Κάντο σαν τους Κοζανίτες!

Κάντο σαν τους Κοζανίτες! Facebook Twitter
10

Φωτογραφία: Nikos Koutoulas

 

Το έγραψε ο συνεργάτης του LIFO.gr, Ευθύμιος Σαββάκης στο Facebook του, και είναι πραγματικά άξιο κοινοποίησης:

Στην Κοζάνη ο Δήμαρχος ενημερώθηκε, προχθές, ότι σε 3 ώρες πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες θα καταφθάσουν στην περιοχή. Χωρίς κανένα σχέδιο. Του το ανακοίνωσαν. Τελεσίδικα.

Σε αυτές τις τρεις ώρες, βρέθηκε χώρος, δημοσιογράφοι της περιοχής άρχισαν να απλώνουν μοκέτες στο γυμναστήριο, φοιτητές βοηθούσαν να καθαριστεί ο χώρος υποδοχής, εθελοντικές ομάδες οργάνωναν τις ελλείψεις, βγήκε ανακοίνωση, έκανε τον γύρο των social media, κάτοικοι κάλυψαν όλες τις πρώτες ανάγκες ως το βράδυ, γιατροί έκαναν δωρεάν ελέγχους, οδοντίατροι έπαιρναν ολόκληρες οικογένειες και έκαναν σφραγίσματα και περιποίηση ανακουφίζοντας πόνους.

Ο πατέρας Νικόλας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη (ο οποίος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να βοηθήσει και δεν παραχώρησε χώρο-βοήθεια) αποφάσισε μόνος να οργανώσει μία ομάδα ανθρώπων από το κοινωνικό παντοπωλείο (που διευθύνει) για να μη λείψει τίποτα.

Ζούμε σε καιρούς πολέμου. Ας αποφασίσουμε σαν ποιους θέλουμε να είμαστε. Προτείνω σαν τους Κοζανίτες.

Mικροπράγματα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Προφανώς κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες θα βρισκονται πίσω από την διένεξη Δημου και Μητρόπολης γιατί εγώ έμαθα αυτό....http://www.prlogos.gr/reportaz/40649-2016-02-25-17-31-52
Πάντως υπάρχει και ο αντίλογος: Ότι ο δήμαρχος κοινητοποίησε την πόλη (χωρίς κανένα δικό του κόστος), για να στρέψει την προσοχή αλλού, λόγω της γενικής κατακραυγής από την πρόσφατη δολοφονία όλων των ζώων στο κυνοκομείο της πόλης.
καντε τον καλε προθυπουργο και οσους βοηθησαν εκτελεστικα οργανα για ενα μηνα να ρυθμισουν και το μεγαλο μπαχαλο!!συγχαρητηρια σε ολους! ειστε ανθρωποι!
Μη σχολιάσω κάτι για τ[ην] Εκκλησία, δε χρειάζεται καν.Νομίζω πως είναι μια εξαιρετική είδηση, γιατί είναι από τις λίγες φορές σε αυτή τη χώρα που είδαμε τόσο άμεση ανταπόκριση/ οργάνωση, κι, επί το πλείστον, από απλούς πολίτες. Μόνο ένα τεράστιο μπράβο!
Δηλαδη ολοκληρη η πολη σηκωθηκε στο ποδι να βοηθησει και ο μονος που δεν το εκανε ηταν ο μητροπολιτης (και οι παρατρεχαμενοι του φανταζομαι)
Με αφορμη αυτου,να αρχισω τωρα τα καντηλια περι εκκλησιας κ ποσο εχουν βοηθησει σε ολη αυτη την κριση της χωρας μας,οι...εκκλησιαζοντες αρχοντες αυτης;;!Οχι ε;!Τα συμπερασματα δικα σας,αλλα ανοιχτε ματια κ μυαλα!Καλο ανθρωπο,δεν σε κανει ΚΑΜΙΑ θρησκεια!Well done Μακεδονες...η βορεια Ελλαδα φημιζεται περι φιλοξενιας κ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ!!!
Όχι, να μην αρχίσεις.Γιατί μπορεί να συμφωνώ μαζί σου στις απόψεις περί εκκλησίας που εκφράζεις αλλά όσο μέρος της εκκλησίας είναι ο Μητροπολίτης άλλο τόσο μέρος της εκκλησίας είναι ο πατέρας Νικόλαος.Αυτή δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για την απαρχαιωμένη αντίληψη ότι η θρησκεία σε κάνει καλό άνθρωπο.
Ανθρώπινο ,πολύ ανθρώπινο. Όταν η ξενοφοβικη Ευρώπη κλείνει σύνορα κ η ιδεοληπτικη Αριστερά τα ανοίγει χωρίς έλεγχο , εμείς οφείλουμε να μείνουμε άνθρωποι. ΌΧΙ με ποιους θα είμαστε ,αλλά με ποιους θέλουμε να μοιασουμε. Με ανθρώπους.