Η Στέλλα κι ο Διομήδης έχουν ένα γράμμα που 71 χρόνια μετά αναζητά ακόμα τον παραλήπτη του

Η Στέλλα κι ο Διομήδης έχουν ένα γράμμα που 71 χρόνια μετά αναζητά ακόμα τον παραλήπτη του Facebook Twitter
Φάκελος αρχείου που δεν σχετίζεται με την ανεπίδοτη επιστολή. Αυτή θα εμφανιστεί μονάχα σε απογόνους του αποδέκτη
1

Μια φίλη της στήλης με ενημέρωσε πως δύο γνωστοί της -αξιόλογοι και ευαίσθητοι άνθρωποι- έχουν στην κατοχή τους ένα γράμμα που γράφτηκε πριν από 71 χρόνια αλλά δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του αποδέκτη του. Θα καταλάβετε γιατί.

Έτσι αναζητούν τους απογόνους του Στυλιανού Βαλμά και ελπίζω και με τη βοήθεια των κοινοποιήσεων να τους βρουν. 

Λέει η Στέλλα Μπατάκη από τα Χανιά: 

"ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΕΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΒΑΛΜΑ" Έχω γράμμα γι αυτούς γραμμένο το 1945 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο ΝΤΑΧΑΟΥ! Βοηθείστε κοινοποιώντας, για να φτάσει παντού!


Πώς έχει η ιστορία...


Τιμώντας τον πατέρα μας, Γιάννη Μπατάκη, και τον παππού μας (της μητρικής γραμμής), Πέτρο Μιχελιουδάκη, όταν μετακομίζαμε γραφείο με τον αδερφό μου Διομήδη Μπατάκη στα Χανιά, φτιάξαμε κάποιες προθήκες, στις οποίες τοποθετήσαμε αντικείμενα, βιβλία και έγγραφά τους, τα οποία χρονολογούνται απο το 1800+ και πέρα και σχετίζονται με τη δουλειά μας (δικηγόρος & λογιστής). Κατά τη διαλογή των βιβλίων και εγγράφων του παππού μας, βρήκαμε ένα γράμμα ενός ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΒΑΛΜΑ που απευθυνόταν στη μητέρα του.


Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΑΛΜΑΣ το 1945 ήταν αιχμάλωτος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου και στο ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ μαζί με τον παππού μας. Στον ίδιο θάλαμο. Στον θάλαμο 58. Μαζί με άλλους πολλούς (βρέθηκε και η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων αιχμαλώτων πολλών θαλάμων).


Πιθανόν ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΒΑΛΜΑΣ έδωσε το γράμμα αυτό στον παππού μας για να το παραδώσει στην οικογένειά του. Για άγνωστο λόγο, ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ. Ίσως να μην βρήκε κανέναν.


Από το γράμμα προκύπτει ότι το 1945, ήταν ο τρίτος του χρόνος στο Νταχάου. Πιθανόν να τον θεωρούσαν νεκρό. Δε γνωρίζουμε αν επέστρεψε. Είχε όμως οικογένεια! Σύζυγο και μία κόρη που την ελεγαν ΡΙΤΑ. Είχε και αδερφές. Την μία την έλεγαν Εμιλίτσα. Αν είχε εγγόνια, σήμερα θα είναι περίπου 35-50 ετών. Όταν ο παππούς μας επέστρεψε απο το Νταχάου ήταν περίπου 25-27 ετών.


Σήμερα θέλουμε να βρούμε έναν απόγονο του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΒΑΛΜΑ, να του παραδώσουμε το γράμμα που προοριζόταν για την οικογένεια τους!

Εδώ είναι οι περιοχές με την πυκνότητα τηλεφώνων που είναι καταχωρημένα στο επίθετο "Βαλμάς" #Valmas #Βαλμάς #Βαλμας

Η Στέλλα κι ο Διομήδης έχουν ένα γράμμα που 71 χρόνια μετά αναζητά ακόμα τον παραλήπτη του Facebook Twitter
Η Στέλλα κι ο Διομήδης έχουν ένα γράμμα που 71 χρόνια μετά αναζητά ακόμα τον παραλήπτη του Facebook Twitter

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΟΥ;

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κι ελπίζω να καταφέρουμε να ζήσουμε τη μαγική στιγμή ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ του γράμματος!

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ