Απεργία την Πρωτομαγιά

O JSTAR κάνει μια βουτιά στο παρελθόν του, λίγο πριν εμφανιστεί στην Αθήνα

O JSTAR κάνει μια βουτιά στο παρελθόν του, λίγο πριν εμφανιστεί στην Αθήνα Facebook Twitter
Μου αρέσει το πραγματικό feedback, καλό και κακό, για να γίνουν οι επόμενοι δίσκοι καλύτεροι. Δεν υπάρχει ουσία στο να θυμώνεις...Στη φωτογραφία ο Jstar πριν δέκα χρόνια.
0

Η πρώτη φορά που άκουσα ένα κομμάτι που μου προκάλεσε ανατριχίλες

Το πιθανότερο πολύ νέος, στα 13, όταν με συνεπήρε το άλμπουμ Led Zeppelin II. Αν και είχα ήδη αγοράσει το One Love του Bob Marley και το Cherry Oh Baby (UB40) σε επτάιντσο, όταν ήμουν 11.

Το πρώτο πόστερ μπάντας που είχα στο δωμάτιο μου

Τα πόστερ που είχα στο δωμάτιο, όταν ήμουν έφηβος ήταν του Jimi Hendrix, ένα σχέδιο του RasDaniel Heartman σχεδιασμένο από ένα ράσταφαρι αγόρι που ονομαζόταν "Prince Emanuel", ένα πόστερ από το φιλμ Raiders of the lost Ark.

O JSTAR κάνει μια βουτιά στο παρελθόν του, λίγο πριν εμφανιστεί στην Αθήνα Facebook Twitter

Η πρώτη μου ανάμνηση από τα 80's

Τι θα έλεγες για τα 70s; Χαχαχα...

Θυμάμαι πολλά από τα 80s- λαμπερές πράσινες/κίτρινες/ροζ κάλτσες, άσχημα μαλλιά με τζελ, ο Πρίγκιπας Charles να παντρεύεται την Lady Di, το κάπνισμα στον υπόγειο του Λονδίνου και τα λεωφορεία, να μην πληρώνω εισιτήριο στο λεωφορείο.

O JSTAR κάνει μια βουτιά στο παρελθόν του, λίγο πριν εμφανιστεί στην Αθήνα Facebook Twitter
Rockers στον υπόγειο του Λονδίνου την δεκαετία του ογδόνταφωτογραφία:Bob Mazzer

Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα περήφανος για την μουσική μου

Δεν θα έλεγα περήφανος, όσο έκπληκτος, όταν άκουσα το "No Diggity" σε έναν ρέγκε πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό του Δυτικού Λονδίνου. Και όταν άκουσα τον David Rodigan να παίζει το Liar, Liar, του το είχα στείλει για να μου πει την γνώμη του, όταν παίξαμε μαζί σε ένα μικρό ιδιωτικό μπαρ.

Το τελευταίο gig που αισθάνθηκα νευρικός

Σε κάθε gig είμαι λίγο, χρειάζεσαι την αδρεναλίνη. Ακόμα και όταν παίζεις drum & bass μετά τους Prodigy στο Exit Festival μπροστά σε 10.000 άτομα τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς...

O JSTAR κάνει μια βουτιά στο παρελθόν του, λίγο πριν εμφανιστεί στην Αθήνα Facebook Twitter

Το πρώτο μου gig/dj set

Με τον φίλο μου Candy Stone στη "Monkey Puzzle" παμπ στο Paddington το 1990, παίξαμε funk, rave, new Jack swing και dancehall Bel Biv Devoe. Αρκετά μιξαρισμένα! Για δυο χρόνια έπαιζα στο "Euphoria 2", μια ρέιβ αποθήκη στην ύπαιθρο, τεράστια μόνιτορς, ένα τεράστιο Citronic mixer και το μιξάρισμα μου προερχόταν από τον Pete Tong (άρα όχι πολύ καλό).

Η τελευταία φορά που άκουσα ένα σχόλιο για τη μουσική μου που με έκανε να θυμώσω

Όταν κάποιος διαβάζει της βλακείες που γράφονται στον Τύπο και τις επαναλαμβάνει, χωρίς να ακούει ή να δίνει μια αληθινή γνώμη, μου αρέσει το πραγματικό feedback, καλό και κακό, για να γίνουν οι επόμενοι δίσκοι καλύτεροι. Δεν υπάρχει ουσία στο να θυμώνεις…

Η τελευταία φορά που είδα ένα live ως θεατής και με εντυπωσίασε

Ernest Ranglin και Cheikh Lô, οι μουσικοί από την Σενεγάλη έπαιζαν μαζί στο Glastonbury Festival την περασμένη χρονιά. Υπήρχε αρκετή χαρά εκείνη την ημέρα, και ένα ουράνιο τόξο.

Ο τελευταίος δίσκος που δεν μπορώ να σταματήσω να ακούω

Don Drummond – Don Drummond Special- το εκρηκτικό Ska track που σε βάζει σε trance!

 

Ένα συλλεκτικό αντικείμενο σχετικό με τη μουσική για το οποίο είμαι περήφανος

Το Fender Rhodes Stage 77 Electric Piano, κατασκευασμένο το 1977, το οποίο βρισκόταν στα BBC Maida Vale Studios για πολλά χρόνια. Μου αρέσει να φαντάζομαι πολλούς διάσημους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν παίξει σε  αυτό- Alicia Keys, Herbie Hancock, Chick Corea- όμως δεν έχω απόδειξη για αυτό!

Αυτός ο δίσκος από την εφηβεία μου διαμόρφωσε τις μουσικές μου προτιμήσεις

Είναι αδύνατο να αναφερθώ σε έναν, όμως, είμαι ευγνώμων στα second hand καταστήματα και στα "Jumble Sales", όπου η μητέρα μου μας έπαιρνε μαζί (δεν είχαμε πολλά λεφτά), για να ψωνίσουμε πολλά από τα ρούχα μας. Εκεί είχε πολλά περίεργα αντικείμενα για να παίξουμε και φυσικά δίσκους.

O JSTAR κάνει μια βουτιά στο παρελθόν του, λίγο πριν εμφανιστεί στην Αθήνα Facebook Twitter
Είμαι ευγνώμων στα second hand καταστήματα και στα «Jumble Sales» όπου η μητέρα μου μας έπαιρνε μαζί όπου παίρναμε πολλά από τα ρούχα μας, περίεργα αντικείμενα για να παίξουμε και φυσικά δίσκους.

Όταν ακούω αυτό το κομμάτι μου έρχονται δάκρυα στα μάτια

Το "Ombra Fai Mu" του Handel - είναι ένα θαυμάσιο κινηματογραφικό κομμάτι.

Ακούγοντας "The Funk brothers" -(η μπάντα πίσω από όλα τα tracks της Motown- υπάρχει ένα υπέροχο φιλμ το "Standing in the Shadows of Motown") έπαιξε στο Royal Festival Hall το 2004.

«Υπήρχαν 13 από εμάς όταν ξεκινήσαμε», ο Ashford είπε στους ακροατές. «Απομείναμε μόνο έξι»... και προχώρησε να παίξει αυτό το θαυμάσιο ήχο, καθώς ο Montell Jordan έβγαινε και τραγουδούσε "Reach Out I'll be there".

 

Αυτό το κομμάτι θέλω να παίζει την ημέρα της κηδείας μου

Αυτό θα αφήσω κάποιος άλλος να το αποφασίσει!

 

Info:

O Βρετανός dj και παραγωγός JSTAR είναι καλεσμένος του πρώτου Back A Yard party που θα γίνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο υπόγειο του LAB (Loukoumi Arts Basement) στο Μοναστηράκι. Μαζί του θα εμφανιστούν οι Blend Mishkin, Anna mystic, Bass Delight και Big Shine μέλος των SKG’s Dub Alliance. Περισσότερα για το event εδώ. Μπορείτε να ακούσετε το Stand to Order του JSTAR στο bandcamp. To Stand to Order θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου

 

 

Μουσική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM