Όλοι μιλάνε για την νέα λεκτική γκάφα Τσίπρα που είπε ότι θα "θρέψουμε τους καρπούς μας"

Όλοι μιλάνε για την νέα λεκτική γκάφα Τσίπρα που είπε ότι θα "θρέψουμε τους καρπούς μας" Facebook Twitter
7

Όπως και με τα αγγλικά που μίλησε πρόσφατα στην Ιταλία, έτσι κι εδώ εστιάζουμε σε θέματα επιφάνειας.

Έπρεπε φυσικά να πει "δρέψει τους καρπούς" κι όχι αυτό που είπε. 


Σίγουρα παίζει ρόλο το πώς λες κάτι, αν γνωρίζεις ελληνικά ή αγγλικά ή αν απλώς έκανες ένα σαρδάμ. Και όταν όλη η Ελλάδα κορόιδευε τον Σημίτη για τα σαρδάμ του, βρίσκω υποκριτές όσους τώρα ξαφνικά θέλουν να είναι ο Τσίπρας στο απυρόβλητο για όλα τα λάθη που κάνει. 

Πάντως πιστεύω ότι αν κάτι αξίζει να χλευαστεί είναι αυτά που λέει, παρά το πώς τα λέει. 

Στην Ιταλία ας πούμε, αν ξεπερνούσες τα ξεκαρδιστικά αγγλικά του, διαπίστωνες ότι περιέγραφε μια εντελώς ψεύτικη Ελλάδα στους καλεσμένους της ομιλίας του. Έλεγε ότι η λιτότητα τελείωνε, ότι η ανάπτυξη είχε επιστρέψει - κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ πως είχαμε πάλι ύφεση. 

Έτσι σήμερα, πίσω απ' το θρέψιμο των καρπών που θα ζήσουμε "πολύ σύντομα" (άλλο ένα κλασικό ψέμα) βρίσκονται πιο ζουμερές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, που κατηγόρησε τους δανειστές πως κωλυσιεργούν και δεν κλείνουν την αξιολόγηση. Ναι, λες και δεν είμαστε εμείς με την πλάτη στον τοίχο, ή δεν τρενάρουμε εμείς αενάως κάθε διαπραγμάτευση μέχρι να αλλάξουν (έτσι ελπίζουμε πάντα) οι συσχετισμοί, ή να γίνει κάποιο θαύμα, ή να επέμβει η Μέρκελ. Ή λες και δεν είναι και τακτική για εσωτερική κατανάλωση η συνεχής αργοπορία -πριν τελικά υπογράψει και ψηφίσει τα τρισχειρότερα, λόγω της αργοπορίας, μέτρα- ώστε να φαίνεται πως διαπραγματεύτηκε σκληρά. Και μέχρι να φτάσουν όλοι στο αμήν το θέατρο θα συνεχιστεί, αυξάνοντας φυσικά το λογαριασμό...

«Εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες!» είπε ο Πρωθυπουργός και μετά σχεδόν απείλησε: «Αν δεν υπάρξει λύση την Παρασκευή έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο Τουσκ να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής!».

Τα γνωστά δηλαδή...

Mικροπράγματα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ