Απεργία την Πρωτομαγιά

Πώς ξεσκέπασαν μια γυναίκα που το έπαιζε άστεγη και ζητούσε λεφτά

Πώς ξεσκέπασαν μια γυναίκα που το έπαιζε άστεγη και ζητούσε λεφτά Facebook Twitter
3

Μια απ' τις πιο δυσάρεστες παιδικές μου αναμνήσεις ήταν όταν στο δημοτικό, καθώς παρακολουθούσα την παρέλαση κάτω απ' το σπίτι, δυο γυναίκες άρχισαν να τσακώνονται άγρια. Η μία ήταν καλοντυμένη, η άλλη ζητιάνα που παρακαλούσε για λίγο γάλα για τα παιδιά της. 

Η καλοντυμένη κατηγορούσε τη ζητιάνα πως στην πραγματικότητα ήταν πλούσια. «Σε είδα που βγήκες απ' το ταξί. Πώς πλήρωσες ταξί για να έρθεις να ζητιανέψεις δραχμούλες» έλεγε και ένιωθα το αίσθημα της αδικίας να φουντώνει μέσα μου. Η άλλη κλαιγόταν, «ποιο ταξί, τα παιδάκια μου δεν έχουν γάλα», αλλά σύντομα μπήκαν στο χορό και άλλοι που επιβεβαίωναν ότι καθόλου φτωχή δεν ήταν η ζητιάνα και πως δεν είχε καν παιδιά.

Δε θυμάμαι να είχα ξαναμπερδευτεί περισσότερο στην παιδική μου ηλικία. Ποιος έλεγε αλήθεια; Κι αν είχε η κυρία λεφτά για ταξί γιατί ικέτευε για φραγκοδίφραγκα;

Περίπου το ίδιο ένιωσα βλέποντας την πολυσυζητημένη "άστεγο" της Αμερικής, που αργότερα συνελήφθη.  

Το χειρότερο είναι πως αν τέτοιοι άνθρωποι μας φυτεύουν το σπόρο της αμφιβολίας, στο τέλος δεν θα βοηθάμε αυτούς που το χρειάζονται πραγματικά. Και μην ανοίξουμε καν την τεράστια κουβέντα για τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ζητιάνων, την αδιαφορία του κράτους και το δίλημμα σχετικά με το αν πρέπει να βοηθάμε ή όχι...

Την ίδια στιγμή, στο Μάντσεστερ, πραγματικοί άστεγοι φέρθηκαν σαν πραγματικοί ήρωες...

Mικροπράγματα
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ