Μας δουλεύει ο Μπόνο; Aπό τον Άρη Δημοκίδη

Μας δουλεύει ο Μπόνο; Aπό τον Άρη Δημοκίδη Facebook Twitter
Ο Στινγκ τραγουδάει για Ρώσους μεγιστάνες, ο Μπόνο εκθειάζει τους Τούρκους και την πολιτική τους στο προσφυγικό. Πάει χάλασε ο κόσμος... Εν τέλει η φιλανθρωπική δράση είναι απλώς η βιτρίνα της απόλυτης φιλαυτίας
32

«Ο Στινγκ τραγουδάει για Ρώσους μεγιστάνες, ο Μπόνο εκθειάζει τους Τούρκους και την πολιτική τους στο προσφυγικό. Πάει χάλασε ο κόσμος... Εν τέλει η φιλανθρωπική δράση είναι απλώς η βιτρίνα της απόλυτης φιλαυτίας», γράφει ο/η dikai στην είδηση που δημοσιεύσαμε "O Bono συνάντησε τον Νταβούτογλου και δήλωσε πως η Τουρκία δίνει μαθήματα για τη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες".

O Μπόνο έχει πολεμήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, βοηθώντας τη Διεθνή Αμνηστία και χώρες της Αφρικής. Και μπορεί τα στερνά να τιμούν τα πρώτα, όμως τίποτα δε μπορεί να διαγράψει τη σημαντική δράση του. 

Όμως τώρα... Τη στιγμή που η ίδια η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας στο Προσφυγικό (και αλλού), ο πάλαι ποτέ υποστηρικτής της, πηγαίνει να ξεπλύνει τον Νταβούτογλου. Σαν τον Τσίπρα, που εν μέσω κατακραυγής πήγε κι έκανε συμφωνία με τον Νταβούτογλου και το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων -ξεπλένοντας την σκανδαλώδη τουρκική πολιτική για τα ΜΜΕ.

 

Μας δουλεύει ο Μπόνο; Aπό τον Άρη Δημοκίδη Facebook Twitter

Ο Βοnο θεωρεί ότι η υποδοχή των Σύρων προσφύγων από την Τουρκία αποτελεί «μάθημα για τον κόσμο», σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου έπειτα από τη συνομιλία των δύο ανδρών.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από την γενναιοδωρία του τουρκικού λαού. Είναι καταπληκτικό. Πρόκειται για μάθημα ευγένειας», δήλωσε ο frontman των U2 κατά τη συνάντησή του με τον Νταβούτογλου στο Μέγαρο Τσάνκαγια στην Αγκυρα.

«Επειτα από έναν πόλεμο χρόνων, οι άνθρωποι γίνονται δεκτοί σε κάθε χωριό και πόλη», λέει στο βίντεο ο Bono εξαίροντας τη στάση της Τουρκίας ως «ένα μάθημα για τον κόσμο».

Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του Μπόνο. Σε μια περίοδο που πολλοί ξένοι διάσημοι έρχονται στην Ελλάδα, όχι μόνο για φωτοευκαιρίες αλλά για να βοηθήσουν πραγματικά τους πρόσφυγες, ο Μπόνο πήγε στην Τουρκία. Μια επίσκεψη εκεί θα ήταν χρήσιμη για να τους τραβήξει το αυτί, να τους πιέσει δημοσίως να αλλάξουν τακτική (και σχετικά με τη χαλαρότητά τους προς τους δουλέμπορους!).

Ο Μπόνο όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά πήγε για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Λίγο καιρό αφότου η Τουρκία τσέπωσε άπειρα χρήματα απ' την Ευρώπη για να βοηθήσει, ο τραγουδιστής των U2 θεώρησε ότι η όποια βοήθεια που δίνει η χώρα προσφέρεται ανιδιοτελώς εξαιτίας της καλής καρδιάς του Ερντογάν και του Νταβούτογλου και της ανωτερότητας του λαού που δίνει «ένα μάθημα για τον κόσμο όλο». Επισκέφτηκε μάλιστα και επιλεγμένο (και πιθανότατα "προετοιμασμένο") απ' τους οικοδεσπότες του καταυλισμό προσφύγων, και τα βρήκε όλα άψογα. 

Πληρώθηκε αδρά για να πάει να φωτογραφηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και να ξεπλύνει την προσφυγική πολιτική της χώρας, κάνοντας αισχρή προπαγάνδα; Πληροφορήθηκε λάθος; (Από πού; Απ' το Τουρκικό Πρακτορείο του Τσίπρα μήπως;) Είχε πιεί λίγο παραπάνω και θέλησε να φανεί ευγενικός στους οικοδεσπότες του;

Αν πάντως θεωρούσα ελαφρώς υπερβολές τα περί Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες, δεν θεωρώ καθόλου υπερβολή την απονομή Νόμπελ Βλακείας στον Μπόνο. 

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπόνο αμφιταλαντεύεται. Δεν είχε ποτέ ξεκάθαρη ιδεολογική στάση. Όπου φυσάει ο άνεμος πάει και με τα μεγάλα συμφέροντα. Όσο για τη φιλανθρωπική του δράση... Του κ τα εννιάμερα.
Διορθωση σε σχολιο μου. Ευσημα ηθελα να πω και οχι παρασημα! χα χα. Δεν θα μου εκανε εντυπωση να δουμε τον Βοno στη λιστα Παναμα,αλλα νομιζω πως στην προκειμενη περιπτωση συγχαιρει τον τουρκικο λαο.
Πλέον κάτι Μπόνο, Τζολί, Ντι Κάπριο κτλ έχουν μεταλλαχθεί από ανθρώπινα όντα σε πολυεθνικές. Δεν υφίσταται άτομο Μπόνο αλλά brandname Bono αξίας πολλών δις. Η φιλανθρωπία είναι κομμάτι της επικοινωνιακής στρατηγικής της εταιρείας "Μπόνο".Αναζητείστε τους πραγματικούς ήρωες στην καθημερινότητα της πραγματικής ζωής του πεζοδρομίου. Εκεί όπου το να δώσεις μια χείρα βοήθειας ή ένα κομμάτι ψωμί στον διπλανό σου απαιτεί θυσίες από μέρους σου και δεν είναι απλά επένδυση.
Οι Τούρκοι τη δουλειά τους κάνουν και πολύ καλά μάλιστα.Εκβιάσαν την Ευρώπη για να μαζέψουν παραδάκι και άλλα προνόμια με αφορμή το προσφυγικό. Συνεργάζονται με το isis, αν πιστέψουμε τη Ρωσσία. Φιλοξενούν όμως και 2-2,5 εκατομύρια πρόσφυγες, αριθμός ιλλιγγιώδης σε σχέση με τους δικούς μας 50000.Συνεπώς μη βλέπουμε μόνο ότι οι Τούρκοι δε συμμαζεύουν τις προσφυγικές ροές. Μήπως εμείς μέχρι να μας κλείσουν οι Σκοπιανοί τη πόρτα στα μούτρα, κάναμε κάτι διαφορετικό; Κι εμείς τον τροχονόμο παριστάναμε, μέχρι που μείναμε με το μουτζούρη στο χέρι.
Το ότι ο Μπόνο είναι μέρος του συστήματος εδώ και χρόνια το ξέρουμε. Το πάει έξυπνα γιατί αν δεν το πήγαινε έξυπνα ακόμα θα τραγούδαγε στις ιρλανδέζικες παμπ.Αφήστε τον λοιπόν να καλοπιάνει τους Τούρκους, μπας και κρατήσουν στα 'ευγενή' εδάφη τους τα 2.500.000 πρόσφυγες. Εμείς ας την βγάλουμε στην μουλωχτή με τους 60.000 και ας μην έχουμε ποτέ έναν Μπόνο να μας 'γλύφει'. Τι δεν καταλαβαίνετε;
α)διότι νόμπελ ειρήνης δικαιούνται μόνο άτομα σαν τον Κίσσινγκερ.β)μακάρι να δείχνατε τέτοια ιερή οργή και όταν η Τουρκία παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου κάνει μπούλινγκ στην Ελλάδα...
Χα! Τώρα δεν μας αρέσει που είπε στους άλλους ότι είναι καλοί, ε; Πήρε την προσοχή από πάνω μας; ΦΥΣΙΚΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ... αλλά ήταν το πρώτο πράγμα έστω και χαζό που μου 'ρθε στο μυαλό. Σοβαρά τώρα, ο Μπόνο ακούει τι λέει; Δεν ξέρω για τον τουρκικό λαό αλλά έχει ο Ερντογάν καλή καρδιά; Και βοηθάει τους πρόσφυγες; Κρίμα ρε Μπόνο...
O Bono είναι γνωστός ανόητος και οι U2 μια καρικατούρα του παλιού τους εαυτού που ξεπουλήθηκαν με τον πλέον κακόγουστο τρόπο. Μην ξεχνάτε όμως κύριε Δημοκίδη ότι η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή στο έδαφός της περίπου 2.500.000 πρόσφυγες από τη Συρία...εμείς εδώ τραβάμε τις κοτσίδες μας για 60.000. Επίσης ο όρος δουλέμποροι είναι αδόκιμος κια χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα χαζοκάναλα. Λαθροδιακινητές ίσως ;
Μερικές χρήσιμες διευκρινήσεις @Περικλή:1.Η Τουρκία όντως έχει 2,5 εκατ πρόσφυγες που προέρχονται όμως απο ένα βρώμικο πόλεμο όπου εμπλέκεται υποστηρίζοντας τους αντίπαλους του Ασαντ (τουλάχιστον οι μισοι πρόσφυγες προέρχονται απο τις αντίπαλες ομάδες που υποστηρίζει ανοικτα.)2.Η Τουρκία επίσης κερδίζει περ. 6 δις το χρόνο απο τους "Λαθροδιακινητές" 3. Σε έρευνα που έγινε ανάμεσα στους πρόσφυγες,η Ελλάδα θεωρείται "παράδεισος (!)" σε σχέση με την Τουρκία: http://tvxs.gr/news/ellada/ereyna-oi-perissoteroi-prosfyges-theloyn-na-gyrisoyn-piso-meta-ton-polemo3,Οι 60,000 μπορούν να γίνουν 600.000 με δεδομένο ότι απο τους ηλίθιους χειρισμούς γίναμε μέρος του προβλήματος ,αποκλεισμένοι απο την υπόλοιπη Ευρώπη και με μόνιμο συνομιλητή την Τουρκία....
Να τις συγκρίνουμε, γιατί όχι; Η Τουρκία έχει έκταση 6 φορές περίπου μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας και 7 φορές τον πληθυσμό της. Αν έχει 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός της (που μπορεί να έχει και περισσότερους), τότε έχει 40 φορές περισσότερους από της Ελλάδας. Κάπου δεν μας παίρνει να γελάσουμε, τούρκικα ή όχι τούρκικα.
Εξαιρετικό σχόλιο! Ο Bono ανήκει στο είδος του ελιτ "ακτιβισμού" παρέα με διάφορους διεθνείς και local celebrities που χρησιμοποιούν την διαχείριση του ανθρώπινου πόνου σαν βασικό μέρος της εικόνας και των εσόδων τους. Ρηχός και επαναλαμβανόμενος στερεοτυπισμός
Μια που δεν θα μάθουμε αν οι δηλώσεις έγιναν με κάποιο αντάλλαγμα, μπορούμε απλά να δηλώσουμε την απορία μας για τη στάση του Μπόνο. Μπορούμε βέβαια (σε δεύτερη, πιο ψύχραιμη ανάγνωση) να του ρίξουμε και κανά μπινελίκι, έχει δεν έχει πληρωθεί για την παπαριά που είπε.