Το ανησυχητικό status update Τουρκάλας που ζει στην Κωνσταντινούπολη

Το ανησυχητικό status update Τουρκάλας που ζει στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
Φιλοκυβερνητική διαδήλωση με πλοιάρια στο Βόσπορο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
7

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόπειρα πραξικοπήματος (γιατί οι στρατιώτες άφησαν τόσο εύκολα άοπλους πολίτες να ανακαταλάβουν το αεροδρόμιο, γιατί άφησαν τον κόσμο να συγκεντρωθεί τελείως ελεύθερα, γιατί δεν προσπάθησαν να φιμώσουν τα ιδιωτικά κανάλια παρά μόνο αφότου ο Ερντογάν είχε επιστρέψει θριαμβευτής κ.α) και όλο και περισσότεροι ξένοι αναλυτές υποστηρίζουν δειλά-δειλά ότι πίσω απ' το πραξικόπημα κρύβεται ο ίδιος ο Ερντογάν.

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι απ' όλα αυτά, πάντως όλο αυτό -η πρόκληση τρόμου στους πολίτες απ' τον ίδιο τον ηγέτη που έρχεται μετά να πολεμήσει τον τρόμο- μου θύμισε [SPOILER για το House of Cards] την πιο πρόσφατη σεζόν House of Cards και συγκεκριμένα το τέλος του τελευταίου επεισοδίου...

  

Μέσα σε όλα αυτά, μια κοπέλα έγραψε ένα γενναίο κείμενο στο Facebook της. Και λέω γενναίο γιατί ήδη και πριν το «πραξικόπημα» ο Ερντογάν κυνηγούσε και τα social media αλλά και τους αντιφρονούντες - τώρα όμως θα οργιάσει. 

Το μεταφέρω μέσω του Giannis Mavrogiorgos που το μετέφρασε και σχολιάζει: «Μεταφράζω στάτους φίλης που ζει στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς καμία συμπάθεια για τον Ερντογάν, προφανώς. Δεν έχω πειράξει καθόλου τον τόνο, ούτε τις εκτιμήσεις για το αύριο, που είναι προφανώς υπερβολικές και βαθιά φοβικές. Σκέφτομαι απλώς ότι αυτό, όλο αυτό, είναι ο τρόμος. Εμείς τον τρόμο αυτόν τον ζούμε τουριστικά, by proxy, μέσα από τα social και την οθόνη της τηλεόρασης. Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά, ο τρόμος ρέει στις φλέβες των φίλων μας.»

 

 

Το ανησυχητικό status update Τουρκάλας που ζει στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC

1. Είναι πλέον απόλυτος δικτάτορας


2. Τα τζαμιά και η θρησκεία χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα για την αντεπίθεση εναντίον της απόπειρας πραξικοπήματος.

3. Άλλη μια προσπάθεια του στρατού να επέμβει στην Τουρκία.

4. Τι θα γίνει όμως με τις θρησκευτικών κινήτρων προσπάθειες δικτατορίας; Ένας στρατιώτης αποκεφαλίστηκε χτες στη Γέφυρα του Βοσπόρου, με τον τρόπο του ISIS , από τους υποστηρικτές του (Ερντογάν).

5. Αυτός κι οι υποστηρικτές του ετοιμάζονται από χτες για ένα μεγάλο σόου ψευτοδημοκρατίας. Παρουσιάζουν τους εαυτούς τους σαν προφήτες της δημοκρατίας, κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Η δημοκρατία θα είναι μια λέξη που θα χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν τα ίδια μυαλά με τον ISIS.

6. Η απόπειρα πραξικοπήματος θα ανοίξει το δρόμο για το θάνατο της Τουρκικής δημοκρατίας και του κοσμικού κράτους.

7. Από εδώ και πέρα η Τουρκία θα βιώσει ένα πλήρως αυταρχικό Ισλαμικό καθεστώς.

8. Ας είμαστε έτοιμοι για μακελειά εναντίον Κούρδων, Αλεβί, όσων υποστηρίζουν την εκκοσμίκευση, Αριστεριστών, και Δυτικών.

9. Η Τουρκία πολύ σύντομα θα έχει απόλυτη Μοναρχία.

10. Η Τουρκία θα εισβάλει στη Συρία.

11. Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που δουλεύουν στο δικαστικό σύστημα θα εκτοπιστούν για να υπάρξει απόλυτος έλεγχος της δικαστικής εξουσίας.

12. Το ίδιο και στη Βουλή.

13. Ένα ευρύ κυνήγι μαγισσών θα λάβει χώρα εναντίον όλων των αντιπάλων του, μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα φυλακιστούν.

14. Κάθε πράξη αντίστασης ή διαμαρτυρίας θα σταματήσει με αιματοκύλισμα από την αστυνομία αλλά και απλούς ανθρώπους, υποστηρικτές του Ερντογάν. Ήδη συμβαίνει.

15. Κάθε απλός πολίτης θα λογοκρίνεται, και εξαιτίας μηνυμάτων σαν και αυτό, απλοί πολίτες θα φυλακίζονται ή θα σκοτώνονται.

16. Η Τουρκία δεν είναι μια απλή χώρα. Η εδώ κατάσταση θα έχει επιπτώσεις και στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο (μεταναστευτικό - προσφυγικό, τρομοκρατία κτλ)

17. Η ζωή στην Τουρκία είναι μια κόλαση για τους δημοκρατικούς πολίτες σαν εμάς. Όλοι προσπαθούν να μας καταστρέψουν.

18. Δεχόμαστε SMS από το κράτος και τα Τζαμιά με μεγάφωνα μας καλούν να βγούμε στο δρόμο να διαμαρτυρηθούμε. Μοιάζει τόσο παράλογο, σαν σενάριο. Δες ποιος ωφελείται και θα δεις τον δολοφόνο...

19. Ο θεός να καταραστεί τους στρατιωτικούς και ισλαμικούς δικτάτορες και να μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε την κοσμική δημοκρατία στη χώρα μας ξανά.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Άρη κατ'αρχήν ευχαριστούμε για τη δημοσίευση. Είναι σοκαριστικά αυτά που συμβαίνουν στη Τουρκία και είναι πολύ σημαντική η οπτική των άμεσα ενδιαφερόμενων που εχουν πρόσβαση σε πολλές πτυχες του θέματος. Εμένα πέρα απο θλίψη όλο αυτό με τρομάζει γιατί βλέπω πως συμβαίνει κλιμακώση συσπείρωσης δυνάμεων του ISIS (η σύνδεση Ερντογάν και ISIS είναι γνωστή).. Η Ευρώπη ταυτόχρονα βιώνει κρίση ταυτότητας και βγαίνει αποδυναμωμένη μετά και το brexit.. Έρχεται μια νεα τάξη πραγμάτων και μέσα σε όλο αυτό εμείς ασχολούμαστε με περασμένα μεγαλεία και πολλοί απο μας παρατηρούμε τις εξελίξεις στη Τουρκία με χαιρεκακία. Λες και το κακό δεν ειναι μια ανάσα απο τη πόρτα μας. Λες κι ο λαικισμός, το χάιδεμα των αυτιών των αδυνάτων, το 'δεν φταις εσύ παιδάκι μου, οι αλλοι οι κακοί φταίνε!', που είναι ο κοινός παρονομαστής από το ISIS μέχρι τον Τραμπ δεν έχει χτυπήσει και τη δική μας χώρα εδώ και καμια 30αριά χρόνια τώρα! Με αποκορύφωμα φυσικα τα πιο πρόσφατα.. Μιλάμε για υπερηφάνεια ενώ παραδίδουμε ανθρώπους στο τουρκικό κράτος για βεβαιη εκτελεση χωρίς να γνωρίζει κανείς το τι συνέβη, και το χειρότερο είναι πως κι εγώ ανακουφίστηκα με αυτο, καθώς εδώ που έχει φτάσει η χώρα πραγματικά δεν θέλει να ρισκάρει κανείς ένταση στις σχέσεις με Τουρκία.
Ο κόσμος δε γυρίζει προς τα πίσω μόνος του, εμείς τον γυρνάμε. Ελπίζω να κατανοήσουν οι άνθρωποι νωρίς ότι όταν κάποιοι ζουν εις βάρος άλλων, οι αρνητικές εξελίξεις είναι αναπόφευκτες.
...και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί συμπολίτες μας μέχρι λίγα χρόνια πριν θαύμαζαν το οικονομικό θαύμα,την εργασιακή ηθική και την πρόοδο (!!!) της Τουρκίας
Αγαπητή Eleanor, οι ελληνικές ελίτ είναι οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων της Τουρκοκρατίας. Δεν πιστεύουν στην Ελλάδα και δεν έχουν τις διανοητικές ικανότητες να ηγηθούν. Είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, λαδέμπορες. Πάντα εξαρτιόντουσαν από κάποιον ισχυρό ξένο παράγοντα, είτε αυτός ήταν η Υψηλή Πύλη, είτε οι Άγγλοι, είτε οι Αμερικάνοι, είτε η Μέρκελ, είτε η σημερινή Τουρκία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να υπηρετούν τα αφεντικά τους και να ξεζουμίζουν τους Έλληνες στους φόρους.
Ας πρόσεχαν οι ντεμέκ "δημοκράτες" της Τουρκίας που όλα αυτά τα χρόνια στήριζαν και στηρίζονταν από τον στρατό, που όλα αυτά τα χρόνια βάσιζαν την ευημερία τους πάνω στις κλεμμένες και λεηλατημένες περιουσίες των εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων (Πόντος-Μικρασία-Πόλη-Ίμβρος-Τένεδος-Κύπρος), Ασσυρίων και Κούρδων που έσφαξαν ή έδιωξαν, πάνω στην καταπίεση των Κούρδων, των Αριστερών, των φτωχών Τούρκων που τώρα παίρνουν το αίμα τους πίσω μέσω τού Ερντογάν. Δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι την εν λόγω κυρία. Πριν από τους βάρβαρους οπαδούς του Ερντογάν, αυτοί που αποκεφάλιζαν ήταν οι βάρβαροι οπαδοί του Κεμάλ.
Όλα αυτά που περιγράφει η κοπέλα θα γίνουν. Και είναι προγραμματισμένα να γίνουν γιατί μέσα από αυτά ή σαν κατάληξη αυτών, θα ξεκινήσει σε λίγα χρόνια ο διαμελισμός της Τουρκίας.Δεν επηρεάζομαι καθόλου από προφητείες του Παισίου και λοιπών νοσταλγών της Πόλης, αλλά για να σπάσει ένα σπυρί πρέπει πρώτα να διογκωθεί, και ο Ερντογάν το πάει καλά...
Δυστυχώς ο κόσμος δείχνει να γυρίζει ολοταχώς προς τα πίσω, σε εποχές που αφελώς πιστέψαμε ότι δεν θα ξανάρθουν. Ο φασισμός παίρνει πολλά πρόσωπα και ξαναγυρίζει. Ελπίζω να μη ζήσουμε κι εδώ τον τρόμο που διακρίνεται στο μήνυμα της κοπέλας. Οι σκέψεις όλων μας είναι στους δημοκρατικούς πολίτες της Τουρκίας που περνούν δύσκολες ώρες.