Πώς η αγάπη και η ευτυχία του ζευγαριού Χατζησάββα και Φαλελάκη απογύμνωσε τη θλιβερή ύπαρξη των ασχέτων ///

Πώς η αγάπη και η ευτυχία του ζευγαριού Χατζησάββα και Φαλελάκη απογύμνωσε τη θλιβερή ύπαρξη των ασχέτων /// Facebook Twitter
Εξαιτίας της μη νομικής αναγνώρισης μιας αγαπημένης σχέσης 25 ετών, ο Φαλελάκης (αριστερά) δεν μπορούσε να πάρει τη σορό απ' το νοσοκομείο, παρά τη ρητή επιθυμία του Χατζησάββα. Στα μάτια του νόμου ήταν ένας ξένος.
43

Από τη μια έχουμε ένα γνωστό αγαπημένο ζευγάρι δεκαετιών, που αποχωρίστηκε λόγω του θανάτου του ενός.

Αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα λόγω της νομοθεσίας άλλα και λόγω ανθρώπων προκατειλημμένων - κάποιων που ήταν απλώς γεμάτοι άγνοια και άλλων που ήταν γεμάτοι μίσος. 

Προβλήματα αντιμετώπισαν ακόμα και στο θάνατο του ενός. Και όχι μόνο λόγω της σεξουαλικότητας. Ενώ η αποτέφρωση είχε εγκριθεί γύρω στις 10 φορές από διάφορες κυβερνήσεις, όλο και κάποιο νομικό τερτίπι χρησιμοποιούνταν για να αναβληθεί η εφαρμογή του νόμου. Παρά την ψήφιση του νόμου και τις συνεχείς αναγγελίες για την λειτουργία αποτεφρωτηρίων, η επιθυμία του Μηνά Χατζησάββα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και ο σύντροφός του πρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. 

Επίσης, εξαιτίας της μη νομικής αναγνώρισης μιας αγαπημένης σχέσης 25 ετών, ο Φαλελάκης δεν μπορούσε να πάρει τη σορό απ' το νοσοκομείο, παρά τη ρητή επιθυμία του Χατζησάββα. Στα μάτια του νόμου ήταν ένας ξένος. 

Η δε απόφαση του Φαλελάκη να μιλήσει όχι στις κάμερες αλλά στους φίλους του ζευγαριού, στην πολιτική κηδεία για τον αγαπημένο του που είχε μόλις πεθάνει, ενόχλησε διάφορους άσχετους που νοιάστηκαν τάχα για το αν ο Χατζησάββας θα είχε πρόβλημα, επειδή δήθεν δεν είχαν ξαναμιλήσει για τη σχέση. (Κι όμως! Πήγαν μαζί στο Athens Pride, στα Pride Awards ο ένας ηθοποιός αφιέρωσε το βραβείο στον άλλον ηθοποιό, επίσης παρόντα στην αίθουσα, μιλώντας ανοιχτά για τον άνθρωπό του.)

Μάλιστα ο, διαβόητος for being διαβόητος, Φαήλος Κρανιδιώτης μίλησε για "αξύριστη χήρα που πρέπει να φάμε στη μάπα" και για το ότι ο Χατζησάββας δεν μιλούσε για αυτά. Για το αξύριστη χήρα, ας δει πρώτα τα μούτρα του. Για το άλλο όμως, όπως έγραψα η σχέση του Χατζησάββα είχε, στην πραγματικότητα, συζητηθεί απ' τους ίδιους δημοσίως. 

Αρχική μου σκέψη: ας μη δοθεί σημασία στην προσβλητική παρέμβαση του αποτυχημένου πολιτευτή της ΝΔ Κρανιδιώτη. Αναπαράγοντας τα λόγια που, χωρίς να του ζητηθεί, εκστόμισε σαν την τελευταία κουτσομπόλα της γειτονιάς, τα κάνεις διάσημα κι αυτά μπορεί να επηρεάσουν ομοϊδεάτες, συνεχίζονταν τον κύκλο του μίσους. 

 

Πώς η αγάπη και η ευτυχία του ζευγαριού Χατζησάββα και Φαλελάκη απογύμνωσε τη θλιβερή ύπαρξη των ασχέτων /// Facebook Twitter
Την προηγούμενη φορά που ασχολήθηκα μαζί του είχε προτείνει σε άνθρωπο που κινδύνευε να χάσει τον άρρωστο πατέρα του να τον «διπλώσει πριν παγώσει» και να του τον πάει να τον βάλει σε μια κούτα ασπρόμαυρης τηλεόρασης.

Η συνέχεια όμως που έδωσε ήταν η εξής: αντί να ζητήσει συγγνώμη πιπίλισε τη γνωστή καραμέλα ότι "όποιον διαφωνεί τον βγάζετε ομοφοβικό". Στην πραγματικότητα όμως ο κύριος Κρανιδιώτης δεν είναι ομοφοβικός γι' αυτό, αλλά γιατί στη στιγμή ενός μεγάλου πόνου έκραξε τον αγαπημένο του νεκρού ηθοποιού ως "αξύριστη νύφη". Μάλιστα αυτό δεν τον κάνει απλά ομοφοβικό -αυτό είναι το λιγότερο- αλλά απλά Κακό Άνθρωπο. 

Μπορεί λοιπόν το ζευγάρι των ηθοποιών να αντιμετώπισε χίλια προβλήματα όσο ήταν μαζί και άλλα τόσα τώρα που ο ένας πέθανε, όμως θα προτιμούσα χίλιες φορές να ήμουν στη θέση τους, παρά να είμαι ο Φαήλος Κρανιδιώτης. 

Αυτοί έζησαν, παρά τις εξωτερικές δυσκολίες, ευτυχισμένοι, και γεμάτοι αγάπη. Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο με τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Πάντως αν συμβαίνει, πραγματικά δεν του φαίνεται καθόλου.  

 

 

43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ