ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ HACKED
ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ HACKED

 

Πάνω βλέπετε το μήνυμα που βάζουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στον τοίχο τους στο Facebook. Η όλη υπόθεση, όπως σχεδόν και όλες οι παρόμοιες, είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο Hoax που κυκλοφορεί στο ίντερνετ εδώ και καναδυό βδομάδες - τουλάχιστον με αυτή τη μορφή. 

 

Ο Γιώργος των Ιστοριών Γραφιστικής Τρέλας (σελίδα στο fb) βαρέθηκε να βλέπει στο timeline του ανθρώπους να προειδοποιούν για τον φοβερό και τρομερό χάκερ «Anwar Jitou», κι αποφάσισε να φτιάξει ένα προφίλ για τον «Anwar Jitou» και να γράφει -παραπονεμένος που κανείς δεν τον κάνει φίλο- κάτω απ' τα εν λόγω στάτους. 

 

Γράφει ο ίδιος: «Ο γιός της κυρα Μαρίκας απο τον κάτω μαχαλά, ο κομπιουτεράς, ο χάκερ. Οι παρακάτω χρήστες έχουν ανοιχτά δημόσια post στα προφίλ τους

 

Έχει πλάκα, αλλά κυρίως, με την ευκαιρία, μαθαίνουμε -και λέμε και στους φίλους μας- πως αυτό που περιγράφεται στα status δεν ισχύει...

 

Το παράπονο

 

 

Το καμάκι

 

 

Ο επίσκοπος

 

 

Η κατάνυξη

 

 

Η παντόφλα

 

 

Η ομαδάρα

 

 

Η Χαρούλα

 

 

Και επείγον και φωτο Internet Hoax 

 

 

Η αλεπού

 

 

Ο θείος απ' το χωριό

 

 

Για τα πανηγύρια

 

 

Μπράβο Δημήτρη!

 

 

Υπάρχουν επιλογές

 

 

Η Θεσσαλονικιά

 

 

Γαλάτσι Ράδιο για σωστή ενημέρωση

 

 

Συγνώμη κυρά Μαρία, έχω σχέση

 

 

Με πλήγωσες Ρούλα

 

 

Ο Ιταλός

 

 

Ο άλλος Ιταλός

 

 

Και τελικά...

 

  

Τέλος, ο Γιώργος γράφει, απαντώντας σε φίλη που του έστειλε μέσω messenger κιόλας προσωπικό μήνυμα για να προσέχει τον Anwar Jitou (η φίλη δουλεύει στο Υπουργείο Παιδείας μάλιστα):

 

Λοιπόν φιλενάδα, κανένας Anwar Jitou δεν θα παραβιάσει τον λογαριασμό σου στο Facebook για να κάνει post οτιδήποτε. ΔΕΝ είσαι τόσο σημαντική όσο νομίζεις και προβάλλεις στα social media. Οι hackers έχουν πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν από το να κάνουν post στον τοίχο σου μεταξύ του νέου καψουροτράγουδου της Πάολα, του νέου πεντικιούρ, της φιλενάδας σου της Μαρίκας που έκανε γιουβαρλάκια και πήρε 30 like, και τις εμετικές εικονίτσες με στρασάκια "καλημέρα αγαπουλίτσες μου".

Ο ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος για να παραβιαστεί το προφίλ σου δεν είναι ο Anwar Jitou ειναι η βλακεία που σε δέρνει και κάνεις αποδοχή των όρων κατά την εγκατάσταση Facebook app (σαν αυτά τα χαζοχαρούμενα "δες τι μπεκάτσα ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου" ή τα "κάνε like και share για να δείς το απίστευτο video" Δεν παραλείπω και τις σαχλαμάρες που βλέπω καθημερινά του τύπου "κάνε share και like για να βοηθήσεις τον μικρό Γιαννάκη που έχει ένα βυζί στο κούτελο" και "μια προσευχή για τον Anakin Skywalker και ταχεία ανάρρωση από τα εγκαύματα".

Άντε συγκεντρωθείτε λιγο και βάλτε το μυαλό σας να δουλεύει που πιστεύετε την κάθε βλακεία που κυκλοφορεί ο κάθε ηλίθιος στο internet. Σταματήστε να αναπαράγετε ότι μαλακία διαβάζετε στο facebook. Άντε όλοι οι άσχετοι με την τεχνολογία μάθανε τι ειναι και το hacking. Μακριά λοιπόν από rogue Facebook applications, και από σελίδες στο web που για να δεις το περιεχόμενο πρέπει να κάνεις like ή share.

Με αγάπη πάντα.
Γιώργος