Απεργία την Πρωτομαγιά

Οχι και ο Βύρων Πολύδωρας!

Οχι και ο Βύρων Πολύδωρας! Facebook Twitter
Από την "Πρώτη Φορά Αριστερά" θα περίμενες αν όχι κάποιον φρέσκο και προοδευτικό, έστω κάποιον που συμβαδίζει με την εποχή του. Ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι απλά συντηρητικός - είναι 50 χρόνια πίσω. (Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC)
20

Όσο σκέφτομαι ότι ο Τσίπρας καταψήφισε τον Σταύρο Δήμα για ΠτΔ (έναν μετριοπαθή, άκακο δεξιό) αλλά μετά συνεργάστηκε με τον Πάνο Καμμένο (έναν έξαλλο, συνωμοσιολόγο ακροδεξιό) και έβγαλε ΠτΔ τον Προκόπη Παυλόπουλο (έναν καραδεξιό που όταν κυβέρνησε έριξε την χώρα στον γκρεμό) χάνω πάσα ιδέα για τον άνθρωπο. 

  

Τώρα όμως, γίνεται και χειρότερο: Στον Βύρωνα Πολύδωρα πρότεινε η κυβέρνηση να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

  

Δεν μπορώ να φανταστώ, εν έτει 2016, χειρότερο πρόσωπο για επικεφαλής του ΕΣΡ - αν και είμαι σίγουρος πως ο Τσίπρας θα μπορούσε να με εκπλήξει δυσάρεστα και με κάποιον άλλον, πχ. τον Νίκο Νικολόπουλο ή τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. 

Ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι απλά συντηρητικός - είναι 50 χρόνια πίσω. Ο φαιδρός "ποιητής" της Βουλής, ο αγαπημένος της Χρυσής Αυγής, ο συνωμοσιολόγος πατριώτης, ο αποτυχημένος πολιτικός αρχηγός δεν μπορεί να είναι το πρόσωπο που η Αριστερά πιστεύει πως θα φέρει νέο αέρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Πέρα απ' τις άδειες -που έτσι κι αλλιώς όταν γίνει το ΕΣΡ θα δοθούν νομίμως- το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα έπρεπε να κάνει μια τομή με το μουχλιασμένο, συντηρητικό παρελθόν του, αυτό που ενοχλούνταν (παράνομα) από ένα φιλί μεταξύ ανδρών, ή που αδιαφορούσε για σκάνδαλα αλλά σοκάρονταν από δυο βρισιές.

  

Από την "Πρώτη Φορά Αριστερά"θα περίμενες αν όχι κάποιον φρέσκο και προοδευτικό, έστω κάποιον που συμβαδίζει με την εποχή του. Ο Βύρων Πολύδωρας δεν είναι απλά συντηρητικός - είναι 50 χρόνια πίσω. Ο φαιδρός "ποιητής" της Βουλής, ο αγαπημένος της Χρυσής Αυγής, ο συνωμοσιολόγος πατριώτης, ο γκαφατζής ερασιτέχνης γλωσσολόγος, ο αποτυχημένος πολιτικός αρχηγός δεν μπορεί να είναι το πρόσωπο που η Αριστερά πιστεύει πως θα φέρει νέο αέρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. 

  

Οχι και ο Βύρων Πολύδωρας! Facebook Twitter

Η επιλογή του έγινε προφανώς για να στριμωχθεί η ΝΔ ("να, προτείνουμε έναν δικό σας") μόνο που ο Πολύδωρας είχε φύγει -τον διέγραψαν- απ' την ΝΔ ήδη απ' το 2013 και έχει τις χειρότερες σχέσεις μαζί της έκτοτε. Η επιλογή ίσως, υποσυνείδητα ή συνειδητά έγινε για να τον ψηφίσει και η Χρυσή Αυγή.

Δεν είναι μυστικό πως ο Πολύδωρας, με τις χριστιανοπατριωτικές του θέσεις έχει κοινά με το νεοναζιστικό κόμμα. Απορώ αν ο Τσίπρας ξέχασε την υποστήριξη Πολύδωρα στην Χ.Α. αλλά και αυτό εδώ: 

Είναι ο άνθρωπος που ως υπουργός Δημοσίας Τάξης, παρά τα βίντεο που έδειχναν ξεκάθαρα τι είχε συμβεί, όχι απλώς κάλυπτε την αστυνομία, αλλά έλεγε: «Στρατιωτάκια ακούνητα ήταν οι αστυνομικοί, τίποτα δεν έκαναν» και που αργότερα έγινε γνωστός ως ο υπουργός της ζαρντινιέρας,

ο άνθρωπος που κατηγορούσε το στρατηγό άνεμο και το μικροκλίμα για τις καταστροφικές φωτιές του 2007,

ο πολιτικός που αποκαλύφθηκε πως εκτός από την κόρη του που διόρισε στη Βουλή, στον ένα μεταβατικό μήνα που μπήκε πρόεδρος της Βουλής τον Μάιο του 2012, πρόλαβε να δώσει εκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής,

ο διανοούμενος που δεν είχε καταφέρει να καταλάβει μια απλή και ξεκάθαρη επιστολή γλωσσολόγων για το ότι ΔΕΝ μειώθηκαν τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας και βροντοφώναζε "Γρηγορείτε Συνέλληνες!"

Οχι και ο Βύρων Πολύδωρας! Facebook Twitter

ο αποτυχημένος αρχηγός που κατέβηκε με ακροδεξιό περιθωριακό σχηματισμό στις ευρωεκλογές (την Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό) με τους Παναγιώτη Ψωμιάδη, Νίκο Νικολόπουλο, Χ. Ζώη...

...και πήραν όλοι μαζί 1,04%!

Και, έτσι, ξανασκέφτομαι όσα έγιναν με τον Σταύρο Δήμα... Βλέπετε, της έπεφτε πολύ δεξιός ο Δήμας της "Πρώτης Φοράς Αριστεράς", αλλά ο Καμμένος, ο Νικολόπουλος, ο Παυλόπουλος και τώρα ο Πολύδωρας της ήρθαν ταμάμ...  

Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει πιο χαμηλά. 

20

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Φιλιά μεταξύ δύο αντρών; Ούτε γκέι δε θα ξαναδούμε, εκτός βεβαίως απ τις γνωστές καρικατούρες προς τερψιν αλλά και συμμόρφωση (μεσω γελιοποίησης). Η δύση απομακρύνεται απο εμάς με ταχύτατους ρυθμούς. Προσεχώς στις οθόνες μας. ΥΓ Αφιερωμένο στα 2/3 των Ελλήνων γκέι που προσπαθούν ακόμα να γίνουν στρέιτ μισώντας τον εαυτό τους...και εις ανώτερα!
Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω εάν ο Πολύδωρας είναι κατάλληλος για την θέση. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Αυτό χρήζει σχολιασμού είναι η απόφαση του Σύριζα να τον προτείνει. Πως τους ήλθε; Δυο λόγοι μπορεί να υπάρχουν. Ο ένας είναι να "δελεασουν" την ΝΔ να τον ψηφισει. Ο άλλος να δημιουργήσουν υποτίθεται διχασμό στη ΝΔ. Δεν με νοιάζει ποιος από τους δυο είναι ή αν είναι και οι δυο, ούτε το ποσο αποτελεσματικο μπορεί να είναι.Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι και οι δυο παραπάνω λόγοι είναι μικροπολιτικοί και φαιδροι . Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι οι άνθρωποι αδυνατούν να ενεργήσουν έστω κα στοιχειωδώς σοβαρά και θεσμικά (αμέσως μάλιστα μετά τη σφαλιάρα του ΣτΕ).Όλα στο βωμό του κοντοφθαλμου πολιτικού κέρδους που περιμένουν να αποκομισουν.
Εμένα μου πέρασε από το μυαλό ότι επέλεξαν τον Πολύδωρα, επειδή ακριβώς ήξεραν ότι θα απορριφθεί από τους περισσότερους αλλά κυρίως από την ΝΔ. Έτσι, "νομιμοποιούνται" να λένε ότι "εμείς θέλουμε συναίνεση", αλλά ΝΔ και λοιποί δεν θέλουν την συγκρότηση του ΕΣΡ, άρα βγάζουν από την πλάτη τους το πολιτικό κόστος σε πρώτη φάση. Ίσως δε αυτό να αποτελέσει και το άλλοθί τους για την επιβολή κάποιου άλλου σε δεύτερη φάση. Τελικά, όλο και βυθιζόμαστε... Σε μια επιλογή προσώπου μιας Αρχής που τόσο πολύ υπογραμμίζεται ο θεσμικός της ρόλος και το υπερκομματικό κύρος που πρέπει να έχει, η επιλογή Πολύδωρα είναι ομολογία ότι όλοι και όλα υποβιβάζονται σε μικροκομματικό αλισιβερίσι.Φυσιολογικά, θα ήταν τιμή και σημαία για την Αριστερά να επέλεγε ένα άτομο από τον ιδεολογικό της χώρο άξιο σεβασμού και με ικανότητες διοίκησης μιας τέτοιας Αρχής. Δεν υπήρχε κανένας ;
Έχεις δίκιο. Αυτή είναι μια τρίτη εκδοχή εξίσου πιθανή. Δυστυχώς και αυτή είναι το ίδιο μικροκομματικη και κοντόφθαλμη με τις υπόλοιπες (ίσως και περισσότερο).
Τώρα πια είναι ολοκάθαρη η έλλειψη ευρείας υποστήριξης στο πρόσωπο του Πολύδωρα. Έτσι, επιβεβαιώνετας ακριβώς ότι αφενός μεν πληρούσε εκ προοιμίου τις προδιαγραφές για να μην γίνει δεκτή από την αντιπολίτευση η τοποθέτησή του. Αφετέρου δε, ο ίδιος ο Πολύδωρας επιβεβαιώνει ότι είναι ακριβώς άτομο ακατάλληλο για μια τέτοια θεσμική θέση, αφού δεν παραιτείται ενώ βλέπει ότι δεν είναι αποδεκτός. Τον νοιάζει πιο πολύ η καρέκλα, παρά να υπηρετήσει τον θεσμό, επικαλούμενος τάχα την τιμή που του έκανε ο πρωθυπουργός. Ας φανταστούμε κατόπιν αυτών τι στάση θα κρατούσε σε μια ώρα κρίσεως και τι κύρος θα είχε.
Όλα γίνονται για τη διατήρηση στην εξουσία και χωρίς κανένα προγραμματισμό. Ούτε που θα μπορούσα να διανοηθώ ότι η ΠΦΑ θα πρότεινε τον κ. Πολύδωρα για μία τέτοια θέση, τελικά η μόνη χρησιμότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να δίνει τροφή σε σατιρικές εκπομπές.
Όσο αστεία είναι η επιλογή του Πολύδωρα, του ακροδεξιού χριστιανοπατριώτη, της ζαρντινιέρας και των αστυνομικών οργίων στα φοιτητικά του '07 (μέρες ελληνικές δημοκρατίας στο youtube για όποιον έχει όρεξη), άλλο τόσο αστείο είναι το επιχείρημα "μα αυτόν τον έχουν διαγράψει από τη ΝΔ".Ο Άδωνης, ο Βορίδης, και ο Δένδιας που ακόμα μεσουρανούν θα ήταν τίμιες δημοκρατικές επιλογές δηλαδή;
Όχι, όχι. Το επιχείρημα πως τον έχουν διαγράψει απ' τη ΝΔ (την περίοδο που αυτός ήθελε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή) δείχνει απλώς γιατί η ΝΔ δεν θα συναινούσε στην τοποθέτησή του στο ΕΣΡ. Το πρωί, πριν μάθουμε ότι θα πρότειναν τον Πολύδωρα, δημοσιεύσαμε την εξής είδηση: "Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η ΝΔ δεν θα μπορέσει να πει όχι στον πρόεδρο του ΕΣΡ που θα προτείνει". Πίστευαν δηλαδή ότι η ΝΔ θα θεωρούσε τον Πολύδωρα "δικό της" και θα τον ψήφιζε, πράγμα που ήταν απλά βλακεία.
Μα δεν τον πρότειναν για να ευχαριστήσουν την ΝΔ και να επιδιώξουν την συναίνεση.Είναι άλλο ένα από τα φτηνά τους κόλπα για να δείξουν ότι τάχα δεν φταίνε αυτοί για τον αντισυνταγματικό της νόμο-έκτρωμα αλλά η κακιά αντιπολίτευση που να εμείς της φέρνουμε σπλάχνο από τα σπλάχνα της καραμανλικής δεξιάς και αυτή τον απορρίπτει.
Ποιος Αδωνης...ποιος Βοριδης (τον Δενδια δεν καταλαβα γιατι τον συμπεριελαβες)...αυτοι ειναι γατακια...καρα-δημοκρατες!!!Να μιλησουμε για Πολάκη...κ για Σπιρτζη? Να θυμηθούμε τη Ζωιτσα, που τοσο γρηγορα ξεχασαμε? Αστο καλυτερα οι ψευτοαριστεροι του Συριζα το εχουν τερματισει προ πολλου!
Ο Τσίπρας δεν γυρίζει 50 χρόνια πίσω την Ελλάδα επειδή θέλει τον Πολύδωρα, θέλει τον Πολύδωρα επειδή έχει γυρίσει την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω. Αντί να μιλάμε για καινοτομία και επιχειρηματικότητα, μιλάμε για τον Β'ΠΠ, τον Εμφύλιο, τη Χούντα και ονειρευόμαστε μια επανάληψη της Αλλαγής του Αντρέα.
Δεν τους νοιαζει το δεξιό, αριστερο, παλιό, καινούριο... τίποτα δεν τους νοιάζει! Ποτέ δεν τους ενοιαζε! Η εξουσία είναι το μόνο ζητούμενο.Και μόλις χωνέψουν για τα καλά οτι δε θα κερδίζουν ούτε δημοσκοπήσεις αλλά ούτε εκλογές (αν ειμαστε τυχεροί) από τον πανικό θα αφήσουν τελείως το χειρόφρενο και θα πηγαίνουμε την κατηφόρα σε ρυθμούς ελευθερης πτώσης!
"το χειροφρενο ειναι ετοιμο να λυθει!"Όντως, όλα όσα βλέπουμε μοιάζουν με σπασμωδικές κινήσεις, δεν μπορεί να υπάρχει λογική από πίσω τους. Φαίνεται πως ελπίζουν στον Ομπάμα, πλέον. Χαχαχα!
Το ότι η πρώτη φορά αριστερά ήταν το "νέο" ήταν μεγαλύτερο ψέμα και από το ότι θα καταργούσαν το μνημόνιο και τον ένφια.Όσοι το πίστεψαν, η φωτογραφία τους θα είναι στα λεξικά του μέλλοντος δίπλα σε ορισμούς λέξεων που δεν θα αναφέρω. Πάντως όχι το "έξυπνος".Όταν το πασοκ και η νδ πέταγαν τα σκουπίδια τους, ο τσίπρας και ο καμμένος έτρεχαν στη χωματερή να στελεχώσουν την κυβέρνηση και το κράτος. Αν ο Τσοχατζόπουλος δεν είχε αυτή την άτυχη στιγμή στην καριέρα του με τη φυλακή, σήμερα θα ήταν 100% υπουργός σύριζανελ. Σε λίγα χρόνια θα έχει παρέα πάντος.
Αλλο με τρωει εμενα: ο Αρκσs, εχει καποιου ειδουs προορατικο χαρισμα; Το πρωι ειδα το σκιτσο του, το μεσημερι διαβασα για τιν Πολυδωρα, κι αφου μαζεψα το σαγονι μου απ' τα πατωματα, αναρωτιεμαι: Μηπωs το επομενο που μαs περιμενει ειναι να βγαλει διαγγελμα ο Τσιπραs και να μαs πει "Εβαλαμεν τη χωρα στον γυψο'';