Είστε σίγουροι πως θέλετε να συμπληρώσουν τα παιδιά τη λέξη που λείπει;

Είστε σίγουροι πως θέλετε να συμπληρώσουν τα παιδιά τη λέξη που λείπει; Facebook Twitter
14

Για να μάθουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν το συνθετικό ΛΑΘΡΟ (αλλά και το οικο) σε ιδιωτικό σχολείο τους έβαλαν την παραπάνω άσκηση. 

Δεν ξέρω τι σκέφτονταν. 

Η Ειρήνη, χάρη στην οποία το είδα, γράφει: «Σε συμπληρωματικές ασκήσεις για παιδιά 5ης δημοτικού ζητάται από τους μαθητές να συμπληρώσουν τα κενά με σύνθετες λέξεις αποτελούμενες από τα συνθετικά λάθρα ή οίκος. Μαντέψτε ποια είναι η "σωστή" λέξη στην 2η πρόταση.»

Είστε σίγουροι πως θέλετε να συμπληρώσουν τα παιδιά τη λέξη που λείπει; Facebook Twitter

Ελπίζω τα παιδιά να συμπλήρωσαν κάτι άλλο απ' το προφανές. Πχ. οικογένειες...

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Αυτη η μαστιγα των "εισαγωγικων" που βαζουν ολοι αυτοι που "φοβουνται" να "χρησιμοποιησουν" την ελληνικη γλωσσα απο το σχολειο ξεκιναει τελικα;Γιατι εισαγωγικα στο "γεμισε"; ΓΙΑΤΙ;
Στα Ελληνικά αυτός που μεταναστεύει απρόσκλητος στη χώρα σου λέγεται ΛΑΘΡΟμετανάστης.-Καταλαβαίνω πως οι δημοσιογράφοι τρέμετε μην σας πουν οι Συριζοφρουροι του Συριζα ρατσιστές αλλά δεν θα υιοθετήσουμε όλοι την Νεα Ομιλία για να τους έχουμε ευχαριστημένους.Και ο κορέκτορας ακομα έτσι τους περιγράφει.
Η Διεθνής Αμνηστία δεν χρησιμοποιεί τον όρο «λαθρομετανάστης» ή «παράνομος μετανάστης» καθώς θεωρείται σωστά πως ο όρος «λαθραίος» ή «παράνομος», όχι απλώς δεν είναι δόκιμος για έναν άνθρωπο αλλά είναι και μειωτικός για την προσωπικότητά τους/της.Επιπλέον, ο συγκεκριμένος όρος υποδηλώνει ή συνδέει τους μετανάστες με την έννοια της εγκληματικότητας (πολύ συχνά κακοπροαίρετα). Όταν ωστόσο κάποιος δεν έχει νόμιμη άδεια εισόδου ή παραμονής σε κάποια χώρα και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει καθεστώς διεθνούς προστασίας, θεωρείται παράτυπος μετανάστης.
@Maya1122 Εκείνος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει εντελώς την πατρίδα του λογο πολέμου πηγαίνει στο πλησιέστερο ασφαλές μέρος μέχρι να λήξει ο πόλεμος.Δεν περνάει τα σύνορα 10 διαφορετικών χωρών μέχρι να πάει εκεί που άκουσε πως δίνονται τα υψηλότερα επιδόματα.@asoume Πότε ακριβώς αποφασίσαμε πως θα εγκαταλείψουμε την Ελληνική γλώσσα και θα υιοθετήσουμε την Νεα Ομιλία μιας ΜΚΟ (αυτό είναι η Διεθνής Αμνηστία)αποτελούμενης κατά 99% απο ιδεοληπτικούς αριστερους?Το ποιος είναι πρόσφυγας και το ποιος λαθρομετανάστης το ορίζει ξεκάθαρα ο ΟΗΕ. ΔΕΝ είναι οποιοσδήποτε κάτοικος Ασίας και Αφρικής θέλει να μεταναστεύσει στην Ευρώπη οσο και αν αυτό επιθυμούν διακαώς οι επαγγελματίες αλληλέγγυοι των διαφόρων ΜΚΟ.Πάμε λοιπόν ακομα μια φορά, λαθρομετανάστης είναι ο οποιοσδήποτε μεταναστεύει σε μια χώρα λαθραία. Δηλαδή παράνομα και κρυφά απο τις αρχές εποπτείας των συνόρων της.Όπως ένας λαθρεπιβάτης δηλαδή που μπαίνει σε ένα πλοίο/τρένο.Το οτι για κάποιους ο όρος "λαθρομετανάστης" έχει αρνητικά χροιά και οι λόγοι είτε εγκληματικότητας είτε οτιδήποτε άλλο που την προκάλεσαν είναι αδιάφορα για την πραγματικότητα και την γλώσσα.
Για να δούμε:Η Ελλάδα "γέμισε" με ........ από την Αφρική.............απ. σκόνηΕάν δεν είναι κάτι τέτοιο, π.χ. λουκούμια/μπαχάρια/κλπ. από τη Συρία, τότε είναι απαράδεκτο, αδικαιολόγητο, και πρέπει να διορθωθεί χθες.
Σωστός! Λίγο το ότι ήταν nap time, λίγο οι ενδιαμεσες κενές γραμμές, το χασα. Χμμμ... εκτός από τα ήδη αναφερθέντα, "οικοδόμους", "οικοτουρίστες", "λαθροελαιοσυλλέκτες" από τη Συρία :) Θεωρώ ότι η διατύπωση έχει αρνητική χρειά (έμφαση στο "γέμισε" - ο άνθρωπος ως μάζα/αριθμός). Απλά απαράδεκτος ο "δάσκαλος" που εμπνεύστηκε την άσκηση αυτή για παιδιά δημοτικού.
Παίζουμε με τις λέξεις.Ποτέ δεν κατάλαβα τη δαιμονοποίηση της λέξης: λαθρομετανάστης. Το πώς φέρεσαι στον άνθρωπο είναι το θέμα. Η λέξη λαθρομετανάστης είναι απλά ένας πρόσκαιρος επιθετικός προσδιορισμός. Οτι χρησιμοποιείται από ηλίθιους με αρνητικό πρόσημο για να ενοχοποιήσουν αθώους ανθρώπους που εισέρχονται σε κράτος χωρίς νόμιμη άδεια ειναι λυπηρό, αλλά γι'αυτο δε φταίει η λέξη.
Θεωρώ πως η συγκεκριμένη άσκηση λειτουργεί καθαρά ερευνητικά. Διαφορετικά, δε θα διαλεγαν τα συγκεκριμενα συνθετικά. Θέλουν προφανώς να διερευνησουν ποια απο τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τη λεξη "οικογένειες" και ποια "λαθρομετανάστες".