5 αξέχαστες τηλεοπτικές αντιγραφές, με αφορμή τη νέα απομίμηση του Survivor που ετοιμάζει το Ε

5 αξέχαστες τηλεοπτικές αντιγραφές, με αφορμή τη νέα απομίμηση του Survivor που ετοιμάζει το Ε Facebook Twitter
8
5 αξέχαστες τηλεοπτικές αντιγραφές, με αφορμή τη νέα απομίμηση του Survivor που ετοιμάζει το Ε Facebook Twitter
Έρχεται το "Survival" στην Κουρούτα;

Μαθαίνουμε απ' τα μιντιακά σάιτ όπως το E-Radio.gr ότι «τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσε ο ΣΚΑΪ με την προβολή του ριάλιτι επιβίωσης Survivor έκαναν τους ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον να σκέφτονται να δημιουργήσουν το δικό τους ανάλογο project για το οποίο μάλιστα εντείνουν τις προσπάθειες προετοιμασίας καθώς θέλουν να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής θέλουν για παρουσιαστή τον γνωστό ηθοποιό Κώστα Σόμμερ. Το κριτήριο της επιλογής του φαίνεται πως ήταν το γεγονός ότι ο ηθοποιός ασχολείται ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και με extreme sports.

Αν και ακόμη δεν έχουν καταλήξει οριστικά στο πως θα ονομάζεται το ριάλιτι επιβίωσης ο επικρατέστερος τίτλος φαίνεται πως είναι το "Survival" αν και αρχικώς στο τραπέζι είχε πέσει και η ονομασία "Το Νησί".

Μάλιστα λέγεται ότι οι υπεύθυνοι προσπαθούν ήδη να επιλέξουν τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν προτείνοντας ακόμη και σε δημοσιογράφους από τον τομέα της ενημέρωσης.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην παραλία Κουρούτα στην Πελοπόννησο.»

 

Η αλήθεια είναι πως αυτήν την περίοδο ό,τι πιάσει ο Μένιος Φουρθιώτης στα χέρια του δεν γίνεται χρυσάφι, αλλά καίγεται, όπως και το Star Academy που ακουγόταν καλό στα χαρτιά, αλλά το αδιάφορο κάστινγκ, η φτήνια της παραγωγής και το Εγώ του Φουρθιώτη που ήθελε να το παίξει και παρουσιαστής σόου απέτρεψαν τον κόσμο να το δει, πόσω μάλλον να το αγαπήσει.

Περιμένοντας το Survival, που κάτι μας λέει ότι θα είναι μια δευτεράντζα ολκής, να μερικές ακόμη αντιγραφές της ελληνικής τηλεόρασης, άλλες πετυχημένες άλλες απλά απαίσιες. 

Κορίτσια ο Μάρκουλης = Faulty Towers

Ο Σεφερλής αντέγραψε το κόνσεπτ και τους διαλόγους της θρυλικής βρετανικής σειράς 'Faulty Towers'. Η σύγκριση είναι κωμικοτραγική. 

Φως στο Τούνελ = Ρεπορτάζ στην Ομίχλη

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας και η Αγγελική Νικολούλη συνεργάζονταν στην εκπομπή «Ρεπορτάζ στην Ομίχλη» που παιζόταν μέχρι και τα μέσα των '90ς, όταν ξαφνικά η Νικολούλη αποχώρησε και δημιούργησε το «Φως στο τούνελ» που ήταν αντιγραφή του «Ρεπορτάζ στην Ομίχλη». 

Πάνω από 20 χρόνια αργότερα, ο Χαρδαβέλλας μίλησε για την κόντρα τους: «Έχουν διαλυθεί πλέον τα σύννεφα μεταξύ μας. Υπήρχε ένας θυμός και μία αίσθηση ότι κάτι άρπαξε, αλλά δεν ακριβώς έτσι. Την έβγαλα εγώ στην τηλεόραση, κάποια στιγμή διαφωνήσαμε για κάποια πράγματα, έφυγε και μετά είδα αυτή την εκπομπή στον ΣΚΑΙ. Θύμωσα, πέσαμε και στην παγίδα να ανταλλάξουμε πέντε πράγματα μέσα από τα περιοδικά, λάθος. Τώρα είμαστε μια χαρά».

Πάμε Πακέτο = Έχεις Γράμμα

Το πρώτο τρέιλερ του ''Έχεις γραμμα'' με την Βίκυ Χατζηβασιλειου, 2004.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου αναγκάστηκε να αντιγράψει τον εαυτό της, φτιάχνοντας μια απομίμηση της εκπομπής της «Έχεις Γράμμα» (έτσι λεγόταν αρχικά) όταν το κόνσεπτ αγοράστηκε απ' τον Αντ1.

Το «Έχεις Γράμμα» του Αντ1 παρουσίασε η Αλεξάνδρα Καπελετζή την οποία ο σταθμός θεωρούσε την επόμενη μεγάλη σούπερσταρ. Η εκπομπή πάτωσε, η επόμενη σούπερσταρ ακυρώθηκε, και η Βίκυ Χατζηβασιλείου άλλαξε τίτλο στην εκπομπή για να μην έχει νομικό πρόβλημα. Το 'Έχεις Γράμμα' με την Καπελετζή κράτησε 6 μήνες ενώ το 'Πάμε Πακέτο' είναι ήδη στο 13ο χρόνο του. 

Η Καπελετζή σε απόσπασμα απ' το δικό της «Έχεις Γράμμα».

«Όταν μου πήραν το "Έχεις γράμμα", εγώ μετά έφτιαξα το "Πακέτο"», εξήγησε η παρουσιάστρια το 2014. «Μάλιστα τότε ο ΑΝΤ1 με ζήτησε να πάω και εγώ να παρουσιάζω το "Γράμμα" και δεν πήγα, παρόλο που δεν είχα συμβόλαιο με τον ALPHA, αλλά είχα δώσει το λόγο μου και δεν το μετάνιωσα. Στη ζωή ότι δίνεις παίρνεις και βλέπεις ότι σήμερα το "όχι" τού τότε στον ΑΝΤ1 έχει γίνει η αγάπη του κόσμου που αγκάλιασε το "Πακέτο".»

Βest Seller = Γυάλινος Τοίχος

5 αξέχαστες τηλεοπτικές αντιγραφές, με αφορμή τη νέα απομίμηση του Survivor που ετοιμάζει το Ε Facebook Twitter

Δεν είμαι 100% σίγουρος για τα ονόματα των πρώτων κουτσομπολίστικων εκπομπών της Στεφανίδου (που νομίζω ήταν στο Άλτερ) και της Λαμπίρη (στο Σταρ), όμως μάλλον ξέρετε ποιες εννοώ.

Όταν η Λαμπίρη έφυγε απ' την αρχισυνταξία της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου, το Σταρ της ζήτησε να κάνει μία παρόμοια και μια μεγάλη τηλεοπτική κόντρα γεννήθηκε. 

Έκτοτε βέβαια τα έχουν βρει και έχουν εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές μαζί, ενώ τώρα παίζουν στο Έψιλον η μία μετά την άλλη. 

Στην Υγειά Μας = Κοίτα τι Έκανες

5 αξέχαστες τηλεοπτικές αντιγραφές, με αφορμή τη νέα απομίμηση του Survivor που ετοιμάζει το Ε Facebook Twitter

«Το 2002 η Σεμίνα Διγενή ξεκινάει την εκπομπή "Κοίτα τι Έκανες" στην ΕΤ1» γράφει γουστόζικα ο Dazzein. «Η ιδέα είναι απλή: Κάθε επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε ένα καλεσμένο, ο οποίος μιλάει για το έργο του και τη ζωή του, κυρίως αυτά που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος. Μαζί καλούμε και μια παρέα, που θα πούνε καμιά ιστορία πιο πικάντικη και πιασάρικη. Κι αφού είμαστε μεγάλη παρέα, τι λείπει; Ορχήστρα, χορευτικά, τραγούδι. Πρακτικά η εκπομπή ήταν το μέσο ελληνικό κουτούκι/ταβέρνα, όπου με αφορμή κάποιο καλεσμένο, απλά τρώμε, πίνουμε και τραγουδάμε.

Κι εδώ αρχίζει το ξεκατίνιασμα της πχιότητας. Η εκπομπή της Σεμίνας Διγενή έφερε καλά νούμερα στο κρατικό κανάλι (όχι τίποτα τρομακτικό, αλλά για την ΕΤ1 μιλάμε, οτιδήποτε διψήφιο καλό είναι) και έτσι το 2004, η Σεμίνα μετακομίζει στον Alpha. "Έτσι μου είσαι ξανθιά προδότρα; Τώρα θα δεις!" λέει η ΝΕΤ και δημιουργεί τον κλώνο της εκπομπής, το "Στην υγεία μας" με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Ακριβώς το ίδιο στυλ, ακριβώς η ίδια δομή, ακριβώς και η ίδια παρουσίαση. Η μόνη διαφορά είναι πως το "Στην Υγειά μας" είναι όντως κουτούκι και φαίνεται πιο ρετρό.»

5 αξέχαστες τηλεοπτικές αντιγραφές, με αφορμή τη νέα απομίμηση του Survivor που ετοιμάζει το Ε Facebook Twitter


«Το αποτέλεσμα το ξέρετε: Η ορίτζιναλ εκπομπή σταμάτησε από τον Alpha το 2007, όπου και μετακόμισε το "Στην Υγειά μας" (και πρόσθεσε και ένα "ρε παιδιά" στον τίτλο του). #irony.

Fun Fact: Επίσης αντιγραφή του αρχικού κόνσεπτ ήταν "Το Πάρτυ της Ζωής σου", στο Alter, με τον Άκη Παυλόπουλο. Το οποίο δεν το έβλεπε ούτε ο κάμεραμαν. #RIP» (Και πιο πρόσφατα η εκπομπή του Χαρδαβέλα στο Ε με τίτλο "Όλοι οι καλοί χωράνε".) 

Mικροπράγματα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ