H κωμικοτραγική ερμηνεία του ΣΚΑΪ για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

H κωμικοτραγική ερμηνεία του ΣΚΑΪ για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Facebook Twitter
29

Είμαι τελείως άσχετος απ' τα γηπεδικά και τα ποδοσφαιρικά, οπότε αντιμετώπισα τελείως απ'έξω αυτά που είδα στον ΣΚΑΪ χτες το βράδυ στην έκτακτη ενημέρωσή του μετά τη διακοπή του ματς. 

Ο παρουσιαστής και διάφοροι ρεπόρτερ προσπαθούσαν για μία ώρα, με οργισμένο ύφος, να κάνουν τη μεγαλύτερη συγκάλυψη γηπεδικής βίας από καταβολής κόσμου (αυτήν την ατάκα την κλέβω απ' το Jungle Report), μόνο που μου πήρε λίγη ώρα να το καταλάβω μιας και δεν είχα ιδέα τι είχε προηγηθεί. 

Έξαλλοι κατηγορούσαν διαιτητή και παρατηρητές που διέκοψαν τον αγώνα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια (τα οποία παρακολουθούσαμε στην οθόνη ζωντανά) στα οποία χούλιγκανς έπαιζαν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ. 

Ξέροντας ότι ο ΣΚΑΪ είναι του Αλαφούζου, κι ο Αλαφούζος είναι Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, φαντάστηκα ότι οι χούλιγκανς που έκαναν τα επεισόδια ήταν Ολυμπιακοί και γι' αυτό τους έδειχναν. Όμως όχι: ήταν Παναθηναϊκοί, που, σύμφωνα με τους κυρίους που μιλούσαν, είχαν δικαίως εκνευριστεί με την διακοπή και ήταν λογικό να αντιδράσουν έτσι. 

.

.

.

Σιγά σιγά άρχισε να ξεδιπλώνεται η παράνοια. Ναι, έγιναν κάποια μικροεπεισόδια στην αρχή, αλλά μετά δεν έγινε κανένα επεισόδιο για ώρα, και μετά έπεσε και μια φωτοβολίδα, αν είναι δυνατόν που διακόπηκε το ματς, το κρίμα στο λαιμό όχι αυτών που έκαναν επεισόδια αλλά αυτών που δεν ανέχτηκαν τα επεισόδια. 

Καθώς περνούσε η ώρα, στην παρέα έρχονταν κι άλλοι, οι οποίοι έλεγαν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, λίγο ακόμα και θα χρησιμοποιούσαν το επιχείρημα "Boys Will Be Boys", έξαλλοι που ο διαιτητής δεν είχε την κοινή λογική να αφήσει να γίνει ό,τι ήταν να γίνει. 

.

.

.

.

.

Προς το τέλος, λίγο πριν κλείσω την τηλεόραση την οποία κοιτούσα σα μαγεμένος, είδαμε και μερικά πλάνα απ' τη βία που είχε λάβει χώρα ΜΕΣΑ στο γήπεδο (κάτι που για πολλή ώρα απέφευγαν να μας δείξουν). Είχε πλάκα να βλέπεις τι είχε γίνει, και να ακούς τα τελείως αντίθετα, την ίδια στιγμή, στο ίδιο κανάλι - τα παιδιά απλώς προκλήθηκαν απ' την εγκληματική απόφαση του διαιτητή, κι όπως ήταν φυσιολογικό αμύνονταν όπως μπορούσαν, απλώς απαντώντας στις αναίτιες επιθέσεις των ΜΑΤ. 

.


H κωμικοτραγική ερμηνεία του ΣΚΑΪ για τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Facebook Twitter
Παρωδία του τίτλου του ΣΚΑϊ, via Λουκάς Τιποτάκης

Καταλαβαίνω την ανάγκη του σταθμού να υποστηρίξει τον Παναθηναϊκό. (Μεταξύ των δύο ομάδων κι εγώ τον ΠΑΟ προτιμώ.) Όμως κάπου το πράγμα γίνεται επικίνδυνο. 

Αντί να ψέξουν όσους έκαναν επεισόδια, έψεγαν αυτούς που προσπάθησαν να τους σταματήσουν, επειδή έπρεπε να ξέρουν ότι αυτό θα τους ερέθιζε πιο πολύ! Όπως (δεν) λέμε «η κοπέλα φταίει για το βιασμό επειδή προσπάθησε να τον σταματήσει, και επιπλέον φορούσε και μίνι!». Ήταν πραγματικά ανεύθυνη η στάση όσων προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο στην συγκεκριμένη περίπτωση, και σίγουρα δε βοηθά στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα... 

.

.

Mικροπράγματα
29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ