Ζευγάρι Ελλήνων τραμπουκίστηκε στην ουρά σούπερ μάρκετ της Καλιφόρνιας - επειδή μιλούσαν ελληνικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζευγάρι Ελλήνων τραμπουκίστηκε στην ουρά σούπερ μάρκετ της Καλιφόρνιας - επειδή μιλούσαν ελληνικά! (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
60

Σωστά τα είπε η Μέριλ Στριπ τις προάλλες στις Χρυσές Σφαίρες. Όταν ένα πρότυπο (πόσω μάλλον ο νέος Πρόεδρος) φέρεται σαν κακομαθημένος 15χρονος bully, είναι λογικό να ξεθαρρέψουν οι ρατσιστές και οι τραμπούκοι. Η Αμερική του Τραμπ αναδύεται πλέον χωρίς ντροπές και ευγένειες - οι επιθέσεις εναντίον του "διαφορετικού" εκτινάχθηκαν μετά την εκλογή του σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος αναγκάστηκε να παρακαλέσει τους οπαδούς του λέγοντας «Σταματήστε τη ρατσιστικές επιθέσεις». (Η ίδια εκτίναξη στον αριθμό των ξενοφοβικών επιθέσεων είχε συμβεί και στην Βρετανία μετά την επικράτηση του Brexit.)

Όπως διάβασα στο Pappaspost, ο Θανάσης και η γυναίκα του Σοφία ψώνιζαν χτες σε σούπερ μάρκετ της Καλιφόρνιας, και καθώς περίμεναν στην ουρά για να πληρώσουν συζητούσαν χαμηλόφωνα. Μια γυναίκα -δεν υποστηρίζω ότι είναι οπαδός του Τραμπ, κι ας είμαι σίγουρος, ήταν πάντως γεμάτη μίσος- εκνευρίστηκε επειδή μιλούσαν μεταξύ τους σε μια ξένη -γι' αυτήν γλώσσα-, εξανέστη και άρχισε να τους βρίζει δυνατά (Το ζευγάρι γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ και μεγάλωσαν τα παιδιά τους να μιλούν και ελληνικά πέρα απ' τα αγγλικά.)

«Μιλήστε γαμημένα Αγγλικά, εδώ είναι Αμερική!» φώναξε αρχικά η γυναίκα που περίμενε πίσω τους στην ουρά. Στη συνέχεια τους έβρισε πατόκορφα, τονίζοντας πως δεν ανήκουν εκεί και πως θα έπρεπε να γυρίσουν στη γαμημένη τη χώρα τους.

Ο Θανάσης πρόλαβε να καταγράψει σε βίντεο μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα του ξεσπάσματος και το ανέβασε στο Facebook του. Εκεί φαίνεται και η σκηνή που η υπεύθυνη του μαγαζιού έδιωξε την γυναίκα που παρενόχλησε το ζευγάρι. («Δεν επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά εναντίον των πελατών μας» είπε.)

 

  

Ο Θανάσης έγραψε στο Facebook του για τη γυναίκα: «Μας έδειξε πόσο καλά αγγλικά ήξερε η ίδια, χρησιμοποιώντας εναντίον μας σχεδόν κάθε αγγλική βρισιά που υπάρχει για να μας περιγράψει και για να τονίσει πόσο δεν ανήκουμε εκεί.»

Προσωπικά πάντως δεν χάνω την ελπίδα μου. Για κάθε έναν ακραίο ρατσιστή που ξεθάρρεψε ακόμα περισσότερο και τραμπουκίζει ελεύθερα, πιστεύω πως πάντα θα υπάρχει κάποιος οπαδός της ανθρωπιάς και της κοινής λογικής -στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπεύθυνη του καταστήματος- που θα τον βάζει στη θέση του. 

Mικροπράγματα
60

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ