Χωρίς σπουδαία μουσική κίνηση το επόμενο δίμηνο στην Αθήνα -τι πάιζει

Χωρίς σπουδαία μουσική κίνηση το επόμενο δίμηνο στην Αθήνα -τι πάιζει Facebook Twitter
0

Χωρίς ένα μεγάλο, αβανταδόρικο συναυλιακό όνομα που δεν έχουμε ξαναδεί θα περάσουν οι δύο πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε μια σειρά από αξιόλογες συναυλίες από ονόματα που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές αλλά και εγχώρια σχήματα που έχουν ενδιαφέρον. Στις 15/1 οι πρωτεργάτες του art punk, Savage Republic, προσγειώνονται στη σκηνή του An Club από το Λος Άντζελες. Μία μέρα μετά, στις 16/1, οι RNS και το σκληροπυρηνικό χιπ χοπ τους χτυπούν το Gagarin205. Στις 22/1 οι Callas παρουσιάζουν για πρώτη φορά ζωντανά τη νέα πολυαναμενόμενη δουλειά τους με τίτλο «Half Kiss Half Pain» στο six d.o.g.s. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζονται με τον Jim Sclavunos, που έχει αναλάβει την παραγωγή του άλμπουμ. Την ίδια ημέρα, οι Big Nose Attack και οι κιθάρες τους βάζουν φωτιά στο Gagarin205, με ήχους που θα έκαναν τον Jimi Hendrix περήφανο. Στις 22/1, όμως, επιστρέφει και ένας άλλος κοινός γνώριμος. Ο Tricky ανανεώνεται και παρουσιάζει το «Skilled Mechanics» με νέα μπάντα στο Fuzz Club, σε ένα show όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, χωρίς όμως να ξεχνάει όλες τις επιτυχίες που τον έχουν κάνει τον θρύλο που είναι σήμερα.


Στις 23/1, οι Mohammad ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος και παρουσιάζουν το «Az almok itt irnek viget» για μία και μοναδική παράσταση που ξεκινάει αυστηρά στις 21:00, ενώ ο Νικήτας Κλιντ και οι Ροδες United παρουσιάζουν το πρώτο τους άλμπουμ έπειτα από 8 χρόνια στο Gagarin205 – και το όνομα αυτού «Internet». Ο Ιανουάριος κλείνει με την εμφάνιση των Maybeshewill. Το βρετανικό post-rock συγκρότημα κάνει μια τελευταία στάση στη χώρα μας στις 25/1 και στο Fuzz Club πριν πει το οριστικό αντίο με την επικείμενη διάλυσή του.


Ο Φεβρουάριος ξεκινάει με ένα φεστιβάλ: η παρέα των Velvoids διοργανώνει το πρώτο ThinkBabyMusic Festival στο Second Skin, με live, εκθέσεις και διάφορα άλλα. Τα συγκροτήματα που θα λάβουν μέρος είναι οι Skallhal, Angry Boy Jester, The Rattle Proxy, Star Star και Kooba Tercu. Στις 11/2, το Death Disco υποδέχεται γι' ακόμη μια φορά τη synth pop αγαπημένη Molly Nilsson με τις παγωμένες μελωδίες της. Στις 12/2 έρχονται στην Αθήνα και στον πιο φρέσκο συναυλιακό χώρο της πόλης, στην Πειραιώς 117, οι θρύλοι του doom metal, Candlemass. Στις 18/2, το Death Disco γεμίζει από τους ήχους των τρομερών Hocico με καταγωγή από το Μεξικό και πολύχρονη καριέρα στη «σκοτεινή» ηλεκτρονική σκηνή. Δύο μέρες μετά, στις 20/2, η Πειραιώς 117 υποδέχεται τους Vodka Juniors. Η προηγούμενη συναυλία τους, τον Δεκέμβριο, είχε ακυρωθεί λόγω προβλημάτων υγείας. Ευτυχώς, τα ξεπέρασαν και το γιορτάζουν με ένα μεγάλο live. Την ίδια ημέρα οι Dead Brothers από τη Γενεύη, η μοναδική Death Blues Funeral Trash ορχήστρα του κόσμου, κάνουν μια επίσκεψη στο Gagarin205 και υπόσχονται μια μυστικιστική μουσική εμπειρία. Στις 24/2, ο Jan Van Engel ερμηνεύει τα νέα του τραγούδια σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου και παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ, με τίτλο «Γιαν Βαν», στο Tiki Bar. Τέλος, στις 27/2, το φαινόμενο των All Them Witches επισκέπτεται τη χώρα μας και το Gagarin205. Μαζί τους φέρνουν τους Asteroid για μια άκρως ψυχεδελική βραδιά.

Χωρίς σπουδαία μουσική κίνηση το επόμενο δίμηνο στην Αθήνα -τι πάιζει Facebook Twitter
Tindersticks

Nέες κυκλοφορίες
Μετά τον αναπάντεχο θάνατο του David Bowie το «Blackstar» αποκτάει άλλες διαστάσεις και είναι αναμφίβολα η κυκλοφορία αυτού του μήνα που ξεκίνησε πολύ άσχημα. Απ' όσα άλμπουμ έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά που μεγάλα ονόματα του παρελθόντος επιστρέφουν μαζικά, ενώ γίνεται τέτοιος χαμός από προγραμματισμένες κυκλοφορίες γνωστών και αγνώστων, που είναι δύσκολο να επιλέξεις. Το νέο άλμπουμ των Mechanimal «Delta Pi Delta 4.1» βρίσκεται ήδη στα μαγαζιά και στις 15 του μήνα κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ των Daughter «Not to Disappear» με παραγωγό τον Nicolas Vernhes (Deerhunter, War On Drugs, Animal Collective). Στις 22 του μήνα έρχεται το τρίτο άλμπουμ της Eleanor Friedberger των Fiery Furnaces με τίτλο «New View» μαζί με τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο του Alex Smoke «Love Over Will», με ένα εξαιρετικό single για πρώτο δείγμα, ενώ την ίδια μέρα βγαίνουν οι νέες δουλειές των John Cale, «M:FANS», η συλλογή των Lush, «Chorus», των Megadeth το «Dystopia», η επιστροφή των Suede με το «Night Thoughts», των Tindersticks με το «The Waiting», των Tortoise με το «Catastrophist», του Ty Segall με το «Emotional Mugger» και της Yoko Ono με τον σαρκαστικό τίτλο «Yes, I 'm a witch too». Στις 29 Ιανουαρίου βγαίνουν δύο ελληνικά από την Inner Ear, το νέο των Callas «Half Kiss Half Pain» με παραγωγό τον Σκλαβούνο για άλλη μια φορά και το πρώτο άλμπουμ των Night Knight, «God is a motherfucker», το προσωπικό πρότζεκτ του Σεραφείμ Γιαννακόπουλου, ντράμερ των Planet of Zeus. Την ίδια μέρα κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των Bloc Party «HYMNS», του Saul Williams, «MartyrLoserKing», και της Sia, «This is Acting».

Χωρίς σπουδαία μουσική κίνηση το επόμενο δίμηνο στην Αθήνα -τι πάιζει Facebook Twitter
Tricky


Ο Ιανουάριος έχει ακόμη το νέο του Tricky «Skilled Mechanics» και των Panic! at the Disco «Death of a bachelor».


Ο Φεβρουάριος φέρνει το νέο άλμπουμ του Elton John, «Wonderful crazy night», την επιστροφή των Cult με το «Hidden City» και το σάουντρακ για το «Heaven adores you» με κομμάτια του Elliott Smith, το «Big black coat» των Junior Boys και το νέο άλμπουμ των Animal Collective «Painting With». Κατά τα άλλα, επιστρέφουν οι Matmos με το «Ultimate Care II», οι Kula Shaker με το «K 2.0», ο Prins Thomas με το «Principe del norte», ο Bullion με το «Loop the Loop» και η Santigold με το «99Ά».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM