Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; ///

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter
7

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter
Ακόμα και η εύπιστη Ελεύθερη Ώρα δεν πίστεψε ότι οι συλληφθέντες είναι πραγματικά μέλη της Ομάδας Ε. Ακόμα και η Ελεύθερη Ώρα.

 

Την αίγλη που περιβάλλει την ομάδα στο μυαλό πολλών, την εκμεταλλεύονται πολλοί και διάφοροι. Σχεδόν όλοι συνωμοσιολόγοι εθνικιστές. Τώρα και μια «ομάδα» 5 ατόμων που ήθελαν να ανατινάξουν την Καλαμάτα και συνελήφθησαν από την Αστυνομία. 

 

Υπάρχουν δεκάδες μπλογκ που, παρότι δεν έχουν κάποια εμφανή σχέση με την ομάδα, χρησιμοποιούν το όνομά της στον τίτλο και τραβούν αναγνώστες με θέματα όπως «ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ..» ή «ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ» και «ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!ΥΒΡΙΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ!!!» και «Συνέβη πριν από λίγο στον Αττικό ουρανό! Έφτασαν και είναι εδώ! Γιαυτό τρέμουν τα Ερπετοειδή*****E*****»

 

Το ενδιαφέρον είναι πως υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές «Ομάδες Εψιλον» που κάθε μία ισχυρίζεται ότι αυτή η ειναι η αυθεντική ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι σιωνιστικές και ανθελληνικές. 

 

Να μία, της οποίας ο αρχηγός ονομάζεται Αριστοτέλης:

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

 

Στην κεντρική σελίδα μίας εκ των ομάδων διαβάζουμε:

  

-ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ-

Οι ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με Ανθελληνικές Οργανώσεις όπως:

Αβρωνυχίδες της Αυστρίας, Ανδρομέδειοι, Opus Dei, Ομάδα Ζεύς, Ομάδα Ε, Uranus, Illuminati (=Πεφωτισμένοι), Τέκτονες.

 

Οι ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ αναφέρουν πως καμία εκ των παρακάτω Εταιρειών δεν συνδέονται με την Ομάδα Έψιλον των ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ:

ΧΡΩΠΕΙ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΠΥΡΚΑΛ, ΛΑΡΚΟ, ΚΟΣΜΟΓΚΑΖ.

 

Οι ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα Κατράκη και τα μέλη της: (στημένες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την ονομασία Ομάδα Έψιλον)

Γ. Λευκοφρύδης «αστρονόμος», Κ. Χασάπης «συγγραφέας», Θεόδωρος Αξιώτης «καθηγητής», Δημήτρης Λιαντίνης «συγγραφέας», Γιάννης Φουράκης, Φαέθων Κεραμίκο «Ανέστης Κεραμυδάς», Αριστοτέλης Ωνάσης, Παύλος Βαρδινογιάννης, Χ. Νικολαίδης, Κ. Τσίπης, Αντώνης Τρίτσης, Τζώρτζ Τζάνες, Αλέξανδρος Αθανασιάδης «Μποδοσάκης», Σωτήρης Σοφιανόπουλος, Γ. Γκιόλβας.

 

Οι κάτωθι ανήκουν σε ανθελληνικές οργανώσεις και είναι πιόνια των Εβραϊκών οργανώσεων. Ουδέποτε υπήρξαν αγγελιοφόροι των Έψιλον ΕΥ:

Οι Ολύμπιοι Αετοί, Μήδεια, Π.Α.Κ.Ε.Α.Δ. (Παγκόσμιο Κέντρο Ερευνών Ανθελληνικών Δραστηριοτήτων).

 

Σε μία άλλη διαβάζουμε «Φωτιά και Μαχαίρι στους Βυζαντινούς και τους Οθωμανούς»:

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

 

Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που έχουν συνδεθεί με την Ομάδα Έψιλον, είτε επειδή άλλοι ενέπλεξαν το όνομά τους ή επειδή οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως ήταν μέσα σε αυτήν. Υπήρχαν φήμες για τον καθηγητή Λιαντίνη, τον Ωνάση, τον Βαρδινογιάννη ακόμα και για τον  Τρίτση. 

  

Αυτός όμως που πιο συχνά αναφέρεται σε συνδυασμό με την Ομάδα είναι ο Γιάννης Φουράκης. 

 

 

 

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ε

 

Ο Φουράκης ήταν αυτός που μίλησε πρώτος για την Ομάδα Ε τη δεκαετία του ’80 και η μυθολογία χτίστηκε πετραδάκι πετραδάκι τις επόμενες δεκαετίες: 

 

«Η ιστορία αυτή βγήκε στο φως καταρχήν από τον Ιωάννη Φουράκη, πρώτα στο βιβλίο του Tα (προ) Μηνύματα των Δελφών (1989) και κατόπιν με δύο συνεντεύξεις του στο περιοδικό Τρίτο Μάτι, τ. 36, τον Ιούνιο του 1994 και στο τ. 61 τον Απρίλιο του 1997. Ακολούθησε άρθρο του Π. Γιαννουλάκη στο ίδιο περιοδικό, με τίτλο "Το μυστήριο της Ομάδας Ε"» γράφει ο Στέλιος Φανός στο "Οδηγός των βιβλίων για την Αρχαία Ελλάδα”. # «Από τα πάρα πολλά και ανακατεμένα που αναφέρει ο κ. Φουράκης, μόνον κάποια αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα μπορούμε να παραθέσουμε εδώ ξεκινώντας από την πρώτη συνέντευξη. Ας αρχίσουμε με το θέμα των "τεχνολογικών γνώσεων" των αρχαίων Ελλήνων:

 

Παρά τα όσα επίσημα κυκλοφορούν, οι σημερινοί επιστημονικοί φορείς, με πρώτη τη ΝΑSΑ, παραδέχονται την ύπαρξη τέτοιων γνώσεων και δαπανούν άφθονα χρήματα για να τις οικειοποιηθούν. Για παράδειγμα, οι κορυφαίοι επιστήμονες γνωρίζουν σήμερα ότι κείμενα του Αριστοτέλη είναι γραμμένα με κάποιον κώδικα, τον οποίο όποιος μπορέσει να "σπάσει" θα προσποριστεί τεράστιες γνώσεις. Εγώ ο ίδιος προσωπικά έχω παραβρεθεί στη συζήτηση διαπρεπών επιστημόνων -μελών της ΝΑSΑ- στην οποία παραδέχτηκαν ότι η αμερικανική υπηρεσία έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για να σπάσει τον περίφημο κώδικα τον Αριστοτέλη.

 

 

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

  

Σύμφωνα με τις θεωρίες, υποτίθεται πως στις αρχές του 20ου αιώνα, ο αναμορφωτής του ελληνικού τεκτονισμού και κορυφαίος Έλληνας σοσιαλιστής, Σπυρίδων Νάγος, οραματίστηκε μια υπερομάδα Ελλήνων που θα δρούσε για την υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων, όπως και για την αναβίωση της Εθνικής Ελληνικής Θρησκείας.

 

Το 1977 ο Γεώργιος Λευκοφρύδης καταθέτει στην Εθνική Βιβλιοθήκη (για καταχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων) το σύγγραμμά του, «Κοσμοσκάφος στα-γύρω Έψιλον, το οργάνων όργανο του Αριστοτέλη. Ο «ερευνητής» Α. Κεραμυδάς, τοποθετεί τον Λευκοφρύδη στην ομάδα «Κατράκη» (αποτελούμενη από σπουδαίους φυσικούς και πυρηνικούς επιστήμονες), η οποία ήταν υποομάδα των Έψιλον. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τα κείμενα του Αριστοτέλη, τα οποία κρύβουν τεράστιας σημασίας μυστικά.

 

Ο Λευκοφρύδης λοιπόν, πιστεύει πως ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης ήταν εξωγήινος και ήρθε από τον αστερισμό του Λαγού, από το άστρο Μι. Γίνεται λόγος και για ένα άλλο άστρο, το Έψιλον. Ο Κεραμυδάς «προχώρησε» ακόμα περισσότερο, λέγοντας πως οι Έλληνες και οι Εβραίοι ήσαν εξωγήινοι, οι μεν από τον αστερισμό του Λαγού και οι δε από τον αστερισμό του Όφεως.

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ Ε ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΑΚΗ

 

 

«Πρόκειται για μια ομάδα η οποία διαχρονικά αγωνίζεται να επικρατήσουν στον πλανήτη τα ιδανικά τον ελληνικού πνεύματος. Τα μέλη της κατέχουν, όπως είπαμε, καταπληκτικές γνώσεις, που αφορούν τόσο τον επιστημονικό τομέα όσο και την πραγματική ιστορία των λαών, των θρησκειών, των κοινωνικών εξελίξεων κλπ., καθόσον λέγεται πως όχι μόνο τις παρακολουθούν αλλά και τις διαμορφώνουν! Το ότι πρόσκειται στον Ελληνισμό δεν σημαίνει όμως ότι όλοι είναι φυλετικά Έλληνες. Ανήκουν σε διάφορες εθνικότητες, δραστηριοποιούνται δε κυρίως στην Ευρώπη και τη Ν. Αμερική (Αργεντινή, Βραζιλία –όπου μάλιστα, όπως έχετε γράψει και σεις, υπάρχει και ενεργός ναός του Απόλλωνα!- κλπ).

 

Λέγεται ότι αυτή καθ' εαυτή αποτελείται από δεκαοκτώ μέλη, τα οποία, πέραν της φοβερής κοσμικής ισχύος που χειρίζονται, είναι παράλληλα κάτοχοι και χειριστές ασύλληπτων δυνάμεων, που για μας εντάσσονται στη σφαίρα της μεταφυσικής! Π.χ. λέγεται ότι τα πέντε πιο υψηλόβαθμα μέλη (υπάρχουν 7 γνωστοί βαθμοί) κατέχουν τους νόμους της αντιβαρύτητας!

 

Στο επίπεδο της κοσμικής εξουσίας είναι αυτονόητο ότι διαθέτει τεράστια χρηματικά ποσά που προέρχονται από διάφορες πηγές. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι τα κεφάλαια του ιδρύματος Μποδοσάκη στην πραγματικότητα προέρχονται και ανήκουν στην Ομάδα "Ε" και χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς της. Γύρω της κινούνται, φυσικά, παρά πολλοί άλλοι στρατολογημένοι, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Ουδέποτε έχει γίνει γνωστό το όνομα κάποιου μέλους της. Οι διάφοροι επώνυμοι, που κατά καιρούς φέρονται ότι συνδέονται μ' αυτήν, εκινούντο μόνον στις παρυφές της. Ένας ήταν, όπως είναι αυτονόητο, ο ίδιος ο Μποδοσάκης, όπως ο γνωστός Ιωάννης Πασσάς και βέβαια ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος έπαιζε ενεργό ρόλο στην προώθηση των θεμάτων του Ελληνισμού.

 

Ο μοναδικός για τον οποίο λέγεται ότι ίσως ήταν ένα εξαιρετικά χαμηλόβαθμο μέλος της είναι ο Αντώνης Τρίτσης! Με αυτό το πρίσμα μπορούμε να επανεξετάσουμε τις συνθήκες του θανάτου του...

 

Η Ομάδα "Ε", εκτός των άλλων, προωθεί τις έρευνες για προηγμένη τεχνολογία και τις εφαρμογές της σε πολλούς τομείς. Ένας απ' αυτούς είναι τα οπλικά συστήματα, είναι δε γνωστά τα υπερόπλα που φέρεται ότι έχει διαθέσει ή έχει για να διαθέσει την κατάλληλη ώρα στην υπηρεσία της Ελλάδος. Αυτά κατασκευάζονταν μέχρι πρότινος στα εργαστήρια του Ωνάση στην Αργεντινή, καθόσον και ο αντιπρόσωπος του εκεί καθεστώτος, Χ. Νικολαϊδης, είχε στενές σχέσεις μ' αυτήν. Τις εργασίες διηύθυνε η χημικός μηχανικός Ολυμπία Ωνάση, εξαδέλφη του Αριστοτέλη, που δολοφονήθηκε μαζί με τη Χριστίνα.»

   

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

 

ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ε

  

Ο Ανέστης Κεραμυδάς έχει γράψει τα περισσότερα βιβλία σχετικά με τους Έψιλον. Γεννήθηκε το 1949 στη Θεσσαλονίκη και διετέλεσε αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού. (Ο Κεραμυδάς κατηγορήθηκε πως έχει κλέψει αρκετές από τις θεωρίες του Ιωάννη Φουράκη, αν και ο ίδιος ο Ανέστης Κεραμυδάς υποστηρίζει πως προηγείται κατά πολύ του Φουράκη.)

 

Η ομάδα Έψιλον, σύμφωνα με τον Κεραμυδά, υπήρχε από τα αρχαία χρόνια. Οι ιερείς του δωδεκαθέου επόπτευαν τις ελληνικές αποικίες και επικοινωνούσαν με αυτές μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων που ζωγραφίζονταν σε αγγεία, ώστε να είναι ακατανόητα για τους ξένους λαούς. Το έργο αυτό ανέλαβε ο αγγειοπλάστης και ζωγράφος Εξηκίας, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα της ομάδας (ΟΜΑΣ Ε). Είναι γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια αγγεία στο μουσείο του Βερολίνου. Οι πολέμιοι των θεωριών περί Έψιλον, υποστηρίζουν πως απλώς η επιγραφή ΟΜΑΣ Ε ήταν η ονομασία του εργαστηρίου του Εξηκία.

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter
«Γεώργιος Πάλμος Ερευνητής, αυτοφερόμενος ως εκπρόσωπος Μ.Μ.Ε. των Έψιλον»

 

Οι μυστικές οργανώσεις που έδρασαν υπέρ του ελληνισμού, ξανάκαναν την εμφάνισή τους πριν την ελληνική επανάσταση του ’21. Ο Δημήτρης Τρανέκος οργάνωσε στην ανατολική Θράκη μια τέτοια ομάδα. Σε μια μάχη εναντίον των Τούρκων, ο Τρανέκος πιάστηκε ζωντανός και κάηκε σε σιγανή φωτιά. Το όνομα της οργάνωσης ήταν 1061, αριθμός που αντιστοιχεί στο όνομα Απόλλων. Έπειτα την ηγεσία της ομάδας αυτής, ανέλαβε ο Σαράντης Αρχιγένης, ο οποίος ήταν ο προσωπικός ιατρός του σουλτάνου Αβδούλ Μετζίτ. Αφού άλλαξε το όνομα της ομάδας σε «ΦΟΙΒΟΣ», ανέλαβε δράση και διέθεσε την περιουσία του για να ενισχύσει την παιδεία. Το 1808 ο Γρηγόριος Ζαλύκης ιδρύει την πατριωτική οργάνωση «Ελληνόγλωσσο Ξενοδοχείο» και ο Αδαμάντιος Κοραής τη «Φιλόμουσο Εταιρεία». Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως η Φιλική Εταιρεία ήταν μια μετεξέλιξη των οργανώσεων αυτών και πως ο Ίωνας Δραγούμης, ανέλαβε τα ηνία της οργάνωσης το 1918 και στήριξε τον μακεδονικό αγώνα.

 

Σύμφωνα πάντα με τη νεομυθολογία των Έψιλον, μια νύχτα του Ιουνίου, εν έτει 1970, σε ένα σπίτι δίπλα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ιδρύεται η ΟΜΑΔΑ Ε. Ιδρυτικά της μέλη, Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, οι οποίοι ήταν ορκισμένοι στους αρχαίους θεούς. Οι περισσότεροι εργάζονταν σε ξένα κέντρα διαστημικών ερευνών και σε κέντρα κατασκευής διαστημικών όπλων. Ο Ανέστης Κεραμυδάς δεν αναφέρει τα ονόματά τους.

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

 

ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΨΙΛΟΝ;

 

Το όνομα της υποτιθέμενης ομάδας αυτής έχει σχέση με το «Ε» που ήταν σκαλισμένο στο κέντρο του αετώματος του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς. Στα αριστερά υπήρχε το απόφθεγμα «ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ» -γνώρισε τον εαυτό σου-, ενώ στα δεξιά έγραφε «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ» -τίποτα υπερβολικό. Αυτά τα αναφέρει ο Παυσανίας, στην περιήγηση που έγραψε. Ο Κεραμυδάς δίνει τη δική του ερμηνεία. Τα ρητά αυτά αποκάλυπταν πως οι Έλληνες είναι λαός εξωγήινης προελεύσεως και μπορούσαν να επισκεφτούν την πρώτη τους πατρίδα με ένα κοσμοσκάφος σε σχήμα Έψιλον.

 

Ο ανώτατος άρχων του πλανητικού συστήματος του Σείριου, έστειλε τρία διαστημόπλοια στη Γη για να κάνουν πειράματα γενετικής. (Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και κάποιες φυλές της Αφρικής. Οι Μάγια σε τοιχογραφίες τους αναπαριστούν αστροναύτες. Οι Ινδοί μιλούν για θεούς που ήρθαν από τον Βορρά). Σε μια από τις αποστολές αυτές, ήρθε ο Απόλλων και η Δήμητρα. Το μέρος όπου προσγειώθηκε η θεά, ονομάστηκε Ελευσίς (έλευση). Ο δε πρώτος ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς ήταν το ίδιο του το διαστημόπλοιο, όπου επιτρεπόταν η είσοδος μόνο στους μυημένους, στους ιερείς.

 

Το έψιλον λοιπόν, είναι το άστρο έψιλον του αστερισμού του Λαγού, που υπάγεται στον Σείριο. Ο Κεραμυδάς υποστηρίζει πως το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας, είναι το άστρο Έψιλον!

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

 

ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΨΙΛΟΝ 

 

Στα συγγράμματα του Ανέστη Κεραμυδά, φωτογραφίζονται κάποια άτομα ως μέλη της ομάδας Έψιλον. Από άλλες πηγές, προερχόμενες από το διαδίκτυο, αναφέρονται οι εξής:  

Αριστοτέλης Ωνάσης, Αλέξανδρος Ωνάσης, ο γνωστός αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος, ο εκδότης της εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ Ιωάννης Πασάς, ο φημισμένος Έλληνας μαθηματικός Κώστας Καραθεοδωρής (πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ο πραγματικός πατέρας της θεωρίας της σχετικότητας), ο μακαρίτης Παύλος Βαρδινογιάννης(!), ο στρατηγός Χ. Νικολαΐδης, ο Κ. Τσίπης (επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος Πόλεμος των Άστρων), ο τέως δήμαρχος Αθηνών Αντώνης Τρίτσης, ο ελληνοαμερικάνος Τζωρτζ Τζάνες (δολοφονήθηκε από την 17 Ν), ο Αλέξανδρος Μποδοσάκης, ο Δημήτρης Λιαντίνης, ο αστρονόμος Κ. Χασάπης, ο Ιωάννης Φουράκης. Μερικοί μάλιστα υποστηρίζουν πως μέλος της ομάδας Έψιλον, ήταν και ο ίδιος ο Ανέστης Κεραμυδάς.

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

 

ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ε

 

Πολλοί ισχυρίζονται, πως η ομάδα Έψιλον είναι κάτοχος τρομερών σε ισχύ, όπλων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο πυρηνικός φυσικός Γεώργιος Γκιόλβας δήλωνε πριν τον θάνατό του πως στα χέρια της ομάδας Έψιλον βρίσκεται ένα υπερόπλο, το μπέβατρο, το οποίο μπορεί να καταστρέψει με μία βολή, όλους τους δορυφόρους(!) των ΗΠΑ.

 

Ο Κεραμυδάς αναφέρει στα βιβλία του, πως οι Έψιλον έχουν ανακαλύψει κάποια κύματα που δεν είναι ερτζιανά και τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πύρινες ενεργειακές σφαίρες και να καταστρέψουν τα πάντα. Επίσης μιλά για αμυντικά συστήματα, αντλούν ενέργεια από το ηλεκτροστατικό πεδίο της Γης και μπορούν να εξαϋλώσουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

 

ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ

 

«Πολλοί συνδέουν τον κύκλο των ατόμων γύρω από τον καθηγητή με την μυστική ομάδα ΕΨΙΛΟΝ η οποία βασιζόμενη στις αρχαίες ελληνικές ιδέες και δοξασίες προσπαθεί να επαναφέρει με το τρόπο της τον ελληνισμό στην παλιά του δόξα» υποστηρίζει το blackstate

 

«Ακούγονται πάρα πολλά για αυτή την ομάδα και τις δυνατότητες της, το πιο ακραίο από αυτά είναι ότι τα μέλη της γνωρίζουν καλά τα αρχαία ελληνικά μυστήρια και κατέχουν ασύλληπτες επιστημονικές γνώσεις της αρχαιότητας που για τον κοινό άνθρωπο αγγίζουν τα όρια της μεταφυσικής πολλοί ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής ήταν μυημένος σε αυτά τα μυστήρια.

Έτσι ίσως μπορεί να εξηγηθεί η ημερομηνία αλλά και ο τρόπος που επέλεξε να εξαφανιστεί, γιατί η 1η Ιουνίου που ο καθηγητής φρόντισε να σβήσει τα ίχνη του δεν είναι τυχαία ημερομηνία αλλά σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους σχετίζεται άμεσα με το θεό Απόλλωνα. Ήταν λοιπόν μια αινιγματική Δευτέρα του Ιουνίου που ο καθηγητής περίμενε καρτερικά μέχρι τη στιγμή που ο ήλιος στάθηκε ακριβώς στο σημείο που βρίσκετε ο απλανής αστέρας λαμπαδίας γνωστός και ως Albebaran και έπειτα εξαφανίσθηκε. Επέλεξε για τον τόπο της εξαφάνισης του τον Ταΰγετο που θεωρείτε από τους αρχαίους έλληνες ότι παίζει το ρόλο του άξονος μεταξύ φυσικού και του μεταφυσικού πεδίου»

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΟΙ Ε;

 

Πρέπει να σκεφτούμε την περίοδο που έγιναν οι πρώτες «αποκαλύψεις». Η Ελλάδα ήταν μια αρκετά διαφορετική χώρα και οι συνωμοσιολογίες ήταν «για τους τρελούς» και λίγοι ασχολούνταν με τέτοια ζητήματα. Ταυτόχρονα η χαμηλή διείσδυση του ίντερνετ στα ελληνικά νοικοκυριά τη δεκαετία του ’90 προφύλαξε σε ένα βαθμό τον ορθολογισμό του Έλληνα. (Σήμερα ένας αρχισυνομωσιολόγος είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνά με την Αριστερά, ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τα ποσοστά αυτών που πιστεύουν ότι «μας ψεκάζουν» είναι υψηλότατα.)

 

Με την έλευση της νέας χιλιετίας όμως, και την εξάπλωση του ίντερνετ, η φημολογία για την Ομάδα Ε εντάθηκε και έγινε ελαφρώς πιο μέινστριμ. Εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλα με «εκλεκτούς» καλεσμένους κίνησαν την περιέργεια, σύγχρονοι τηλεευαγγελιστές που πουλούσαν βιβλία -τύπου Λιακόπουλος και Βελόπουλος- απέκτησαν μεγάλη τηλεθέαση. 

 

Κι ενώ στην αρχή ο κόσμος έβλεπε τους Λιακόπουλους για να γελάσει, με τα χρόνια όλο και περισσότεροι άρχισαν να σκέφτονται «βρε μπας και;» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα συνωμοσιολόγων που ήταν πια έτοιμοι να πιστέψουν οτιδήποτε, και να το κοινοποιήσουν στο ίντερνετ. 

 

Ποια (υποτίθεται ότι) είναι η Ομάδα Έψιλον; /// Facebook Twitter
«Διαγαλαξιακή Αυτοκρατορία»

 

ΓΙΑΤΙ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΦΑΝ;

 

Όσοι πιστεύουν τα παραμύθια περί ισχυρής Ομάδας Ε (με ρίζες από εξωγήινους και υπερόπλα) αντιστρέφουν την ερώτηση: «Γιατί ενώ δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη του Θεού, υπάρχουν τόσοι πιστοί;» Η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις είναι η ελπίδα. Σε δύσκολες περιόδους, και τώρα είναι αναμφισβήτητα μια δυσκολότατη περίοδος για τον ελληνισμό, θρύλοι και μύθοι για τους Ανώτερους Έλληνες που είναι γεννετικά ανώτεροι απ’ τους υπόλοιπους λαούς προσφέρουν παρηγοριά και ελπίδα. 

 

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία με ελάχιστα ψήγματα αλήθειας και πασπαλισμένη με σκόρπια αληθοφανή στοιχεία μπορεί να καθηλώσει, θολώνοντας τα όρια μεταξύ μυθιστορήματος και πραγματικότητας. Καθώς επινοούνται θανάσιμοι εχθροί του έθνους (οι δανειστές είναι οι πιο πρόσφατοι και οι πιο εύκαιοροι) ο κόσμος επινοεί και αόρατους ήρωες. 

 

Το ανεξήγητο και το μυστήριο εξάπτει τη φαντασία. Και πουλάει τρελά. Μόνο που τα πράγματα είναι πλέον επικίνδυνα. Εθνικιστές, διαταραγμένες προσωπικότητες, εύπιστοι και απελπισμένοι συγκροτούν ένα ζόρικο κοκτέιλ ανθρώπων που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να ανέβουν μόνοι τους στο βουνό, ζωσμένοι με πυρομαχικά, για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο της Ομάδας. Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο πως θα αυτοκαταστραφούν οι ίδιοι, αλλά και πως θα πάρουν και άλλους στο λαιμό τους. 

 

Η οικονομική κρίση που συνεχίζεται ακάθεκτη, εξαγριώνει (και με την κυριολεκτική έννοια) ανθρώπους που δυστυχώς σήμερα παίρνουν στα σοβαρά τα λόγια του Φουράκη που είχε γράψει πριν από αρκετά χρόνια:

 

«Δηλώνω καθαρά πως πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή, οι θεοί επιστρέφουν! Σε λίγο καταφθάνουν. Αυτό προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι "κύριοι αυτού του κόσμου". Προσπαθούν να αποτρέψουν την τελική έλευση των θεών! (…)»

 

 

 

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ