύζι και να δημιουργήσεις ένα διαφορετικό φακόρυζο. Να ξέρεις πως όπως κι αν επιλέξεις να τη μαγειρέψεις θα κάνει καλό σε εσένα και τη μητέρα σου υπερήφανη.

Τι τρώει ο φοιτητής; Facebook Twitter

Σούπες. Οι δύσκολες νύχτες του χειμώνα και της εξεταστικής χρειάζονται λίγη θαλπωρή που θυμίζει μαμά... Οι ζεστές σούπες θα σε βοηθήσουν ακόμα και μετά από ξενύχτια ή από κανένα hangover (σπάνιο φαινόμενο για φοιτητές...) Φρόντισε να έχεις πατάτες, όποια λαχανικά σου αρέσουν και έναν κύβο με ζωμό βοδινού ή κότας. Η παρασκευή της σούπας είναι απλή: ρίχνω στην κατσαρόλα τα υλικά και περιμένω να βράσουν...  

Γενικά να θυμάσαι ότι ακόμα κι αν φτιάξεις σπιτικό σάντουϊτς θα είναι πολύ καλύτερο από το φαγητό που θα φας απ’ έξω. Αυτό που σου χρειάζεται είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός όπως ψυγείο, κουζινάκι, ένας βραστήρας, μια τοστιέρα και ίσως και κάποια πιο εξειδικευμένα προϊόντα που θα σου λύσουν τα χέρια και θα κάνουν τη φοιτητική σου ζωή πιο εύκολη και κυρίως πιο νόστιμη! Στα Praktiker θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να κάνεις την κουζίνα σου κατάλληλη για κάθε γεύμα και για κάθε όρεξη. Ρίξε μια ματιά στον καινούργιο κατάλογο σπιτιού των Praktiker, κάνε την επιλογή σου και επισκέψου ένα κατάστημα για να αποκτήσεις όσα σου χρειάζονται. Γιατί τελικά για τη φοιτητική ζωή υπάρχει μία μόνο συνταγή:  ζήσε όμορφα, άνετα και οικονομικά.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ