Όλα τα 734 γυμνά κουνελάκια του Playboy

Όλα τα 734 γυμνά κουνελάκια του Playboy Facebook Twitter
0

Η πολιτισμική αξία του αμερικανικού lifestyle περιοδικού Playboy, έχει ευρύτατα αμφισβητηθεί, με πολλούς-κυρίως άντρες- σχολιαστές να εκθειάζουν την προσήλωση του στο καλό γούστο, στο στυλ και φυσικά στο γυναικείο γυμνό. Και ενώ η βασική αρχή του περιοδικού υπήρξε πάντα η απόλαυση του να γλυκοκοιτάζεις όμορφες νέες γυναίκες, έχει παρουσιάσει μερικά από τα σπουδαιότερα μυαλά της εποχής του, μεταξύ των οποίων τους Jack Kerouac, Haruki Murakami και Margaret Atwood, εκφράζοντας ταυτόχρονα πολιτική άποψη και χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή σχεδίαση, ειδικά στις μέρες τις δόξας του στις δεκαετίες του '60 και του '70. 

Για τις περισσότερες γυναίκες η σχέση τους με το Playboy είναι περίπλοκη. Οι αρετές του περιοδικού επισκιάζονται από την ανελέητη αντρική ματιά με την οποία παρουσιάζονται τα θέματά του και δεν υπάρχει διαφυγή από το γεγονός ότι το περιοδικό κλείνει το μάτι στην εμπορευματοποίηση της θηλυκότητας. Όσα σύγχρονα, προοδευτικά, επαναστατικά άρθρα και αν δημοσίευε αυτά βρίσκονταν πάντα δίπλα σε εικόνες γυμνών παθητικών γυναικών, συσκευασμένων για αντρική κατανάλωση.

Όλα τα 734 γυμνά κουνελάκια του Playboy Facebook Twitter
Sally Duberson, Ιανουάριος 1965. Φωτογραφία: Pompeo Posar

Το Playboy ακόμα και σήμερα παραμένει ένα από τα πιο γνωστά brands παγκοσμίως. Το εικονικό μοτίβο του, το γνωστό λαγουδάκι εμφανίζεται παντού -από ρούχα μέχρι θήκες κινητών- ενώ το 2005 ένα εξαιρετικά επιτυχημένο τηλεοπτικό σόου  αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για την περίφημη έπαυλη του Playboy και την γνωστή προτίμηση του πρόσφατα εκλιπόντος Hugh Hefner για ξανθιές, καμπυλώδεις φίλες.

Πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Chronicle Books το Playboy: The Complete Centrefolds με τις 734 Playmate του μήνα που κοσμούσαν το κεντρικό δισέλιδο του περιοδικού από το 1954 ως το 2016. Η θρυλική Marilyn Monroe, υπήρξε η πρώτη. Παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές. 

Όλα τα 734 γυμνά κουνελάκια του Playboy Facebook Twitter
Το εξώφυλλο του βιβλίου.
|article_no_max_width| |article_no_max_width|

 

Φωτογραφία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT
Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ