20 αντιδράσεις για το αίτημα του Τσίπρα για νέο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα

20 αντιδράσεις για το αίτημα του Τσίπρα για νέο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα Facebook Twitter
5

 Το θέμα φούντωσε από προχθές, όταν έγινε γνωστό ότι το σχετικό σχέδιο για νέο δάνειο 3 δις ευρώ για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας παρουσίασε στους επικεφαλής των δανειστών η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ το Politico ανέφερε ότι ήδη υπεβλήθη αίτημα στην Παγκόσμια Τράπεζα. Πρόκειται για το ίδιο σχέδιο για το οποίο είχε ενημερώσει ατύπως η κυβέρνηση, αμέσως μετά τις αποφάσεις του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ως αντιστάθμισμα στη λήψη των περιοριστικών μέτρων μετά το 2018 -μείωση αφορολόγητου, κόψιμο συντάξεων.

Δηλαδή η ωραία υπόσχεση που μας έδωσαν, το "για κάθε ευρώ που χάνετε θα κερδίζετε ένα ευρώ" σήμαινε ότι πάλι θα δανειζόταν με τόκο η χώρα, πάλι θα χρεωνόταν και μάλιστα στη Διεθνή Τράπεζα (απ' την οποία δανείζονται οι τριτοκοσμικές χώρες με καθόλου ευνοϊκούς όρους), και πάλι θα δυσκολευόμαστε μετά να τα αποπληρώσουμε. Και κατά τα άλλα έτσι θα αντισταθμίζονταν τα λεφτά που θα χάσουμε όλοι απ' τα νέα σκληρά μέτρα που θα πάρουν!

Στην ουσία θα δημιουργηθούν δουλειές για κάποιους και όπως λένε οι πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, οι θέσεις εργασίας θα είναι κυρίως στο Δημόσιο. Μαντέψτε ποιους θα πάρουν, και πώς θα τους "εκβιάζουν" μετά ώστε να ψηφίζουν πάντα ΣΥΡΙΖΑ...

Να μερικές απ' τις αντιδράσεις στο Twitter και το Facebook για το αίτημα να πάρουμε νέο δάνειο, απ' την Παγκόσμια Τράπεζα αυτή τη φορά. 

 

.

  

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ