Τσίπρας: Η Άντζελα Δημητρίου της πολιτικής;

Τσίπρας: Η Άντζελα Δημητρίου της πολιτικής; Facebook Twitter
38

Το λέει στα πρώτα δευτερόλεπτα του παρακάτω βίντεο. 

Συνήθως ο κόσμος μπερδεύεται και αντί να πει Λέσβο (που είναι το όνομα του νησιού) λέει Μυτιλήνη (που είναι το όνομα της πρωτεύουσας της Λέσβου). Υποψιάζομαι ότι το Λέσβος και οι συνειρμοί περί λεσβιών μπορεί να αποτρέπει κάποιο κόσμο απ' το να χρησιμοποιεί τη σωστή ονομασία. 

Ο Πρωθυπουργός μας όμως πήγε την παρανόηση σε νέο επίπεδο. 

«Η Λέσβος, η Μυτιλήνη και τα άλλα νησιά» έκαναν εντύπωση και αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό θα λέγαμε ότι μπερδεύτηκε απλώς. Μαζί με τα εκτίθετε, τα θαλάσσια σύνορα και όλα τα υπόλοιπα όμως μας βάζει σε υποψίες ότι πρόκειται για άνθρωπο συμπαθή αλλά ελαφρώς άσχετο...

Τσίπρας: Η Άντζελα Δημητρίου της πολιτικής; Facebook Twitter

Σας κάνει εντύπωση που ο Τσίπρας ΔΕΝ ξέρει ότι η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί; Πλάκα μου κάνετε; Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι καταλήψεις στα σχολεία αφήνουν τα παιδιά αγράμματα.

Posted by Vivian Efthimiopoulou on Thursday, 5 November 2015
Τσίπρας: Η Άντζελα Δημητρίου της πολιτικής; Facebook Twitter

Φαντασου λεει να το ειχε πει αυτο ο ΓΑΠ. #lesvos_kai_mytilini XAXAXAXAXAXA!!!

Posted by Kalliopi Anna Vitoglou on Thursday, 5 November 2015
Τσίπρας: Η Άντζελα Δημητρίου της πολιτικής; Facebook Twitter

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
"Ουδεις ασφαλτος" αφου το θελετε ετσι. Στο κατω κατω ποσοι απο εσας εδω μεσα δεν ακουγατε ή ακουτε Αντζελα,παραδεχτειτε το! Τα παιδια των Αγγλικων και του πιανου που ακουγαν στα κρυφα "Φωτια στα Σαββατοβραδα" τα απαγορευμενα. Και ο Μειμαρακηε ειναι ο Καζαντζιδης της πολιτικης (Καζαντζακης για πολλους αλλα παμε παρακατω)και η Φωφη ειναι η Θωδη ,ο Βενιζελος σαν συμμετοχη της Μαλτας στην Γιουροβιζιον, ο Σαμαρας ο Σαντικαι της πολιτικης...αλλα εκει δεν κανετε ετσι!
Ατυχής η σύγκριση με την κα Δημητρίου κ Δημοκίδη. O PM είναι διπλωματόυχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στην Πολεοδομία - Χωροταξία.
Τον επηρεαζει ο υπουργος παιδειας.Ουτε απο πολιτικη ξερει ουτε απο οικονομικες διαπραγματευσεις αναρωτιεμε γιατι πηγε για πολιτικος, αχ το ξεχασα του αρεσαν οι 70083 μηνιατικο
@ Ashton Heston IIIκαλός ο Τσίπρας αλλά κι εσύ από γεωμετρία βλέπω σκίζεις. 360 μοίρες στροφή σημαίνει ίδια κατεύθυνση.Θά'ρθει η στιγμή που αυτά τα τομάρια που λες θα καταλάβουν το σφάλμα τους, και θα κάνουν στροφή 360 μοιρών στις απόψεις τους. Αλλά θα είναι πια αργά... Πηγή: www.lifo.gr
Ευχαριστώ για την εξήγηση.Και επίσης μιας και σε πετυχαίνω να γράφεις χωρίς φανατισμό και βρισιές τώρα, θα σου ζητήσω και δημόσια να μην ξαναγράψεις συκοφαντίες και προσβολές για εμένα στο προφίλ σου. Έχω ήδη ζητήσει από το έντυπο να σε διαφωτίσει περισσότερο σχετικά αλλά δεν πήρα κάποια απάντηση ως τώρα. Και Έχω ήδη κάνει και άλλα σχόλια τα οποία δυστυχώς δεν δημοσιεύτηκαν.
[Τελικά άλλαξα γνώμη, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η ανταλλαγή σχολίων με τον Καλλίμαχο. Υπάρχει κίνδυνος να τσακωθούμε, και δεν βλέπω τον λόγο. Μην δημοσιεύσετε το σχόλιό μου (απάντηση στο δικό του των 21:49) παρακαλώ. Ευχαριστώ, και καλό Σαββατοκύριακο!]
@ ASHTON HESTONEίσαι σίγουρος; Ζήτησα και μου έστειλαν το σχόλιό που ζητάς να μην μπει, και είδα πως έχεις τα δίκια σου. Σου έχουμε κόψει όντως πολλά σχόλια, και πρόσφατα μπήκαμε και στο προφίλ σου (τρεις φορές!) σβήνοντας πράγματα που έγραφες στο bio σου, μετά από απαίτηση συνσχολιαστή. Το σχόλιο που ζήτησες να κοπεί το βρήκα ενδιαφέρον, κι επίσης σοκαρίστηκα με αυτό που είπες, ότι σχολιαστής που το παίζει σοβαρός αποκάλεσε άλλον σχολιαστή Max Merten (=ναζί), και "φωνή του Αμβούργου". Προφανώς η διαχειρίστρια το πέρασε επειδή δεν γνώριζε τι σήμαιναν αυτά. Τέλος πάντων, σέβομαι το ότι θες να μη δημοσιευτεί για να μη συνεχιστούν οι τσακωμοί. Που εδώ που τα λέμε είναι και χωρίς λόγο τις περισσότερες φορές...
Κύριε Δημοκίδη.Μάλλον θέλετε να αγνοείτε πως το προφίλ του Ashton Heston III έγραφε συκοφαντικά πως έχω και άλλο προφίλ (όνομα S_Pablo) και μιλούσε για "δοσίλογους" κλπ. Σας ζήτησα λοιπόν να ελέγξετε το δικό μου προφίλ και να τον ενημερώσετε για αυτό. Σας είπα πως αυτό είναι εμμονή, το να πιστεύει κανείς πως όσοι έχουν αντίθετη άποψη είναι όλοι το ίδιο πρόσωπο. Βλέπω όμως πως δεν δείξατε καμία ευαισθησία σε αυτό, σε αντίθεση με την ευαισθησία να προστατέψετε άλλους χρήστες από παρόμοια περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν.Καλώς σας πείραξε το σχόλιο μου περί Μέρντεν, εγώ όμως δεν έχω δικαίωμα να θιχτώ όταν βλέπω προσωπικά επιθετικά σχόλια από τον σχολιαστή skeletor με συγκεκριμένους αποδέκτες. Γιατί θα πρέπει να τα δέχομαι αυτά; Μάθετε λοιπόν πως έχω αυτό το δικαίωμα να απαντάω όταν δέχομαι επίθεση. Αλήθεια τα σχόλια "Σε ξετρύπωσα Πάμπλο κλπ" τα διαγράψατε ε; Αυτά δεν ήταν προσβλητικά, ήταν από "δικά μας" παιδιά.Όσο για τους χαρακτηρισμούς σας όπως "σχολιαστής που το παίζει σοβαρός", δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς, σοβαρός είναι όποιος έχει τις ίδιες απόψεις με εμάς, όποιος ψηφίζει το Κόμμα μας, οι υπόλοιποι είναι τομάρια. Και όχι δεν θα τσακωθούμε. Ούτε όμως και νομίζω πως μπορούμε να συζητήσουμε ειλικρινά σε αυτό εδώ το μέσο όταν δημοσιεύετε επιλεκτικά μόνο τα σχόλια που θέλετε.Καλή συνέχεια.
Καλημέρα Άρη, βασικά δεν θέλω να προκαλέσω ή να συμβάλω πάλι σε καμμιά δραματική αποχώρηση (φαινόμενο γνωστό και ως storming out) όπως έγινε με τον Τρολλωλό που δυστυχώς σηκώθηκε κι έφυγε--αν κατάλαβα καλά. Ειλικρινά λέω δυστυχώς, διότι έμοιαζε να χαίρεται την όλη φάση στο σάιτ (βέβαια το είχε παραξηλώσει εδώ και πολύ καιρό--δεν σήκωνε κουβέντα. Παλιά όμως είχε και πολύ καλό χιούμορ). Δεν ξέρω πόσο ευαίσθητος είναι ο Καλλίμαχος, αλλά μπορεί να παίρνει το προφίλ του στα σοβαρά, οπότε δεν υπάρχει λόγος για καυγάδες. Άλλωστε ο Καλλίμαχος έχει επίσης ώραιο χιούμορ σε κάποια από τα σχόλιά του, όπως έγραψα και στην απάντησή μου. Όμως, αυτή η γελοιότητα με τους "δωσιλόγους", "γερμανοτσολιάδες" κλπ πρέπει να τελειώσει (δεν είσαι ο Καλαϊτζής--ο οποίος σατιρίζει πολιτικούς--Καλλίμαχε). Ήλπιζα πως μετά την στροφή του Τσίπρα προς τον ρεαλισμό αυτά θα τελείωναν, και εν μέρει έχουν μειωθεί αρκετά στα σχόλια. Βέβαια κάποιοι σχολιαστές που χρησιμοποιούσαν συχνά τέτοιους χαρακτηρισμούς κατά την ένδοξον εποχήν της Βαρουφιάδος έχουν πάψει πλέον να γράφουν (και επειδή μου θύμισες κάποιον από αυτούς, Καλλίμαχε, άρχισα να σου μπαίνω). Ας ξεμπερδεύουμε και τελείως, ειδικά τώρα που ο φανατισμός και η αγανάκτηση και "αγανάκτηση" μοιάζουν να ξαναθεριεύουν (αναφέρομαι στην δυναμική επανεμφάνιση της ΧΑ).
Ashton Heston, αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο θα κάνετε πράξη την απειλή σας και "θα ξεμπερδεύετε και τελείως" με όσους έχουν άλλη άποψη από την δική σας. Επίσης κάποιες φορές η πραγματικότητα ξεπερνά τους ισχυρισμούς μας. Εσείς μας ποστάρατε την γκάφα με τις 360 μοίρες από το βίντεο στο σάιτ της Χρυσης Αυγης, ενώ το ίδιο βίντεο το έχουν ανεβάσει και άλλοι όλων των αποχρώσεων.
Touché, Καλλίμαχε, δεν το είχα προσέξει πως η συγκεκριμένη κόπια του βίντεο προέρχεται απ'το site της Χρυσής Αβγής.Εγώ πάντως δεν έχω αποκαλέσει κανέναν συσσχολιαστή "Στάλιν" ή "Πολ Ποτ" ή "Ναζί" ή "Φασίστα" ή "μίασμα" ή "προδότη" ή κάτι παρεμφερές.Προτείνω να ξεκολλάμε σιγά-σιγά.
*"συσχολιαστή" νομίζω είναι το σωστό. Απ'ότι φαίνεται, διπλασιάζεται το σίγμα μόνο αν ακολουθεί φωνήεν (συσσώρευση, σύσσωμος), αλλά χάνεται απλώς το νι (του "συν") αν ακολουθούν σύμφωνα: συστράτευση, σύστημα. Συσχετισμός--άρα συσχολιαστής.:-)
Πόσο ρεζίλι ο πρωθυπουργός της χώρας να μην ξέρει ότι η Μυτιλήνη δεν είναι ξεχωριστό νησί; Πήγαν να δουν, λέει, την κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη, τη Λέσβο και τα άλλα νησιά. Πάντως ο rizoslaw πήγε να σχολιάσει τη βλακεία του πρωθυπουργού και πέταξε μια άλλη βλακεία. Το Λουξεμβούργο έχει 3 επίσημες γλώσσες: τη γαλλική, τη γερμανική και τη λουξεμβουργιανή.
Ας πουμε οτι εκανε ενα λαθος και ας μην ειμαστε αυστηροι...ταγμενοι συριζοφρουροι σαν τον λαζοπουλο ομως, δεν θα επρεπε να σαρκασουν την στιγμη,να το χρησιμοποιοησουν για πολιτικη σατυρα, να μας θυμησουν το ενδοξο κιτρινο παρελθον τους?
Ο Τσίπρας αγράμματος...μάλιστα. Απόφοιτος του Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακό και αγράμματος... Φοβερό ! (που θα έλεγε και κάποιος απο τα παλιά...)ας δούμε όμως το περιστατικό όπως πραγματικά έγινε... Μιλάει ο Τσίπρας, δίπλα του είναι ο Σουλτς με τη μεταφράστρια η οποία μεταφέρει στη γλώσσα του Σουλτς (γερμανικά) τα όσα δηλώνει ο Τσίπρας. Για κάποιο λόγο τωρα στην Ελλάδα αναφερόμαστε στη Μυτιλήνη εννοώντας ολόκληρο το νησί της Λέσβου. Η μητέρα μου είναι απο κάποιο χωριό της Λέσβου και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Λέει πάω Μυτιλήνη αλλά εννοεί το χωριό της που είναι βορειοδυτικά της Λέσβου. Αυτό είναι γενικά γνωστό... Ο Τσίπρας λοιπόν κάνει την αναφορά στη Μυτιλήνη εννοώντας όλο το νησί της Λέσβου, ΑΛΛΑ αστραπιαία αντιλαμβάνεται ότι ο Σουλτς ( ως μη Ελλην ) θα το πάρει κυριολεκτικά και ΔΕΝ θα καταλάβει γιατί αναφέρθηκε μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης και όχι σε όλο το νησί. Έτσι συμπληρώνει μαζί ( διορθωτικά ) το Λέσβος...με αυτό τον τρόπο βέβαια έδωσε και δουλειά στους αποτυχημένους χασομέρηδες του twitter, facebook κλπ
ίσως, είναι γνωστό ωστόσο ότι η πραγματικότητα συνηθίζει να είναι απόλυτη...μην ανησυχείτε πάντως, αυτός που δεν μπορεί να δει αυτό που συμβαινει μπροστά στα μάτια του χωρίς εξήγηση, δεν θα μπορέσει να το δει ούτε και μετά την εξήγηση. Κακο πράγμα ο φανατισμός, τυφλώνει....
Μιλάμε μέσα στο μυαλό του είσαι! Ούτε ο ίδιος δεν θα τα έλεγε καλύτερα. Πάντως αγράμματος είναι. Το ότι τελείωσε μια σχολή δεν σημαίνει κάτι. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι αγγλικά έμαθε (λέμε τώρα) τον τελευταίο χρόνο. Αν παρατήρησες σε μία παράγραφο έκανε 10 λάθη. Απλά αυτό ήταν το πιο χτυπητό και έτσι σχολιάζεται περισσότερο. Τέλος, αν έχεις πάει και ο ίδιος/α σε πανεπιστήμιο, θα ξέρεις ότι τα κομματόσκυλα είναι οι μοναδικοί φοιτητές που πηγαίνουν καθημερινά στο πανεπιστήμιο αλλά δεν πατάνε ποτέ σε αμφιθέτρο και με κάποιο τρόπο καταλήγουν με ένα πτυχίο.
το ότι έμαθε ΚΑΛΑ αγγλικα σε ένα χρόνο δεν σου λέει τίποτα ? Οχι, δεν παρατήρησα τα 10 λάθη σε μια παράγραφο. Η γενική μου αίσθηση είναι ότι τα ελληνικά του είναι πάρα πολύ καλά και σίγουρα πολύ καλύτερα σε σύγκριση με παλιότερους πρωθυπουργούς μεγαλύτερης ηλικίας και ακαδημαικής μόρφωσης. Να θυμίσω μήπως τα ατελείωτα σαρδάμ του Σημίτη ? Μήπως ο Καραμανλής ( ο μεγάλος ) ήταν ρήτορας ? Τον Παπανδρέου το Γιώργο δεν τον αναφερω καθόλου γιατί δεν ήξερε καν ελληνικά...
Κι εμενα το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο νου οταν ειδα το βιντεο, ειναι οτι διορθωσε αυτοματα το "Μυτιληνη" με το "Λεσβος". Ισως οχι για την εξηγηση που δινεις, παντως μου φανηκε σα διορθωση. Πιο πιθανο μου φαινεται αυτο, απο το να μη γνωριζει οτι προκειται για το ιδιο νησι.
αυτα που λες σε "εκτιθουν" , αστραπιαια όμως! σαν την αντιληψη του Τσιπρα! που εκανε 6 μηνες να καταλαβει οτι τον υπουργο -σκληρη διαπραγματευση, τον ειχαν λιγο γραμμενο οι αλλοι!Που στηριξε μια ολοκληρη αντιπολιτευτικη και μετα κυβερνητική στρατηγική σε μια τοσο δα "λάθος εκτίμηση" των διαθεσεων της Ευρωπης!
εκτος από αυτο το ωραίο Λεσβος - Μυτιλήνη ειπε και αλλα αξιοπρόσεκτα όπως οτι ειχαν "την ατυχία" να δουν να φτανει βαρκα με προσφυγες στην παραλιαδεν μου μοιαζει η "ατυχια" σαν την πιο καταλληλη λέξη επίσης χαρακτηρισε τα φουσκωτα ως "αυτοσχεδιες βαρκες" με τα δικα μου ελληνικα - διορθωστε με αν κανω λάθος - αυτοσχεδια βαρκα ειναι κατι τυπου σχεδια κατι που σε καμμια περιπτωση δεν ειναι βαρκα ή φουσκωτο αλλά το μετατρεπεις σε βαρκα.Ειναι όντως φουσκωτα ή βαρκες αυτα που ερχονται οι προσφυγες. Κακής ποιότητας, αθλια, υπερφορτωμενα, ελλειπή αλλα οχι αυτοσχεδιες βαρκες ή σαμπρελες ( αλλο πραμα επισης η σαμπρελα ) Εφοσον εχω δικιο, μικρο το κακο θα μου πει καποιος, αλλα 5 φρασεις ειπε ποσα λαθη μπορει να κανει στη σωστη χρήση της γλώσσας?
Η ευκολη απάντηση είναι "τι περιμένει κανείς απ΄τον αιώνιο καταληψία"?Ομως ο Αλέξης είναι κι αυτός προιόν τής κάκιστης ελΛηνικής παιδείας. Αυτής πού έχει ως αποτέλεσμα να κατατάσσεται το ελλ. εκπαιδευτικό σύστημα στην 37η θέση στην Ευρώπη. Καμία έκπληξη.
Χρόνια φωνάζουμε ότι ο άνθρωπος είναι αγράμματος αλλά ακούγαμε τα εξ αμάξης. Δυστυχώς, δεν φρόντισε στο διάστημα που ανέλαβε πρόεδρος του Τσίρκου, να αποκτήσει όσο περισσότερη μόρφωση γίνεται για να καλύψει το κενό αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ξεφτιλίζεται αυτός. Αυτό είναι το λιγότερο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι Πρωθυπουργός της χώρας και αδυνατεί να σταθεί στις απαιτήσεις της θέσης αυτής.Όλοι - ΜΑ ΟΛΟΙ - οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας είχαν υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Είναι ο πρώτος αγράμματος.Εύχομαι και ο τελευταίος.
Πάντως απ' όσο ξέρω, υπάρχει λουξεμβουργιανή γλώσσα (Lëtzebuergesch) και είναι (μαζί με τη γαλλική και τη γερμανική), η επίσημη γλώσσα του Λουξεμβούργου. Επίσης είναι αναγνωρισμένη μειονοτική γλώσσα στη Βαλλονία.