Πλάι στα καμένα, κυνήγησε και σκότωσε Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς το τελευταίο τρυγόνι του Γραμματικού;

Πλάι στα καμένα, κυνήγησε και σκότωσε Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς το τελευταίο τρυγόνι του Γραμματικού; Facebook Twitter
7
Πλάι στα καμένα, κυνήγησε και σκότωσε Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς το τελευταίο τρυγόνι του Γραμματικού; Facebook Twitter
Ήρωας με τρομερή τόλμη και παλικαριά κατόρθωσε να νικήσει το τεράστιο θεριό!

Δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες (που να στέκουν εννοώ) για τη νομιμότητα του κυνηγιού, αλλά οι χειρότεροι είναι οι «επιδειξίες» που φωτογραφίζονται περήφανοι με το θήραμά τους για να τους πούμε μπράβο... που είναι τόσο δυνατοί άντρες που σκότωσαν χάρη στην καραμπίνα τους ένα άοπλο, πολύ μικρότερό τους πλασματάκι.

Όταν καίγεται ο τόπος (η Ανατολική Αττική εν προκειμένω) και η πανίδα της περιοχής έχει διαταραχθεί τρομερά, το ότι ανέβασε πριν κάποιες μέρες ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς -προέρχεται απ' τη Νέα Δημοκρατία- όλο χαρά και περηφάνια αυτό, είναι μάλλον αποκρουστικό. 

«Ο κύριος αυτος ειναι Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και υπευθυνος του Δημου για την πρωτοβάθμια εκπαιδευση», γράφει η Elena Milioti στην οποία είδα το θέμα σήμερα. «Και με την αναρτηση του αυτή, η οποία δικαίως ξεσήκωσε σαλο και αγανακτηση για το τελευταιο τρυγονι που σωθηκε απ τις φλόγες για να καταληξει να το περιφερει ως τρόπαιο ο "κύριος" αυτός, καταδεικνυεται το βαθυ προβλημα παρακμής των θεσμων και αξιων που υπαρχει στον τοπο. 

Το κυνηγι πρεπει να απαγορευτει. Δεν ειναι πλεον απαραιτητο για την επιβιωση. Προκειται για ενα εγκληματικό "χομπι" που προσφερει ευχαριστηση σε ανθρωπους που χαιρονται οταν αφαιρουν ζωες πιο αδυναμες και σε μειονεκτικότερη θεση απο τους ιδιους, κανοντας τους να νιωθουν σημαντικοί. Προκειται για αισχος και ντροπη δηλαδη. Ο κυριος οφειλε να οδηγηθει σε παραιτηση.

Η επαρση και η αγρια χαρα με την οποια ανακοινωσε οτι σκοτωσε το τελευταιο τρυγονι του Γραμματικού, ακομη κι αν ηταν 10 ή 20 χιλιομετρα μακρυα απο τα καμένα, ειναι αηδιαστική τουλαχιστον. Και το οτι μας εκπροσωπουν τετοιοι ανθρωποι μονο απελπισια και προβληματισμό προκαλει.» 

 

Πλάι στα καμένα, κυνήγησε και σκότωσε Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς το τελευταίο τρυγόνι του Γραμματικού; Facebook Twitter

 

 

Ο κύριος Ανδρέας Μανάλης αρχικά υποστήριξε την πράξη του (και τη δημοσιοποίησή της) και ήρθε σε αντιπαράθεση με σχολιαστές στο Facebook. 

 

 

Να σημειωθεί πάντως ότι αρκετοί ήταν αυτοί που για το απαράδεκτο λάθος του του επιτέθηκαν με τον γνωστό τραμπούκικο τρόπο του Facebook - μοιράζοντας ψόφους και καρκίνους στην οικογένειά του και απειλώντας να τον «τιμωρήσουν». Πολλές φορές νομίζουμε ότι είμαστε καλοί άνθρωποι αλλά όταν κουνάμε το δάχτυλο με τέτοιους τρόπους στους «κακούς», γινόμαστε χειρότεροι κι απ' αυτούς. 

 

Πριν λίγο, ο κ. Μανάλης επανήλθε με νέο στάτους:

«Με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση μου στη σελίδα μου στο Facebook, θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη προς όλους και ειδικότερα προς εκείνους με τους οποίους διαλέχθηκα. H εν λόγω δημοσίευση δεν είχε σκοπό ούτε να προσβάλλει ούτε και να θίξει συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που διακυβεύεται η οικολογική ισορροπία της χώρας μας από τις φωτιές.
Επιπρόσθετα, θα ήθελα να δηλώσω ότι έχει ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος, κατέχω νόμιμα κυνηγετική άδεια, και η περιοχή στην οποία κυνηγούσα βρίσκεται 30 χλμ. μακριά από τα σημεία της πυρκαγιάς ».

 

Για τον ισχυρισμό περί 30 χλμ. μακριά απ' τα σημεία της πυρκαγιάς, σχολιάστρια έκανε κατευθείαν τσεκάρισμα, διαψεύδοντάς τον: «Καπανδριτι - Γραμματικο 12 χλμ / Βαρναβας - Γραμματικο 6 χλμ».

 

«Διακυβεύεται η οικολογική ισορροπία της χώρας και ειδικά της συγκεκριμένης περιοχής,αλλά το κυνήγι κυνήγι», έγραψε απογοητευμένη μία γυναίκα κάτω απ' την απολογία του Δημοτικού Συμβούλου. 

«Η συγγνώμη για αρχή είναι ένα βήμα» έγραψε κάποιος άλλος, ορθότατα. «Τώρα πάρτε πρωτοβουλία και επαναφέρετε ζώα στην περιοχή κύριε Μανάλη, έτσι θα επανορθώσετε έστω λίγο για το λάθος σας.»

Mικροπράγματα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ